Fall (VIP 3.) 11 csillagozás

Kristen Callihan: Fall

The ​first time I met Jax Blackwood things went a little sideways.

In my defense, I didn’t know he was Jax Blackwood—who expects a legendary rock star to be shopping for groceries? More importantly, a blizzard was coming and he was about to grab the last carton of mint-chocolate chip.

Still, I might have walked away, but then he smugly dared me to try and take the coveted ice cream. So I kissed him. And distracted that mint-chip right out of his hands.

Okay, it was a dirty move, but desperate times and all that. Besides, I never expected he’d be my new neighbor.

An annoying neighbor who takes great pleasure in reminding me that I owe him ice cream but would happily accept more kisses as payment. An irresistible neighbor who keeps me up while playing guitar naked–spectacularly naked–in his living room.

Clearly, avoidance is key. Except nothing about Jax is easy to ignore—not the way he makes me laugh, or that his particular brand of… (tovább)

>!
450 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781728735283
>!
452 oldal · ASIN: B07H3M1XJ8

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Gabriel Scott · Jax Blackwood · Stella Grey


Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Kristen Callihan: Fall

„I fell straight into the abyss. My want of her isn’t just physical; it is soul deep.”

Annyira megérte erre a részre várni, mert minden várakozásomat felülmúlta. Ez a sorozat részről-részre jobb és fejlődőképesebb. Már ott tartok, hogy talán az egyik legjobb rockstar-romance, amit valaha olvastam.
Érdekesség, hogy ez a rész eredetileg nem volt tervezve, viszont az írónő, rajongói kérésekre megírta Jax történetét. Rendesen hiányérzetem lett volna, ha pont a banda oszlopos tagja, énekese nem kapott volna saját történetet.
Annyira kíváncsi voltam, ki lesz az a lány, aki majd elcsavarja a fejét, begyógyítja a lelki sebeit.
Amikor először megláttam a borítót, kész voltam. Illik a könyv hangulatához és John Jax karakteréhez, habitusához. Egyébként Jax nagyszerű srác. Mégis nehéz őt megérteni, mint bárkit, aki depresszióval küzd. Megvan mindene. Jó külső, pénz, nők. Ráadásul játékos és még humoros is. spoiler
Stellával könnyű azonosulni és még hamarabb meg lehet őt szeretni. Egy idegen nagyvárosban, család, barátok és ismerősök nélkül nem lehet egyszerű, de neki soha nem volt egyszerű az élete.
Már a találkozásuknál jót derültem. A srác, aki, elhappolja a lány elől a már kinézett csokis-mentás jégkrémet és a lány, aki ezért lecsókolja róla a maradékot. Nem túl életszerű, de annál jobb történetindító. Különösen akkor, ha ők ketten hamarosan szomszédok is lesznek.
Nagyon tetszett a kapcsolatuk alakulása, ahogy barátokból, lelki társakká váltak. A könyv hangulata komorabb az előző részekhez képest. Mint már említettem, Jax nagyon komoly mentális problémával küzd. spoiler
A kapcsolatuk nagyon sokáig csak baráti, de a vele töltött eseményeknek köszönhető, hogy Jax újraértékelte az eddigi életét és másként lássa a világot.
Mi egyebet lehetne még írni egy olyan könyvről, amit alig bírtam letenni? Olyan jókat mosolyogtam a párbeszédeken és volt, amikor haragudtam Kristen Callihan-re, mert voltak gonosz húzásai. Volt benne önreflexió és bár nagyon szerettem a főszereplőket, de még többet szerettem volna a mellékszereplőkből. Scottie-ból, vagy Killian-ből különösen. Az teljes társaságot nagyon megszerettem.

5 hozzászólás
>!
DarknessAngel
Kristen Callihan: Fall

Ez a sorozat még a rossz napokon is képes feldobni. Nem csak a csomó nehézségről szól, amin a szereplők mennek/mentek keresztül, hanem a barátságról és a szeretetről is. Megfűszerezve egy csomó vicces jelenettel, amiken mindig hangosan nevetek. :)
Az elején azt hittem, Jax sokkal problémásabb lesz, nehezebb lesz neki megnyílnia Stella előtt, nehezebben fogja őt közelebb engedni magához… ,de szerencsére nem így lett. Stella már az első perctől kezdve lefegyverezte őt, így Jax John azt se tudta mi lelte. Hála neked csokis-mentás fagyi. :D
Annyira könnyű szeretni a szereplőket, mert mindegyik kedves, odafigyel a másikra, megértő. Szegény Jax-re még a pánikrohamakor sem tudtam haragudni, mert tényleg nem ő tehet róla, talán ott Stellának kellett volna egy kis helyet hagynia neki, hogy megnyugodjon. Mindenesetre, egyikőjüket sem hibáztatom, szerintem ez pont így volt jó, ahogy az írónő megírta.
Gabriel-ért itt is olvadoztam, és omg, Felix! *-* Mennyire cukker jelenetek voltak azok!
Nagyon tetszett a végén levő Killian-Jax jelenet, olyan megható volt.
Legjobb részek természetesen, amikor együtt van az egész banda, remélem a folytatásban már Brenna és Rye lesz terítéken. Igazán rájuk férne már egy saját könyv :D

>!
Enikő_Darai_Enii P
Kristen Callihan: Fall

Szeretnék végre egy olyan kötetet olvasni egy sorozatból, amire több részen át kellett várni, nagyon izgatott vagyok miatta és a végén nem csalódok. Nem azt mondom, hogy nem volt jó, vagy élvezetes, mert az volt, de valami mégis hiányzott számomra belőle. Viszont a történetvezetésben és a karakterekben most sem csalódtam.
Jax hozta a formáját, a kisfiús csintalanságát, humorát, de végre a lelke mélyén zajló érzelmi viharokba is betekinthettünk. Egyáltalán nem egyszerű a helyzete, nem könnyű kimászni egy ilyen gödörből, még akkor sem, amikor láthatólag mindene megvan az embernek. A depresszió egy nagyon nehéz téma, amit legtöbbször csak kerülgetnek az emberek, mint a forró kását. Pedig igenis kell és érdemes róla beszélni, akár így, egy romantikus regénybe burkolva is. Azok számára, akik hasonló problémákkal küzdenek, már ez is megadhatja a kezdő löketet a segítségkérés felé.
Stella szintén érdekfeszítő szereplő lett. Egyedül egy nagyvárosban… ugyan hivatásos barát, de ennél magányosabban még sosem érezte magát, pedig neki is voltak hullámhegyei-hullámvölgyei. Ennek ellenére próbálja pozitívan szemlélni a világot és mindenkihez a legnagyobb törődéssel hozzáállni.
Jax és Stella gyakorlatilag egymást mentette meg. Mindkettejük magányos volt csak más-más módon. Aztán egy véletlen szomszéddá válás után egyszer csak ott termettek a másik számára. Először csak barátokként, majd ahogy az idő telt, annál sokkal többként.
Az előző köteteknél komorabb a hangulata, a párbeszédek szórakoztatóak, de érezhetően kevesebb bennük a humor, viszont ez az egész egyensúlyban levő egyveleget alkot.
Kíváncsian várom a sorozat következő részét és azt, hogy kik lesznek terítéken! spoiler

>!
FSzK
Kristen Callihan: Fall

Sajnos nekem ez a könyv visszalépés volt ez előzőhöz képest, ami nálam kedvenc. Ennek a kötetnek is a számomra legjobb jelentei azok voltak, amelyekben Scottie szerepelt.
A történet klasszikus NA rocksztár/zenész beütéssel. Aki a Stage Dive-ot szerette, annak ez is tetszeni fog. Nekem sok volt benne a nyávogás, a felesleges körök egymás körül, illetve sokszor éreztem azt hogy a történet vezetése nem lineáris: itt-ott ugrottunk egyet, ami zavaró volt.
Ami viszont bátor dolog volt az írónőtől, hogy a saját tapasztalatait írja le a depresszióról és szorongásról. Ez mindenképpen becsülendő.

>!
Naira
Kristen Callihan: Fall

Ezt így érdeklődés hiányában félbehagyom, majd később visszatérek rá. Nagyon nem tudtam beleélni magam a kettejük közötti szexuális feszültségbe. Nekem borzasztóan sántított. Na, majd legközelebb, más hangulatban.


Népszerű idézetek

>!
DarknessAngel

“Holy hell, mate, how do you even know what to do?”
“Trial by fire.” Scottie smiles thinly. “Only the strong survive.”
I take back every dad joke I’ve made about Scottie. He deserves a medal.

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel Scott · Jax Blackwood
>!
Naiva P

I scoff and roll my eyes. “Oh, for crying out loud, I was talking about the baby.” I make a goofy face at the cooing little. “Wasn’t I? You cute little dude.”
“Little dude,” repeats Whip with a smile. “I like it.”
John expels a breath, having the grace to appear chagrined.
“Right. Felix. Didn’t see him there. Hey, little man.”
“You were distracted by my stunning good looks, weren’t you?” Scottie quips. “I get that a lot.”
John flips him the finger.
“Is that his name?” I ask Scottie.
“Yes, this is my son, Felix Tiberius Scott.”
Felix lifts a fist as if to say, “Respect my awesomeness, woman!”

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel Scott · Jax Blackwood
>!
Naiva P

Chocolatebrown hair and tan skin. Chocolate and peanut butter. Yum.
I bite back a snort. It’s never a good idea to shop for food when hungry; everything starts to look tasty. And, okay, maybe I’m about 80 percent sure he’s following. Examine, if you will, the facts: Mega Hot Dude has appeared in every aisle that I’ve been in, but he doesn’t seem the type to follow anyone around.

Kapcsolódó szócikkek: Jax Blackwood · Stella Grey
>!
Naiva P

Have I told you how much it turns me on when you’re grumpy?” “No. But you’re a twisted individual, so I’m not surprised.

>!
Naiva P

There is no such thing as perfect. Human beings make mistakes. Humans who feel greatly often make the biggest ones. It’s the intent that counts. Is it a mistake based on hate, selfishness, or moral cowardice? Give them no quarter. But an honest mistake backed by a true heart is another matter entirely.

>!
Naiva P

Stella Button, the moment you ripped that ice cream out of my hand, you knocked me off-balance. All I could do was fall.

Kapcsolódó szócikkek: Jax Blackwood
>!
pveronika

“If my eyes could show my soul, everyone would cry when they saw me smile.” —Kurt Cobain

Dedication

>!
Naiva P

Music and sex go hand in hand for a reason; they are both forms of expression, release, creation.

>!
Naiva P

He pours my tea and then hands me the cup. “Killian has a dismal selection of tea on hand. I’m sorry to say, it shall be cheap, bagged Earl Grey for us.”
My fingers wrap around the warm ceramic. “I’m not a huge tea drinker. I don’t think I’d know the difference anyway.”
He gives me a mock expression of horror. “I’ll make a convert out of you yet, Button.”

>!
Naiva P

“Be with me. Let’s fall together.”

Kapcsolódó szócikkek: Jax Blackwood

Hasonló könyvek címkék alapján

Renée Carlino: Sweet Thing
Brittainy C. Cherry: The Fire Between High & Lo
Meghan March: Dirty Pleasures
Heidi McLaughlin: Forever My Girl
Jasinda Wilder: Falling Into You
Michelle Mankin: Riptide
Vi Keeland: Beautiful Mistake