Vámpírbosszú (Halhatatlanok alkonyat után 12.) 276 csillagozás

Kresley Cole: Vámpírbosszú

Kresley ​Cole, a New York Times első számú sikerkönyv-szerzője ezzel az izgalmas történettel folyatja sziporkázó Halhatatlanok alkonyat után-sorozatát, amelyben a Szövetség titkait leplezi le…

MINDENKI FÉL AZ ŐSELLENSÉGTŐL…
A Szövetség legkegyetlenebb vámpírja, a csillapíthatatlan bosszú hajtotta Lothaire eltökélte, hogy megszerzi a Horda koronáját, mégpedig úgy, hogy új, bájos foglya, Elizabeth Peirce lelkét ajánlja fel. Azonban a fiatal halandó lány hamarosan mindennél erősebb csáberővel kezd hatni rá…

HALÁLOS ERŐ ÉBREDEZIK A LÁNYBAN….
Ellie Peirce élete maga volt a pokol – már azelőtt is, hogy egy gonosz halhatatlan elrabolta őt. Bár Lothaire fel akarja áldozni a lányt, mégis vágyakozik az érintése után, és szexuális gyönyörökkel halmozza el. Hogy megmentse saját lelkét, Ellie feláldozza a testét, de megfogadja, hogy megvédi a szívét.

AMIKOR MEGTÖRIK A TÖBB ÉVSZÁZADOS, JEGES KÖZÖNY…
Lothaire-nek egyetlen hónap alatt kell döntenie… (tovább)

Kresley Cole: Lothaire

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Athenaeum, Budapest, 2016
494 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632931630 · Fordította: Márton Andrea
>!
Athenaeum, Budapest, 2016
480 oldal · ISBN: 9789632935713 · Fordította: Márton Andrea

Kapcsolódó zóna

!

Kresley Cole: Immortals After Dark

107 tag · 57 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 25., 18:46 · Bővebben


Enciklopédia 12

Szereplők népszerűség szerint

Nix · Ragyogó Regin · Lothaire · Elizabeth "Ellie" Peirce · Trehan Daciano · Saroya


Kedvencelte 43

Most olvassa 6

Várólistára tette 51

Kívánságlistára tette 65

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Mrs_Curran_Lennart P>!
Kresley Cole: Vámpírbosszú

Ahhoz képest, hogy néhány éve már olvastam, magával ragadott megint a történet. Ez a nagy marha Lothaire-t, úgy kellett neki a pofára esés, mint másnak a friss levegő! Időnként meglepődök, hogy kiket rak párba az írónő, álmomban sem gondoltam volna Elizabethez hasonló egyszerű halandóra. Bár le a kalappal a lány előtt! Erős hősnő, aki tud küzdeni, ha kell, de áldozatot is kész hozni. Lothaire-t pedig ahogy megszoktuk, arrogáns, számító, manipulatív, gőgös és kegyetlen. Ja, és hímsoviniszta dög. Annak ellenére izgalmas a sztori, hogy alig történik valami. Inkább az elmék háborúja ez. Az írónő pedig erotika írókat megszégyenítő módon tálalja a forró jeleneteit. Úgyhogy jó lenne, ha valaki kivenné a YA jelzőt a könyv alól, mert ez durván +18-as. Lothaire nem Edward Cullen!
Mivel több akciót vártam, fél csillag levonás, de egyébként szuper volt, a fordítói munkával egybevéve.
Kedves @Athenaeum_Kiadó mikor jön a folytatás?

4 hozzászólás
Naiva P>!
Kresley Cole: Vámpírbosszú

Oh Lothaire, Lothaire, Lothaire! spoiler Végre emberedre akadtál! Szó szerint.
Már alig vártam, hogy végre eljussak az ő kötetéig. Már többször feltűnt a sorozat korábbi részeiben. Ő az, akit mindenki ismer. Ő a rettegett ősellenség, akit legalább annyian utálnak, mint ahányan rettegnek tőle. Akármilyen őrült, akármekkora pszichopata – nem túlzás, ő igazi gonosz – mindig lélegzetvisszafojtva olvastam azokat a részeket, amikor feltűnt. Nagyon bírtam a beszólásait eddig is. Bár most elég gyakran esett túlzásokba. pl. Drága Lothaire,
Bocsánatkéréssel tartozol az összes Tesco-s/Kmart-os pénztáros hölgynek!
Éppen az ilyen megjegyzéseiért, ezt a hatalmas, öntelt, sznob, kegyetlen taktikust, aki látja előre mások reakcióit, öröm volt olvasni hányszor ejtette őt át egy egyszerű, vidéki halandó lány. Folytak a könnyeim a nevetéstől. Annyira szerettem Elisabeth-et. Lothaire hatalmas arcának, büszkeségének volt köszönhető, hogy nem vette észre a nyilvánvalót. Lothaire magyarosított becenevét (Lőcs!) meg kellett néznem, hogy mit jelent. Oookééé. Miért nem lehetett meghagyni LEO-nak?!
Igaz, valamivel többet vártam volna a rettegett Ősellenségtől és örültem volna, ha több lett volna a valódi cselekmény, mint az elmélkedés, de mindent összevetve nagyon tetszett. Végül még a kedvencem gombra is ráklikkeltem, Lothaire-t meg már régebben a kedvencemnek jelöltem. Köszönöm Kresley Cole-nak, hogy megteremtette ezt a szokatlan külsejű, falakat átütő Lothaire-t.

28 hozzászólás
_Eriii>!
Kresley Cole: Vámpírbosszú

Egészen 80%-ig azt hittem, hogy kedvencet fogok avatni. Sajnos kedvenc nem lett, de imádtam, és szerettem, és teljesen beszippantott. Nagyon rég olvastam utoljára vámpíros könyvet, és ez, zene volt lelkemnek. Lothaire könyvére már nagyon rég fájt a fogam. Angolul valahogy nem élveztem ennyire, szóval köszi Athenaeum. Kresley Cole mestere a fantasynek( hol a fantasy címke?) nagyon de nagyon jó világot épített fel ezzel a sorozattal. Kezdve az elsőtől engem teljesen megvett magának, és Lothaire könyve csak hab a tortán. Mindegyik szereplő egyedi, jól megformált. Nagyon de nagyon szerettem az írónő párválasztását ennek a szőke vámpírnak, úgy gondolom, hogy Lothaire méltó ellenfélre talált a párja személyében. 3 dolog miatt nem kedvenc: az első és legidegesítőbb, a Lőcs miatt, a második, hogy hiányoltam az akciót, a harmadik, hogy egy-egy jelenetet túl gyorsnak gondoltam. Összeségében nagyon-nagyon ajánlom. Abszolút 5 erős csillag.

nicosia P>!
Kresley Cole: Vámpírbosszú

Mondhat bárki bármi Lothaire-t nem tudom nem szeretni. Annyira érdekes és zavart személyiségű, hogy muszáj imádni. Elli sok tekintetben méltó párja, bár van ami benne kevésbé tetszik (például nagyon gázul becéz). Maga a történet is elég összetett, méltó Lothaire személyiségéhez, és természetesen az ármánykodásai sem szűnnek meg. :) Szeretem, hogy ebben a részben is felbukkannak régi szereplők, a valkűrök házában játszódó jelenetek külön kedvenceim, és ez a rész is több lehetséges szálat vetít előre. A sorozat, bár ez már tényleg a sokadik rész, még mindig felszálló ágban van nálam.

2 hozzászólás
DarknessAngel>!
Kresley Cole: Vámpírbosszú

Nem értem, miért vártam ennyit a folytatással. Pedig imádtam, és most kiújult a sorozat iránti szeretetem.
Lothaire már régóta piszkálta a kíváncsiságom. Eddig mindig kellemes meglepetést nyújtott a jelenlétével, hát ez itt sem változott. Mondjuk az igaz, hogy a saját könyvében legszívesebben megcsapkodtam volna, de közben hozta az a megkapó modorát… xD Hát utálva imádtam, legyen elég ennyi.
Elliet nagyon csíptem, tetszett a harci szelleme. Szegény csajszi annyi mindenen ment keresztül. Nagyon sajnáltam, főleg akkor, amikor még Lothaire is megkeserítette az életét. Az erotikus jelenetek hol perzselőek, hol pedig röhejesek voltak :D, de a vége felé már nagyon izgultam, mert a drága Ősellenség nem úgy tűnt, mintha megpuhulna, vagy bocsánatot kérne Ellietől, és ez nagyon frusztrált. Azért végül csak nem kellett csalódnom♡
Ja, és légyszi, Nix mikor kap saját könyvet?! Annyira imádom őt!

