Fall (VIP 3.) 32 csillagozás

Kristen Callihan: Fall

The ​first time I met Jax Blackwood things went a little sideways.

In my defense, I didn’t know he was Jax Blackwood—who expects a legendary rock star to be shopping for groceries? More importantly, a blizzard was coming and he was about to grab the last carton of mint-chocolate chip.

Still, I might have walked away, but then he smugly dared me to try and take the coveted ice cream. So I kissed him. And distracted that mint-chip right out of his hands.

Okay, it was a dirty move, but desperate times and all that. Besides, I never expected he’d be my new neighbor.

An annoying neighbor who takes great pleasure in reminding me that I owe him ice cream but would happily accept more kisses as payment. An irresistible neighbor who keeps me up while playing guitar naked–spectacularly naked–in his living room.

Clearly, avoidance is key. Except nothing about Jax is easy to ignore—not the way he makes me laugh, or that his particular brand of… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

>!
450 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781728735283
>!
376 oldal · ISBN: 1230002550732
>!
452 oldal · ASIN: B07H3M1XJ8

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Gabriel Scott · Jax Blackwood · Stella Grey


Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

Naiva>!
Kristen Callihan: Fall

„I fell straight into the abyss. My want of her isn’t just physical; it is soul deep.”

Annyira megérte erre a részre várni, mert minden várakozásomat felülmúlta. Ez a sorozat részről-részre jobb és fejlődőképesebb. Már ott tartok, hogy talán az egyik legjobb rockstar-romance, amit valaha olvastam.
Érdekesség, hogy ez a rész eredetileg nem volt tervezve, viszont az írónő, rajongói kérésekre megírta Jax történetét. Rendesen hiányérzetem lett volna, ha pont a banda oszlopos tagja, énekese nem kapott volna saját történetet.
Annyira kíváncsi voltam, ki lesz az a lány, aki majd elcsavarja a fejét, begyógyítja a lelki sebeit.
Amikor először megláttam a borítót, kész voltam. Illik a könyv hangulatához és John Jax karakteréhez, habitusához. Egyébként Jax nagyszerű srác. Mégis nehéz őt megérteni, mint bárkit, aki depresszióval küzd. Megvan mindene. Jó külső, pénz, nők. Ráadásul játékos és még humoros is. spoiler
Stellával könnyű azonosulni és még hamarabb meg lehet őt szeretni. Egy idegen nagyvárosban, család, barátok és ismerősök nélkül nem lehet egyszerű, de neki soha nem volt egyszerű az élete.
Már a találkozásuknál jót derültem. A srác, aki, elhappolja a lány elől a már kinézett csokis-mentás jégkrémet és a lány, aki ezért lecsókolja róla a maradékot. Nem túl életszerű, de annál jobb történetindító. Különösen akkor, ha ők ketten hamarosan szomszédok is lesznek.
Nagyon tetszett a kapcsolatuk alakulása, ahogy barátokból, lelki társakká váltak. A könyv hangulata komorabb az előző részekhez képest. Mint már említettem, Jax nagyon komoly mentális problémával küzd. spoiler
A kapcsolatuk nagyon sokáig csak baráti, de a vele töltött eseményeknek köszönhető, hogy Jax újraértékelte az eddigi életét és másként lássa a világot.
Mi egyebet lehetne még írni egy olyan könyvről, amit alig bírtam letenni? Olyan jókat mosolyogtam a párbeszédeken és volt, amikor haragudtam Kristen Callihan-re, mert voltak gonosz húzásai. Volt benne önreflexió és bár nagyon szerettem a főszereplőket, de még többet szerettem volna a mellékszereplőkből. Scottie-ból, vagy Killian-ből különösen. Az teljes társaságot nagyon megszerettem.

5 hozzászólás
DarknessAngel>!
Kristen Callihan: Fall

Ez a sorozat még a rossz napokon is képes feldobni. Nem csak a csomó nehézségről szól, amin a szereplők mennek/mentek keresztül, hanem a barátságról és a szeretetről is. Megfűszerezve egy csomó vicces jelenettel, amiken mindig hangosan nevetek. :)
Az elején azt hittem, Jax sokkal problémásabb lesz, nehezebb lesz neki megnyílnia Stella előtt, nehezebben fogja őt közelebb engedni magához… ,de szerencsére nem így lett. Stella már az első perctől kezdve lefegyverezte őt, így Jax John azt se tudta mi lelte. Hála neked csokis-mentás fagyi. :D
Annyira könnyű szeretni a szereplőket, mert mindegyik kedves, odafigyel a másikra, megértő. Szegény Jax-re még a pánikrohamakor sem tudtam haragudni, mert tényleg nem ő tehet róla, talán ott Stellának kellett volna egy kis helyet hagynia neki, hogy megnyugodjon. Mindenesetre, egyikőjüket sem hibáztatom, szerintem ez pont így volt jó, ahogy az írónő megírta.
Gabriel-ért itt is olvadoztam, és omg, Felix! *-* Mennyire cukker jelenetek voltak azok!
Nagyon tetszett a végén levő Killian-Jax jelenet, olyan megható volt.
Legjobb részek természetesen, amikor együtt van az egész banda, remélem a folytatásban már Brenna és Rye lesz terítéken. Igazán rájuk férne már egy saját könyv :D

