Vámpírzóna (Halhatatlanok alkonyat után 6.) 338 csillagozás

Kresley Cole: Vámpírzóna

A ​RITA-díjat besöprő Kresley Cole egy kegyetlen démon kufár és az őt elbűvölő, gyönyörű fiatal fél lény felvillanyozó történetével folytatja nagy sikerű Halhatatlanok alkonyat után című sorozatát. Egy igéző szépség, akit nem birtokolhat, de akinek ellen mégsem állhat…
Cadeon Woede-nak nincs nyugta, míg ki nem küszöböli a csorbát, mely szüntelen kísérti. Csakhogy amint megszerzi megváltása kulcsát, a fél lény Holly Ashwint, máris rájön, hogy a nő, akit saját céljaira akar használni, majd eldobni, éppúgy kísérti, mint a múltja.
Egy megkínzott harcos, akitől rettegnie kéne, de akit megtagadni nem tud…
Az emberként felnevelt Holly-nak sejtelme sincs, hogy a félelmetes legendák a valóságról szólnak, míg össze nem találkozik egy goromba démonnal, s az valami érthetetlen oknál fogva óvja, mint a szeme világát. A mítosz és a hatalom érzéki, új világába taszítva, Holly hamarosan eleped védelmező démona tüzes érintéséért. S megadja magát a sötét vágyaknak…
Épp csak… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
402 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542331 · Fordította: Gazdag Diana

Kapcsolódó zóna

!

Kresley Cole: Immortals After Dark

99 tag · 55 karc · Utolsó karc: 2020. június 20., 07:27 · Bővebben


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Nix · Ragyogó Regin · Cadeon · Rydstrom · Néomi Laress · Holly Ashwin


Kedvencelte 67

Most olvassa 8

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 98

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Kresley Cole: Vámpírzóna

Ez a rész is annyira jó volt. Cadoen-ra már nagyon kíváncsi voltam. Az ő karakterét már akkor kedveltem, amikor még csak fel-feltűnt ebben a sorozatban.
Nagyon jól szórakoztam a mostani halhatatlan pároson is.
Cadeon egy királyi származású, tomboló démon, de a pórnép között nevelkedett. Az írónő ügyesen és jól értelmezhetően megalkotta a démonok háttértörténetét. A sorozat korábbi részeiből is sokat meg lehetett tudni, de azt, hogy pontosan mi történt 900 évvel ezelőtt és miért veszítette el a koronáját a bátyja, Rydstrom. Nagyon kíváncsi vagyok az ő történetére is.
Cadeon-t imádtam a „nyalogatnivaló szarvaival” együtt. Egy kicsit hímsoviniszta, gyakran mogorva és folyton pajkos, de még ezekkel együtt is igazán szórakoztató és szerethető volt az ő karaktere. Sokszor sajnáltam, mert tudtam, két tűz között van. A végén azért egy picit jobban megszorongattam volna a szarvait.
Azt szeretem az egyik legjobban, Cole hősnőiben, hogy mindig van bennük, valami egyedi. Nem csak okosak, függetlenek, szépek, de sokszor van bennük, valami plusz. Így volt ez most is az emberként nevelkedett Hollyval is, akinek nagyon szerettem a személyiségét. Az „ártatlanságára való” magyarázat pedig az egyik legeredetibb magyarázat volt, amit valaha olvastam. Tetszett, ahogy fejlődött a személyisége, spoiler
Összességében egy újabb KC-tól már elvárt, szórakoztató, gyors és nagyon élvezetes olvasmány. A karakterek sokoldalúak és „őrült”jók. Úgy szeretnék egy saját történetet Nix-ről.

18 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Kresley Cole: Vámpírzóna

"– Nïxről semmi hír?
– Az összes emberemet kicsaptam az utcára, hogy őt kajtassák…
– Kit keresünk? – súgta egy hang a hátuk mögül.
Cade és Rök ijedtében hanyatt esett. Nïx ott guggolt közvetlenül a hátuk mögött, és az udvarházat kémlelte velük."

Azt hiszem elég volt egyenlőre ebből a részből.
Hogy miért írom? Mert ötször olvastam el, és most már úgy érzem mehetek tovább a következő részre.
Az első perctől fogva hatalmas rajongással tekintek Cadeon Woede – ra . Még mikor csak fel – fel bukkant az előző részekben, tudtam, hogy ő egy teljesen megfelelő hím a számomra.
És igen beváltotta a hozzá fűzött elvárásaimat, sőt túl is teljesített.
Még egy ilyen „mocskos” szájú, de határozottan kedvelhető, szerethető hímet, nem hordott hátán a képzelet, pedig találkoztam már jó pár díszes példánnyal.
Jó tudni, hogy akad a horgomra ilyen spoiler. Egyszerűen imádom.
Holly – val az elején meggyűlt a bajom, evvel a sok rögeszméjével én magam is kényszeresnek hittem magam, és bizony csak jóval a felénél kezdtem felfogni, sokkal több rejtőzik a hölgyeményben.
Végül úgy döntöttem kedvelem, és a többszöri olvasásnak köszönhetően, végül megértettem, ami elsőre inkább irritáló volt számomra.
Persze itt is találkozunk ígéretes szereplőkkel, akikről szívesen olvasnék egy különálló történetet.
A cselekményszál nagyon pörgős, nincs megállás, folyamatosan izgulok, sóhajtozom és próbálom megállni ne lapozzak hátra. Persze nem tettem meg, de nem volt könnyű.
És a hatalmas nagy kedvencem még mindig Nix. Mert lehet nem teljesen normális (én se lennék az a helyébe) de fantasztikus karakter, és olyan nagyon szeretném ha a későbbiekben neki is lenne egy párja….:)
Szokás szerint köszönöm barátnőmnek, @Demise , hogy lehetővé tetted, megismerhessem ezt a csodás sorozatot, imádom minden darabját. Egy nagyon vágyott sorozat lett, polcon van a helye.
Hatalmas kedvenc! :) ♥

3 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Kresley Cole: Vámpírzóna

Végre itt van Cadeon, aki most bebizonyíthatja, hogy bármit megtenne bátyja koronájáért. Meg is teszi, hiszen az egyetlen lányt, aki valaha is érdekelte próbálja elcserélni. A hölgyemény viszont bátrabb, mint gondolta, a megbocsátás viszont nem garantált. Szerencsére ez is elég kalandos rész volt, a nagydumás zsoldos C. emberére, illetve asszonyára akadt.

2 hozzászólás
csillagka P>!
Kresley Cole: Vámpírzóna

Megint egy várpír rész egy fia vámpír nélkül. „Sötét vágyak alkonyat után” valami ilyesmi a tükörfordított címe.
Cadeon elveszett lélek, sorsa a reménytelen megfelelési kényszer. Rendszertelen, csapongó, müveletlen paraszt? legalábbis eddig ez akarta Cole sugallni, Rydstrom démonkirály sötét oldala, aki miatt koronák hullottak mélybe. Most megkapta a saját párját, egy végtelenül precíz, kényszeres, trióban számoló Valkűrben. Igazi tűz és olaj, nem tudnak egymás nélkül létezni, Cade feloldja a gátlásokat, persze Nix (minek is nevezzelek, félistenő) segítségével. Fantasztikus misztikus utazás a már megszámlálhatatlan lények tengerében. Kicsit most hanyagolom, de biztos még az évben be fogom fejezni a sorozatot.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2011
402 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542331 · Fordította: Gazdag Diana
5 hozzászólás
DarknessAngel>!
Kresley Cole: Vámpírzóna

Ez a sorozat minden egyes résszel egyre jobban, és jobban tetszik. Cadeon már az előző könyvekben is nagyon érdekesnek tűnt, és itt be is bizonyosodott, hogy mennyi minden rejlik benne. Egy imádnivaló szexi démon és egy tisztaságmániás matektanár? Ennél jobb már nem is lehetne. :D
Holly nagyon kitett magáért. Ahhoz képest, hogy emberként került bele ebbe a világba, gyorsan tanult, és nem igazán akadt ki. Ez kicsit furcsa is volt az elején, de hát ok.
Nix pedig nem semmi. Neki nem lesz társa a jövőben? Mert az ő történetét szívesen olvasnám.

1 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
Kresley Cole: Vámpírzóna

Cole képes arra, amire kevesen: egy többkötetes sorozatban még mindig tud rárakni egy lapáttal, még mindig tudja fokozni az érdeklődést és képes tartani a (kategóriájában kiemelkedő) színvonalat.
Cadeon és Holly párosa nagyon ütős, ilyen amikor egy szabadszájú, vicces de kegyetlen démon és egy tisztaság- és rendmániás kocka-matekzseni találkozik! :) :)

2 hozzászólás
kocybaba P>!
Kresley Cole: Vámpírzóna

Alig vártam már, hogy sor kerüljön a viszályoskodó démon tesók valamelyikére, mert már a korábbi részekben nagyon felkeltették az érdeklődésemet, és mivel már előzőleg finoman fel lett vezetve, igencsak kíváncsi voltam, hogy vajon mi sül ki az impulzív, szemtelen Cadeon és a kényszeres, okostojás tanárnő, Holly abszurd párosából. Ők aztán igazi ellentétek voltak, de remekül vették az akadályokat, és az hogy Holly töltötte be az edény szerepét, nagyon találónak véltem. Sok izgalmat, humort és akciót tartogatott. Annyi, hogy a végén azért Cadeon t*keit, vagyis ebben az esetben szarvait jobban elkaptam volna spoiler, de hát kibír ellenállni neki…:)

brena>!
Kresley Cole: Vámpírzóna

Na jó, most már tényleg nem tudom melyik a kedvenc részem! !! Mindig az éppen aktuális:))))) Teljesen Cole rabja lettem, ez a nő aztán tud írni!
Nagyon bírom ezeket a lényeket, ezt a világot! Várom a folytatást:)

7 hozzászólás
Bajnoczianna>!
Kresley Cole: Vámpírzóna

Ez a történet nem lett a kedvencem. Izgalmas eseményekkel teli fantasy regény volt, de valahogy nekem ez nem jött be most. Gyakran leraktam a könyvet. Nehezen tudtam a végére eljutni. Pedig kedvelem az írónőt.

catilde>!
Kresley Cole: Vámpírzóna

Nem is értem, mért nem olvastam ezt a sorozatott hamarabb.
Démonokat már hamarabb megismertük az előző kötetekben, sőt már Hollyról is volt egy pár mondat az előző kötetben.
Megismertem Cadeont jobban, hogy mekkora szíve is van egy démonnak.
Nagyon jók együtt.
Alig várom Rydstrom történetét.


Népszerű idézetek

Quiconque>!

– Nïxről semmi hír?
– Az összes emberemet kicsaptam az utcára, hogy őt kajtassák…
– Kit keresünk? – súgta egy hang a hátuk mögül.
Cade és Rök ijedtében hanyatt esett. Nïx ott guggolt közvetlenül a hátuk mögött, és az udvarházat kémlelte velük.

383. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cadeon · Nix
Catronia>!

– Tényleg hagyod, hogy vezessek?
– Kinek az autója ez?
Holly rávágta: – Nem a miénk.
– Okos kislány.

Kapcsolódó szócikkek: Cadeon · Holly Ashwin
K_Maria P>!

– Sejtelmem sem volt, hogy női haragoddal gyűlik meg a bajom. Ráadásul kifejezetten szóltam, hogy ne menj az ágyékra! Ilyen térdmunka után kétséges, képes leszek-e valaha szaporodni!
– Nem is tudom, mivé lesz a világ, ha nem népesítik be kicsi Cadeonok!

Kapcsolódó szócikkek: Cadeon · Holly Ashwin
Catronia>!

– Ki hitte volna, hogy a démonok ilyen fincsik lehetnek? – kérdezte Holly, amint Cade magához vonta.
– A démon. Egyes számban. Nehogy valami butaságon törd a fejed!

Kapcsolódó szócikkek: Cadeon
Catronia>!

A Szövetség ad otthont a Valkűröknek, fúriáknak, boszorkányoknak és sziréneknek. Becsüld alá a nőt, és a golyóidnál fogva szögeznek a falhoz!

Kapcsolódó szócikkek: boszorkány · valkűr
Quiconque>!

Ám ekkor még Regin is trükkhöz folyamodott. – Rendben. Nem akartam ezt csinálni, Holly. – Sóhajtott egyet. – De nem hagysz más választást. – A zsebéből előhúzott egy csomag antibakteriális kendőt, és hívogatóan integetett vele. – Nézd, mije van Reege nénikédnek? Na, ki a te cimborád? Ki a kedvenc Valkűröd?

376. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Ragyogó Regin
Blue_Nadine P>!

Holly még tusolt, amikor Cade visszaért, vagyis a lány szabad préda volt. A démon megmarkolta a fürdő kilincsét, nekifeszült az ajtónak, könnyedén eltörte a zárat, és belökte az ajtót tövig.
– Megjött a hím a vadászatból! – kiáltotta, s elvigyorodott a méltatlankodó visongás hallatán.

Kapcsolódó szócikkek: Cadeon · Holly Ashwin
krisztin1 >!

– Szóval olvastál Julius Caesart?
– Latin eredetiben, Holly. Megnyerőbbnek találsz így, hogy tudok ősi nyelveken olvasni?
– Már az is lenyűgözne, ha bebizonyítanád, hogy egyáltalán tudsz olvasni.

210. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cadeon · Holly Ashwin
Quiconque>!

„A kufárság első szabálya? Derítsd ki, mit akar az ügyfél, aztán győzd meg, hogy a) meg tudod szerezni neki, és b) egyedül csak te tudod megszerezni neki. A második szabály? Hazudj! Gyakran! Ebben az iparban az igazság ritkán szolgálja az érdekeidet.”
– Cadeon Woede kufár, a tomboló démonok trónjának második számú várományosa, alias Királycsináló Cade

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Cadeon · démon
Blue_Nadine P>!

– Nem akadt véletlenül a kezedbe a pulton valamelyik gyógyszeres doboz?
– Ó, azok a tökéletesen egyenes vonalba felsorakoztatott, triókba rendezett üvegek! Nálad minden tökéletesen egyenes. Vagy trióba rendezett. Vagy megfelelő szögbe állított – sorolta Nix. Aranyló szeme úgy tűnt, egyik pillanatban Holly veséjébe lát, a másikban üresen mered. – Élvezettel dúltam szét minden egyes alakzatot.

Kapcsolódó szócikkek: Holly Ashwin · Nix

A sorozat következő kötete

Halhatatlanok alkonyat után sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Karen Chance: Megérint a sötétség
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Patricia Briggs: Megszólít a hold
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
Deborah Harkness: Az élet könyve