Vámpírszerető (Halhatatlanok alkonyat után 3.) 510 csillagozás

Kresley Cole: Vámpírszerető

Évszázadokkal ​ezelőtt egy lidérces éjszakán Sebastian Wroth vámpírrá változott. Telve gyűlölettel és örök magányra kárhoztatva nem sok értelmét látja az életnek, amíg egy gyönyörű és veszedelmes teremtés el nem jön hozzá, hogy megölje. A Dermedtszívű Kaderin két imádott leánytestvére a vámpírok áldozatává vált, azóta a valkűrnek nincsenek érzései. Mégis valahányszor találkozik Sebastiannal, újult erővel támad fel benne a kéjvágy, és képtelen véghezvinni küldetését. Sebastian és Kaderin menthetetlenül egymásba szeretnek, és közösen titokzatos ereklyék nyomába indulnak ősi sírokon és katakombákon át, akár a történelmet is újraírva, hogy elnyerjék az örök boldogságot. Ám eljön a pillanat, amikor Kaderin választásra kényszerül; szerelem vagy család, élet vagy halál.

Kresley Cole világhírű sorozata megérkezett. A számos országban bestseller regényeket fergeteges akciók, ördögien szenvedélyes szex és lenyűgöző szereplőgárda jellemzi. A Vámpírok alkonyat után sorozat az olvasókat… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
440 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542911 · Fordította: Kovács János

Kapcsolódó zóna

!

Kresley Cole: Immortals After Dark

110 tag · 58 karc · Utolsó karc: 2023. április 9., 21:09 · Bővebben


Enciklopédia 13

Szereplők népszerűség szerint

Nix · Bowen MacRieve · Ragyogó Regin · Hőn Áhított Mariketa · Sebastian Wroth · Dermedtszívű Kaderin · Nikolai Wroth · Meseszép Myst


Kedvencelte 82

Most olvassa 12

Várólistára tette 72

Kívánságlistára tette 76

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Kresley Cole: Vámpírszerető

Ez a sorozat egyszerűen varázslatos. Ez a rész is nagyon jól meg volt írva és gazdag fantáziával bíró történet. Sebastian és Kaderin jó párost alkottak. Öröm volt olvasni, ahogy a történet során jól összecsiszolódtak. Kaderin sokkal szimpatikusabb, sőt szerethetővé vált, miután visszakapta az érzelmeit. Összességében imádtam. Cole előtt pedig mint mindig most is leborulok. Zseniális, amit ő csinál. Alig várom Bowen és Marikata történetét. Bowen nálam már most kedvenc.

5 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Kresley Cole: Vámpírszerető

Egy újabb valkűr és egy újabb fivér, Sebastian. Wroth testvére 300 év bújkálás után színre lép és mindjárt indul a híres kupán. Ő az első vámpír, aki versenyez, de a nyereménynél sokkal jobban érdekli a szép Kaderin. A verseny remek lehetőség az írónőnek abban, hogy megismertesse velünk a további részek szereplőit. Bowen, Mariketa, Cadeon és még sokan mások áhítoznak a díjra, amit veszélyes kalandok során tudnak megszerezni. Van aki semmilyen disznóságtól sem riad vissza, hogy kiiktassa ellenfeleit.

csillagka>!
Kresley Cole: Vámpírszerető

Kicsit elkapkodtam az előző rész értékelését ha az 5* akkor ez most minimum 10, de sajnos nincs feljebb :)
Ki vagyok akadva a borítón, és a megváltoztatott címen, hatásvadász, és rájátszik a 2000-es években tomboló vámpírlázra, pedig ez a sorozat nem egy Alkonyat utánzat. (még vétlenül se csillognak a ragadózok) Pikás részletei pedig inkább elutasítást keltenek a hard fantasy rajongókban. Még mindig szerelmes vagyok ebbe a világba. „The Amazing Race” sok évadát láttam, imádom és ennek a fantasztikus megfelelője vauuuuu :) spoiler Nagyon jó kis játék volt, kiderült a vámpírok és éppen annyira imádni való nagyfiúk mint a teljesen másképpen működő vérfarkasok. (külön hálás vagyok a teljesen másféle természetért) Végre egy szerző aki érti, hogyan lehet többféleképpen is imádni való pasit alkotni. Folytatom :)
2. Mindig ez az eddig olvasott legjobb rész.

5 hozzászólás
DarknessAngel>!
Kresley Cole: Vámpírszerető

Nagyon tetszik. Ha meglenne az előző rész is, biztos azzal kezdtem volna, de a Vámpírszerető is teljesen megbabonázott. Egy világ, ami tele van különféle természetfeletti lénnyel, szövetségekkel, istenekkel… Érdekes, nagyon-nagyon érdekes.
Sebastiant igazán könnyű volt megszeretni, annyira édes egy vámpír :)
Kaderin brutalitásától egy kicsit tartózkodtam, de milyen szépen vége lett annak is. :D Kíváncsi vagyok a többi részre is, egy csomó érdekes szerelő rejlik a történetben.

Szilvi00 P>!
Kresley Cole: Vámpírszerető

Szerencsére az első résznél visszafogottan csillagoztam, így most jobban esik öt csillaggal jutalmazni a könyvet. Kaderin és Sebastian története az én szememben messze túlszárnyalta a Vámpíréhséget, nagyon szerettem ezt a párost! A történetük végtelenül szenvedélyesre, hihetetlenül izgalmasra és kalandosra sikerült. Voltak itt sárkányok, cápák és tüzes kígyók, megjártuk többek között az Antarktiszt, Argentínát és Magyarországot is. Sebastiant és Kaderint egyaránt nagyon szerettem. Előbbit csöppnyi bizonytalansága, utóbbit jókora makacssága tette még érdekesebb karakterré. Hasonlóan jó színvonalú folytatásban bízok!

6 hozzászólás
meteoritastar>!
Kresley Cole: Vámpírszerető

Keresem a szavakat, már jó pár napja keresem a szavakat, hogy mit is írhatnék erről a könyvről. De még most se tudom.
De abban biztos vagyok, hogy a fülszövege nagyon MEGTÉVESZTŐ és egyszerűen nem tetszik, mert emiatt nem folytattam annó a sorozatot. Vagyis ez volt a fő oka.
Szoval, ha téged is ez hátráltat, akkor ne foglalkozz vele, csak olvasd a könyvet.
Megéri!!!!!!!
Kaderin erős karakter volt, egy igazi harcos. Nem épp a kedvencem, mert általában az ilyen nők csak felmérgelni tudnak, úgy, ami már a könyv rovására szokott menni. De Sebastiannal olyan párost alkottak, hogy csak imádni tudtam őket úgy ahogy voltak. Két erős és makacs harcos.
Mikor azt gondoltam, hogy tudom merre felé halad majd a történet, még akkor is megtudott lepni. Főleg a szereplők. Sebastian is teljesen más volt, mint gondoltam az első találkozás után. spoiler
Persze nagy fordulatokra nem kell számítani a történettől. Kiszámítható volt, de abból a nagyon jó fajtából. Kalandos, izgis és erotikus.
Természetesen jöhet a következő rész *-* *-*
*-* *-*

4 hozzászólás
kocybaba P>!
Kresley Cole: Vámpírszerető

Tényleg itt volt az ideje visszatérnem a vámpíros témához, mert rádöbbentem mennyire is hiányzott. Igaz, teljes véletlenségből a második résznek ugrottam neki, és igaz, hogy elrugaszkodottabb volt ezzel a sokféle lénnyel más hasonló sorozatokhoz képest, mint amit eddig olvastam, de egyik sem volt zavaró. Sebastian zabálnivaló volt és nem mellesleg egy igazi lovag, míg Kaderin nő létére elég kemény és kegyetlen, mégis szépen felengedett a végére. Az erotikus jelenetek egy-két oda nem illő szótól eltekintve jól megírtak spoiler és vérforralóak lettek, valamint a kupa köré fűzött történet is nagyon izgalmasra sikeredett. Azt hiszem, ez a sorozat nagyon is meg fog venni magának.

2 hozzászólás
_Leelan_>!
Kresley Cole: Vámpírszerető

Imádom *-*
Kell ebből is egy saját példány :((((

Madama_Butterfly>!
Kresley Cole: Vámpírszerető

Jó ez a sorozat!
Hozza – sőt egy kicsit felül is múlja – az előző rész színvonalát, az alaptörténet és a szereplők pedig egyszerűen nagyszerűek!
Lassan kibontakoznak az egyes történetek szereplői közötti összefüggések, a Cole által megálmodott világ pedig egyre színesebbé és teljesebbé kezd válni. Vendégszereplőként megkaptuk az előző rész(ek) főhőseit, a kapocs ezzel az egyes részek között eddig zseniálisan lett megoldva, ám mégis úgy, hogy az egyes önálló kötetek önmagukban is megállják a helyüket.
Jöjjön a folytatás, hasonló színvonalban és stílusban reménykedem!

Bajnoczianna>!
Kresley Cole: Vámpírszerető

A bóritó már az elején megfogott. A regény pedig az elején tetszett, izgalmas és szenvedélyes történet két vámpíról akik egymásba szeretnek. Az hogy ez a két személy az öröké valóságban magányosak voltak, míg egymásra nem találtak. Ebben a könyvben két fontos rész is akadt. Az első hogy sok izgalmas jelenet van benne a másik pedig a két szereplő közt lévő kémia. Az első perctől kezdve érezni lehet hogy az ö kapcsolatuk több mint barátság. Vonzódnak egymáshoz, de képtelenek tenni ellene.
Nagyon jó regény volt, hamar el is olvastam.


Népszerű idézetek

Sunshine>!

– Emlékszel 1197-re? – kérdezte Myst.
– Krisztus előtt vagy Krisztus után? – tudakolta Nix unott hangon

Kapcsolódó szócikkek: Meseszép Myst · Nix
Quiconque>!

– De hát te se szeretsz jobban engem, mint én téged.
– Nem – ismerte be a férfi. A lány megigézte és ingerelte. Amióta csak érzővé tette, Sebastian egyetlen órát is alig bírt ki nélküle. De azt még ő is tudta, hogy ez nem szerelem.
– Egy jó tanács, Sebastian – forgatta a szemét Kaderin. – Amikor udvarolsz egy nőnek, érdemes egy nanomásodpercig hallgatni, mielőtt kijelented, hogy nem szereted őt. Talán tehetnél úgy, mintha fontolóra vennéd az eshetőséget. Vagy akár hazudhatnál is. Vagy áthidalhatod a dolgot azzal, hogy ecseteled, mennyire fogod majd szeretni.

232. oldal

Quiconque>!

Csúnyábban megsérült, mint a vámpír gondolta. És a homok körülötte sötét volt. Vér… mindenütt.
– Úristen! Miért nem szóltál? – ordított fel a férfi őrjöngve megint.
– Jaj, bocsáss meg, hogy vérzem – motyogta a lány látva, hogy a vámpír tekintete a lábára tapad. – Nem akartam tovább csigázni az étvágyadat.
– Néha olyan közönséges tudsz lenni, asszony.
– Nem vagyok a tetves feleséged.
Még nem.

359. oldal

Sunshine>!

– És szerintem rendelkezem volt szovjet katonai kapcsolatokkal, és beszélem a nyelvet…
– Ugyan már! Azóta rájöttem, hogy egy árva szót se tudsz. Azt hiszed, a „hogy ityeg"-et oroszul úgy mondják: Dosztojevszkij.

Kapcsolódó szócikkek: Dermedtszívű Kaderin · Ragyogó Regin
Sunshine>!

NÏXIE TANYÁJA
VIGYÁZAT
NINCS KUTYA, DE NÏXIE HARAPÓS

47. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nix
Quiconque>!

Iván, miután kinyitotta az ajtót, lehúzta a gázálarcát, és egészen közel hajolt Reginhez, hogy nagyon komolyan mondjon neki valamit oroszul.
Regin fordított.
– Azt mondja, ha elkezd fújni a szél, vagy nem érünk vissza bizonyos időn belül, kénytelenek lesznek itt hagyni minket.
– Mennyi időnk van?
– Annyi benzinjük maradt, amennyivel öt órán keresztül tudják forgatni a rotorokat. – Regin kesztyűs kezével megvakarta az állát. – Öt óra vagy esetleg ötven perc, ebben nem vagyok biztos, tényleg elég gagyi az orosztudásom – ismerte el.

139. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dermedtszívű Kaderin · gázálarc · Ragyogó Regin
Quiconque>!

– Pedig bizonyos helyzetekben nem ártott volna, ha tudok erről a kapcsolatról. Például az a vámpír az Antarktiszon, akit majdnem megöltél, most a sógorunk!
– Nem mondod! Nikolai Wroth testvére? – Szünet. – És akkor mi van? Attól még megölhetjük, nem?

252. oldal - Kaderin és Regin

Kapcsolódó szócikkek: Dermedtszívű Kaderin · Ragyogó Regin
BlueWinter>!

– Kifekszem az óvelági beszídükön – mondogatta [Regin]. – Az a sok vala meg kelmed olyan, mintha egy Shakespeare-fesztivál szereplői jöttek volna el, és nem akarnának kiesni a szerepükből.
Félrevonta Kaderint.
– Esküszöm az istenekre, Rika valamelyik nap azt mondta „ürdüngőssíg”. Mi az? De komolyan.

364. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dermedtszívű Kaderin · Ragyogó Regin · valkűr
K_Maria P>!

Kaderin a homlokát ráncolta.
– Mégis, mit mondtál nekik, miféle tudósok vagyunk?
– Gleccserológusok az Észak Dakotai Egyetemről. És egy hirtelen keletkezett nagy hasadékot tanulmányozunk, amit a műholdak észleltek. Elég vicces hogy épp egy gyors gleccserkutatásról kamuztam nekik.
– Dakota gleccserológusok, mi?
– Ha azok a csávók el akarják hinni, hogy két túléretten dögös valkűr, akik közül az egyik diszkócsizmában riszál, tudós, hát ki vagyok én, hogy lehurrogjam őket?

Kapcsolódó szócikkek: Dermedtszívű Kaderin · Ragyogó Regin · valkűr
Sunshine>!

– És nem minden vámpír fordul át. A bátyám se fordult. Pedig élő testből szív.
Kaderin szeme elkerekedett.
– Derék dolog. Csapra verte Mystet?

Kapcsolódó szócikkek: Dermedtszívű Kaderin · Meseszép Myst · valkűr · vámpír

A sorozat következő kötete

Halhatatlanok alkonyat után sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sherrilyn Kenyon: Éjféli vad
Jeaniene Frost: Karó és sírhant
Karen Chance: Holdvadász
Gail Carriger: Időtlen
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Mary Janice Davidson: Egy haláli szingli meséi
Leia Stone: Fallen Academy – Bukottak Akadémiája: Második év
Darynda Jones: Első sírhant
Deborah Harkness: A boszorkányok elveszett könyve