10 hozzászólás
perpetua P>!
Kresley Cole: Vámpírbosszú

2 év telt el, de megkaptuk a folytatást, ennél boldogabb nem is lehetek. *-* Magát a sorozatot már minden lehetséges módon dicséretem, és semmit nem változtatnék a véleményemen. :) Regin könyvéhez hasonlóan azért vártam Lothaire történetét, mert már az első kötetben is feltűnt, valamint később is volt hozzá „szerencsénk”, nagyon érdekes karakternek tűnt. A párost imádtam, a történettől picit több izgalmat vártam volna, és mivel van hiányérzetem, nem adhatok maximális csillagot. :(
Lothaire az „embergyűlölő” milyen párt érdemel a sorstól? Természetesen egy halandót. :) Tudtam, hogy ez így nagyon élvezhető lesz, de a fülszövegből nem is sejtettem, hogy milyen extra csavar van a felállásban. Nagyon örültem neki, mert sokkal érdekesebbé tette a helyzetet. Az Ősellenség mellé pont egy ilyen önfejű, makacs lány illik, aki mer ellentmondani neki és kicsit rombolja határtalan egoját. :D A vámpír fellengzős, mondhatni beképzelt stílusa nagyon szórakoztatott és igazán meglepő volt, miként kezelte Ellie a helyzetet, amibe belecsöppent. Ha csak a párost nézem, megérdemelte volna az 5 csillagot a könyv.
Amivel pici gondom volt, az a történet. Lothaire évezredek alatt számos ellenséget szerzett és mindent megtesz, hogy megszerezze a koronát. Ebből kiindulva én sokkal több akcióra számítottam, akár több csatajelenetre is. Félreértések elkerülése végett, nem volt bajom azzal a történettel, amit kaptam, csak többet vártam, főleg korábbi kötetekből kiindulva. Itt sokkal inkább azon volt a hangsúly, hogy miként dolgozza fel ez a vérszomjas vámpír a tényt, hogy a sors egy halandó párt szánt neki és tényleg konkrétan a párosuk volt a középpontban. Ja és a közös múltjuk miatt, reméltem, hogy kicsit többször bukkan fel Nix. :(
Nem mondom, hogy csalódtam, mert a korábban megismert Lothaire-t kaptuk, de szerintem megérdemelt volna egy nagyobb horderejű cselekményszálat is.

(ui: És a végén sajnos nem tudom szó nélkül hagyni a kivitelt. :( A fordítással azt hiszem összességében elégedett vagyok, de nagyon sok gépelési, elírási hiba maradt meg a könyvben, ami egyszer elmegy, de sajnos nem egyszeri esetről van szó.)

11 hozzászólás
Nikyy18>!
Kresley Cole: Vámpírbosszú

Nagyon tetszett bár Lothaire-t egy párszor megcsapkodtam volna hogy térjen észhez. Teljes mértékben megérdemelte hogy egy halandó lett az arája. Ellie-t hamar megkedveltem főleg azért mert nem félt szembeszállni Lothairal.

catilde>!
Kresley Cole: Vámpírbosszú

Jaj Lothaire, te önző beképzelt nagyon szerethető seg..ej. Nagyon is megérdemelte, hogy kapott egy halandót. Igaz néha megcsapkodtam volna én is, amikor azt sem látta mi van a szeme előtt. Nagyon bírtam Ellie-t. Aki ellent, mert mondani LŐCS-nek.
Végé nagyon tetszett máskor utálom a felesleges időhúzást, de most megértettem itt nagyon jó volt.
Nagyon várom a következő részt.

3 hozzászólás
kocybaba P>!
Kresley Cole: Vámpírbosszú

Ó, hogy én mennyire, de mennyire élveztem ezt a részt!*-* És a poén, hogy nem is leginkább Lotharie, hanem az Arája, Ellie miatt. Imádtam, ahogy sorozatosan móresre tanította a vámpírt, ahogy beszólogatott neki, ahogy helyre tette, ahogy állandóan keresztülhúzta a számításait, mikor az annyira biztos volt önmagában. Annyira el lett találva a karaktere, hogy kedvenc női főszereplőmmé vált ebben a sorozatban. De azért Lotharie sem marad le sokkal mögötte, bár tény, sokszor megcsapkodtam volna. Mégis úgy volt jó, ahogy volt, mérhetetlenül arrogánsan, beképzelten, igazi s*ggfejként. Hűen az eddig róla megalkotott képhez, és mégsem tudtam szemernyit sem ellenállni neki, akárcsak Ellie sem. Fantasztikus páros az övék, és habár a cselekmény hagyott némi kívánnivalót maga után, így is hatalmas dicséretem és köszönetem érte K. Cole-nak, amiért megalkotta, megálmodta az ő a karakterüket, kötetüket, úgy egyáltalán ezt a sorozatot.:)

2 hozzászólás
csillagka>!
Kresley Cole: Vámpírbosszú

Lőcs (Lothaire) nálam kicsit lapos volt, mármint a Wroth fivérekhez képest, túlságosan elvolt foglalva magával és közel se éreztem az a határtalan mindent elsöprő szerelmet. Ellie egy szent, legalábbis tuti a tizedét se viseltem volt el, mint amin keresztül kellett mennie, nem kis részben a párja jóvoltából. Határozottan érezhető, hogy változik a sorozat, sokkal több a társasjáték, kevesebb egyedi akció. Nix egyre bolondabb, kíváncsi leszek mikor veszti el végleg az eszét ebben a sokszereplős kirakós-játékban.
2. Rájöttem a könyv utolsó harmadával vannak komoly fenntartásaim, nem lenne az olyan rossz ha végét nem húznák mint a rétestésztát.

11 hozzászólás

Népszerű idézetek

perpetua P>!

– Narcisztikus személyiség vagy – de ezt már akkor tudtam, amikor először megpillantottalak.
[…]
– Először is nem vagyok narcisztikus személyiség. Ismerem Theszpai Narkisszoszt – bár vannak közös vonásaink, én voltam előbb, szóval ő az, aki lotharisztikus, nem pedig fordítva.

129. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lothaire
1 hozzászólás
perpetua P>!

– Akarsz most egy igazi csókot? A saját hímedtől?

333. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth "Ellie" Peirce · Lothaire
krisztin1>!

– […] a sértések csak akkor fájnak, ha olyasvalaki mondja őket, akit tisztelek.

97. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth "Ellie" Peirce · sértés
Diana_Z I>!

– Minek neveztél?
– A nevedből van összerakva. Lothaire, az Ősellenség Csődör? Olyan, mint az Óz, a nagy varázsló. A Lőcs jobban illik hozzád.

4 hozzászólás
Zsuzana P>!

– Te a szívedet adtad neki, ő pedig bemutatta a középső ujját. – Nix felsóhajtott. – Erről slágereket fognak írni.

457. oldal

perpetua P>!

– Nem vagyunk egyenrangúak, Elizabeth. Én több ezer év tudással előrébb vagyok nálad. A nyavalyás bölcsességem meglehetősen régi.

409. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth "Ellie" Peirce · Lothaire
perpetua P>!

Nem, te jelented számomra a mindenséget!

472. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth "Ellie" Peirce · Lothaire
Naiva P>!

Amikor Lothaire végzett, alkarjával megtörölte a száját és a borostás állát. – Nézed, mi kéne neked? Megtapogatnád, mi kéne? Ne aggódj, megszoktam, hogy mindenféle fajtájú nők vágyakoznak utánam. Ellie érezte a zavar hullámait, de elhessegette. […]
A lány elgondolkodva félrehajtotta a fejét, aztán őszintén csak ennyit mondott:
– Nos, legalább kívülről szép vagy. – Majd a férfi arckifejezését látva így szólt: – Jaj, ugyan már! Egész eddigi, végtelen életedben még senki nem célzott arra, hogy belülről ronda vagy?

150. oldal, 16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth "Ellie" Peirce · Lothaire
perpetua P>!

– Óvatosan, kicsikém. Ha velem játszol, lehet, hogy nem fog tetszeni, ha én is beszállok a játékba.

87. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth "Ellie" Peirce · Lothaire
perpetua P>!

– Minden vágyamat elvetted és engem tettél gyengévé.

485. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth "Ellie" Peirce · Lothaire

A sorozat következő kötete

Halhatatlanok alkonyat után sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jeaniene Frost: Síri csendben
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Richelle Mead: A halál csókja
Cassandra Clare – Wesley Chu: A mágia vörös tekercsei
Nalini Singh: Angyalvér
Richelle Mead: Vérvonalak
Laurell K. Hamilton: Az alkony ölelése