Shadow's ​Seduction (Immortals After Dark 17.) (The Dacians 2.) 34 csillagozás

Kresley Cole: Shadow's Seduction

A night of debauchery
Prince Mirceo Daciano and his new friend Caspion the Tracker comb the streets of Dacia, drunkenly seeking out pleasures of the flesh. In what should have been a typical night, they coax a bevy of nymphs to bed. To impress their females, the demon and the vampire kiss on a dare.

Changes them forever
Once they finally break away from their soul-searing kiss, they find themselves alone—and shaken. Had they imagined their explosive chemistry? Obstacles—ranging from a death sentence, to exile on a war-torn dimension—threaten to destroy their lives, much less the vulnerable promise in that one kiss.

How long can they resist the fire that blazes between them?
Even if Mirceo can accept Caspion as his fated mate, the sensual vampire still must convince the stubborn demon that their bond is forever. And any royal Dacian union must receive the blessing of King Lothaire, an unpredictable and savage killer. . . .

Eredeti megjelenés éve: 2017

>!
250 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780997215199
>!
248 oldal · ASIN: B01JQ0SH6S

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Lothaire · Elizabeth "Ellie" Peirce · Caspion · Mirceo Daciano


Kedvencelte 5

Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

nicosia P>!
Kresley Cole: Shadow's Seduction

Nem volt igazán hiba benne, Kresley Cole mindig jól ír, de most valahogy Mirceo egyáltalán nem került közel hozzám. Nehezen tudtam eldönteni, hogy egy hisztis gyerek, egy meggondolatlan kamasz, vagy egy drámakirálynő. Caspion bármennyire is nagy kedvenc volt az előzőekben az ő könyvét nem tudtam szeretni.

Naiva P>!
Kresley Cole: Shadow's Seduction

Egyre szebbek a borítók így a sorozat vége felé (de ki tudja hány részt tartogat még az írónő.) Annyira Kíváncsi voltam a sorozat első M/M kötetére és arra, hogy oldja meg az írónő. Egy korábbi kötetnél már voltak utalások Mirceo szexuális beállítottságára, ez még oké, de Caspion hetero és képtelen megállapodni. Bejött, amire számítottam. Szexi volt és tüzes, de nem több. Azt a „többet” hiányoltam az ő történetükből. Kellett volna a romantika. Mind a két karakter rendben volt, de együtt nem tudtak működni. Kicsit több időt kellett volna hagyni nekik.
Nem tudom miért, de Caspion nagyon emlékeztetett egy másik Cole karakterre; Jack-re az Arcana Chronicles-ból.
Lothaire továbbra is a legnagyobb spoiler, de ő a kedvenc. Alig várom Mina történetét.

9 hozzászólás
Vicky3 >!
Kresley Cole: Shadow's Seduction

Ez egy több szempontból is különleges kötete a sorozatnak. Egyrészt egy nyúlfarknyi kis novelláról van szó, ami a The Dacians sorozat 2. része az Árnyak hercege című kötetet követve, másrészről egy LMBTQ regényről van szó, azaz Mirceo Daciano és Caspion egymásra találását meséli el nekünk az írónő. És akkor el is érkeztünk a poszt címéhez, ami követel egy kis magyarázatot. Aki csak olvassa a blogot, az tisztában van vele, hogy nem ez az első és biztos, hogy nem is az utolsó M&M regény, amit olvastam. Ugyanakkor úgy látom felütötte a fejét egy trend, mintha kötelező lenne írniuk a romantikus szerzőknek egy-egy ilyen témájú könyvet is a sorozatukba – lásd Ward. Na nem panaszkodom, mert nagyon szerettem ezt a részt, de azzal, hogy kötelezőnek tűnik ez a választás persze lehet tévedek az író részéről, számomra veszít valamennyit a varázsából.

A sztori szorosan kacsolódik az Árnyak hercege (Shadow's Claim) történetéhez, ugyanis megismerhetjük Caspion indokát arra, hogy miért is menekült el a Dákoktól, aminek következtében elkezdte üldözni Trehan, – ugye ez volt annak a kötetnek a kiindulópontja – valamint végigviszi azt is, hogy mi történt a megalázó veresége után. Éppen ezért szerintem érdemesebb elolvasni rögtön az Árnyak hercege után ezt a kötetet, mikor még frissek az emlékek, mint a HAU sorozat 17. részeként, mert nem spoilerezi el a 15. és 16. részt. Persze a magyar megjelenéséről nem tudok semmit, szóval aki nem tud angolul, annak lehet éveket kell még várnia rá.

Kezdjük is a szereplőkkel, mert a világról ennyi kötet után már nem nagyon tudnék újat mondani, meg annyira rövid sztoriról van szó, hogy a karaktereken kívül nem foglalkozik semmi mással. Mirceora első feltűnése óta – Lothaire – kíváncsi vagyok és azt kell mondanom kellemes meglepetés volt az ismeretségem. Imádtam, hogy ilyen akaratos, önfejű, nagyszájú, fiatal, időnként vak, máskor meg túlságosan is éleslátású, megveszekedett csábító, a hedonizmus minden jellegzetességével, igazi Dacian vámpír. Vele szemben meg ott van ugye Caspion, aki tökéletes ellenpólusa a hercegnek. Azt kell mondjam, hogy nem különösebben lopta be magát a szívembe, mikor megismertem, mint Bettina legjobb barátja és ez nagyon sokat nem változott így a novella végére se. Szimpatikusabb lett, de azért megcsapkodtam volna egy székkel vagy péklapáttal, mikor a saját önérzete miatt bántotta Mirceot. De ettől függetlenül imádtam olvasni a kis macska-egér játékuk és kifejezetten édesek voltak együtt. Bár azt nem értem, hogy miért kellett erőltetni ennyire, hogy Caspion ennyivel idősebbé váljon a hercegnél – ami utána sokszor ki is volt hangsúlyozva.

Lothaire is feltűnik, ha már a Dákokról van szó és örülök, hogy megint tündökölt ebben az őrült seggfej titulusban, amiért egyszerre imádom és utálom. Olyan jót röhögtem, mikor végül kiderült miért is van kiakadva Mirceo párválasztásán. A könyv vége meg kifejezetten kicsinált, annyira olvastam volna még tovább is.

Ez az a sorozat nálam, amit nem kell túlságosan komolyan venni, hallatlanul szórakoztató, nem mellesleg jó adag nosztalgiafaktor is közrejátszik a lelkesedésemben. Persze látom a hibáit, időnként felszínes, időnként kissé butuska, a valóságtól teljesen elrugaszkodott – de pont ez a bája. Imádom ezt a világot az őrült, sokszínű, halhatatlan szereplőivel és ezer szálon összegabalyodó életükkel együtt, a viharos egymásra találásaikkal megfejelve. Kár lenne lemaradni erről a sorozatról, ha szereted a pararománcokat és a jó kalandokat.

U.i.: A falak védelmében: Kezd kissé nevetségessé válni, hogy minden egyes alfahím úgy fejezi ki a dühét, hogy a falat püföli. Mit ártott az nekik? Lehet össze kéne állniuk és alapítani egy épületbontó céget. Főleg Lothairenek. Ő lehetne a vezetőjük – mit neki királynak lenni – az Enemy of Walls. Ez lehetne az ő új végjátéka. Vagy lehet nekem kéne kőművesnek beállnom a halhatatlanokhoz, jó kis pénzt összeszedhetnék minden egyes pár egymásra találása közben.

Bővebben: http://three-points-of-view.blogspot.hu/2017/03/kotelez…

13 hozzászólás
kocybaba P>!
Kresley Cole: Shadow's Seduction

Nohát, ez a rész többszörösen is kilógott a sorból. A Dacianók folytatásaként és az első M/M kötetként a sorozatban Mirceo és Caspion párosáról szólt, aminek ráadásul a terjedelme is jelentősen rövidebbre lett szabva. Valószínűleg ez lehetett az oka annak, hogy némileg kapkodósnak érződött a történetük, bár nem volt kevéssé élvezhető. A hedonista Mirceo, akibe egy fikarcnyi szégyenérzet, annyi se szorult, a ’meggondolatlan kölyök’ könnyedebben állta a sarat, mint Cas, akinek azért több mindennel kellett megbirkóznia és az egész helyzet jóval nagyobb falatnak bizonyult. De ahogy az lenni szokott, végül az eltérések ellenére is remekül illeszkedtek egymáshoz. És ha már a dákokhoz visszatértünk, őket se hagyhatom szó nélkül. Az őrült Lotharie nem cáfolta meg magát, pár mondattal megint fergetegeset odaszúrt és egy újabb nyitott szálat sikerült Mina-val a végére összehozni. Csak mihamarabb kerülne rá sor!

csillagka P>!
Kresley Cole: Shadow's Seduction

Kresley Cole megint megcsinálta, már nem számolom hányadik rész, de még mindig csak tovább gombolyítja az Ariadné fonalát, ebből a labirintusból sosem fogunk kitalálni. (kérdés akarunk e egyáltalán) Mirceo-val voltak problémáim, a herceg nem volt teljesen a helyzet magaslatán, Cas pedig nem volt elég Alfa. Sajnos azt kell mondjam kicsit többet vártam, nagyobb érzelmeket, nagyobb elfogadást, több akciót, mint az ágyban, mint azon kívül. A történet nem haladt előre, csak még további rejtélyek árnyékolták a cselekményt. spoiler Kristof tudja a megoldás, mondjuk ilyen előzmények után kérdés elmondja e Leo-nak. Nem lettem szerelmes a könyvbe, az előző rész sokkal jobb volt.

1 hozzászólás
Fallen_Angel P>!
Kresley Cole: Shadow's Seduction

Rövid volt, túl rövid. Arra volt jó, hogy kicsit enyhítse a hiányt, amíg megjelenik a következő rész. Meg persze arra, hogy még egy szereplő szálát elindítsa, én meg még egy könyvet várhassak (mikor már így is legalább háromra várok).
A két srác aranyos volt, de nekem megint Lothaire vitte el show-t egy mondattal. Csak megjelenik, beszól, én meg imádom.

Nüx_Játékterme P>!
Kresley Cole: Shadow's Seduction

Imádtam minden sorát!
Teljes mértékben hozta a sorozat hangulatát. Tökéletes volt a két főszereplő, jó kis ellenpólust alkottak ketten. Sajnos olyan régen olvastam a Shadow's Claimet, hogy nem nagyon rémlett belőle sem Caspion, sem pedig a harc, amit végig emlegettek. De úgyis Trehan az egyik kedvencem, úgyhogy szerintem újraolvasom az ő könyvét még a Wicked Abyss előtt.

perpetua P>!
Kresley Cole: Shadow's Seduction

Ahogy nézem most először adok ilyen kevés csillagot a sorozat egy kötetére és 4 csillagra is csak egyszer volt példa. :O Most is inkább a történetnek szól ez az értékelés, a szereplőket szerettem. Rövidebb ez a rész és emiatt nem feltétlenül tud olyan érdekfeszítő lenni, mint a többi, de azért ennél mégis kicsit több izgalomra vágytam amellett, hogy végigkövetjük, hogyan fogadja el érzéseit a Caspoin és Mirceo. Magamtól ritkán olvasok azonos nemű párokról könyveket, de van ahol az előzmények miatt kifejezetten a sorozatba illőnek érzem két férfi egymásra találását. Itt most nem volt sok előzmény, mégis kíváncsi voltam, hogy Caspion sorsa hogyan alakul, hiszen az egyik kedvenc részemben fontos szereplő volt. Igazából a kapcsolatuk alakulása kisebb döccenőket leszámítva tetszett. Remek közös jeleneteik voltak, az utolsó nagy „összeveszés” bosszantott egyedül, többet vártam a srácoktól. Amit viszont az elején is írtam, a történet volt most laposabb. Kevés igazi akció volt, aminek örülhetnék is, hiszen a pároson volt a hangsúly, de az Írónőtől azt szoktam meg, hogy a párosok mögött húzódó események is lebilincselőek. Úgyhogy emiatt kellett most lecsillagoznom a regényt.

Trice29 P>!
Kresley Cole: Shadow's Seduction

Nekem ez most minden szempontból kevés volt. Valahogy a fiúk sem kerültek közel hozzám, az érzelmek sem győztek meg és a kaland is kevesebb volt, mint szerettem volna. A függő vég pedig fúúúújjjjj.

Cintia_ >!
Kresley Cole: Shadow's Seduction

Az Árnyak hercege óta kíváncsi voltam Mirceo és Caspion történetére. Nagyon régóta vártam már egy LMBTQ párosra a sorozatban, és iszonyatosan örülök, hogy ez megvalósult.❤ (annak pedig duplán, hogy Nalini Singh is csatlakozott a sorba, Illiummal és Aodhannal)
Lothaire és Elizabeth után ők váltak a kedvenc párosommá: külön-külön is nagyon szerethető és érdekes személyiségek, viszont együtt egyszerűen eszméletlenek.
Szeretem a kapcsolatuk dinamikáját – Mirceo nagyon vicces, laza, egy élvhajhász, ezzel megőrjítve Caspiont, aki élvezi ezt, de mégis a logika és fegyelem oldalán áll. Caspionnak szüksége volt Mirceo tüzére, Mirceonak pedig Caspion erejére (fizikai és lelki értelemben is), hogy levehesse a szarkazmus álarcát és megmutathassa gyengeségeit.
Tényleg nagyon jól működtek együtt, és bár ez nem meglepetés Kresley Cole esetében, de a kémia csodálatos volt közöttük! A többi könyvhöz képest, nekem úgy tűnt, mintha ebben kevesebb lenne az erotikus jelenet… Emellett sajnálom még azt is, hogy elég rövid lett, szívesen olvastam volna többet róluk és a vége is kissé összecsapottra sikeredett: mikor jött volna a második feszültségforrás a vadászatuk után, szinte rögtön elvágta és meg is oldódott.

A Shadow's Seduction volt az első könyv Kresley-től, amit eredeti nyelven olvastam és azt kell mondanom, nem volt egyszerű.
Sokkal nehezebbnek éreztem, mint mondjuk egy Cora Reilly vagy L. J. Shen eredetit, viszont abszolút megérte a „szenvedést”.


Népszerű idézetek

gergelydori>!

„I like your style, demon.”

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Mirceo Daciano
Naiva P>!

The vampire’s eyes shot wide, as if he’d been thunderstruck. Then they opened even wider. He tilted back his head and mouthed to the sky, “Oh gods, thank you!”
Cas scowled, unable to hold back his question: “For what do you thank the gods?”
Mirceo faced him with a delighted look. “My fondest wish just came true.” In a low tone full of hunger, he added, “Ah, sweetheart, what fun you and I shall have together.”

Kapcsolódó szócikkek: Caspion · Mirceo Daciano
Alexa0>!

“Get ready to haul ass. You stay on me like my godsdamned shadow, vampire.”
Mirceo grinned behind his scarf. “Eternally, demon.”

Chapter 19

Kapcsolódó szócikkek: Caspion · Mirceo Daciano

A sorozat következő kötete

Immortals After Dark sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sherrilyn Kenyon: Seize the Night
Larissa Ione: Pleasure Unbound
Jeaniene Frost: First Drop of Crimson
Sarah J. Maas: House of Earth and Blood
Nyla K.: Wicked Things
Rainbow Rowell: Any Way the Wind Blows
J. R. Ward: Lover Unbound
Gena Showalter: The Darkest Secret
Jennifer L. Armentrout: From Blood and Ash
Karen Chance: Hunt the Moon