Fall ​– Zuhanás (VIP 3.) 281 csillagozás

Kristen Callihan: Fall – Zuhanás

Az első találkozásom Jax Blackwooddal kissé furcsán alakult.

Mentségemre szóljon, hogy nem is sejtettem, hogy vele hozott össze a sors. Ugyan ki gondolná, hogy egy legendás rocksztár maga jár vásárolni a boltba? De ami még fontosabb: hóvihar közelgett, ő pedig épp az utolsó doboz mentás-csokicseppes jégkrémet, a kedvenc édességemet készült elorozni.

Ennek ellenére talán továbbléptem volna, ha nem fordul felém önelégült vigyorral: vegyem el tőle, ha tudom. Úgyhogy megcsókoltam. és kikaptam a kezéből a jégkrémet.

Oké, ez talán aljas húzás volt, de a szükség nagy úr, ugye. És persze álmomban sem gondoltam volna, hogy ő lesz az új szomszédom.

Egyikünk sem hisz a szerelemben vagy az életre szóló kapcsolatokban, mégis egy szempillantás alatt egymásra kattanunk. De lehetnénk ennél többek is egymásnak. Bármi lehetséges lenne.

Csak bíznunk kellene, és merni belezuhanni.

Kristen Callihan: Fall

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2018

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Rubin pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
584 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994023 · Fordította: Harcsa Henrietta
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
584 oldal · ISBN: 9789635616077 · Fordította: Harcsa Henrietta
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
584 oldal · ISBN: 9789635616084 · Fordította: Harcsa Henrietta

Enciklopédia 15

Szereplők népszerűség szerint

Gabriel Scott · Killian James · Jax Blackwood · Sophie Darling · Stella Grey · Brenna James · Rye


Kedvencelte 39

Most olvassa 10

Várólistára tette 108

Kívánságlistára tette 160

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Black_widow P>!
Kristen Callihan: Fall – Zuhanás

Könyvről könyvre érződik mennyit javult az írónő stílusa; kifinomultabban, cselekmény szempontjából átgondoltabban és meghittebben ír.
Stella és John története fájdalmas, elgondolkodtató, merőben más hangulatú, mint az előző két párosé. Érződik, hogy ez a rész közelebb áll az írónőhöz, személyesebb. Szereplőink érzelmileg instabilak, ami nem csoda, hiszen a múltaban szerzett mély sebek ott hagyták nyomaikat a lelkükön. Rengetegszer érzik úgy, hogy nem érdemlik meg, hogy szeressék őket. Kinek is kellenének ennyi csontvázzal a szekrényükben? Manapság már senki sem bajlódik egy bonyolult emberrel, ha továbbállni egyszerűbb. Mondják azonban, hogy véletlenek nincsenek, és bármennyire is annak tűnik, szereplőink sorsa egy ilyen folytán mégis összefonódik. Igazi lassúégésű szerelem az övék. Imádtam, hogy bármennyire is próbálták keménynek mutatni magukat a lehető legnagyobb óvatossággal és tapintattal kezelték egymást. Természetesen a piszkálódás, az adok kapok itt sem maradhatott el, de egyértelműen nagyobb hangsúly került a lelki világuk, gondolataik bemutatására. Nyomasztó és szomorú volt olvasni, hogy a mentális betegséggel küzdők min is mennek keresztül, mennyire nehéz helyzetben vannak. Mekkora megpróbáltatás egy démonaival küzdő személy számára kilépni a konfortzónájából, hiszen az ember szinte minden elől el tud menekülni, kivéve önmaga elől. Idővel azonban megtanulnak bízni egymásban és rájönnek, hogy néha pont egy sérült lélekre van szükség ahhoz, hogy meggyógyítson egy másikat.
Aminek kiváltképp örültem az a többi szereplő életével kapcsolatos apró információk voltak. Scottie még mindig hatalmas szerelem és nem hiszem, hogy lesz a srácok között olyan, aki elveszi tőle ezt a megtisztelő címet.
Fél csillagot azonban kénytelen vagyok levonni. Picit túlírtnak érzem. Voltak részek, amik feleslegesek voltak. Már nagyon kíváncsi vagyok a banda maradék két tagjának történetére is!

9 hozzászólás
Dóri_Margit P>!
Kristen Callihan: Fall – Zuhanás

"Hogyan fajulhattak odáig a dolgok, hogy a Jax Blackwooddal való
flörtölés lett a napom fénypontja? "

Szó szerint én is gondolhattam volna ezt ^^
Úgy indultam neki a történetnek, hogy a banda tagjai közül Jax amúgy is szurkodta a fantáziám, így muszáj volt tudnom, hogy alakul az ő élete.
Eleje nagyon döcögős volt a könyvnek, ott már átfutott az agyamon, hogy megint egy romcsi történet több mint 500 oldalban az életemből.
De aztán elkapott a gépszíj!
Megannyi szurkálódás, civakodás és flörtölés magas iskolája volt ez kérem szépen.
Ezt a csibész, pimasz fiút rettentő jól kibontotta az írónő. Feszegette a határait, hibát hibára halmozott, de folyamatosan fejlődött, hozzá simult Csillaglányhoz. Kifejezetten tetszettek még a becézéseik is.
Medaline pedig ez a vén büszke kerítőnő, IMÁDTAM!❤