Enikő_Darai_Enii>!
Kristen Callihan: Fall

Szeretnék végre egy olyan kötetet olvasni egy sorozatból, amire több részen át kellett várni, nagyon izgatott vagyok miatta és a végén nem csalódok. Nem azt mondom, hogy nem volt jó, vagy élvezetes, mert az volt, de valami mégis hiányzott számomra belőle. Viszont a történetvezetésben és a karakterekben most sem csalódtam.
Jax hozta a formáját, a kisfiús csintalanságát, humorát, de végre a lelke mélyén zajló érzelmi viharokba is betekinthettünk. Egyáltalán nem egyszerű a helyzete, nem könnyű kimászni egy ilyen gödörből, még akkor sem, amikor láthatólag mindene megvan az embernek. A depresszió egy nagyon nehéz téma, amit legtöbbször csak kerülgetnek az emberek, mint a forró kását. Pedig igenis kell és érdemes róla beszélni, akár így, egy romantikus regénybe burkolva is. Azok számára, akik hasonló problémákkal küzdenek, már ez is megadhatja a kezdő löketet a segítségkérés felé.
Stella szintén érdekfeszítő szereplő lett. Egyedül egy nagyvárosban… ugyan hivatásos barát, de ennél magányosabban még sosem érezte magát, pedig neki is voltak hullámhegyei-hullámvölgyei. Ennek ellenére próbálja pozitívan szemlélni a világot és mindenkihez a legnagyobb törődéssel hozzáállni.
Jax és Stella gyakorlatilag egymást mentette meg. Mindkettejük magányos volt csak más-más módon. Aztán egy véletlen szomszéddá válás után egyszer csak ott termettek a másik számára. Először csak barátokként, majd ahogy az idő telt, annál sokkal többként.
Az előző köteteknél komorabb a hangulata, a párbeszédek szórakoztatóak, de érezhetően kevesebb bennük a humor, viszont ez az egész egyensúlyban levő egyveleget alkot.
Kíváncsian várom a sorozat következő részét és azt, hogy kik lesznek terítéken! spoiler

mani12 P>!
Kristen Callihan: Fall

A Stage Dive után megvan a másik kedvenc zenekaros romantikus sorozatom. Nálam minden rész telitalálat, így Jax része is nagyon tetszett. Imádtam Stella és Jax kialakuló kapcsolatát, ahogy mindketten egymásba kapaszkodva másztak ki a gödörből. :) Természetesen a már elmaradhatatlan konfliktusok tették színesebbé a történetet. A banda tagjai is újra fel-felbukkannak, amik üde színfoltjai a sztorinak. :)

pinkprincessreads>!
Kristen Callihan: Fall

Fájdalmas, szórakoztató és egyben imádnivaló történet.

Tavaly nyáron menthetetlenül beleszerettem a VIP-sorozatba és azon belül is Scottieba, aki azóta is a szívem csücske. Már akkor is reménykedtem, hogy hátha kiadják a harmadik részt is magyarul, mondjuk nem mintha angolul nem olvashattam volna el. Mindegy is. Amikor viszont drága barátnőm felfedezte, hogy előrendelhető ez a csoda, rögtön lecsaptam rá. Még egyszer köszi Jenni, imádás van. Na de térjünk is rá a könyv kivesézésére, hisz ezért vagyunk itt.

Már a sorozat első két részéből megtudhattuk, hogy Jax öngyilkosságot kísérelt meg, viszont hála a jó égnek túlélte azt. Ebből kiindulva picit félve vágtam bele a történetbe, ugyanis én is, mint sok más ember fél szembe találni magát a mentális problémákkal, pedig sokkal többen szenvednek ilyen jellegű dolgokkal, mint azt elsőre gondolnánk. John (vagyis Jax) lelki szemei által betekintést nyerhetünk abba, hogy mi vezetett oda, hogy eldobja az életét, min ment keresztül közben és a későbbiekben milyen úton halad a gyógyulás felé. Tudom, így elég keménynek tűnik a könyv, viszont talán picit rávilágít arra, hogy nem vagy egyedül a problémáiddal, valamint ha van ilyen ember a közeledbe, akkor hogyan is kellene viszonyulnod hozzá.

