Idol (VIP 1.) 841 csillagozás

Kristen Callihan: Idol

„A ​zene a barátoddá válik, ha nincs egy sem, a szeretőddé, ha éppen arra vágysz. A haragoddá, a bánatoddá, az örömöddé, a fájdalmaddá. A hangoddá, ha nem találod a szavakat.”

LIBBY

Amikor rátaláltam Killianre, valami elveszett hercegre emlékeztetett, és épp részegen hevert az udvaromon. Az arca, akár egy istené, és pont olyan arrogánsan is viselkedett. Nem volt hajlandó elmenni. Szexi, elbűvölő és egy icipicit mocskos a fantáziája – szép lassan ledönti a falaimat, és én egyre többre vágyom.

Az enyém lehetne, ha lenne hozzá bátorságom. A probléma az, hogy az egész világ őt akarja. Hogyan tartsak meg egy bálványként imádott rocksztárt, amikor mindenki azon mesterkedik, hogy elvegye tőlem?

KILLIAN

A világ egyik legnagyobb rockbandájának énekeseként áloméletet éltem. De egyetlen végzetes döntés elég volt hozzá, hogy mindez a darabjaira hulljon.

Most minden romokban hever.

Aztán megismertem Libertyt. Morcos, magának való lány – de… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2016

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
400 oldal · ISBN: 9789634579359
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
400 oldal · ISBN: 9789634579366
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634571681 · Fordította: Szabó Krisztina

Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Gabriel Scott · Killian James · Jax Blackwood · Liberty Bell · Rye · Brenna James


Kedvencelte 83

Most olvassa 43

Várólistára tette 256

Kívánságlistára tette 226

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

KönyvMoly_1989>!
Kristen Callihan: Idol

Hol is kezdjem, hol is kezdjem? :/
Senkinek nem szeretném elvenni a kedvét a könyv olvasásától, ez teljes mértékben SZUBJEKTÍV negatív vélemény lesz!

Nem, nem, és nem… :( Hatalmas csalódás volt!
Stage Dive – hoz hasonló humort, szexisséget vártam, ehelyett kaptam egy semmitmondó regényt.
Nem értem a körülötte lévő óriási felhajtást, mert egyáltalán nem ad a kötet semmi újat, semmi érdekeset, vagy egyedit. Nem szórakoztató, egyedüli erénye, hogy gyorsan olvasható.

Kezdjük Szuperszexisten Killiannel, aki részegen, egyik éjjel motorral beesik ideiglenes szomszédja, Libby mucsajröcsögei kertjébe. A saját bevallása szerint introvertált, barátokkal és szociális hajlammal egyáltalán nem rendelkező leány természetesen nem orvost hív, hanem beviszi magához a házába a hullarészeg, enyhébb balesetet szenvedett bozontos férfit, akit még sosem látott!
Hölgyeim! Ki csinálna ilyet? Melyik magányosan élő nő vinne be a kuckójába egy idegen, ittas egyént? Libby, Libby… Még jó, hogy a Szuperszexisten Killiant fogtad ki és nem egy baltás gyilkost!!! Segítséget kell ilyenkor hívni, többek között ezért is létezik az a csodálatos kütyü, amit telefonnak hívnak.
A Szuperszexisten Killian le is hányja a lányt (hát nem romantikus?), majd másnap már évődnek, szúrkálódnak egymással, és pár héten belül óriási láv alakul ki a két fantörpikus karakterrel rendelkező főhős között. Killian persze eddig csak „d*gott”, végigd*ugta az elmúlt éveket, de egy pillanat alatt halálosan szerelembe esik… Hagyjuk már, mekkora klisé!
Ráadásul dögös, erotikus kisugárzású énekesünknek van egy szuperképessége is, ezt nem hagyhatom ki : fél a NYUSZIKTÓL és a MOLYLEPKÉKTŐL!! Legutóbbi borzasztó lénytől szerelmese menti meg ráadásul egy alkalommal. naneeee….lehidalok
Természetesen gyorsan kiderül, hogy Killian valójában Szuperszexisten rocksztár, nem egy átlagember, valamint Libby hihhhhetetlen kvalitásaira is fény derül és kezdetét veszi a „The Big American Dream”.

Untam, untam és untam… Igazából nem történt semmi, a végén volt némi műdráma és műbonyodalom, hogy azért legyen okuk ríni egy keveset, de semmi értelme és mélysége nem volt az egésznek.
Ugyanúgy, ahogy a könyvnek magának sem volt mondanivalója, sem élvezeti értéke.

Két csillag a két mellékszereplőnek, Killian Szuperszexisten ügynökének Scottie-nak és az együttes másik oszlopos tagjának, Jax-nek szól. Na, ő egy érdekes karakter, róla szívesen olvastam volna többet, nem bántam volna, ha inkább róla szól a sztori.

Őszintén sajnálom, hogy ismét lehúztam egy könyvet, de képtelen voltam róla jobbat írni. :(

45 hozzászólás
Naiva P>!
Kristen Callihan: Idol

A könyv borítója szerelem volt első látásra. Csak rá kell nézni és hívogat. Nagyon jól el lett találva és megadja a könyv alaphangulatát. Bíztam benne, hogy majd valamelyik kiadó felfigyel rá, és kishazánkban is elérhető lesz, lehetőleg fizikális formájában. A külcsín mögött egy aranyos, szórakoztató, szeretnivaló rocksztár-romance történet áll.
A történet jól meg van írva és úgy érzem, hogy a lehető legtöbbet ki tudta hozni a szerző ebből a történetből. Nagyon tetszett a két főszereplő megismerkedése és a lassú égésű, mégis intenzív kapcsolata, ami az első találkozásuk óta érezhető volt. Mind a két szereplőt szerettem.
Libby nem egy tipikus YA hősnő, ahogy Killian sem a szokásos rocksztár. Ő magát sokkal inkább zenésznek nevezi, és milyen igaza volt. A zene pedig sokkal nagyobb hangsúlyt kap a történetben, mint sok hasonló rocksztár-romance történetben.
Azért valahol én se bánnám, ha az én kertembe nem csak sündisznók tévednének, hanem egy Killian-hez hasonló pasi csak úgy szolidan berobogna.
Ismét teljesen levett a lábamról. Nagyon szórakoztató és cseppet sem éreztem unalmas fazonnak. Egyébként alig várom, hogy Gabriel könyve is megjelenjen magyarul, mert az a pasi a leírások szerint egy az egyben David Gandy. spoiler Nem tagadom, Sophie & Scottie története nekem is sokkal jobban tetszett, de Libby és Killian történetét is nagyon szerettem. Különösen a történetük első felét.
Egyébként valamiért csúszik Jax története, ami idén márciusra lett ígérve, de eddig semmi hír. spoiler

8 hozzászólás
Black_widow P>!
Kristen Callihan: Idol

Tekintve, hogy a könyv kapott hideget-meleget egyaránt kicsit vonakodva fogtam bele. Csalódás is volt, meg nem is. Úgy érzem, valahol az én hibám is, hiszen a második részt előbb olvastam, mint az elsőt és hát … Scottie-t nehéz volt überelni, plusz nem tudtam elvonatkoztatni attól sem, hogy nagyon hozza a Stage Dive feeling-et…
Összességében azonban nem volt annyira rossz. Elég erősen indított a történet, tetszettek a kemény beszólogatások, nem volt semmi finomkodás, még gondoltam is magamban, hogy a terjedelmet elnézve biztosan a lassúbb égésű románcok közé fog tartozni ez is… persze hatalmas tévedés volt, hiszen egyszer csak egyik pillanatról a másikra beütött a ménkű és már dúlt is a love. Hát az ilyen húzások nálam alapból egy csillag mínuszba szoktak kerülni.
Libby az elején hozta a belevaló és öntörvényű csajszi szerepét, de sajnos elég hamar ellágyult és elcsábult.
Killian a második részben sem volt a szívem csücske, itt sem tudtam igazán megkedvelni.
Vártam, hogy a bonyodalom kicsit súlyosabb lesz, vagy inkább komolyabb, nem csak ilyen csipp-csupp dolgokon fognak szerelmeseink összeszólalkozni, de ezt sem igazán kaptam meg. Egyszer olvasós, gyorsan felejtős. Ha könnyed, nem annyira igényes storyra vágyik az ember, annak pont tökéletes.
off