Teljesen hozta azt, ami elvárható ettől a könyvtől.
Romantikus, de nem csöpögős giccses. Humoros, nem erőltetett off.
Jó kis zuhanás volt ez! ;)

5 hozzászólás
nicosia P>!
Kristen Callihan: Fall – Zuhanás

Őszinte leszek, nehezen indult a kapcsolatom a könyvvel, és ezért sokáig tartott, amíg egymásra találtunk. Teljesen másra számítottam.
Persze tudtam Jax előéletéről, de az előző részben szimpatikus figurának tűnt, úgyhogy vidám részre készültem. Kb 200-250 oldalig nem is értettem mi történik. John mégsem volt vidám figura, Stella teljesen jellegtelennek tűnt, olyannak akinek se célja se valódi tevékenysége csak lóg a levegőben, a köztük lévő feszültség pedig csak nyúlott a végtelenbe. Aztán egy ponton (nem tudom hol) berántott a történet. Hirtelen valami több lett, elkezdtem együtt érezni John-nal, megláttam Stella töréseit, adott gondolkodnivalót a történet. És az a szörnyű, hogy bár a végére értem mégsem érzem hogy minden szál elvarrásra került volna. spoiler Szóval igen, ami az elején túlnyúlott a végéből hiányzott. Ezzel együtt is beette magát a gondolataimba,

2 hozzászólás
Naiva>!
Kristen Callihan: Fall – Zuhanás

Jó olvasmány volt. Már a szereplők első találkozásánál tjót derültem. A srác, aki, elhappolja a lány elől a már kinézett csokis-mentás jégkrémet és a lány, aki ezért lecsókolja róla a maradékot. Nem túl életszerű, de annál jobb történetindító. Különösen akkor, ha ők ketten hamarosan szomszédok is lesznek.
Nagyon tetszett a kapcsolatuk alakulása, ahogy barátokból, lelki társakká váltak. A könyv hangulata komorabb az előző részekhez képest. Mint már említettem, Jax nagyon komoly mentális problémával küzd. spoiler
A kapcsolatuk nagyon sokáig csak baráti, de a vele töltött eseményeknek köszönhető, hogy Jax újraértékelte az eddigi életét azért, hogy másként láthassa a világot.
Mi egyebet lehetne még írni egy olyan könyvről, amit alig bírtam letenni? Olyan jókat mosolyogtam a párbeszédeken és volt, amikor haragudtam Kristen Callihan-re, mert voltak gonosz húzásai. Volt benne önreflexió és bár nagyon szerettem a főszereplőket, de még többet szerettem volna a mellékszereplőkből. Scottie-ból, vagy Killian-ből különösen. Az teljes társaságot nagyon megszerettem.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Kristen Callihan: Fall – Zuhanás

Ebben a részben rá sem ismertem arra a Jax Blackwoodra, akivel megismerkedtünk az elején, és jó értelemben. Jax/ John legbelül egy nagyon érzékeny, sérült ember, aki nem mer érezni. A könyv figyelemfelhívás, hogy figyeljünk oda a környezetünkben azokra, akik mentális betegségekkel küzdenek. A törött lábat könnyű észrevenni, a törött lelket nem. Stella, a női főszereplő egy nagyon kedves, segítőkész lány, de a lelke neki is sérült, szintén a gyerekkora miatt. Nagyon tetszett, ahogy Johnt végigkalauzolta a városban, és mennyi mindenkit ismert, akiknek mind segített. A cukiság faktort Scottie-ék hozták Felix babával. Bár Killian a könyv nagy részében nem volt jelen, de a banda tagjai igen, és nagyon jó volt a hűvös Gabriel Scottot apaként viszontlátni. Még mindig az ő részük a kedvenc.
Még hátravan Whip és Rye, és engem Rye és Brenna kapcsolata foglalkoztat leginkább, vajon mit hoz ki belőle a szerző.

zuna19 >!
Kristen Callihan: Fall – Zuhanás

Biztos voltam bennem már hónapok óta, hogy ez rendesen be fog nálam találni (fülszöveg alapján). És igazam lett! Hatalmas szerelmet érzek a könyv iránt. Tetszett az alaptörténet, a karakterek és a kidolgozása is. Tényleg maradéktalanul elégedett vagyok most.
Egyedüli szívfájdalom, hogy várni kell a kövi részre. Sőt az 5. rész még a fasorban sincs.
Szerettem én azért a VIP első két részét is, de ezért oda meg vissza vagyok.
Kicsit nekem olyan, mint a Lead.
John eszméletlenül szerethető figura, de hozzáteszem Stella segítségével. Tökéletesen kiegészítik egymást. Szinte ugyanolyanok, ez külön tetszett is a sztoriban, humorosan volt mindig megírva a hasonlóságuk és imádatuk. :D
Az is kedvelhető benne, hogy nem az egész könyv tiszta happy, hanem igenis van benne egy kis zuhanás. Találó még a cím is.

