Vámpíréhség (Halhatatlanok alkonyat után 2.) 731 csillagozás

Kresley Cole: Vámpíréhség

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Lachlain, ​a klán félelmetes fejedelme több ezer éve keresi azt a nőt, aki a legenda szerint lecsillapítja forrongó dühét. Lachlain maga a tökéletes férfi: gyönyörű, okos, szenvedélyes, de elátkozott, aki minden teliholdkor vérfarkassá változik. Egy nap Párizsban rátalál egy diáklányra, aki szülei halálának ügyében nyomoz, és bár ösztönei azt súgják, hogy Emma az igazi, mégis minden porcikája tiltakozik ellene. A titokzatos lány ugyanis vámpír, a vérfarkasok ősi ellensége. Lachlain mégsem bírja legyőzni a vér szavát, elrabolja a lányt, és ősi birtokára viszi. Útjuk során nemcsak Emma szerelmét kell kivívnia, hanem az őket üldöző vámpírokat is le kell győznie, akik maguknak követelik a lányt mint fajtájának utolsó képviselőjét…

KRESLEY COLE világhírű sorozata megérkezett. A számos országban bestseller regényeket fergeteges akciók, ördögien szenvedélyes szex és lenyűgöző szereplőgárda jellemzi. A Vámpírok alkonyat után sorozat az olvasókat egy varázslatos és démoni világba… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2009
438 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632542737 · Fordította: Berki Judit

Kapcsolódó zóna

!

Kresley Cole: Immortals After Dark

110 tag · 58 karc · Utolsó karc: 2023. április 9., 21:09 · Bővebben


Enciklopédia 16

Szereplők népszerűség szerint

Nix · Bowen MacRieve · Ragyogó Regin · Lachlain MacRieve · Hőn Áhított Mariketa · Emmaline Troy (Emma) · Nikolai Wroth · Lucia · Meseszép Myst · Hasfelmetsző Jack

Helyszínek népszerűség szerint

Párizs · Notre-Dame


Kedvencelte 133

Most olvassa 22

Várólistára tette 194

Kívánságlistára tette 151

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Kresley Cole: Vámpíréhség

Az első amit megjegyeznék a borító. Jó rég viszolyogtam ennyire egy borítótól. Valami elképesztő ronda lett, már csak azért is, mert szerintem nem illik a történethez.

Viszont maga a kötet spoiler jó volt. És stílusosan fejeztem ki magam. :) A kezemhez ragadt, nem eresztett. Pedig ha bele gondolok, hány éve a polcomon hever és a fent említettek miatt, mindig odébb löktem.
Kiemelkedő főhősökkel van tele.

Vegyük először Lachlain, mégis ilyen hímet, miért nem teremt a való élet? Jó tudom magasak az elvárásaim, de akkor is. Makacs, néha morcos, de a gondolkodása teljesen rabul ejtett és ahogy Emmával bánik.
Főhősnőnk kezdeti szelídsége, visszafogottsága teljesen ellentéte a vérfarkasnak, mégis jól kiegészítették egymást.
A cselekmény fordulatos, nagyon tetszett, hogy az író nem engedi lankadni a figyelmet.
És muszáj megemlítenem, hogy az egyik kedvenc karakterem Nix lett, szerintem nagyon humoros.
Egyszóval tetszett és alig várom, hogy folytathassam. Olvassátok!

15 hozzászólás
Naiva P>!
Kresley Cole: Vámpíréhség

Csak úgy, mint a FTT, ez a sorozat is évek óta várólistás, de az a sok-sok rész elvette tőlük a kedvem.
Végül több okból is, erre a sorozatra esett előbb a választásom. Cole-tól már olvastam és tudom, hogy kiválóan ír, és remek fantáziával bír. Nem véletlenül őt tartják a paranorlmal romance műfajban az egyik legjobbnak. Egyik kedvenc írónőm. A másik ok, hogy ebben a sorozatban legalább nem csak vámpírok szerepelnek, hanem több fiktív lény is. Ez sokat segített az elhatározásban. Ráadásul nem sokan tudnak olyan állatias, de azért szerethető alfahímeket létrehozni, mint ő.
Úgy egyáltalán az összes karaktere, amiket ő létrehoz és a szereplők kidolgozottsága lenyűgöz. Szinte magam előtt látom őket. A történet és a mitológiai háttér kidolgozottsága szintén kifogástalan volt. Engem rögtön magával ragadott a történet. Élveztem a félénk, félig vámpír, félig valkűr Emmaline és az indulatos lykae király kalandos, vicces, szexi történetét.
Már most érzem, hogy részről-részre egyre nagyobb függőséget fog okozni.

