Vámpírvér (Halhatatlanok alkonyat után 5.) 411 csillagozás

Kresley Cole: Vámpírvér

Csókja könnyű…
Érintése ellenállhatatlan…

Néomi Laress, a híres táncos, gyilkosság áldozata lett. Túlvilági erők birtokosaként, de az élők számára láthatatlanul kísért otthonában, elriasztva a betolakodókat, mígnem találkozik egy könyörtelen halhatatlannal, aki felébreszti szenvedélyét.

Hogy ne tehessen kárt másokban, fivérei elhagyatott kastélyházba börtönzik Conrad Wrotht, a félelmetes vámpírt. Ám ott egy megfoghatatlan lény még mélyebbre taszítja az őrületbe. A vámpírban vágy ébred a nő iránt, de még ha sikerül is elnyernie Néomit, az őt üldöző sötét erőktől nem szabadulhat…

Kresley Cole számos országban népszerű bestsellereit fergeteges akciók, ördögien szenvedélyes szex és lenyűgöző szereplőgárda jellemzi. A világhírű sorozat az olvasókat egy varázslatos és démoni világba vezeti, ahonnan nincs visszaút.

Eredeti megjelenés éve: 2008

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543499 · Fordította: Darvas Eszter

Kapcsolódó zóna

!

Kresley Cole: Immortals After Dark

107 tag · 57 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 25., 18:46 · Bővebben


Enciklopédia 14

Szereplők népszerűség szerint

Nix · Bowen MacRieve · Ragyogó Regin · Hőn Áhított Mariketa · Cadeon · Sebastian Wroth · Rydstrom · Conrad Wroth · Néomi Laress · Murdoch Wroth


Kedvencelte 73

Most olvassa 9

Várólistára tette 60

Kívánságlistára tette 88

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Kresley Cole: Vámpírvér

„– Igen – folytatta Nix –, azok a fényes… kemény… nyaldosásra csábító szarvak.
Nix felmordult volna?
– Úgy beszélsz, mintha hajtanál valamelyikre. Vagy, uh, mindkettőre.
– Jaj, dehogy. Én Mike Rowe szerelmese vagyok.
– Ő is ott van?
– Nincs. Mikey fiú szereti kéretni magát. – Tekintete kiüresedett, ahogy azt dünnyögte: – De rossz vége lesz… huncut gazfickó.”

Ez a sorozat engem a sírba visz, de komolyan.
Ahelyett, hogy a vízparton, nyugodtan napoznék és fürdenék, ehelyett a szobában fekszem és olvasok.
Sokszor le kellett tennem, mindenkit megmorogtam mikor megzavart.
Egyszerűen imádtam minden sorát.

Ez a rész kicsit eltért az eddigi könyvektől, de szerencsére pont ezért is fogott meg magának már a legelején.
Na meg persze, kedves barátnőm is mesélt róla egy „cseppet” és mennyire igaza volt. Ugye így van @Demise ? ♥

Néomi Laress: Kegyetlen egy sorsot kaptál az tény, de annyira imádtam azonosulni veled. Az a féktelenség, őszinteség és élet igenlés. Fantasztikus karakter vagy minden tekintetben. Imádtam veled lélegezni, félni, mosolyogni, csábítani, vagy éppen szeretni….
Társ vagy a társak között, olyan személy, melyre igen is érdemes oda figyelni….fantasztikus…♥

Conrad : Kicsi „fiú” csupa egyediséggel ellátva. Annyira imádtam a faragatlanságod, a túlféltésed és azt a hihetetlen őszinte vággyal teli lelkedet. A te sorsod sem egyszerű, rengeteg fájdalom, de mindennek egyszer véget kell vetni. Olyan társat kaptál, akit megérdemelsz, de hozzá teszem imádom mikor kicsit megszeppensz …..:D

A testvérek nagy kedvenceim teljesen mindegy milyen fajhoz tartoznak, nem is tudok felsorolni egyetlen olyan szereplőt sem, akiért ne lennék oda, vagy ne lennék kíváncsi.

Egyszóval kifejezve: Imádom! És imádni fogom.
Szóval be kell szerezzem ezt a sorozatot, mert nem egyszer olvasós kategória.

Hatalmas kedvenc és ajánlom! ♥

2 hozzászólás
Naiva P>!
Kresley Cole: Vámpírvér

Teljesen el voltam ragadtatva az egész könyvtől. Miért csinálod ezt Cole? Ugyan még csak a sorozat elején járok, de már most tapasztalom, hogy a férfi karakterek „finomságát” szavak nem képesek kifejezni. Még mielőtt el kezdtem volna olvasni ezt a rész, nem hittem volna, hogy el félőrült, spoiler alfahím, vámpír ennyire szexi tud lenni. De mennyire!
Nagyon szerettem Sebastiant és Nikolait is, de eddig Conrad a kedvenc a Wroth-ok közül.
A hősnőt is szerettem. Eléggé eltért a sorozat eddigi hősnőihez képest. Nem csak azért mert testtelen. Nagyon szerettem Néomi belső erejét, kitartását. Olyan tragikus, ami vele történt. Az írónő olyan szépen megírta az ő karakterét.
A 20-as évek feeling és a varázslatos helyszín; New Orleans csak fokozták a könyv jó hangulatát. Úgy örültem, amikor Mari és Bowen is feltűnt a történetben. Nix-et egyre jobban szeretem. Kíváncsian várom Cadeon történetét. A szexi szarvait már most imádom.

3 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Kresley Cole: Vámpírvér

Nekem ez a történet annyira nem jött be, mint az előző. Neomi ( a szellem) persze aranyos volt, ahogy megpróbált Konrádon segíteni, de az őrült vámpír valahogy nem volt elég szimpatikus.
(Mikor fogynak el a fivérek?Ja még van egy)

csillagka>!
Kresley Cole: Vámpírvér

Sötét vágyak az éjjeli létben vagy valami ilyesmi, semmi esetre se vámpírvér.
A borító végre valahára lecserélődött, menő pasi a borítón, jobb mint a semmi, ezeket az izmokat nézegetni azért nyami :) A harmadik Wroth fivér is megtalálja a neki rendeltetett arát, kicsit túl heves a lelkem, ezért biztos ami biztos pár napig várnia kell, amíg végre megérintheti. Igazi türelem játék. Nagyon tetszik ez a felébredés (visszaolvastam Sebasztiánt sztoriját, azért ő könnyebben életre kelt)
Egyszerűen halálosak ezek a testvérek. Még mindig egyedi, jól kidolgozott most már szinte erotika mentes romantikus fantasy, érzelmekről, létről, a halhatatlan szerelemről, sok furcsa, néha egyenesen idegesítő szereplővel. Elképzelem milyen lehet az a csajos halhatatlan buli, hát a pasiknak biztosan feláll a szőr a hátán. Nixről már látszik veszettül keveri a lapokat, mi lesz ebből a végén az még Isten se mondhatja meg, kezdődőik az örökösödés, szépen építgeti a csapatot.
Nagyon jó, nem tudom elengedni, folytatom. (jöhetnek a démonom, persze még mindig vámpír néven, de már kezdem megszokni)

7 hozzászólás
DarknessAngel>!
Kresley Cole: Vámpírvér

Ez a sorozat egyre jobb és jobb! Igaz, alig várom, hogy majd Nikolai könyvét is elolvassam, de van egy olyan érzésem, hogy Conradot nehéz lesz felülmúlni. Mamám, ez a pasi! Nyálcsorgatóan szexi, szupererõs, védelmezõ és nagyon aranyos. ^-^ Imádtam minden egyes jelenetet, amiben Néomi és õ szerepeltek. Conradban még a vörös szemek is vonzók voltak.
Ami Néomit illeti, õt szintén nagyon megszerettem – és jaj, nekem balett táncos *-* ,ezenkívül volt femme fatale… nagyon menõ. Nem is csoda, hogy Conrad fejét így elcsavarta.

2 hozzászólás
Szilvi00 P>!
Kresley Cole: Vámpírvér

Hogy én mennyire imádtam ezt a részt (is)!
Conrad, nagyon megleptél! Úgy beleéltem magam ebbe a szenvedélyes történetbe, hogy még mindig ezerrel dobog a szívem. Őrjöngve vagy szelíden, Tiéd vagyok!!!
A gótikus kastély remek hangulatot teremtett, Néomi-t szintén nagyon szerettem. A történet most is remekül volt felépítve, a főhőseink között lassan bontakozott ki a kapcsolat, de én minden percét élveztem.
Hirtelen nem is tudom, kit várok jobban. Nix-et, Cadeon-t vagy Rydstrom-ot? Ahhh…

2 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
Kresley Cole: Vámpírvér

Jó kis sorozat ez!
Az egymást követő részek összekapcsolódnak ugyan, de mindig jön valami új és valami más, ami miatt nem lehet megunni az éppen soron következő kötetet. :)
Conrad és Néomi karakterei teljesen más dimenzióból indultak, mint az előző részek hús-vér és a kezdetektől kedvelhető szereplői, no de a végére az egész helyrebillent és egy igazán jó kis történet kerekedett ki az egészből.
Az ezt megelőző történetek főhőseinek vendégszereplései még mindig nagyon tetszenek, a valkűröket pedig egyszerűen imádom!!! :)

2 hozzászólás
brena>!
Kresley Cole: Vámpírvér

Ha az eddigi három részre ötöt adtam akkor erre minimum 7csillag jár!
Imádtam már az elejétől!
Bugyiszaggatoan jó volt!:))

18 hozzászólás
Bajnoczianna>!
Kresley Cole: Vámpírvér

Ez az írónő mindig képes megtalálni a módját hogy nem csak egy romantikus könyvet hanem egy izgalmas történetet olvastam. Megvan benne minden ami ehhez kell. Nem lehet ezt a könyvet lerakni, nagyon magával ragadott engem. Minden percét élveztem.

Silverlight>!
Kresley Cole: Vámpírvér

Ismét egy izgalmas történet a sorozatból, bár nem annyira tetszett ez a rész most. A vámpír és a szellemlány sztorija kissé érdekes. Eleve egy északi, hideg, őrült férfi és egy karcsú, táncos lány eléggé érdekes együtt. Maga a cselekmény egész jó, s eléggé kíváncsi is voltam mi fog történni a párral, főleg, hogy az egyik tagja szellem. A végére eléggé sikerült felkelteni az érdeklődésemet, s már vártam hová tart majd az egész. Elég jól sikerült kikeverednie az írónőnek a bonyodalomból. Szerintem jó kis történet, s számomra ismerős szereplők is felbukkantak.

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
406 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543499 · Fordította: Darvas Eszter

Népszerű idézetek

Quiconque>!

Rydstrom szeme elkeskenyedett.
– Ezt senkinek sem árultuk el.
A valkűr [Nïx] elhessentette a szavait.
– Ne aggódj, én széltében-hosszában híreszteltem.

121. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nix · Rydstrom
Quiconque>!

– Igen, a tanácsodra van szükségem.
– Az én tanácsomra – nyomta kezét a mellkasára a valkűr. – Hát nem te mondtad nemrégiben, hogy „őrült” vagyok, hogy „megzápult az agyam”? Hüpp-hüpp, Rydstrom. Hüpp-hüpp. Annyira a lelkembe tapostál, hogy egy egész hordó fagylaltot befaltam, persze nem tettem, mert a valkűrök nem esznek.
Rydstrom összehúzta a szemét.
– Ezt Bowentől hallottad?
– Öröktudó vagyok.
Tőle szokatlanul előzékeny hangon Rydstrom azt felelte:
– Akkor azt is tudod, hogy gyönyörűnek mondtalak.

118-119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bowen MacRieve · Nix · Rydstrom
1 hozzászólás
Azura>!

Nix hosszú hajába túrt.
– Bár ezzel a tolakodó flörtöléssel mindössze a nyilvánvalót észrevételezed, azért meg van bocsátva. – Beletörődően sóhajtott. – Felteszem, most ágyba akarsz bújni velem. – Rydstrom hebegésére hozzátette: – Sajna foglalt vagyok, nagyfiú.
– Nem, nem vagy az – szólalt meg Regin.
– Dehogynem – így Nix. – Mike Rowe, a Piszkos munkák sztárja hamarosan rá fog ébredni, hogy szeret. – Ábrándosan sóhajtott. – Még az ügyvédeit is megbízta, hogy keressenek meg egy „korlátozó végzés” – ujjaival mutatta az idézőjeleket – ürügyén.

119. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nix · Ragyogó Regin · Rydstrom
ayachii>!

– Az emberek azt hiszik, a boldogság csak úgy az ölükbe pottyan. Küzdened kell érte. És néha akkor kell megragadnod, amikor rugdos és sikoltozik.

166. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Néomi Laress
Quiconque>!

Távozásra készen felállt [Nïx].
– Na szióka, rövid az este, és Reginnel még sokat kell kegyetlenkednünk.

122. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nix · Ragyogó Regin
Azura>!

– Igen – folytatta Nix –, azok a fényes… kemény… nyaldosásra csábító szarvak.
Nix felmordult volna?
– Úgy beszélsz, mintha hajtanál valamelyikre. Vagy, uh, mindkettőre.
– Jaj, dehogy. Én Mike Rowe szerelmese vagyok.
– Ő is ott van?
– Nincs. Mikey fiú szereti kéretni magát. – Tekintete kiüresedett, ahogy azt dünnyögte: – De rossz vége lesz… huncut gazfickó.

220-221. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nix
Quiconque>!

– Eddig velünk vannak a vérfarkasok, a Megtagadók, a fúriák, a lidércek, a nemes tündérek, miriádnyi démonarchia, a Boszorkányok Háza, valószínűleg a CIA és talán egy kolumbiai drogbáró – mondta a nő. – A nimfák még vacillálnak.

123. oldal

1 hozzászólás
Quiconque>!

Akit szíven szúrnak, az hajlamos kiborulni.

134. oldal

Ryia>!

Létezik egy határvonal a hallucinációk okozta kínok és aközött, hogy reakcióba lépünk velük. Az előbbivel együtt lehet élni, az utóbbi azt jelenti: elvesztél.

Kapcsolódó szócikkek: Conrad Wroth
DarknessAngel>!

– Néomi, én most már akarom, hogy feléledjen a vérem. De csak tőled.

20. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Conrad Wroth

A sorozat következő kötete

Halhatatlanok alkonyat után sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Cassandra Clare: Árnyak ura
Karen Chance: A hajnal átka
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Gail Carriger: Szívtelen
Darynda Jones: Első sírhant
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve