Poison ​Princess – Méreghercegnő (Az Arkánum Krónikák 1.) 605 csillagozás

Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő

A tizenhat éves Evangeline „Evie” Greene irigylésre méltó életet él – mígnem rémisztő hallucinációi támadnak. Amikor egy apokaliptikus esemény megtizedeli louisianai szülővárosának lakosságát, megölve mindenkit, akit szeret, Evie rájön, hogy a hallucinációk voltaképpen a jövőre vonatkozó látomások voltak – amelyek továbbra sem szűntek meg. Az életéért küzdő és válaszok után kutató lány kénytelen segítséget kérni a lápvidék rossz oldalán élő osztálytársától, Jack Deveaux-tól. De egyedül egyikre sem képes.
A meglehetősen hosszú bűnlajstrommal rendelkező Jack, a maga komisz vigyorával és kirívó viselkedésével, nem olyan fiú, akivel Evie barátkozni szokott. Bár egyszer már gúnyt űzött Evie-ból és mindabból, amit képvisel, Jack most mégis vállalja, hogy megvédi a lányt. Evie tudja, hogy nem bízhat feltétel nélkül a fiúban, de vajon képes lesz neki ellenállni, ha egyszer letörli a képéről azt a komisz vigyort?
Kiben bízhat Evie?

Eredeti mű: Kresley Cole: Poison Princess

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
478 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991282 · Fordította: Szoboszlay Anna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
474 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633991282 · Fordította: Szoboszlay Anna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
474 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633991299 · Fordította: Szoboszlay Anna

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Jackson Deveaux · Evangeline "Evie" Greene · Matthew Mat Zero Matto · Finn · Selena Lua · Karen Greene


Kedvencelte 225

Most olvassa 39

Várólistára tette 367

Kívánságlistára tette 385

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő

Második alkalommal olvastam, miután megvettem rögtön elkezdtem.
Először úgy éreztem, egy fantasztikus regényt tartok a kezembe.
Azóta az érzés leülepedett, de most újra előtört.
Nekem valamiért a lelkemig hatolt, ugyan minden elemében rajongok a fantasy, romantikus, kalandos és kicsit „jövőt” látó könyvekért, de ahogy ezeket a típusokat összeolvasztotta az írónő, az valami hihetetlen.
Alig bírtam ismételten félre tenni, mikor nem tudtam olvasni, folyton ezen jártak a gondolataim, pedig pontosan tudtam milyen cselekmény következik, hisz nem első olvasásom.
A főhősnő kicsit fura benne, de nem idegesítő, és bár még csak „távoli” szereplő, nekem a Halál mindent visz. :)
NAGYON várom a következő részt, hatalmas kedvenc és csak ajánlani tudom. Olvassátok, megéri! :)

6 hozzászólás
>!
Csakegyolvasólány
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő

Most először olvastam ilyen témában, de el kell, hogy mondja, nagyon tetszett. Igaz, az elejét nagyon értettem és azt hittem, hogy az egészet Arthur fogja elmesélni, de kellemesen csalódtam. Amúgy sem szerettem az említett személyt, mert kicsit őrült volt.
Na, de Evie. Nagyon megkedveltem a karakterét. Bár, sajnáltam őt a látomásai miatt. Elég rémisztőek voltak, még így olvasva is.
Jack az a tipikus rossz fiú, aki mindent megtenne Evieért. Ez látszott is, amikor a lány megmentésére sietett. S bár kicsit unszimpatikus volt a könyv elején, de a történet olvasása során ő is kedvenccé vált. Meg szerettem, ahogy ugratja Evie-t a kis cujan. :D
Szó, mi szó, Kresley Cole nagyot alkotott és már alig várom, hogy olvashassam a következő részt.

6 hozzászólás
>!
vikcs P
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/06/kresley-cole-…

"Ez a könyv… valami eszméletlen jó!! Hogy én miért nem olvastam ezt eddig? Hihetetlen.

Már régóta szemezek a könyvvel. Láttam már könyvtárban, barátok ajánlották, megakadt a szemem rajta a moly-on is, de eddig még nem került a kezembe, egészen mostanáig, ráadásul saját példányt tudhatok magaménak.

Már az első fejezet nagyon ütős, ugyanis egyből a történet közepébe csöppenünk, csak kapkodjuk a fejünket, nem értjük mi van. Utána lassan elkezdjük kibogozni, hogy hol, és miért vagyunk ott, ahol vagyunk.

Az egész történet végig nagyon sejtelmes, sötét, baljóslatú és homályos, de nagyon izgalmas és fordulatos is. Végig nagyon olvastatta magát, alig tudtam letenni, annyira kíváncsi voltam, mi fog történni. Az elején azt hiheted, hogy ez is csak egy tipikus YA történet, de nem! Annál sokkalta több. Tetszik az apokaliptikus világkép, a mi-miért történt események felvázolása, a szereplők kidolgozása."

9 hozzászólás
>!
kellyolvas P
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő

Kérem szépen a folytatást! Most azonnal is jó lesz…
Imádtam. Remek a történet, a karakterek nem a szokványos sztereotípiák, hanem különlegesen egyediek. Jack-hez hasonló pasival még nem találkoztam YA regényben. Szíven kalapált! Még az is tetszett, ahogy meghúzogatta a laposüvegét.
A világfelépítés tetszett, szépen összeállt a kép a végére. Magával ragadott az írásmód. Sokat jelent nekem, ha a dialógusok a hihetőek, a szereplők korához igazodnak, és itt minden a helyén volt.
Muszáj volt egy kicsit kutakodnom, és biztos forrásból tudom: ez a sorozat egyre jobb lesz. Tényleg kérem a következő részt!!!

1 hozzászólás
>!
anikho P
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő

abszolút kedvenc.
Annyira tudtam, hogy meg kell vennem ezt a könyvet! Zseniális.
Világvége, harc, szenvedély, kétely, kártyák, titkok, szerelem, élet, álmok, hangok.

Kellemesen felkeltette érdeklődésemet a klisés kezdéssel az írónő, és meg kell mondanom, ha nem léptünk volna magasabb szintre a sztorit illetően, akkor is végig olvastam volna, annyira lehengerelt Jackson és Evie sistergő kapcsolata.
De aztán beindult a buli.
Villanás, teljes káosz, eszeveszett küzdelem magáért az életért, és Evie egyetlen támasza egy nyers, szókimondó cajun, Jack, aki minden valószínűség szerint utálja a lányt. Igen, nyugi, persze, hogy a fent említett sistergő vonzalom utat tör magának! ;)

Imádtam. Komolyan. Összetett a történet, mindent értettem. Folyamatosan kattogott az agyam a lehetséges végkimenetelt fejtegetve, ami szerencsére nem jött be. :D Mindazonáltal a vége… huuh. összetörtem. Annyira magam előtt láttam az utolsó oldalon történteket, mintha magam is megéltem volna.

Most akarom a folytatást! És Jacksont..
És azt hiszem kellene szereznem egy pakli tarot kártyát is.

bővebben kifejtve: http://anikhomolyol.blogspot.hu/2015/06/kresley-cole-po…

8 hozzászólás
>!
Orsi999
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő

Lassan haladtam vele, amit ráfoghatnák a suli kezdésre, de az nem takarná a teljes igazságot. Mivel igazából az első pár fejezet olvasása után félretettem. Azt nem mondom, hogy félbe is akartam hagyni, hanem inkább pihentettem. De később se lett sokkal jobb a könyv.
Az írónőtől ez volt az első könyvem, de már van 1-2 másik, ami tervbe volt, de ez után nem tudom, hogy mit gondoljak róla.
Teljesen összezavart ez a könyv. Sokszor nem értettem a történéseket, és igazából a szereplők se szimpatikusak. Evie sokszor idegesítő és a vége felé már teljesen kifordult magából. Jack-et pedig legszívesebben leütöttem volna. Nagyon nem tetszett a végén a hozzáállása.
Várom a folytatást, mert kíváncsi vagyok, hogy hogyan fog folytatódni a sorozat.

>!
KönyvMoly_1989
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő

Hűha…
Egyáltalán nem volt rossz könyv, sőt! Pedig nem szeretem a fantasy műfaját, de ez tetszett. Világégés, zombiszerű lények, megelevenedő Tarot, posztapokaliptikus világ! Izgalmas, érdekes történet, ami egy pillanatra sem laposodott el.
Evie egy igazán szimpatikus főhősnő, kíváncsi vagyok, mint Méregheregnő, mennyit és milyen irányba fog fejlődni a karaktere.
Jackson roppant dögös, édes pasi, Matthew titokzatos, Finn kiismerhetetlen jellem, Selena viszont egyáltalán nem tetszik nekem, vele szerintem a jövőben lesznek még problémák.
Kresley Cole stílusa nagyon bejött, odavágós, egyedi, kalandos és egyszerre érzelmes.
Várom a folytatást!

>!
ancsee P
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő

Huh! Kicsit ellentétes érzések tombolnak bennem, de az elég ékes szóló, hogy megint rekord idő alatt kivégeztem egy relatív terjedelmes könyvet. Evie picsogása és bizalmatlansága az őrületbe kergetett sokszor (ezért vontam le fél csillagot), örülök, hogy azért fejlődött jellemileg a könyv végére, végülis sok dolgot átélt, megélt és megtudott önmagáról és a világról is. Már a motoros eset után „belezúgtam” Jacksonba! :D De nem lehet az első résznek így vége!!!!! Selena minden igyekezete ellenére se lopta be magát a szívembe, de Matthew nagyon aranyos. Tetszett a felépítése, hogy több síkon mozgott. Remélem, hogy a Halált a továbbiakban jobban megismerjük. :) A borító nagyon szép lett!

>!
Naiva P
Kresley Cole: Poison Princess – Méreghercegnő

Cole igenis tud YA-fantasy történetet írni. Az általa alkotott mitológiák jók, talán még egyedinek is nevezhetőek. Ez elmondható erről a könyvéről is. Ahogy felépítette ezt az egész posztapokaliptikus világot, miközben beleszőtte az Arcana tarotot.
Nagyon lassan indul be a történet és a valódi cselekmény. Mindenre lassan derül fény, viszont nem olyan lassan, hogy az lehúzná egész történetet, vagy kedvét szegné egy kitartóbb olvasónak. A történet kerete egyszerűen briliáns, ahogy cliffhangerrel indít és zár.
Fél csillag levonás a Jackson és Evie-féle romantikus szál miatt. Egyszerűen élvezhetetlenné vált egy idő után. Különösen, amikor a többi szereplő is megjelent a történetben. Evie és Jack párosa sokszor eszembe jutatta és olykor hasonlított egy tizenéves Mack és Barrons duettre a Fever sorozatból. spoiler Evie úgy indul, mint déli szépség. Bár jó alaptermészetű, édes lány, de olykor úrrá lesz rajta felszínes hajlam, aki idővel mindent másként lát. Jack a maga módján egészen bölcs rossz fiú, akiben talpalatnyi finomság, kedvesség sincs, aki kegyetlen és keményen kényszeríti Eviet, hogy éljen túl mindent az új világban. Viszont, ahogy Evie-vel bánt, az megengedhetetlen. Azért mindennek van határa. Szélsőségesen, bántóan-bunkón, megalázóan. „Haszontalan vagy, semmire sem vagy jó” – egész idő alatt, minden magyarázat nélkül. Gyengéd érzelmek ezek után? spoilerspoiler Ezért is vagyok/voltam Death/Aric párti., de aaaah mind1….
Evangeline-t nagyon bírom minden hisztije ellenére. Egy elkényeztetet, makacs tinilányhoz képest szépen helytáll egy teljesen lepusztult világban, miközben fura látomások gyötrik és abban a tudatban él, hogy teljesen megőrült. Ehhez persze nagyban hozzájárul szuper képessége, ami, irtóra tetszik. Matthew volt az egyik legnormálisabb, legjobb karakter. A borító szerintem borzalmas, de ez mind a három rész borítójára igaz. Sajnos. Ha pedig a magyar megjelenésre kellene várnom, abba már rég beleőszültem volna, mert mint már említettem cliffhangerrel zárul a történet.
Question: meg fog valaha jelenni magyarul a folytatás?

6 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
DarknessAngel

– Olyan illatod van, mint a… loncnak.
– Nincs rajtam semmi.
– Ez az egyetlen vágyam – kunkorodott fel a szája szeglete.

101. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene · Jackson Deveaux
>!
Cheril

– Mennyire öreg?
– Nagyon.
– Matthew! – Felálltam, és járkálni kezdtem.
– Huszonegy évszázados, nagyjából.
– Huszonegy? Halhatatlan, vagy mi?
Újabb vállrándítás.
– Nem ölték meg már egy ideje.
Fel-alá járkáltam.
– De ismer téged. Te is… annyi idős vagy, mint ő?
Matthew a szemét forgatva tájékoztatott:
– Én tizenhat vagyok.
Türelem!
– Akkor mondd meg, mikor találkoztatok!
– Huszonegy évszázaddal ezelőtt.
Összecsíptem az orrnyergemet.
– A sírba teszel, te gyerek!
Felpattant, és a vállamra tette a kezét.
– Soha nem ölnélek meg!

>!
Fanolda___Angie

– A Császárnő játékban van – mondta. – Az Arkánumok érzik. Mintha zavar támadt volna az Erőben.
– Csillagok háborúja, Matthew? Ez most komoly?

Kapcsolódó szócikkek: Matthew Mat Zero Matto
>!
Cheril

– Miért vagy velem ilyen rendes?
– Nem vagyok. Csak azt akarom, hogy felülj a motoromra ebben a szoknyában.

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene · Jackson Deveaux
>!
Cheril

– Tudhattam volna, hogy életben maradtál!
Leszállt a motorról, majd nekidőlt.
– Mégis miért, Evangeline?
– A hüllők és a férgek egész jól megúszták – mondtam olyan hangon, mintha be lennék szívva.

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene · Jackson Deveaux
>!
Csoszi P

– Hé, Finn, nem tudtam nem észrevenni, mennyire nyugodtnak tűnsz.
Ahogy látszólag Mathhew-t sem zaklatták fel túlságosan a történtek. Az egyik deszkán kirajzolódó évgyűrűket tanulmányozta.
– Mert nyugodt is vagyok, szöszi.
– Annak ellenére, hogy ezek az emberek rabszolga-kereskedők vagy kannibálok?
– Á, csak egy kicsit eldurvult a lakógyűlés.

>!
perpetua P

– Evangeline, addig csókollak, amíg görcsbe rándulnak a lábujjaid, és amíg egymásból lélegzünk.
Ez volt az ígéret…

103. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene · Jackson Deveaux
>!
perpetua P

– Evangeline, olyan vagy… mint egy peekon dans matte patte – mondta. Tüske a lábamban. Milyen találó. Én ilyen vagyok, Jackson. – És nem tudok tőle megszabadulni.

307. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene · Jackson Deveaux
>!
Csoszi P

– Nem szeretnél inkább Gastonnal dolgozni?
– Kérdeztem valamit. Miért akarsz lecserélni?
– Hát jó. Azért, mert amikor hétfőn elhajtottál mellettünk, úgy bámultál meg, mint egy regisztrált szexuális bűnöző.
– Egy szöszi felhúzza a szoknyáját, és odahajol hozzám. Még szép, hogy megbámulom.

53. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene · Jackson Deveaux
>!
Csoszi P

– Jackson, tényleg annyira rossz vagy, mint mondják?
Vigyorogva nézett rám a flaskája mögül.
– Ezerszer rosszabb, fille.

113. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene · Jackson Deveaux

A sorozat következő kötete

Az Arkánum Krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Yancey: Az ötödik hullám
J. L. Armentrout: Opál
Cassandra Clare: Mennyei tűz városa
Anna Banks: Poszeidón
Richelle Mead: A halál csókja
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték
Maria V. Snyder: Poison Study – Méregtan
Julie Kagawa: The Iron Daughter – Vashercegnő
Dan Wells: Ruins – Romok
James Dashner: Az útvesztő