10 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Kresley Cole: Vámpíréhség

Az első ulpiuszos könyveim egyike. A borító keltette fel a figyelmemet, épp a Twilightnak hála vámpíros lázban égtem. :)
Nem okozott csalódást, mert nagyon izgalmas a meseszövése, jó a karakterek közötti szövegelés, és hát az a +18-as jel nem véletlenül figyel ott. Újraolvasós kategória.

csillagka>!
Kresley Cole: Vámpíréhség

Ennyire visszatetszően iszonytató borító ritkán kerül a kezembe.
Ulpius mindent megtett, hogy elrettentsen egy jó könyvtől. Komolyan nem is értem, hogyan is került ez a sorozat az ő gondozásukba (na jó egy kicsit) Szerelmes lettem első pillanatban a világba, a jól ismert lényeken túl, van egy csomó ismeretlen szerzet, fajtakeveredés, halhatatlanság, készülődő nagy öldöklő háború. Végre egy igazi intelligens vérfarkas, Lord Conall Maccon óta várok másik holdfejedelemre. (megkaptam, nyami :) ) Dörgéssel, villámlással betört a nyári zivatar. Felfrissített, talán visszatér a könyvek iránti szenvedélyem. Viszkető kézzel nyúlok a következő részhez. (Egy költői kérdés a végére miért a második résszel kezdték kiadni itthon a sorozatot?)
2: https://moly.hu/karcok/965742

15 hozzászólás
Xoxoribizli>!
Kresley Cole: Vámpíréhség

Életem fantasztikus könyve!
Még gimnazista voltam, mikor az Alkonyat berobbant a köztudatba én meg kajtattam a fantasztikus könyvek után. Falusi jány lévén jóban voltam a könyvtárosunkkal és ő ajánlotta akkor ezt a könyvet.

Imádtam! Minde egyes pillanatát!
Azt viszont nem közölte, hogy ez egy sorozat. El is felejtődött ez a könyv és évekkel később jutott eszembe, de se a címét, se a csalekményt már nem tudtam akkorra felidézni, csak arra emlékeztem, hogy marha fura neve volt a vérfarkas pasinak… ツ
Rengeteg idő volt mire újra megtaláltam és majdnem könnyekben törtem ki, mikor kiderítettem, hogy ez egy SOROZAT első kötete!
Elolvastam újra és újra imádtam!
Az igazság az, hogy ez már legalább a 4. újraolvasásom a sorozatnak és még mindig nem tudom megunni! Egyszerűen elképesztően jó a cselekmény, a karakterek is szerethetőek és külön rajongok az olyan sorozatokért, ahol minden kötet más szereplő története. Csomó összefüggést csak sokadik olvasásra vesz észre az ember.
Ez a könyv volt az, ami ezt a sorozatot örök időkre a kedvencemmé tette.
Ez a könyv volt az, ami Kresley Colet fantasyk dobogójára emelte nálam.
Ez a könyv volt az, ami miatt a sorozat összes részét felkutattam és megszereztem.
Ez a könyv volt az, ami egy egész szentélyt kapott a könyvespolcomon.
Ez a könyv volt az is, aminek az egész sorozatban talán a legrondább a borítója °-°'
Na mindegy, kellett neki valami kis szépséghiba, hogy ne csorogjon mindig a nyálam utána. Bár ennél kevésbé szörnyűre is csinálhatták volna. Értem én, hogy karmok, de hogy lehet egy palinak ilyen ronda keze?!

22 hozzászólás
DarknessAngel>!
Kresley Cole: Vámpíréhség

Én anno a 3. résszel kezdtem neki a sorozatnak, ezért már nagyon kíváncsi voltam Emmaline és Lachlain történetére. Ez a rész is nagyon tetszett, viszont tudva, hogy a folytatások mennyivel jobbak, így erre most csak 4 csillagot tudok adni.
Emma nem éppen volt szimpatikus, az elején túl ártatlan, később meg szerintem túl hamar megváltozott. És mellesleg még akkor sem volt egy igazi amazon. xP Viszont Lachlaint szerettem, főleg miután kedvesen bánt Emmával. Az éjjeli kert volt a legjobb. ^-^
Még Myst és Wroth könyve hátra van, aztán jöhet Lothaire!♡

3 hozzászólás
Nikyy18>!
Kresley Cole: Vámpíréhség

Nagyon tetszett. A szereplőket hamar megkedveltem. Emma és Lachlain furcsa de aranyos párt alkottak. Sokat nevettem a civakodásaikon.

6 hozzászólás
Madama_Butterfly>!
Kresley Cole: Vámpíréhség

Nem értem!! :) Nem értem, hogy ez a sorozat miért is nem került még a kezembe… de hála a moly.hu közösségének egyre több és egyre jobb, eddig ismeretlen köteteket sikerül a kezembe venni.
Ez a sorozat megint olyan, amit biztosan folytatni fogok, méghozzá záros határidőn belül. Cole nagyon jól ír, a könyv gyorsan olvastatja magát a megteremtett fantázia-világ pedig csak első látásra tűnik bonyolultnak, de az ember lánya hamar kiismeri magát ebben a vámpír-valkűr-vérfarkas-ghoul univerzumban.
Egyetlen negatívum, ami nagyban hozzájárult ahhoz, hogy eddig nem vettem a kezembe ezt a könyvet, az pedig a borító… sajnos nálam benne van a Top 5 Borzalmas Borító között, egyszerűen ízléstelen, giccses és köze nincs a sztorihoz. A csillaglevonás mégsem jár, egyrészt mivel régi kiadás (jut eszembe, nem szeretné valaki újra kiadni?!), másrészt pedig az új kötetek fényévekkel jobban sikerültek. :)

4 hozzászólás
kocybaba P>!
Kresley Cole: Vámpíréhség

Húha, mibe csöppentem én bele?! Eszméletlen egy rész volt.
Lachlain volt a legvérfarkasosabb vérfarkas akivel eddig találkoztam. Az ösztön hajtotta, mindent teljes gőzzel csinált és nem bírta vissza fogni magát, vad volt és igen, még zsarnokoskodott is, de egyben édes is volt, természetesen szexi, no és belül lágyszívű. Emma kezdeti szelídségével, visszafogottságával, szemérmességével teljes ellentétben állt, mégis hibátlanul összeillettek. Alig vártam, hogy a lány is elfogadja ezt és belenyugodjon az elkerülhetetlenbe. Amit pedig még muszáj megemlítenem, hogy ritkán futok bele ilyen paradoxonba, de spoiler még ennyit nem nevettem. A legkisebb mértékben sem tudtam komolyan venni azt a jelenetet, de nem érdekelt, mint ahogy más hibák sem, mert ennél a könyvnél valahogy kifordult minden, és mert ezúttal pont a tökéletlenségei tették ezt számomra tökéletessé.

Szilvi00 P>!
Kresley Cole: Vámpíréhség

Nem vagyok saját magam ellensége, de titokban azt reméltem, hogy nem fog túlságosan tetszeni, mert akkor nem bővül újabb 13 könyvvel az így is végtelen várólistám. Nem így lett. Szerencsére. Emma makacskodásától néha felment bennem a pumpa, de amúgy remekül szórakoztam. A civakodásokon jókat mosolyogtam. Lachlain a maga 1200 évével és azzal a rengeteg szenvedéssel a háta mögött meglepően jól kezelte a nőt. Szexi és szenvedélyes történet volt, jó sok erotikával megspékelve. A világfelépítés is remek, gyorsan bele lehet rázódni a különböző fajok társadalmi rendszerébe, szokásaikba és hogy ki kinek az ellensége. Azért jó lett volna, az első résszel kezdeni…

16 hozzászólás

Népszerű idézetek

Lolle>!

Rosszul látja, vagy az emberek tényleg sokkal szerelmesebbnek tűnnek ebben a városban? Különösen tavasszal. Dögölnétek meg, rohadékok!

14. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emmaline Troy (Emma) · Párizs
Quiconque>!

– Jól érzed ott magad?
– Igen, nagyon szép hely, el sem hinnéd. Még úgy is, hogy a szobalányok kizárólag hatalmas kereszttel a nyakukban mernek megközelíteni, meg fokhagymafüzérekkel, és minden nap sorsot húznak, hogy ki szolgálja ki a vámpírt.
Tegnap például Emma alig bírta megállni, hogy ne tréfálja meg az egyiket, és begörbített ujjakkal ne kergesse végig a kastélyon, miközben azt sziszegi: „Ákárom kiszív a te véred.”

318. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emmaline Troy (Emma)
4 hozzászólás
bbabri>!

– Annyira azért nem örülök ennek a képességednek.
– Én sem. Belehalnék, ha egy másik nővel látnálak!
– Mi van kislány, csak nem vagy féltékeny?
– De igen! – vágta rá Emma. – Régóta. Csak amíg te ide-oda rohangáltál, és azt morogtad: „ az enyém”, addig én meghúzódtam a háttérben és csak egész halkan mondogattam.

394. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emmaline Troy (Emma) · Lachlain MacRieve
bbabri>!

– De szükségetek van rám! Nix, tudom, hogy hihetetlen, de rengeteget fejlődtem. Már tudok verekedni is! Képzeld, tegnap megvertem egy lykae nőt!
– Ez egyszerűen csodálatos, drágám! De le kell tennem, különben ez a GPS, amit Annika a telefonra szereltetett, beméri vagy mit csinál a hívásoddal.
– Nix, Annikának tudnia kell, hogy…
– Hogy hol vagy? Drágám, én pontosan tudom. Azt hiszed, hogy csak úgy jókedvemben vagyok bolond?

256. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emmaline Troy (Emma) · Nix · valkűr
3 hozzászólás
Kiera>!

Nem az számít, hogy valóban kiheréltél-e egy római légiót, hanem hogy mások ezt higgyék. Minden a fellépésen múlik.

364. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Meseszép Myst
Quiconque>!

– Képzeld, megtámadtak minket! – újságolta Nïx gyermeki örömmel. – Vérszomjas Ivo meg két másik vámpír betört a házba és jól összevertek minket – engem mondjuk nem, mert én a szobámban hibernáltam, és a többiek nem ébresztettek fel. Hallottál már ilyet? Nagyon haragszom rájuk. Az egyik egy démonvámpír volt! Ezentúl démpírnek fogom hívni, de Regin szerint – csak azért, hogy ellentmondjon – az, hogy vámon sokkal jobb. Ja, és Lucia nem találta el a démpírt, és szegény a földre zuhant, mint valami szikla, és úgy sikítozott, hogy minden lámpa szétrobbant a házban. Aztán a sötétben jött még egy lykae is, itt bolyongott. Lucia fájdalma teljesen kiborította. Furcsa… Szóval fogta magát és besétált a házba csak úgy, aztán Reginnel közösen legyőzték a vámpírokat. De Ivo és a démpír megszökött. Mindegy. Vámpír, valkűr, vérfarkas! Elképesztő, nem? Regin meg tudod, mit mondott ránk: „Kibaszott szörnyparádé!” Szóval jól megvagyunk.

254-255. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lucia · Nix · Ragyogó Regin
Quiconque>!

Amikor alvás közben nézte a lányt, gyakran arra gondolt, a szívem védtelen fekszik a testemen kívül.

327. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emmaline Troy (Emma) · Lachlain MacRieve
Petrasek>!

Akarod tudni az életfilozófiámat? Húzd meg magad, és ne kérdezz túl sokat.

64. oldal

Könyvmoly66>!

Amikor Regin az ágy felé lépett, Emma felült:
– Azt mondtam: nem! – sziszegte, azzal behúzott egy hatalmasat nagynénjének.
Regin a szoba túlsó oldalán landolt. Lachlain felpattant és Emma elé ugrott, hogy testével védje az esetleges támadástól. Regin azonban feltápászkodott, megtapogatta sajgó állkapcsát és arcán ragyogó mosollyal így szólt:
– Hatvanöt éve próbállak megtanítani erre a mozdulatra!

397. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Emmaline Troy (Emma) · Ragyogó Regin
Madama_Butterfly>!

– Mindez szuperül hangzik, de ha tényleg százötven évre eltűntél, gondolod, hogy még mindig ott vár a kastélyod meg a kincses ládád?
– Mire célzol?
– Hallottad már azt a szót, hogy „szupermarket"? Nem? Pedig valószínűleg a kastélyod helyén már rég az áll.

Kapcsolódó szócikkek: Emmaline Troy (Emma) · Lachlain MacRieve
2 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Halhatatlanok alkonyat után sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sherrilyn Kenyon: Éjféli gyönyörök
Jeaniene Frost: Karó és sírhant
Gail Carriger: Szívtelen
Karen Chance: Megérint a sötétség
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Mary Janice Davidson: Egy haláli szingli meséi
Laurell K. Hamilton: Gyilkos tánc
Darynda Jones: Első sírhant
Leda D'Rasi: Utolsó kívánság