17 hozzászólás
Amaryll87 P>!
Kristen Callihan: Idol

Hát nagyon nevettem. Libby felvágott nyelve annyira tetszett, hogy könnyesre nevettem magam. Killian se semmi pasi. Kicsit beképzelt, kicsit nőcsábász, de egy igazi cuki. Igazi rock sztár. Viszont a szívén viseli a szerettei sorsát. Pont ezért szerethető a karaktere. Annyira önzetlenek Libbyvel. Annyira szeretem őket. A banda többi tagja is imádnivaló. Hiába a rock sztár imázs, mégsincsenek elszállva. Tetszik az összetartásuk, hogy kiállnak egymásért.

2 hozzászólás
Krisztina_Németh_2>!
Kristen Callihan: Idol

Azt hiszem fel kéne fognom végre, hogy azok a könyvek amiben a föszereplö zenész vagy szinész az nem nekem valo. Már az eleje is kikészitett. A csaj bevisz a házába egy vadidegen részeg hapsit. Amugy a hapsi meg is sérült, de semmi gond, nem kell hivni ilyenkor segitséget, csak bedugja a saját ágyába, mert ez a normális. Most komoly? Egy-két nap és már halálosan szerelmesek egymásba, és kiderül hogy mindketten ugyanazokat a dolgokat szeretik. Aztán jön a turné, és hogy legyen egy kis dráma is, a csávo elküldi a csajt saját turnéra. És a végére jöhet még egy kis szenvedés aztán a boldogság.
Nos, én is boldog vagyok, hogy végre vége van.

8 hozzászólás
nibooklett>!
Kristen Callihan: Idol

Nagyon kis könnyed történet volt egy farmon élő lányról és egy rock sztárról. Az elején úgy éreztem, hogy nem fogom tudni szeretni ezt a könyvet, de ahogy sorban történtek az események rájöttem, hogy nagyon szívmelengető történet is ez valójában. Minden jó, ha a vége jó..:)

Tünde_JLT I>!
Kristen Callihan: Idol

A lehető legrosszabb dolog, amit tehet az ember az életben, ha félelemből nem használ ki egy lehetőséget.
Az élet megy tovább Libby. Csak az energiádat pocsékolod, ha megpróbálod megállítani vagy visszaforgatni.

Teljesen megértettem Libby-t és valószínűleg nagyon gáz, de irigyeltem. Nem, nem azért, mert Killian feltűnt az életében, hanem a kis csendes, vidéki házikó miatt, ahol elbújt a világ elől, ahol kikapcsolhatott mindent, és egyedül lehetett.
Az emberek életébe többnyire berobban a lehetőség épp úgy, ahogy Killian Libbs kertjébe. Ezzel a váratlan fordulattal végül egymást mentették meg, és egymást hozták vissza az életbe.
Ez a könyv maga volt a zene. Az írónő gyönyörűen ír, hallani lehetett a zenét a sorok között. Egy zenei csemege volt. Legszívesebben végtelenítve olvasnám újra és újra, plusz a fenti két idézetet folyamatosan mantráznám magamban, míg eljutnak a tudatomig.

2020 – újraolvasás – még nagyobb hatással volt rám, még jobban beleszerettem a történetbe.

7 hozzászólás
Tóth_Orsolya_3 P>!
Kristen Callihan: Idol

„Mosolya az én napsugaram.”

Teljesen elvarázsolt. *-*
Gyengéim a rocksztáros történetek. És ez a történet határozottan az egyik legjobb volt. Humor, romantika, rengeteg zene és egy csodaszép szerelmi történet.
Nagyon szerettem. Hol a következő rész?

6 hozzászólás
Niitaa P>!
Kristen Callihan: Idol

A teljes értékelés elérhető a blogomon:
http://niitaabell.blogspot.com/2018/06/kristen-callihan…

"Rubin pöttyös könyvről beszélünk, így két lehetőség van: vagy mélyebb tartalmat kapunk, ami jobban illik a new adult kategóriába, mint a fiatalabbakhoz, vagy felcsendül benne egy kis hormontánc is. Jelen esetben a másodikról beszélhetünk. Felfelé ránduló golyók és karcos mellek mutatják az utat a végkifejlet felé.
(…)
Az Idol elsődleges célja a szórakoztatás, s így is kell a regényhez is állni. Nem fogunk tőle örök életigazságokat kapni, vagy egy felejthetetlen történetet. Éppen arra elég, hogy egy fáradt nap után limonádét szürcsölve leüljünk egy kicsit pihenni, s hagyjuk, hogy a bennünk levő feszültség távozzon. Van egy aranyos romantikus történet, tele álmokkal, s drámával, jó köntösbe bújtatva.
Csak egy kis kikapcsolódásra vágytam, s azt pont meg is kaptam ettől a könyvtől.
Ha jól láttam, akkor egy sorozatról beszélhetünk, ám Killian és Libby útja itt véget ért a számunkra. Örülök, hogy elengedjük a kezüket, hiszen eleget kihoztak az ő történetükből. Nincs szükség a felesleges drámázásra. A sorozat következő része Scottie-ról fog szólni. No, ez már sokkal érdekfeszítőbb lesz. Kíváncsian várom majd, mit talál ki az írónő ennek a rejtélyes fickónak."

11 hozzászólás
wurzel_gabriella>!
Kristen Callihan: Idol

Két dolgot sajnálok csak.
Az első, hogy a munkahelyemen olvastam, és nem úgy haladtam vele, ahogy terveztem.
A második, hogy vége lett.
Annak viszont nagyon örülök, hogy nem a Stage Dive-ot „olvastam újra”. Saját története volt, egy igazi rock-mese. :)
Jár az 5 csillag.


Népszerű idézetek

Tünde_JLT I>!

– A lehető legrosszabb dolog, amit tehet az ember az életben, ha félelemből nem használ ki egy lehetőséget.

2 hozzászólás
KönyvMoly_1989>!

– Még nem ismerem a környéket. Akár el is tévedhetek. Aztán majd leshetsz, ha az éhhalál szélén állva, legyengült állapotomban felfalnak a megvadult nyuszik.
– Nyuszik? – Nem akartam felnevetni, mégis megtörtént. – Annyi állat van, és te pont a nyusziktól félsz?
– Belenéztél te már egy nyuszi szemébe, Libs? Arra várnak, hogy átvegyék a világuralmat. Szerinted miért olyan feszültek mindig?
– Mert rettegnek, hogy valami felfalja őket vacsorára?
– Nem. Tervet szőnek. Csak idő kérdése, hogy támadásba lendüljenek. Nekem elhiheted.

65. oldal

14 hozzászólás
Naiva P>!

A zene a barátoddá válik, ha nincs egy sem, a szeretőddé, ha éppen arra vágysz. A haragoddá, a bánatoddá, az örömöddé, a fájdalmaddá. A hangoddá, ha nem találod a szavakat. Csodálatos dolog részesévé válni mindennek, szerepet játszani valaki más életének zenei aláfestésében.

Kapcsolódó szócikkek: Killian James
Black_widow P>!

– Beszélni egyszerű, […]. A való élet ennél egy kicsit bonyolultabb.

4 hozzászólás
Evika82 P>!

– Nekem nem kell a világ – suttogja.
– Akkor mi kell? – kérdezem éppolyan halkan.
– Te – válaszolja.

290. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Killian James · Liberty Bell
KönyvMoly_1989>!

Szeretet. Gyűlölet. Nincs pihenő. Nincs köztes állapot. Csak fent és lent.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Killian James
Clara_Wolf >!

– A szerelem összetöri az ember szívét, szétcseszi az életét… tökéletes, mindent felperzselő káosz.

391. oldal


A sorozat következő kötete

VIP sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Vi Keeland: A beosztott
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Vi Keeland: Egomániás
Vi Keeland: Vonzó hagyaték
Leiner Laura: Valahol