Szeress, ​ha mersz! (MacCarrick fivérek 1.) 326 csillagozás

Kresley Cole: Szeress, ha mersz!

Esküdt ellenségek, végzetes szerelmek
Bosszú: Courtland MacCarrick zsoldosserege háborút indít a zsarnoki kegyetlenségű Pascal tábornok ellen. A csatában Courtland majdnem odavész, de sikerül bosszút állnia a tábornokon szépséges kasztíliai jegyesének elrablásával.
Szenvedély: Lady Annalía Tristán Llorente szálfatermetű, barbár fogvatartóját éppúgy megveti, mint a tábornokot, mégis megmagyarázhatatlan vonzalom ébred benne a zsoldos iránt, és ez csak tovább táplálja dühét. Semmi sem állíthatja meg azonban, hogy visszatérjen Pascalhoz, mert ha nem megy nőül hozzá, azzal fivére halálos ítéletét írja alá. Kresley Cole világhírű vámpírsorozata itthon is rajongótáborra lelt. A MacCarrick fivérek-trilógia a számos országban sikerlistás írónő romantikus sorozata, amely nem kevésbé veszélyes, sötét és szenvedélyes, mint vámpírkönyvei. „Lélegzetelállító romantikus regény” – Julia Quinn

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2010
430 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632543819 · Fordította: Darvas Eszter

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Courtland Eadd MacCarrick · Ethan Ross MacCarrick · Hugh Logan MacCarrick · Annalía Llorente · Olivia Pascal


Kedvencelte 45

Most olvassa 7

Várólistára tette 145

Kívánságlistára tette 69


Kiemelt értékelések

zuna19>!
Kresley Cole: Szeress, ha mersz!

Hű, már vagy 2 éve nézegetem a könyvtárba, mikor van bent egyben a trilógia.
Igaz tényleg csak mindig addig jutottam, mivel kiderült, hogy történelmi romantikus, ezért elég rendesen hanyagoltam.
Csak tavaly kezdtem olvasgatni hasonló könyveket, de most ez után, kiderült itt is sok különbség van. Egyik eddigi könyvhöz sem hasonlítható ez.
Más volt mint a többi. Jó értelemben. Nem az a tömegkönyv.
Volt benne, izgalom, romantika és rengeteg erotika. Amit nem gondoltam volna.
Már a legelejétől izgalmas és fordulatos. Egy percig sem unatkoztam.
A történet alapja is érdekes.
A karakterek igazán egyéniségek, szerethetőek. Vannak hibáik, mégis kedvelhetőek.
Courtland ez a név, az elején kicsit furcsa volt. De hamar megszoktam.
Annalía igazán erős női karakter.
Végig éreztem a sztoriban azt a bizonyos izzást. Mondjuk ez betudható a túlfűtött jeleneteknek is. :DDD
A mellékszereplők közt is voltak kedvelhetőek. A nagy meglepetés persze Olívia és Aleix párosa lett.
Jöhet a következő.

Xoxoribizli P>!
Kresley Cole: Szeress, ha mersz!

https://media.giphy.com/media/3o8dFjEPJaQd9Ifkyc/200w.gif
Nem hiába imádtam mindig ezt a nőt!
A Halhatatlanok alkonyat után c. sorozatával engem megvett, de nem mertem tőle mást olvasni, annak ellenére, hogy az egyik kedvenc íróm.
Nem tudtam elhinni, hogy egy mindenféle fantasztikus elemet nélkülőző világot is olyan jól elő tud adni, nem gondoltam, hogy azok a karakterei is érdekesek lehetnek, akik nem valkűrök.
Pedig mekkorát tévedtem! Ez a nő hihetet!
Nem kell neki hozzá semmi plussz, csak egy kasztíliai kékvérű kisasszony ♚ és egy skót bérgyilkos ♘, hogy tökéletes történetet kanyarítson.
Az elejétől a végéig tele volt izgalommal, vérengzéssel, és főleg évődéssel. :D
Remélem Oliviával találkozom még a sorozat alatt. :)

kocybaba P>!
Kresley Cole: Szeress, ha mersz!

Úgy néz ki, Cole mindegy mit ír, történelmi romantikust vagy fantasyt, mindegyik fantasztikusan megy neki. Ó, és hogy tetejébe a skótokat vette elő?! Court a vad, nyers, bárdolatlan jellemével csodás pasi alapanyagot biztosított és imádni való volt nézni, ahogy Annalía az első pillanattól fogva kiforgatta magából. Olyan riposztokat és adok-kapokot levágtak, hogy tiszta öröm volt olvasni, és az sem volt kérdéses, hogy egymás mellett volt a helyük. Nem volt instalove, folyamatában alakult a kapcsolatuk és meglepetésemre az erotikus jelenetekbe csúnyán belepirultam, pedig már olvastam ezt-azt. A csipetnyi misztikum is jót tett neki az átok révén, amit bár eleinte kételkedve fogadtam, mégiscsak a könyv előnyére vált. És milyen isteni szerencse, hogy Court-ék hárman tesók, mert még közel sem volt elég a MacCarrick-ből.

ancsee P>!
Kresley Cole: Szeress, ha mersz!

Már évekkel ezelőtt, több száz könyvvel ezelőtt olvastam, így a fülszövegen túl már nem sokra emlékszem, csak arra, hogy milyen érzéseket keltett bennem. Nagyon tetszett az írónőnek ez a sorozata is, vártam a folytatásait. :) Romantikus, kalandos, évődős, szerelmes, tökéletes helyszínnel.

catilde>!
Kresley Cole: Szeress, ha mersz!

Bebizonyította számomra az írónő, hogy mindegy mit olvasok tőle, hogy az vámpíros, fantasy vagy sima romantikus engem meg vett.
Ahol a férfi egy kicsit vadember, barbár védelmező azt csak imádni lehet. Persze kellett hozzá egy nem hisztis szimpatikus Annalía. Egy cseppnyi MacCarrick babonával.
Persze a vége kicsit túl lett nyújtva, de így is egy nagyon jó könyvet olvashattam.

anikho>!
Kresley Cole: Szeress, ha mersz!

Elolvadok az ilyen történetektől. :) huh de jó volt.
Az írónővel a Méreghercegnő olvasásakor ismerkedtem meg, és már akkor eldöntöttem, hogy olvasok még tőle valamit. Hát.., nagyot dobbantott. Ha a másik két tesó könyve is ilyen lesz, bekerül a kedvencek közé.

Ebben minden megvolt, ami nekem kell. Szerelem, humor, veszély, izgalom, ízléses erotika.. minden. Egy akaratos, de ugyanakkor tiszta szívű lány, aki teljesen belehabarodik egy vad skót zsoldosba. Anna bármit megtenne azért, hogy elmenekülhessen Court-től, de nem veszi észre, hogy egyre jobban kötődik hozzá. Ahogy a férfi is hitetlenül áll a tény előtt, hogy akarja a lányt. De tudja, hogy sosem lehet az övé. Vagy talán mégis?

Ez egy hamisítatlan szerelmi történet, ami újabb élményekkel gazdagította a szívemet. Egy új életet éltem meg Anna segítségével. Úgy érzem nekem is van egy Court-om. :) Ilyenkor érzem igaznak a mondást, hogy aki nem olvas annak egy élete van, de aki olvas annak ezernyi.

2 hozzászólás
Evika82 P>!
Kresley Cole: Szeress, ha mersz!

Pár éve olvastam ezt a könyvet először, így azon kívül, hogy tetszett, nem nagyon emlékeztem semmire a könyvből, a történetből.
Kresley Cole piszok jól ír. Nagyon szeretem a Halhatatlanok alkonyat után sorozatát is, és ez a könyv sem okozott csalódást. Amúgy is szeretem a töri romi könyveket, ha meg ilyen lebilincselően, jól van megírva, mint ez, akkor nálam nyert ügye van az írónőnek.
Örülök, hogy sikerült beszereznem az egész sorozatot, és kézbe vettem olvasásra. Jó döntés volt.
Töri romi rajongók, akik esetleg még nem olvastátok. Nektek mindenképp ajánlom. Nem fogtok csalódni. :)

3 hozzászólás
Viktória_Erdei >!
Kresley Cole: Szeress, ha mersz!

Úgy emlékeztem, hogy már olvastam, de mégse. Egy kicsit lassan indult be, de utána… Már vártam, mikor lesz a nagy egymásra találás. Végre egy olyan könyv, ahol először utálják egymást, és utána kialakul a szerelem. Court egy igazi skót pasi.

turanett P>!
Kresley Cole: Szeress, ha mersz!

Azta mindenit! Ez nagyon tetszett. Kresley Cole történelmi romantikus is tud írni, nem csak fantasyt. Volt benne dinamizmus, humor és persze nem kevés romatika. Aki ismeri és szeteti az írónő munkáit az nem fog csalódni. Imádom Courtlandet. Egy igazi se…fej, de imádni való. Nagyon bele szerettem. Anna, meg tipikusan az a karakter akit imádok. Talpraesett és erős. Két ilyen ember találkozásából nem lehet más csak káosz és zürzavar. Imádtam :D

ladydark>!
Kresley Cole: Szeress, ha mersz!

Kresley Cole nem csak fantasy-t tud írni.
Ugyan úgy nagyszerűt alkotott a történelmi romantika terén is.
Mozgalmas cselekménnyel ellátott, kicsit sem unalmas könyvet olvastam.
A karakterek szimpatikusak és jól kidolgozottak voltak, azt átok dolog egy plusz érdekességet adott, de igazából anélkül is meglett volna a történet.
Kifejezetten felüdítő volt a sok ponyva után ilyet olvasni.


Népszerű idézetek

Nusejka_Sentellion>!

– Ne légy ostoba. Egy zsoldos nem írogat szerelmes leveleket, és különben is, mit írt volna? „Anna… szeretlek… grrr”?

350. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Annalía Llorente · Olivia Pascal
Roxan>!

– Elrabolta a szíved, mi?
(…) – Jó helyen van nála.

zuna19>!

– Harmincéves múltam, Anna. Nem éltem szerzetesi életet.
Gazember! Szóval csak egy volt számára a sok közül. Ő viszont soha nem fog úgy gondolni más férfira, ahogy rá. A sziklaodúban, még a megalázó szavak előtt, a bámulat érzése töltötte el. A férfi leírhatatlan élményben részesítette.
– Én huszonegy éves vagyok, és a jelek szerint én apácaként éltem!

226. oldal

brabiviki>!

Niall felvonta a szemöldökét. – Egy lány, akit Court MacCarrick nem tud megszerezni? Nincs ilyen a Földön. Hangosan kieresztette a levegőt. – Az andorrai hegyekben van.

5. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Courtland Eadd MacCarrick
Nusejka_Sentellion>!

Hirtelen az ajkához kapta a poharat, a kezét és a fejét egyszerre döntve hátra. A tűz egyetlen hosszú rohamban végigszaladt a torkán. Az illendőség úgy kívánta, hogy hagyja abba. Csakhogy az illendőség egyre messzibb került tőle. Folytatta, míg az utolsó csepp is kiürült a pohárból.
Legyőzve a késztetést, hogy levegő után kapkodjon, dacosan meredt a férfira könnybe lábadt szemével, aztán visszafojtott egy köhögést, amit finom torokköszörüléssé szelídített.
– Egy nő, aki szereti a whiskyt – szólalt meg a skót, miközben töltött neki még egyet. – Vigyázzon, Annalía, még magába találok szeretni.
– Ezek szerint egyetlen elvárása az asszonyától, hogy bírja a whiskyt.
– Úgy bizony, de csak az után, hogy járjon felegyenesedve.

Kapcsolódó szócikkek: Annalía Llorente · Courtland Eadd MacCarrick
zöldelefánt P>!

Egyik nap a férfi megérezte, hogy nyomasztja valami, és Annalía végül bevallotta, mennyire hiányzik neki a lovaglás. Court szája sunyi vigyorra görbült, és megismertette vele egy egészen új jelentését a szónak.

5 hozzászólás
zuna19>!

– Nem lett volna szabad… cirógatnia, míg öntudatlan voltam! – mondta kifakadva. – Tudom, hogy maga nem úriember, de ez… ez… nem volt tisztességes.
– Ne beszéljen nekem tisztességről. Az a nem tisztességes, hogy nem bírom megállni.
Nem bírja megállni? Nos, az elmúlt ötvenkilenc órában mégis sikerült. Ó, hogy sajnálja… De várjunk csak, hiszen úgy beszélt, mintha őt hibáztatná érte. Hogy merészeli? – Azonnal kérjen bocsánatot.
Court a szája szögletében játszó gúnyos mosollyal könnyedén elsöpörte a gondolatot. – Eszemben sincs. Különben is, maga bújt hozzám. Nekem dörgölődzött, és szép szavakat suttogott katalánul…

225. oldal


A sorozat következő kötete

MacCarrick fivérek sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lisa Kleypas: Az ördög télen
Julia Quinn: Rossz kor
Christina Dodd: Varázslatos esték
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Mary Jo Putney: Egy igaz hölgy
Jessica Brockmole: Levelek Skye szigetéről
Sarah J. Maas: A Court of Mist and Fury – Köd és harag udvara
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Tiffany Reisz: Az úrnő