Esküvő ​újratöltve (Kék Gém 1.) 102 csillagozás

Kristan Higgins: Esküvő újratöltve

Miután ​az oltár előtt faképnél hagyta a vőlegénye, Faith Holland úgy döntött, egy másik városban kezd új életet. Néhány év múlva, immár idősebben – és egy kicsit bölcsebben is – elhatározza, hogy itt az ideje visszatérni a New York állambeli Manningsportba, ahol a családi szőlőbirtok és borászat, a Kék Gém Pincészet is található. Végre készen áll, hogy – egy pohár vörösbor mellett – szembenézzen a múltja kísérteteivel, amelyek közül az egyik Levi Cooper, a helyi rendőrfőnök – Faith szomszédja, valamint az egykori vőlegényének a legjobb barátja. Noha a nő egyre több dolgot vesz észre vele kapcsolatban- és nem csak a gyönyörű zöld szemét –, ami eddig nem tűnt fel neki, azt mégis nehezére esik elfelejteni, hogy a férfi kulcsszerepet játszott az esküvője meghiúsulásában.
Faithnek persze nemcsak a férfival kell megvívnia a maga csatáit, hanem a saját családjával is. Ha a rengeteg családi dráma nem tereli el a figyelmét, még az is meglehet, hogy valami rendkívül értékesre bukkan,… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2018
376 oldal · ISBN: 9789634521297 · Fordította: Pálfalvi Ilona
>!
General Press, Budapest, 2018
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634521280 · Fordította: Pálfalvi Ilona

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Faith Holland · Honor Holland · Jack Holland · John Holland · Levi Cooper


Kedvencelte 7

Most olvassa 4

Várólistára tette 69

Kívánságlistára tette 45


Kiemelt értékelések

zuna19 >!
Kristan Higgins: Esküvő újratöltve

Már jó ideje tervbe volt az olvasása. Amint megjelent megfogott a borító és a fülszöveg is. Nekem nem ez volt az első könyvem az írónőtől.
A Minden vágyad is egy kis könnyed limonádé. Erre a sztorira is ugyanazt tudom mondani. Sajnos nem hengerelt le, valamiért nem pörgetett fel.
Semmi extra kis limonádét olvashattam. Azt éppen nem mondanám, hogy csalódás volt, de sajna a kedvencem se lesz.
Sokszor a humor kompenzálta az olyan részeket, amiket kifejezetten nem szerettem.
Idegesítő mégis kedvelhető karakterek vannak benne.
Igaz a történet irtózatosan lassan bontakozott ki. De a végére eléggé kedvelhető lett.

Bitten>!
Kristan Higgins: Esküvő újratöltve

Egy könnyed történet, üdítő közeg.
Olyan harlequin, csak teljes hosszában….. spoiler
Kedves kis szeretetreméltó sorozat lehet mert hát tovább is van ….. majd mondom még.

Kékfrankos imádom a veszett spoiler karakteres ízedet.

400.értékelés

kiruu>!
Kristan Higgins: Esküvő újratöltve

Egy picit fáj a szívem, mert Kristan nagyon cuki, és tudtátok, hogy a nagyapja magyar volt? Viszont most úgy éreztem, hogy a romantika csak álca, hogy egy megható, elgondolkodtató és kellemes történetet mesélhessen el. Amit szeretek Kristan könyveiben, hogy kutya soha nem hiányozhat egyikből sem. Imádom ezért!
Nagyon kellemes olvasmány ez. A legnagyobb hibája az, hogy nem túlságosan romantikus. Egyébként, ezzel nincs gond, de a nagy durrhoz kellett volna. Egy nagyon jól felépített, részletes és érdekes történetet olvashatunk. Haladunk szépen a jelenben, de közben folyamatosan visszaemlékezéseket is olvasunk. Ez kell a történethez, hogy mindent megértsünk. Az egész világ remekül van felépítve. A helyszín, a környezet gyönyörű, sok a szereplő, szinte mindenki felbukkan többször, a család, a barátok, mind fontosak.
Faith… nem is tudom megmagyarázni, hogy milyen érzéseket váltott ki belőlem. Nem mondanám, hogy semleges volt számomra, mert nem, inkább kedveltem. De leginkább sajnáltam, és segíteni szerettem volna neki. Levit megkedveltem. Ez nem volt könnyű, de úgy látszik, nem véletlenül szeretnék poszttraumás betegekkel foglalkozni. Sok minden nem tetszett a viselkedésében, de ez így volt tökéletes. Kékfrankos egyértelműen viszi a pálmát! Mindig is golden retrievert szerettem volna. :)
A mellékszereplők közül imádtam Colleent, igazi egyéniség. Meghódított Ned is, illetve Sarah. Szívesen lennék a barátnője, szeretek nehezen beilleszkedő barátokat a szárnyaim alá venni és kikupálni őket.
Amit nagyon hiányoltam a könyvből, az egy pszichológus. Levinek egyértelműen PTSD-je van, apucinak fel kell dolgoznia egy veszteséget, Faithnak pedig sok minden nyomja a szívét. Meg a romantikát. Faith és Levi olyan jók együtt! Egyediek, szórakoztatóak és meglepetésszerűen vérpezsdítőek.
Összességében ez egy nagyon kellemes, nyugis, de néha felkavaró, történet-mesélős olvasmány, ami szól mindenről, jóról és rosszról és aranyos poénokat, illetve enyhe romantikát tartalmaz.

meteoritastar>!
Kristan Higgins: Esküvő újratöltve

Ez egy nagyon jó könyv volt. Én annyit nevettem. Faith családja …. húúúha…. kacagtam rajtuk :D :D
Levi Cooper pedig… Széles vigyorral közölhetem, hogy nagyon is megkedveltem szófukarságával és a városért tett szolgálataival ;));)) együtt.
Igaz, hogy Faithnek sokáig tartott túltenni magát a múlton, ami akár zavarhatott is volna, de ha nem így történt volna, akkor nem lett volna ilyen sok mosolygos jelenet.
Ennek a könyvnek egy nagy hibája volt. Sajnos el lett húzva. Visszatekintés a múltba túl sok volt. Kevesebb emlékezéssel is belehetett volna mutatni a szereplők kapcsolatát, érzéseit, gondolatait.
Nagyon erős négy csillag. Meg kell neki adni. Hangosan kacagtam többször is :D :D

anesz>!
Kristan Higgins: Esküvő újratöltve

borító: 5
tartalom: 4
stílus: 5
szereplők: 4
élmény: 4
mondanivaló: 4

Hullámvasút volt számomra ez a könyv, voltak nagyon humoros és izgalmas részek, de aztán néha mintha leült volna a sztori. Maga az alapötlet nem rossz, nekem a múltban íródott fejezetek kicsit unalmasabbaknak tűntek. A család azonban igazán különleges és színes. Nem tökéletesek, néha nem is szimpatikusak, de fenn tudják tartani az érdeklődésemet. A két főszereplőnk gondolatai pedig igencsak szórakoztatóak, főként, amikor a másikon töprengenek. :-))
A borító nagyon kifejező, illik a könyvhöz, elsősorban ez keltette fel az érdeklődésemet a könyvesboltban, Még nem döntöttem el, hogy folytatom-e a sorozatot.

Silverlight>!
Kristan Higgins: Esküvő újratöltve

A könyv stílusa nem annyira tetszett, de maga a történet az igen. Faith pasi radarja erős túlzás nélkül nem túl jó. Mindig bevonzza azokat, akik nem hozzávalók. Levi igazi macsó, akinek megvan az érzékeny lelke. Rend őreként kissé komoly, de azért megvan a maga lazább oldala is. A múltja igen sejtelmes és sajnálatra méltó. Sejthető végig szerintem, hogy hova tart a kettőjük közti kapcsolat annak ellenére, hogy megvan a kezdeti ellenszenv. Nagyon aranyos történet. Van benne bőven titokzatosság, fájdalmas múlt. Kicsit több szenvedély jobb lett volna a történet szempontjából. A Holland család nagyon megnevettetett. A két veszekedő idősön át, az özvegy apáig, aki nem veszi észre, hogy ha valaki akar tőle valamit, egészen a bolondos testvérekig mindenki nagyon vicces és kedves. Igazi nagy család, akinek a tagjai mindenbe beleütik az orrukat, s addig szekálják a másikat, míg el nem érik, amit akarnak.

>!
General Press, Budapest, 2018
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634521280 · Fordította: Pálfalvi Ilona
Kathreen>!
Kristan Higgins: Esküvő újratöltve

Kisvárosi lány, aki visszatér, miután évekig távol volt, az esküvőjén történt fiaskó miatt.
Levi és Faith kapcsolata fokozatosan alakul ki, tetszett ahogy apránként haladtak, de egyértelműen Kékfrankos vitte a pálmát. Imádni való kutyus, mindig mikor róla olvastam felvidította a lelkem.
Alapvetően egy bűbájos történet volt.

SzAngelika>!
Kristan Higgins: Esküvő újratöltve

„A szerelem akkor jön, amikor nem számítasz rá…”

Kellemes stílusban tálalt könnyed kikapcsolódás, amolyan bájos, feel-good történet. Igazán kár, hogy pont a romantikus szál picit gyengébb benne.

Bővebben: https://angelikablogja.blogspot.com/2018/01/kristan-hig…

nypiro P>!
Kristan Higgins: Esküvő újratöltve

Aranyos kis történet volt. Régen nevettem ennyit egy könyvön. Kifejezetten azt éreztem, hogy belenézhetek egy amerikai kisváros/falu életébe. Minden szereplőt kedveltem, kivéve Levi apját. Nekem semmi sem volt kevés sem sok. Nem hiányzott Levi katonai múltjának részletezése. Ez a könyv Faithről szól. Jó lenne Olvasni Jack és Honor történetét is, hiába nem sorozatnak szánta az írónő. Hátha eszébe jut. (legközelebb megnézem a Goodreadset hamarabb, ott sorozat és mindenkinek van könyve még Colleen-nak és Connornak is)
Ami engem zavart: nem volt egyértelmű ki meséli a történetet. E/3 az megvolt. De amikor azt mondja hogy „apa mondta” nincs meg hogy ez melyik gyerek mondja, mert rögtön ott van Faith is a párbeszédben, tehát nem ő mesléi el.
Cukik voltak a nagyszülők, igazi családi összetartást lehetett látni.
Végre a főszereplő olyan szakmát „kapott” amit nem minden történetben lehet olvasni. Üdítő volt, hogy nem mindenki gazdag, gyönyörű és bombázó alakú, hanem olyan hétköznapi.
Könnyed kis olvasmánynak tűnik, de azért van mondanivalója bőven spoiler
Kiváncsi vagyok az írónő másik magyarul megjelent könyvére is.

Mpattus>!
Kristan Higgins: Esküvő újratöltve

2017-ben elhatároztam, hogy a történelmi romantikusokat hosszú időre pihenni hagyom, így különösen rosszul érintett, hogy az elbeszélő a felnőtt történelmi romantikusokban általam leginkább nem kedvelt jegyeket nyomta be az elbeszélésébe (ami egyébként egy szimpla chick lit): a görcsösség, erőltetettség, és sokszor a stilisztikai silányság. Különösen pipa vagyok, mert mindvégig azt éreztem: alapvetően minden adott, hogy az Esküvő újratöltve egy klassz romantikus olvasmány lehessen. Nem így lett.

Bővebben:
http://szembetuno.blogspot.hu/2018/01/kristan-higgins-e…


Népszerű idézetek

zuna19 >!

Még elgondolni is furcsa, hogy ő szinte észre sem vette a férfit, akit… elvarázsolt. Hát, ez így működik, nem? A szerelem akkor jön, amikor nem számítasz rá, kivéve azt a sok millió embert, akik a társkeresőn találnak párt, de hát, üsse kő! Jól hangzott.

nypiro P>!

A férfi felkapta a teniszlabdát, és igazi irányítóhoz illően elhajította az erdőbe. Kékfrankos vidáman eredt a labda után. Faith eltűnődött, vajon a kutyája emlékszik-e még Jeremyre, aki mindenkinél távolabbra tudott dobni.

Kapcsolódó szócikkek: Kékfrankos (kutya)
Betonka_Wass>!

Faith megtámasztotta a tenyerét az ablakpárkányon, elrugaszkodott, és a karjával felhúzódzkodott, hogy kimanőverezze magát az ablakon. Fej kint, váll kint, cici kint, pocak kint. Aztán elakadt.
A feneke bennragadt.
Tekergőzni kezdett, hogy rásegítsen. Semmi.

anesz>!

Arra szegődött, hogy szolgáljon és védjen, nem arra, hogy „szolgáltasson”.

85. oldal

nypiro P>!

– Szia, Levi! – köszönt oda Honor, a konyhából kilépve. A hangja nem volt se jobban, se kevésbé barátságosabb, mint általában.
– Szia! – köszönt ő is. – Hogy vagy?
– Jól hallottam, hogy a húgommal henteregsz? – kérdezte kendőzetlen őszinteséggel.
– Huh… meghagyom neki a válaszadás jogát.
– Apa elszánta magát, hogy megöl. Vigyázz magadra. – Azzal Honor az édesapjához ment, és átadott neki egy pohár bort. John Levira pillantott, és fagyosan biccentett.

Kapcsolódó szócikkek: Honor Holland · Levi Cooper
zuna19 >!

– Meg tudom csinálni – biztatta magát, hogy elterelje a figyelmét. – Újra szerelmes lehetek.

zuna19 >!

– Te egy szent vagy.
– Az biztos. De ha még egyszer valaki „szegény kislánynak” nevez, megvadulok, és mindenkit megölök magam körül. Kivéve a gyerekeket meg a kutyákat. És az időseket. És téged. Meg Connort. Na jó, nem ölök meg senkit. De ez az őrületbe kerget.

zuna19 >!

– Lehúztam a pulóveremet a vécén.
– Velem is állandóan ez történik. – Faith rosszallóan nézett rá. – Ezért aztán úgy döntöttél, hogy kimászol az ablakon?
– Ühüm.
– Ahová szemlátomást beszorultál.
– Nahát! Az analitikus képességeid kiválóak, Levi. Nem csoda, hogy rendőr vagy.
Ez a megjegyzés további másodpercekre az ablak fogságára kárhoztatta.
– Hát, ha nincs szüksége semmire, akkor megyek a dolgomra. Jó éjszakát, asszonyom!
Elindult az autója felé.
– Levi! Ne menj el! És ne szólíts asszonyomnak. Még hajadon vagyok. Segíts kijutnom innen. Nem a köz szolgája vagy?
– De igen.
A férfi felhúzta a szemöldökét, és várt.
– Hát akkor? Nyújtsd a kezed, és ne legyél olyan seggfej – türelmetlenkedett a nő.
– Szerinted ablakba szorult, hiányos öltözetű személyek megengedhetik maguknak, hogy ilyen alantas kifejezéssel illessenek egy rendőrt?


A sorozat következő kötete

Kék Gém sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cookie O'Gorman: Piszkos tánc
Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Jill Shalvis: Egyszerűen ellenállhatatlan
On Sai: A két herceg
Jill Mansell: Most vagy soha
Cate Woods: Bárcsak ismernélek
Johanna Lindsey: A szívvel ne dacolj!
Christopher Moore: Vérszívó démonok
Kerstin Gier: Felettébb tisztességtelen ajánlat