Na, de beszéljünk a történet vidám oldaláról is, hiszen ez az, ami igazán szerethetővé varázsolja a könyvet. Jax és Stella egy sarki kisboltban találkoznak először, ami rendesen ki van fosztva, hisz nemsokára lecsap New Yorkra egy óriási hóvihar. Ennél a résznél erősen déja vu érzésem volt. Stella hősies harcok közepette ugyan sikeresen elcseni Jaxtől az utolsó csokicseppes mentás jégkrémet, viszont arra a legkacifántosabb álmaiban sem gondol, hogy a helyes srác a kisboltból egyik napról a másikra a szomszédjává avanzsál. Kettejük kapcsolata amennyire viccesen és különlegesen indul úgy is folytatódik a jövőben és rengeteg nem várt fordulattal is meg lesz tűzdelve. Az egyik ilyen Stella nem éppen hagyományos munkája, a másik a rettentően menő hobbija, na és persze Jax különleges stílusa is sok vicces és felejthetetlen pillanatot tud okozni az olvasónak. Emellett visszatérnek kedvenc bandánknak a tagjai, a segítő stáb és még sok-sok szerethető új karakter is. Illetve avattam egy új kedvenc karakter is, aki nem más, mint Felix, őt tényleg csak imádni lehet.

Elég vastagra sikerült a sorozat ezen kötete, majdnem 600 oldalas, viszont még így se fért bele minden. Sajnáltam, hogy az írónő nem varta el a szülői szálakat normálisan, ami miatt erős hiányérzet alakult ki bennem. Ettől függetlenül viszont tiszta szívemből megadom rá az 5 csillagot, mert tényleg jól szórakoztam a könyv olvasása közben, szép jellemfejlőséseket is láttam, valamint több is lettem lelkileg a történet által. Szóval ha vacillálsz, hogy kell-e neked ez a könyv, akkor tiszta szívemből mondom, hogy tetszeni fog és tuti nem bánod meg.

abbywinter I>!
Kristen Callihan: Fall

Atya ég!! Mindig is gyengéim voltak a zenekaros sztorik, tetszettek az előző részek is, de ez!!! Egyszerűen imádtam. Annyira át tudtam érezni a szereplők fájdalmat és aggodalmait! John egy igazi rocker, aki megjárta a poklot, majd próbált együttélni a következményekkel… Nem volt egy szerű dolga. Stella pedig… épp a másik fele.
Nagyon ajánlom mindenkinek, aki szereti a romantikát. Most kölcsön volt de hamarosan a polcomon fog virítani. Ne hagyjátok ki!

FSzK P>!
Kristen Callihan: Fall

Sajnos nekem ez a könyv visszalépés volt ez előzőhöz képest, ami nálam kedvenc. Ennek a kötetnek is a számomra legjobb jelentei azok voltak, amelyekben Scottie szerepelt.
A történet klasszikus NA rocksztár/zenész beütéssel. Aki a Stage Dive-ot szerette, annak ez is tetszeni fog. Nekem sok volt benne a nyávogás, a felesleges körök egymás körül, illetve sokszor éreztem azt hogy a történet vezetése nem lineáris: itt-ott ugrottunk egyet, ami zavaró volt.
Ami viszont bátor dolog volt az írónőtől, hogy a saját tapasztalatait írja le a depresszióról és szorongásról. Ez mindenképpen becsülendő.

MasterB>!
Kristen Callihan: Fall

Hát… ez durva volt.
Amikor az előző két részto lvastam, már akkor nagyon kíváncsi voltam Jaxre, hogy hogyan is érzi magát igazából, milyen lehet az ő fejében lenni. És hát.. wow.
Nagyon de nagyon bejött az, ahogyan a történet kezdődött. Olyan játékos volt, laza.
Stella egy elég érdekes karakter volt, de el kell mondjam – végre nem egy hülye liba, aki mindenen kiakad és hisztériát csap.
Itt inkább John volt a nehezebb fazon – igen, merthogy inkább John mind Jax (bár nekem a Jax jobban bejön).
Hatalmas viharok dúltak a lelkében, és hát látszik, hogy az írónő is ezen ment keresztül, mert tényleg nagyon valóságos volt.
Tetszett, hogy volt komoly része, komoly témája a könyvnek, nem pedig csak egy tipikus romantikus történet.
Az egyetlen ami zavart, hogy rettenetesen el lett húzva az egész. Több mint 500 oldal, és semmi nagyobb akció, érezhető, hogy merre megy a történet, simán kikövetkeztethető, mégis minden túlságosan el lett húzva. Ez a könyv simán lehetett volna 350-400 oldalas is. Más lenne, ha Jaxnek nehezebb lett volna ez az egész az elején, de ő elég gyorsan ráállt a dolgokra. Így az utolsó 100 oldalt nem igazán értettem.
Persze, volt egy katasztrófa a végén, mint mindig. Ami – bár előrelátható volt – mégis logikus a történtekre való tekintettel.
De egyébként élveztem. Főleg a banda együtt töltött idejét. Kicsit hiányoltam Killiant.
De Scottie és spoiler Hát eszméletlen!
Az 5 pont végül csak Jax miatt megy – abszolút levett a lábamról, még jobban mint Gabriel, pedig ő is nagyon ott van.
#blackveilbridesintheend

may86>!
Kristen Callihan: Fall

Imádtam Gabrielt, na de Jax? Atyaég, ő lett a favorit minden szinten. Nagyon azonosulni tudtam az érzéseivel, a démonaival, a dark háttérsztori már adott volt, tudtuk, hogy min ment keresztül, de most az ő szemszögéből is láthattuk a szitut, hogy mi zajlik a kis lelkében.
Hát a szerelem gyógyír mindenre. ;)
Sokkal több csillagot adnék a történetére, ha lehetne. Szuperül megírt, olvasmányos, izgi, forró ;) és depis.

Naira>!
Kristen Callihan: Fall

Ezt így érdeklődés hiányában félbehagyom, majd később visszatérek rá. Nagyon nem tudtam beleélni magam a kettejük közötti szexuális feszültségbe. Nekem borzasztóan sántított. Na, majd legközelebb, más hangulatban.


Népszerű idézetek

DarknessAngel>!

“Holy hell, mate, how do you even know what to do?”
“Trial by fire.” Scottie smiles thinly. “Only the strong survive.”
I take back every dad joke I’ve made about Scottie. He deserves a medal.

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel Scott · Jax Blackwood
Naiva>!

I scoff and roll my eyes. “Oh, for crying out loud, I was talking about the baby.” I make a goofy face at the cooing little. “Wasn’t I? You cute little dude.”
“Little dude,” repeats Whip with a smile. “I like it.”
John expels a breath, having the grace to appear chagrined.
“Right. Felix. Didn’t see him there. Hey, little man.”
“You were distracted by my stunning good looks, weren’t you?” Scottie quips. “I get that a lot.”
John flips him the finger.
“Is that his name?” I ask Scottie.
“Yes, this is my son, Felix Tiberius Scott.”
Felix lifts a fist as if to say, “Respect my awesomeness, woman!”

Kapcsolódó szócikkek: Gabriel Scott · Jax Blackwood
pveronika>!

“If my eyes could show my soul, everyone would cry when they saw me smile.” —Kurt Cobain

Dedication

Naiva>!

Have I told you how much it turns me on when you’re grumpy?” “No. But you’re a twisted individual, so I’m not surprised.

Naiva>!

Chocolatebrown hair and tan skin. Chocolate and peanut butter. Yum.
I bite back a snort. It’s never a good idea to shop for food when hungry; everything starts to look tasty. And, okay, maybe I’m about 80 percent sure he’s following. Examine, if you will, the facts: Mega Hot Dude has appeared in every aisle that I’ve been in, but he doesn’t seem the type to follow anyone around.

Kapcsolódó szócikkek: Jax Blackwood · Stella Grey
FSzK P>!

God, he really looks familiar. Not in an, oh, where have you been all my life way. It’s more of a, have you been on the news lately—and please don’t let it be as a possible murder suspect type situation.

FSzK P>!

Human beings make mistakes. Humans who feel greatly often make the biggest ones.

Naiva>!

There is no such thing as perfect. Human beings make mistakes. Humans who feel greatly often make the biggest ones. It’s the intent that counts. Is it a mistake based on hate, selfishness, or moral cowardice? Give them no quarter. But an honest mistake backed by a true heart is another matter entirely.

Naiva>!

Stella Button, the moment you ripped that ice cream out of my hand, you knocked me off-balance. All I could do was fall.

Kapcsolódó szócikkek: Jax Blackwood
Naiva>!

“Intriguing.” I slip out of bed and head to my bathroom to peer in the mirror. Good God, bedhead has reached epic proportions. “What’s its name?”
“Hawn,” he says.
“Like Han Solo?”
“Not Han. Hawn. As in H-A-W-N.”
I pause, hand in the middle of pushing my hair back from my face. “Goldie Hawn?”
Mr. Scott sighs, as I laugh.


A sorozat következő kötete

VIP sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kylie Scott: Play
L. J. Shen: Dirty Headlines
Vi Keeland: The Rivals
Vi Keeland: The Naked Truth
Whitney G.: Sincerely, Carter
Erin Watt: When It's Real
Penelope Ward – Vi Keeland: Stuck-Up Suit