Szilvi00 P>!
Kristen Callihan: Fall – Zuhanás

– Nincs olyan, hogy tökéletes. Az emberek hibáznak. Sokszor azok követik el a legnagyobb hibákat, akiknek a legmélyebbek az érzéseik. Csak a szándék számít.

Szerintem ez a sorozat részről részre jobb!
Nekem az első kettőre sem volt különösebb panaszom (én vagyok a kivétel, tudom!), de ha kedvencet kellene választanom, akkor a szereplők komplexitása miatt, illetve a téma fontossága végett, John/Jax és Stella Pocok könyvét választanám.
Rettenetesen szerettem a történet minden percét! (Pedig utálom a mentás jégkrémet, sőt, mindent ami mentás!) A civadokodásokon sokat nevettem, de a történet mélysége mellett sem szabad elmenni!

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
584 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994023 · Fordította: Harcsa Henrietta
2 hozzászólás
Viktória_Erdei P>!
Kristen Callihan: Fall – Zuhanás

Az elején még azt éreztem, hogy nincs szikra a két szereplő között. De mire a könyv végére értem, rájöttem, hogy jók együtt. Mindkettőjüknek szükségük volt egy barátra, családra, valakire akire támaszkodhatnak, ha baj van. Az apját nem volt sok értelme belevinni a történetbe, jött és ment. Legjobb jelenet, amikor repültek, meg amikor Jax énekelt a parkban a fiúkkal.

kocybaba P>!
Kristen Callihan: Fall – Zuhanás

A végén még ez lesz a kedvenc rocksztáros sorozatom! Mindenesetre az biztos, hogy az első rész óta nagyon feljött és bár Scottie az örök favorit, ez a kötet is hozta a szintet. Ugyan mélyebb vizekre evezett Jax-el és Sellaval, egy olykor humort csillogtató, szenvedélyes, zenével fűtött, belevaló csokis-mentás jégkrémes történet lett. A párosuk közt sok volt hasonlóság, meg volt az összhang mely fokozatosan fordult át barátságból szerelembe. Jól kezelte a depresszió témáját is, amely érezhetően közel állt az írónőhöz és végül ketten egymást mentették meg. Többször felbukkant Scottie is spoiler és nagyon tetszett, hogy megjelent a banda és szakított helyet spoiler kapcsolatának rendezésére. Szóval húzósabb rész volt tartalmában, jó-néhány sallangot elhagyva szűkebbre is lehetett volna szabni, de mindent összevetve mégsem győztem falni az oldalakat. Jöhet Brenna & Rye!:)

3 hozzászólás
Brigi89 P>!
Kristen Callihan: Fall – Zuhanás

Stella és John története igazán életszerű volt.
Egy egyszerű közértben találkoztak, és később szomszédok lesznek. Tetszett, hogy nem csaptunk rögtön a kapcsolatuk közepébe, először kerülgették egymást, majd barátok lettek, végül pedig szerelmesek. Egyiküknek sem volt könnyű élete. John-nál látszik, hogy attól hogy rocksztár az ember, még lehetnek igazán súlyos problémái. Stella tökéletesen illik hozzá, boldoggá teszi és miatta kezdi pozitívabban látni a világot.
Stella apjának felbukkanása szerintem kihagyható lett volna, semmivel sem tett hozzá a történethez.
Nagyon örültem, hogy a banda és Scotti is szerepeltek, nagyon jó látni, hogyan alakul az életük.


Népszerű idézetek

Black_widow P>!

– Nem akarsz egy nő és a jégkrémje közé állni, cimbora!

Kapcsolódó szócikkek: Jax Blackwood · Stella Grey
16 hozzászólás
Black_widow P>!

Vannak dolgok, amik egyszerűen nincsenek megírva a sors könyvében.

Black_widow P>!

– A szerelem mindenkit megbolondít…
Egy pillanatig elképedten meredek rá.
– Te most Jane Austent idéztél?
Scottie felhorkan.
– Haver, az első turnénkon végig ott rejtegetted a matracod alatt a Büszkeség és balítélet egyik példányát.
– Próbáltam lenyűgözni a nőket!
– Persze. Ezért volt annyira szamárfüles, és ezért állt olyan közel ahhoz, hogy a lapjaira essen szét.

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel Scott · Jax Blackwood
2 hozzászólás
Black_widow P>!

A személyiség sokkal fontosabb számomra, mint az izmok.

Kapcsolódó szócikkek: Stella Grey · személyiség
Black_widow P>!

Túl sokat gondolkozom, ami sosem jó dolog.

Kapcsolódó szócikkek: Jax Blackwood
Black_widow P>!

– […] Megérdemled, hogy önmagad helyezd az első helyre.

Kapcsolódó szócikkek: Jax Blackwood

Hasonló könyvek címkék alapján

L. J. Shen: Vicious – Ádáz
Vi Keeland: A beosztott
Vi Keeland: Vonzó hagyaték
L. J. Shen: Szenzációs szerető
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám
Vi Keeland: Egomániás
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra