Poison ​Princess – Méreghercegnő (Az Arkánum Krónikák 1.) 987 csillagozás

Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő

A tizenhat éves Evangeline „Evie” Greene irigylésre méltó életet él – mígnem rémisztő hallucinációi támadnak. Amikor egy apokaliptikus esemény megtizedeli louisianai szülővárosának lakosságát, megölve mindenkit, akit szeret, Evie rájön, hogy a hallucinációk voltaképpen a jövőre vonatkozó látomások voltak – amelyek továbbra sem szűntek meg. Az életéért küzdő és válaszok után kutató lány kénytelen segítséget kérni a lápvidék rossz oldalán élő osztálytársától, Jack Deveaux-tól. De egyedül egyikre sem képes.
A meglehetősen hosszú bűnlajstrommal rendelkező Jack, a maga komisz vigyorával és kirívó viselkedésével, nem olyan fiú, akivel Evie barátkozni szokott. Bár egyszer már gúnyt űzött Evie-ból és mindabból, amit képvisel, Jack most mégis vállalja, hogy megvédi a lányt. Evie tudja, hogy nem bízhat feltétel nélkül a fiúban, de vajon képes lesz neki ellenállni, ha egyszer letörli a képéről azt a komisz vigyort?
Kiben bízhat Evie?

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: 15 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
480 oldal · ISBN: 9789633991305 · Fordította: Szoboszlay Anna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
480 oldal · ISBN: 9789633991312 · Fordította: Szoboszlay Anna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
478 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991282 · Fordította: Szoboszlay Anna

2 további kiadás


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Jackson Deveaux · Evangeline "Evie" Greene · Matthew Mat Zero Matto · Finn · Karen Greene · Arthur · Selena Lua


Kedvencelte 259

Most olvassa 39

Várólistára tette 507

Kívánságlistára tette 479

Kölcsönkérné 7


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő

Második alkalommal olvastam, miután megvettem rögtön elkezdtem.
Először úgy éreztem, egy fantasztikus regényt tartok a kezembe.
Azóta az érzés leülepedett, de most újra előtört.
Nekem valamiért a lelkemig hatolt, ugyan minden elemében rajongok a fantasy, romantikus, kalandos és kicsit „jövőt” látó könyvekért, de ahogy ezeket a típusokat összeolvasztotta az írónő, az valami hihetetlen.
Alig bírtam ismételten félre tenni, mikor nem tudtam olvasni, folyton ezen jártak a gondolataim, pedig pontosan tudtam milyen cselekmény következik, hisz nem első olvasásom.
A főhősnő kicsit fura benne, de nem idegesítő, és bár még csak „távoli” szereplő, nekem a Halál mindent visz. :)
NAGYON várom a következő részt, hatalmas kedvenc és csak ajánlani tudom. Olvassátok, megéri! :)

♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥
Úraolvasás: Még mindig tartom a fent leírtakat. Nagyon szeretem ezt a sorozatot.

6 hozzászólás
Dóri_Margit P>!
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő

„– Félreértesz, nem mentem fel őket. Csak azt mondom, hogy ti, nők tesztek minket civilizálttá. Nélkületek mi… visszafejlődünk.”

Érdekesnek mondanám a világot, amelyet Kresley Cole hozott létre.
Középpontban a Tarot kártya ún. Arkánum lapjaival, szereplőivel.

Ez is egy nehezen beinduló sorozatnyitó könyv. De azért a jó humora megmenti :)
A főszereplő elég csapongó természetű, van hova fejlódjön, remélem szép ívet fog majd kapni a karakterfejlődése.
Jackson… khm jót tesz a könyvnek ez a fiú :D Nem áradoznék itt róla.
spoiler

Összegezve elég klisés, furcsa ez az apokalipszis vonal is, de tetszik, hogy a mellékszereplők is kiveszik részüket a történet alakulásából.
Egy fél csillag levonás, mert nem szippantott be és nagyon nehezen is indult, még egy fél levonás mert nem kaptam Jack szemszöget, amit nagyon hiányoltam végig.
Várom a következő részt :)

5 hozzászólás
Black_widow>!
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő

Kicsit csalódás volt a könyv. A nagyobb képet nézve, így, hogy ez egy több részes sorozat első kötete érthető, hogy fel kellett vezetni az eléggé komplex cselekményt. Viszont, akkor is azt kell mondanom a könyv első 200 oldalát simán össze lehetett volna foglalni 50 oldalban. Számomra eléggé vontatott volt és nem haladtam vele olyan tempóban, mint vártam. A történet felénél megtörött a jég, igazán beindult a cselekmény, voltak kiszámítható, de váratlan fordulatok is. A cselekmény utolsó 70 oldalán pedig csak kapkodtam a fejem annyi minden történt. A szereplőket sajnos egyáltalán nem sikerült megkedvelnem, bár remélem ez a továbbiakban változni fog. Kíváncsi vagyok mit tartogat a következő rész, így, hogy az első elég odavágósan spoiler ért véget! :D

Nymeria96>!
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő

Omg, imádtam!! <3
Nem most olvastam először, de ugyanolyan izgalmasnak és lebilincselőnek találtam, mint az első olvasásom alkalmával.
Bár a történet elég lassan bontakozik ki, nagyjából a 150. oldal után kezd csak igazán pörgős és akciódús lenni a cselekmény, az írónő megkapó stílusának köszönhetően az első oldalaktól kezdve szívesen olvastam.
A történetnek mind a posztapokaliptikus, mind a paranormális része egyedi és részletesen kidolgozott, teli rejtélyekkel és fordulatokkal.
A főszereplő, Evangeline közel sem tökéletes, megvannak a maga hibái, de mindezek ellenére többnyire kedvelhető volt.
Jackson a másik szereplő, akiről folyamatosan változott a véleményem. Az egyik fejezetben legszívesebben megfojtottam volna, míg a másikban teljesen odáig voltam érte.
Selenát egyáltalán nem kedvelem és nem is bízom benne, Matthew szerintem aranyos , Finn pedig a legtöbb megnyilvánulásával mosolyt csalt az arcomra.
Nagyon kíváncsi vagyok továbbá a Halál karakterére, aki ebben a részben csak egy-két jelenetben tűnt fel, de remélem, hogy a második részben már többet olvashatok róla.

Kate20>!
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő

Ez a könyv oltári jó volt! Kedves Molyok, ha egy jó kis fantasyra vágytok, ne habozzatok, csapjatok le erre a könyvre! Annyira fordulatos, megdöbbentő és egyben borzasztó világot fest le Kresley, hogy ittam minden szavát. Imádom a disztópiákat, de nálam ez a nagy Ő. Igazi szerelem ez a könyv számomra.

Kezdem is felsorakoztatni azokat az okokat, hogy miért imádtam ezt a könyvet tetőtől talpig.
*A szereplők rendkívül jól meg voltak írva. Részletes jellem, egyáltalán nem valami légbőlkapott klisé.
*A Tarot kártyák
*Evie élete (ugyan pompomlány, de nem az a beképzelt és emiatt üdítő volt.)
*A posztapokaliptikus világábrázolás
És ami az igazi értéke ennek a könyvek: a vívódás jó és rossz között.
Mennyire relatív e két dolog közötti határvonal?
Egyszerűen fantasztikusan ábrázolta Evie belső vívódásait önmagával szemben. Jackét szintúgy. Mindkét szereplő egy megtört lélek, talánezért is olyan jó a párosuk a könyv alatt. De miután események tömege zúdul rájuk egyszerre…
Mekkora szakadékot képes ez létrehozni kettejük között? …

vikcs>!
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/06/kresley-cole-…

„Ez a könyv… valami eszméletlen jó!! Hogy én miért nem olvastam ezt eddig? Hihetetlen.

Már régóta szemezek a könyvvel. Láttam már könyvtárban, barátok ajánlották, megakadt a szemem rajta a moly-on is, de eddig még nem került a kezembe, egészen mostanáig, ráadásul saját példányt tudhatok magaménak.

Már az első fejezet nagyon ütős, ugyanis egyből a történet közepébe csöppenünk, csak kapkodjuk a fejünket, nem értjük mi van. Utána lassan elkezdjük kibogozni, hogy hol, és miért vagyunk ott, ahol vagyunk.

Az egész történet végig nagyon sejtelmes, sötét, baljóslatú és homályos, de nagyon izgalmas és fordulatos is. Végig nagyon olvastatta magát, alig tudtam letenni, annyira kíváncsi voltam, mi fog történni. Az elején azt hiheted, hogy ez is csak egy tipikus YA történet, de nem! Annál sokkalta több. Tetszik az apokaliptikus világkép, a mi-miért történt események felvázolása, a szereplők kidolgozása.”

9 hozzászólás
DarknessAngel>!
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő

Uramisten, imádom! Ez az első könyvem Kresley Cole-tól, de ahogy látom, biztos nem az utolsó. Egy posztapokaliptikus fantasy, ami még szerelmi történet is?! Egyszerűen csodálatos.
Eviet nagyon bírtam az elejétől, a végéig. Persze vannak hibái is, de nekem alig tűntek fel. Nagyon tetszettek a látomásia és a hangok a fejében, mindegyik egy titok, egy rejtély, ami felderítésre vár.
És ki más akarná a legjobban tudni az igazságot, mint Jackson Deveaux, a cajun, a rosszfiú, aki napról napra lefoglalja Evie gondolatait.
Egyszerűen imádtam az egészet úgy, ahogy van ^^ Amikor Jackson és Evie együtt vannak, csak úgy izzanak a lapok.
A vége persze majd meg ölt, mert legszivesebb még olvasnám, és olvasnám…
Úgy tűnik, új kedvencet avatok. :)

20 hozzászólás
Xoxoribizli>!
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő

Hogy lehet egy könyvnek ilyen vége? Hmmm?!

Kresley Cole az egyik kedvenc íróm, ezért hatalmas lendülettel vágtam neki ennek a sorozatnak, amiből a drága szerzőnk egy akkora boxkesztyűs jobb egyenessel térített magamhoz, hogy azt se tudtam merre vagyok arccal hirtelen.

Nézzük csak, van nekünk egy:
        ✿ Evangeline Greenenk
spoiler , akit mindenki csak Evieként ismer, a MENŐ sulijában, ahol ő a menő pomponlányok menő vezérszurkolója és (bár ezt biztosan nem találná ki senki, de) a legmenőbb focicsapat legmenőbb csapatkapitányának a csaja. Na mármost, itt csak egy bibi van, mégbedig az, hogy Evieről senki nem tudja Menőfalván, hogy mentális zavarokkal küzd. Nem tud normálisan aludni, látomásai vannak éjjel-nappal, és úgy tűnik neki, hogy képes irányítani a növényeket. Jajj azt majdnem kifelejtettem, hogy a látomásaiban eljött a földre az apokalipszis és növények meg zombik mészárolják kegyetlen módon a megmaradt embereket, illetve az is majdnem lemaradt hogy a pomponlánykánk folyamatosan hangokat hall a kis buksijában. Persze ettől eltekintve Evienek, csak egyetlen problémája van, mégpedig az, hogy itt van-e már az ideje annak, hogy megkoronázza menő kapcsolatát a menő csapatkapitánnyal és beadja-e a derekát egy numerára.
        ✿ Jack Deveaux
aki véletlen a böriből kiszabadulva rossz útra kanyarodik, és betéved Menőfalvára. Azonnal szemetvet a buborékfenekű zakkant pomponlányra és innentől így zajlanak az esemnények a Menőfalvi Menő suliban.
        ✿ Meg persze sok más teljesen jelentéktelen szereplő
Érdemi fejlődés nem történik egyik karakter részéről sem, hozzák ezeket a semmitmondó karaktereket.
Aztán bekövetkezik A Villanás! Eljön az apokalipszis. Az én fejembe meg az VILLANT BE, hogy cseszd meg semmit nem értek…
❤❦ Kezdődik a Rómeó és Júlia első felvonása az apokalipszis idjén, zombis kiadásban.❦❤
Egyre több lapot osztottak le, de nem derült ki semmi. Nem értettem semmit, de sorra történt valami, ami szintúgy nem kapcsolódott a képhez. Már komolyan gondolkodtam rajta, hogy keresek valahol egy tartot paklit aztán megnézem, hogy miként működik, mert úgy éreztem a könyvből semmi nem fog már napvilágra kerülni. Értem én, hogy az ARKÁNUM titkot jelent, de annyira titkos, hogy sosem fogom megérteni ennek a könyvnek a történetét?! Ezt követően elérkezett az utolsó 10 perc spoiler és úgy tűnt az összes kérdésemre választ kaptam, újra volt térerő. Erre a befejező 2 oldal teljesen felrúgta a játékszabályokat és ÁÁÁÁÁÁÁHHHHH!
Ne már! Hogy jutottunk el odáig, hogy a bűnözőből lovag lett, a megszeppent kettyós ponponlányból meg a világ egyetlen megmentője vagy rombadöntője?!
A kisagyam egyszerűen nem tudta ezt értelmezni és feldolgozni, én is beutalhatnám magamat lassan a Lipótra, ha lenne…
Mintha alagútban mennék pont úgy szakadozott a vétel egész idő alatt köztem meg a könyv között. Recsegett meg minden, és pont úgy nem értek semmit, mint a könyv közepén.

Ha valamire rájöttem a könyv által, az csak az volt, hogy olvasás közben ne egyek többet az ágyban, mert találtam a párnám alatt egy negyed szelet kenyeret, de csak az Arkánumok tudják, hogy hogyan kerülhetett oda…

kellyolvas P>!
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő

Kérem szépen a folytatást! Most azonnal is jó lesz…
Imádtam. Remek a történet, a karakterek nem a szokványos sztereotípiák, hanem különlegesen egyediek. Jack-hez hasonló pasival még nem találkoztam YA regényben. Szíven kalapált! Még az is tetszett, ahogy meghúzogatta a laposüvegét.
A világfelépítés tetszett, szépen összeállt a kép a végére. Magával ragadott az írásmód. Sokat jelent nekem, ha a dialógusok a hihetőek, a szereplők korához igazodnak, és itt minden a helyén volt.
Muszáj volt egy kicsit kutakodnom, és biztos forrásból tudom: ez a sorozat egyre jobb lesz. Tényleg kérem a következő részt!!!

Újraolvasás: 6 év után megint ötös, imádtam…

1 hozzászólás
anikho>!
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő

abszolút kedvenc.
Annyira tudtam, hogy meg kell vennem ezt a könyvet! Zseniális.
Világvége, harc, szenvedély, kétely, kártyák, titkok, szerelem, élet, álmok, hangok.

Kellemesen felkeltette érdeklődésemet a klisés kezdéssel az írónő, és meg kell mondanom, ha nem léptünk volna magasabb szintre a sztorit illetően, akkor is végig olvastam volna, annyira lehengerelt Jackson és Evie sistergő kapcsolata.
De aztán beindult a buli.
Villanás, teljes káosz, eszeveszett küzdelem magáért az életért, és Evie egyetlen támasza egy nyers, szókimondó cajun, Jack, aki minden valószínűség szerint utálja a lányt. Igen, nyugi, persze, hogy a fent említett sistergő vonzalom utat tör magának! ;) Imádtam. Komolyan. Összetett a történet, mindent értettem. Folyamatosan kattogott az agyam a lehetséges végkimenetelt fejtegetve, ami szerencsére nem jött be. :D Mindazonáltal a vége… huuh. összetörtem. Annyira magam előtt láttam az utolsó oldalon történteket, mintha magam is megéltem volna.

Most akarom a folytatást! És Jacksont..
És azt hiszem kellene szereznem egy pakli tarot kártyát is.

bővebben kifejtve: http://anikhomolyol.blogspot.hu/2015/06/kresley-cole-po…

8 hozzászólás

Népszerű idézetek

DarknessAngel>!

– Olyan illatod van, mint a… loncnak.
– Nincs rajtam semmi.
– Ez az egyetlen vágyam – kunkorodott fel a szája szeglete.

101. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene · Jackson Deveaux
Cheril>!

– Mennyire öreg?
– Nagyon.
– Matthew! – Felálltam, és járkálni kezdtem.
– Huszonegy évszázados, nagyjából.
– Huszonegy? Halhatatlan, vagy mi?
Újabb vállrándítás.
– Nem ölték meg már egy ideje.
Fel-alá járkáltam.
– De ismer téged. Te is… annyi idős vagy, mint ő?
Matthew a szemét forgatva tájékoztatott:
– Én tizenhat vagyok.
Türelem!
– Akkor mondd meg, mikor találkoztatok!
– Huszonegy évszázaddal ezelőtt.
Összecsíptem az orrnyergemet.
– A sírba teszel, te gyerek!
Felpattant, és a vállamra tette a kezét.
– Soha nem ölnélek meg!

FAngie>!

– A Császárnő játékban van – mondta. – Az Arkánumok érzik. Mintha zavar támadt volna az Erőben.
– Csillagok háborúja, Matthew? Ez most komoly?

Kapcsolódó szócikkek: Matthew Mat Zero Matto
Csoszi>!

– Hé, Finn, nem tudtam nem észrevenni, mennyire nyugodtnak tűnsz.
Ahogy látszólag Mathhew-t sem zaklatták fel túlságosan a történtek. Az egyik deszkán kirajzolódó évgyűrűket tanulmányozta.
– Mert nyugodt is vagyok, szöszi.
– Annak ellenére, hogy ezek az emberek rabszolga-kereskedők vagy kannibálok?
– Á, csak egy kicsit eldurvult a lakógyűlés.

Cheril>!

– Tudhattam volna, hogy életben maradtál!
Leszállt a motorról, majd nekidőlt.
– Mégis miért, Evangeline?
– A hüllők és a férgek egész jól megúszták – mondtam olyan hangon, mintha be lennék szívva.

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene · Jackson Deveaux
Cheril>!

– Miért vagy velem ilyen rendes?
– Nem vagyok. Csak azt akarom, hogy felülj a motoromra ebben a szoknyában.

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene · Jackson Deveaux
perpetua P>!

– Evangeline, addig csókollak, amíg görcsbe rándulnak a lábujjaid, és amíg egymásból lélegzünk.
Ez volt az ígéret…

103. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene · Jackson Deveaux
Csoszi>!

– Jackson, tényleg annyira rossz vagy, mint mondják?
Vigyorogva nézett rám a flaskája mögül.
– Ezerszer rosszabb, fille.

113. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene · Jackson Deveaux
perpetua P>!

– Evangeline, olyan vagy… mint egy peekon dans matte patte – mondta. Tüske a lábamban. Milyen találó. Én ilyen vagyok, Jackson. – És nem tudok tőle megszabadulni.

307. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene · Jackson Deveaux
Csoszi>!

– Nem szeretnél inkább Gastonnal dolgozni?
– Kérdeztem valamit. Miért akarsz lecserélni?
– Hát jó. Azért, mert amikor hétfőn elhajtottál mellettünk, úgy bámultál meg, mint egy regisztrált szexuális bűnöző.
– Egy szöszi felhúzza a szoknyáját, és odahajol hozzám. Még szép, hogy megbámulom.

53. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene · Jackson Deveaux

A sorozat következő kötete

Az Arkánum Krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Tracy Wolff: Sóvárgás
Aurora Lewis Turner: A tűzróka
Csóti Lili: Hetedvérig
Danielle Paige – Kass Morgan: A hollók
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők
Richelle Mead: A végső áldozat
Joss Stirling: Lélektársak – Sky
Rainbow Rowell: Tévelygő fiú