Vámpírharc (Halhatatlanok alkonyat után 4.) 433 csillagozás

Kresley Cole: Vámpírharc

Csókja könnyű…
Érintése ellenállhatatlan…
Bowen MacRieve, a Lykae klán harcosa kis híján belepusztul, amikor elveszíti az egyetlen neki rendeltetett nőt. A kegyetlen vérfarkas szíve jéggé fagy, nem osztja meg ágyát senkivel – míg össze nem hozza a sors ellenségével, és legsötétebb vágyai lángra gyúlnak a vadító találkozástól. Amikor a gonosz erők a lány ellen szövetkeznek, a harcos minden erejét latba veti, hogy megmentse őt.
Ellenállhat-e a lány a testét-lelkét követelő Bowennek, vagy mindent kockára tesz harcias védelmezőjéért, ha sikerül legyőzniük az őket körülzáró gonoszt?
Kresley Cole számos országban megjelenő bestseller regényeit fergeteges akciók, ördögien szenvedélyes szex és lenyűgöző szereplőgárda jellemzi. A világhírű sorozat az olvasókat egy varázslatos és démoni világba vezeti, ahonnan nincs visszaút.

„Forró szex, vakmerő kalandok”

– Romantic Times

„Szexi és eredeti”

– Heather Graham

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543024 · Fordította: Gazdag Diana

Kapcsolódó zóna

!

Kresley Cole: Immortals After Dark

102 tag · 55 karc · Utolsó karc: 2020. június 20., 07:27 · Bővebben


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Nix · Bowen MacRieve · Ragyogó Regin · Hőn Áhított Mariketa · Cadeon · Carrow Graie · Warren (Mariketa apja)


Kedvencelte 101

Most olvassa 11

Várólistára tette 55

Kívánságlistára tette 86

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Kresley Cole: Vámpírharc

Ilyen nincs! Cole a legjobbat is tudja fokozni. Ez valami elképesztően zseniálisra sikeredett. Nehéz újabb szavakat találni és kifejezni, mit éreztem ezzel a könyvvel kapcsolatban, mert már az előző részeket is szerettem. Ez a kötet a sorozat eddigi legjobb része. Mariketa és Bowen pedig az egyik legjobb könyves páros, akikről valaha olvastam. Hamar a szívembe zártam őket, nagyon jól szórakoztam azon, ahogy egymással csipkelődtek, de közben szívből szurkoltam értük. Mariketát úgy szerettem, ahogy van. A tükrös trükkjeivel együtt, de Bowen…. Cole, have mercy on me, please Már akkor nagyon bírtam, amikor Lachlain kötetében feltűnt. Ő egy igazi alfahím az azzal járó természettel, tulajdonságokkal. A sorozat további férfi szereplőinek nem lesz könnyű az ő szintjét megugrani, vagy csak a közelébe érni.
Lényegében egy nagyon szórakoztató, nagyon gyorsan olvasható olvasmány. Hiteles és jól kidolgozott romantikus szállal amennyire csak lehetséges ez egy paranormális romantikusnál és állati' jó erotikával. A történet végi csavartól pedig még most se térek magamhoz.
A magyar címadást sajnos nem értem. spoiler

32 hozzászólás
Nikolett0907 P>!
Kresley Cole: Vámpírharc

"– Értem. Ezek szerint elvesztetted a Kupát. Ki győzött?
– A vámpír.
– Megvert egy vámpír? És megátkozott egy boszorkány? Azt a mindenit, skót, $@!% egy hónapod lehet!"

Most megint az a rész jön, hogy miért is nem olvastam előbb ezt a sorozatot?
Mondjuk ezt kapásból meg is tudom válaszolni, mert csak pár kötet van meg, de szerencsére @Demise barátnőm gondoskodott rólam és végig tudom olvasni. ♥

Hihetetlenül jó volt.
Nagyon pörgős volt, tele olyan eseménnyel amire nem számítottam.
Imádtam ezt a párost.
Bowen imádni való, és most őszintén mit várunk egy spoiler aggastyántól?
Én értettem és nagyon élveztem ahogy a szeretet nőért változott és próbálta megérteni, mi is történik vele. És az a hihetetlen ragaszkodás…mély sóhaj és egy újabb kedvenccel bővült a könyves pasi háremem. ♥

A „kis” boszorkány pedig fantasztikus karakter.
Méltó ellenfele a "nagy"farkasnak.
Azok a csaták mint szóban, mint másképpen, teljesen magával sodort és ha éppen nem olvastam, azon jártak a gondolataim vajon mi fog történni velük.

Nagyon élveztem, határtalan boldogság, hogy az erotikus – romantikus vonalban is vannak gyöngyszemek. Már alig várom, hogy folytassam.

Hatalmas kedvenc és csak ajánlani tudom! ♥ :D

13 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Kresley Cole: Vámpírharc

Mariketa és Bowen a kedvenc párosom a sorozatból. Közös kalandjuk már az előző részben elkezdődött, de most csúcsosodik ki. Sikerült meglehetősen megutálniuk egymást. Bowen eleinte engem is bosszantott, annyira ágált a boszi ellen. Folyamatosan cikizte. Itt kedveltem meg Cadeonékat, a bátyjával együtt nagyon jó fejek. A vége pedig nagyon csavarosra sikeredett.

2 hozzászólás
DarknessAngel >!
Kresley Cole: Vámpírharc

Basszuuus! Ha az előző rész jó volt, akkor ez egyenesen isteni! Tudtam, hogy nemhiába kedveltem meg Bowent annyira az előző részben. Úgy sajnáltam szegényt azért, ami vele történt, és alig vártam, hogy ez hogy is lesz megoldva… Szerencsére szuperül! :)
Mariketa egyszerűen isteni – nagyon bírom a csajt. Ő és Bowen nagyszerű párost alkotnak. És azok a szexjelenetek… oh-dear-god! Kresley Cole aztán nagyon tud :D Jöhet is a folytatás.

csillagka P>!
Kresley Cole: Vámpírharc

Ez egyre cinkesebb! Egy Lykae (vérfarkas) és egy tükörboszorkány szerelme „Vámpírharc” címen és nyakra hajolós borítóval elmesélve. (szerencsére az agyarak diszkréten hiányoznak) Az eredeti cím találó, ezért véletlenül se maradhat, hiszem így talán több óvatlan vásárló teszi a kosarába, csak éppen az igazi fantasyre éhes közönség rá se bagózik, bár elképzelni se tudom mikor néztem meg az Ulpius-ház misztikus kínálatát spoiler (őket nem ezért szerettük, ha szerettük egyáltalán)
Egy cseppet gyengébbnek éreztem ez a rész, nem volt akkorra durranás, és a végkifejlet se okozott meglepetést. Bowenből hiányzott az észbeli felsőbbrendűség, Mariketa pedig tényleg egy hóbortos kamaszlány, végig az az érzésem volt, hogy ez már halhatatlan pedofília, könyörgöm 1200 év korkülönbség, azaz Bowen 50X annyit élt mint a fehércseléd. A körítés még mindig elsőrangú, a világ változatos, a démonom is kaptak aranyos személyiséget, már várom mikor is lesz egyikük szerelmes :) kipróbálás útján mert náluk úgy az igazi. Folytatom :)
2. Ez a vérfarkas talán még nagyobb szerelem mint a másik :)

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543024 · Fordította: Gazdag Diana
5 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
Kresley Cole: Vámpírharc

Vicces, szórakoztató és zseniális!
Cole tudja fokozni az előző részek eseményeit, ez a sorozat egyre jobb és jobb részekkel folytatódik – ráadásul úgy, hogy szépen összekapcsolódnak az előző, a jelenlegi és a jövőbeni történetek szereplői. Mi jöhet még? :)
Egyedi vérfarkasos, vámpíros, boszorkányos fantasy-saga, kérem a következőt!

Szilvi00 P>!
Kresley Cole: Vámpírharc

Jaj, nekem! Azt hiszem túl nagy elvárással kezdtem neki a könyvnek. Leszögezném: szó sincs csalódásról! Ha a könyv első negyedét nem nézném, csillagos ötös lenne. Valahogy nem kötött le az eleje és Mariketa sem volt elsőre a szívem csücske. Valószínűleg nem voltam a megfelelő hangulatban és nem a könyv volt a „hibás”. Idővel szerencsére sikerül belerázódni és egyre jobban élveztem a történetet. A boszorkányos trükköket nagyon bírtam és tetszett, ahogy Bowen lassan maga mögött hagyta a boszorkányok iránti ellenszenvét. Annyira jó lett, hogy az utolsó fejezetek csavarjaitól majdnem dobtam egy hátast.

_Leelan_>!
Kresley Cole: Vámpírharc

Imádom Cole színes, véres világát!
Bowen története az egyik legemlékezetesebb számomra, még élénken él bennem az első olvasás élménye is.
Nagyon szerettem mindig ezt a vad farkast és az aprócska, tudásra szomjas boszi történetét.
A lapok perzselnek, néhol vicces, szívszaggató.
Izgalmas,.fordulatos. A kupa körüli alap sztori nagyon tetszett, ezt később sajnálom is, hogy már nincs.
Hihetetlen, hogy már ebben a részben mennyi jövőbeli szereplőt ismerünk meg.
Cade és bátyja, Regin és a berserker, Carrow…
Nagyon szeretem ezt a sorozatot (is) *-* ❤
Annyira komplex és olyan sok szerethető karakterből áll a történet! Nehéz kedvencet választani, de Bowenék története az :)))

3 hozzászólás
kocybaba P>!
Kresley Cole: Vámpírharc

Oké, ez sorozat függőséget okoz… Egyszerűen nem bírok ellenállni neki, pedig Bowen részétől kissé féltem, mert tudtam, hogy olykor keserű lesz a múltban történtek miatt. Na meg aztán hihetetlen volt, hogy hányszor elcseszte a vérfarkas, de a kis boszorka, Mariketa még így is szépen kihozta belőle a legjobbat. Nagyon bírtam a csajt, mert egy csöppet sem szemérmés, visszafogott, szende leányzót fedezhetünk fel személyében. A cselekmény is rendkívül jól volt csavarintva, egyetlen fájdalmam, hogy a végén picit kurtának éreztem az eseményeket. Ez viszont édes-kevés volt ahhoz, hogy ne kapva-kapjak a következő rész után.

brena>!
Kresley Cole: Vámpírharc

Én olyan lüke tudok lenni néha!! Mikor tudom,hogy ez egy jó sorozat,imádtam az előző két részét is,akkor mi a csudáért nem olvasom ki az összes részt egy szusszra?! Ahogy elkezdtem olvasni ezt is,magával ragadott,imádtam!!!!A civakodást,a flörtölést,a történést. Fel kéne pofoznom magam,és mindig inkább Cole-t kéne olvassak a sokszor uncsi tini-tingli-tanglik helyett. Emlékeztem az előző két részre is,pedig jó ideje olvastam már,de full képben voltam. spoiler egy jó könyv volt!
Nem tudom letagadni,de még mindig imádom a vámpíros/vérfarkasos könyveket:))))

14 hozzászólás

Népszerű idézetek

Quiconque>!

– Értem. Ezek szerint elvesztetted a Kupát. Ki győzött?
– A vámpír.
– Megvert egy vámpír? És megátkozott egy boszorkány? Azt a mindenit, skót, kibaszott egy hónapod lehet!

111. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bowen MacRieve
Reika>!

– Szemétkedsz az én boszorkányommal? Játszadozol? Akkor ezt kapd ki! – Valami fütyülve elszállt a fejük fölött; a ház megremegett. A plafonról záporozó vakolatra mind behúzták a nyakukat.
– Mi a jó büdös franc volt ez? – üvöltötte Bowe.
– Regin – tudatta Nïx derűsen. – Áthajított felettünk egy autót, ami a lykae főépületen landolt. Kész szerencse, hogy senki sem tartózkodott odabent! Bowen, azt hitte, a te kocsid! Pedig
valójában… az övé! – Kényeskedve Lachlainre mutatott, aki savanyú arcot vágva jelentőségteljes pillantást vetett Emmára.
Bowe a fogát csikorgatta:
– Istenverte kocsikat dobál?
– Látod? Nem túloztam! – Nïx felemelkedett, elegánsan a függöny mögé siklott, és kikiabált az ablakon: – Nem vagy jó formában, Regin! Rossz járgány!
Egy pillanat sem telt bele, ismét megremegett a ház.
– Á, sokkal jobb! – biztosította őket Nïx. – Ez már a Bowené volt!

85-86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bowen MacRieve · Nix · Ragyogó Regin
K_Maria P>!

– Nem azzal kéne foglalkoznod, hogyan juttass ki biztonságosan a dzsungelből?
– Nosza, emlékeztess csak rá, miért halnék meg boldogan!
Annyira…farkasos. Annyira játékos. Mariketa rájött, milyen jó móka ez. Félig-meddig azt várta, hogy poénból rögtön elgáncsolja, és a fülét majszolja. És gyanította, hogy remekül szórakozna. Várt, hogy MacRieve-nek legyen elég ideje lemaradni, hogy azt higgye, nem érdekli, aztán szemöldökét, valamit felsőjét és melltartóját felhúzva megfordult, és odavillantotta neki. Macrieve megtántorodott, megbotlott a saját lábában, aztán kezét szívére kapva térdre hullott. Mariketa visszaengedte a felsőt, miközben továbbindult.
MacRieve abban a szent minutumban a sarkában termett.
– Jó kislány! – recsegte. – Hadd fogjam meg! – Mariketa a kezére csapott. – Ugratsz!
– Csábítalak – riposztozott Mariketa.
– Igen. Alig tíz perce úgy elmentem tőled, hogy a szemem is fennakadt, erre most jobban felajzottál, mint a fejőlány, akivel először voltam.
Mariketa hátrafordult, és az állára tette a kezét.
– Hmm. Szeretnéd, ha fűzőt viselnék, és csöbör fölé hajolnék?
MacRieve-nek leesett az álla.
– Csak ha azt akarod, hogy azonnal elsüljek.
Mariketa lenézett a vaskos erekcióra.
– Akkor áll a randi.
MacRieve felhördült, és ismét mellévágtatott.

Kapcsolódó szócikkek: Bowen MacRieve · Hőn Áhított Mariketa
Quiconque>!

– Hát nem kenyered a szendeség, mi?
Szendeség? A Féktelen bulizás című filmben a bevadult csajok varrókörnek tűntek mellette meg a barátnői mellett.
– Csak a szívemen viselem a korosodó vérfarkasok lelkiállapotát.

154. oldal

NenaK>!

A boszorkányok egy dologra jók, és csak arra. Gyújtósnak.

7. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bowen MacRieve
2 hozzászólás
Blue_Nadine>!

Mint Lachlain szokta mondani: „Jaj, Bowe, ezt bizony elbaszarintottad!”

K_Maria P>!

A pokolba, Mariketa, itt meg kell fagyni! – dörzsölte Carrow a karját. – Már teljesen elveszek ebben a Narniahangulatban, de tényleg! És kötelességtudón lesem, mikor bukkannak fel páncélba öltözött hódok!

53. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Carrow Graie · Hőn Áhított Mariketa
Kiera>!

Ha ajándék hull az öledbe, örülj neki! Ha könnyelmű alak vesztette el, az utolsó cseppig élvezd ki!

253. oldal

Kapcsolódó szócikkek: vérfarkas
Quiconque>!

Már az apró varázslataihoz is kezdett hozzáidomulni. Amikor Mariketa aludt, és elégedett volt, pöttöm tenyerében fény sugárzott, mintha dorombolna. Aztán egyszer csak arra figyelt fel, hogy a látvány már nem borzolja… hanem elbűvöli, s vigyorogva nézte.
Alkalmanként persze történtek bizarr dolgok. Éjjel például arra ébredt, hogy a szoba átmenetileg a függönytől a falióráig kékbe borult. Vállat vont, magához húzta a lányt, és tovább aludt.

317. oldal

Reika>!

– Kor a szépség előtt, Mr. MacRieve. – Mariketa ismét végigmérte a férfit, majd szemügyre vette a szűk nyílást, mely nem lehetett szélesebb egy négyzetméternél. – Már ha úgy véli, hogy átfér rajta.
A férfi mozdulatlanul állt, eszében sem volt hagyni, hogy dirigáljanak neki.
– Csak az emberek hívnak Mr. MacRieve-nek.
Mariketa vállat vont.
– Én nem vagyok ember. – Anyja tündérdruida volt, megboldogult apja kétes hírnévnek örvendő varázsló. Mari tehát tündérboszorkány, vagy türázsló volt, ahogy barátnői ugratták.
– Szóval, jobb szeretné, ha Bowennek hívnám, vagy Bowe-nak becézném?
– Bowe-nak a cimboráim becéznek, vagyis te nem!
Micsoda seggfej…
– Nem gond. Egész rakásra való nevet tartogatok a tarsolyomban, ami illik magára. A legtöbb ó-ra végződik.

Kapcsolódó szócikkek: Bowen MacRieve · Hőn Áhított Mariketa

A sorozat következő kötete

Halhatatlanok alkonyat után sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
Cassandra Clare: Elveszett lelkek városa
Karen Chance: Megérint a sötétség
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Ilona Andrews: Magic Burns – Perzselő mágia
Patricia Briggs: Megszólít a hold
Laurell K. Hamilton: Árnyak csókja
Deborah Harkness: Az élet könyve