Poison ​Princess (The Arcana Chronicles 1.) 23 csillagozás

Kresley Cole: Poison Princess Kresley Cole: Poison Princess

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Poison Princess centers on 16-year-old Evangeline „Evie” Greene, a privileged teenager from Louisiana. When an apocalyptic event decimates her hometown, killing everyone she loves, Evie realizes the hallucinations she'd been having for the past year were actually visions of the future — and they're still happening. Fighting for her life and desperate for answers, she must turn to her wrong-side-of-the-bayou classmate: Jack Deveaux. As Jack and Evie race to find the source of her visions, they meet others who have gotten the same call. An ancient prophecy is being played out, and Evie is not the only one with special powers. A group of teens have been chosen to re-enact the ultimate battle between good and evil. But it's not always clear who is on which side…

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Simon & Schuster, New York, 2014
370 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781481426664
>!
Simon & Schuster, New York, 2013
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780857079190 · ASIN: 0857079190
>!
Simon & Schuster, New York, 2012
384 oldal · ASIN: B007EDYRTQ

1 további kiadás


Enciklopédia 10

Szereplők népszerűség szerint

Aric Domīnija (Halál) · Jackson Deveaux · Evangeline "Evie" Greene · Matthew Mat Zero Matto · Finn · Karen Greene · Arthur · Clotile · Melissa Warren · Selena Lua


Kedvencelte 6

Most olvassa 3

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 14


Kiemelt értékelések

Ittimi78>!
Kresley Cole: Poison Princess

Nem aludtam éjjel. Úgy értem: semmit! Mert hogy nem bírtam letenni…
ÉN… egy YA könyvet… Döbbenet.

Szóval, hogy az elején kezdjem. A borító nagyon nem tetszik. Egy 16 és egy 18 éves főszereplőről beszélünk, nem bőven huszonévesekről, ami a borítón van… Igaz, egyébként sem szeretem, amikor arcot is mutatnak, jobb, ha csak egy hátat vagy mást, és rám bízzák, milyennek képzelem a főhősöket. Ha nem olvastam volna itt jó értékeléseket, a borító miatt biztos nem kezdek bele a könyvbe. Na, mindegy.

A történet. Hááát… Meg kell mondjam, az egyik legjobb YA, amit olvastam.

Agyat dolgoztató. Kezdetben semmi nem világos és egyértelmű, de egy erős sejtés azért formálódik mélyen, hogy hova is tartunk, miközben a felszínen egy (inkább több) szerelmi szál van kibontakozóban.
A kezdő képben a környezet apokaliptikus, a nagy Villanás utáni pusztulatban látjuk Evie-t, aki elmeséli az élettörténetét egy (pszichopata) idegennek. Megtudjuk, hogy milyen látomásai és „tévképzetei” vannak és voltak és hogy élte túl a robbanást, az elmúlt több mint kétszáz napot. Véres álmokkal és hallucinációkkal, titkokkal, vágyakkal és belső/külső harcokkal teli élettörténet. Mire visszaérkezünk a mesén keresztül a jelenbe, addigra sok rejtélyre fény derül, de természetesen ez csak a kezdet. Mert újabb és újabb kérdések születnek és az igazi, élet-halál harc, csak most veszi kezdetét…

Nagyon-nagyon jól átgondolt, izgalmas, jól megírt cselekmény, egy tökéletes szerelmi szállal összefonva.

Olyan, mint a Partials – Részben ember (X-men beütéssel) és a Tökéletes kémia ötvözete.

Alig várom, hogy megtudjam, mi vár rám a következő részben :)))

Minden YA (vagy a fenti könyvek rajongóinak) bátran ajánlom, nem fog csalódni benne!

24 hozzászólás
Tufuka>!
Kresley Cole: Poison Princess

Ez a könyv az idei év egyik legnagyobb meglepetése!

Ahhoz képest, hogy csak azért kezdtem el olvasni, mert tudtam, hogy hamarosan magyarul is megjelenik, mégis a kedvencemmé vált a történet.

Poszt-apokaliptikus regénynek tekinthető, azonban ellentétben sok társával itt a könyv első egyharmada – kivéve a prológust – az ominózus esemény előtt játszódik. Ez egyébként mindösszesen 6 napot jelent. Ezután következik be a Flash, és a könyv további részében – ami 246 napot ölel fel – már az ezután zajló eseményeknek lehetünk a tanúi.

A főszereplőnk Evie, akinek látomásai és rémálmai vannak, emiatt édesanyja elküldi egy intézetbe, hogy segítsenek rajta. Itt tölti a nyarat, majd úgy gondolva, hogy felgyógyult, hazatérve igyekszik visszailleszkedni mindennapi életébe, hiszen barátai semmit sem tudnak a kis nyári élményéről.
Kedves, gyönyörű, gazdag és mindenki szereti. Éppen emiatt karakterében benne rejlett a sekélyesség és a naivitás lehetősége. Még előbbi nem sűrűn, addig utóbbi bizony az egész történet során meg is mutatkozott. Azonban a történet előrehaladtával elég sokat fejlődött, és határozottan érzek benne potenciált, ugyanis jó úton jár, hogy megedződjön és belevaló főhősnővé váljon. Amit nem tudom, hogy le tud-e küzdeni az a bizalomhiány, valamint, hogy sokszor nem fejezi ki őszintén azt, amit gondol. Emiatt elég sok konfliktus keletkezett közte és Jack között.

Jackson Deveaux teljesen más társadalmi és családi közegből származik, mint Evie. Azonban egy kósza kis hídnak köszönhetően, ugyanabba az iskolába kerül, ahova Evie jár. Nem indul felhőtlenül a kapcsolatuk, és nem is mondhatom azt, hogy idővel ez megváltozik, de mégis van, hogy csak úgy szikrázik köztük a levegő. Jackson egyfajta marcona lovag, legalábbis nekem ez jutott eszembe róla. Azonban sokszor nála is az volt a gondom, hogy nem azt mondta, amit ténylegesen gondolt vagy érzett, és ez úgy érzem a társadalmi különbségekből adódik. Úgy érzi, hogy Evie kevesebbre tartja a származása miatt – pedig ez nem így van – és emiatt akármit mondd a lány, rögtön támadásnak veszi. A könyv vége felé ez elkezdett változni, szóval remélem ez nem lesz ismét konfliktusforrás.

A könyvben kettejükön kívül még számos mellékszereplővel találkozhatunk. Ott van például Evie anyukája, aki csak jót akart lányának, azonban ezzel sajnos nagy hibát követett el, amit később megpróbál rendbe hozni. Evie legjobb barátnője Mel kissé kattant, de szórakoztató karakter. Még Brandon – Evie barátja – leginkább azokra az unalmas jófiúkra emlékeztet, akik soha nem nyerik el a lány szívét, akárhogy küzdenek.
Későbbiekben feltűnik majd Matthew, akihez jó adag türelem szükséges. Valamint Finn is, akiről egyelőre még nem sokat tudunk, mindössze annyit, hogy nagyon lazán áll hozzá a dolgokhoz.
Végül eljutottunk az általam két legkiszámíthatatlanabbnak tartott karakterhez: Selenához, és Halálhoz. Selenát én sajnos nem tudom kedvelni, akármi is lesz később, tőlem bolyhos nyuszikat is bújtathat a házában, én akkor is utálom. Ezzel ellentétben én a sötét és gyönyörű Halálra nagyon kíváncsi vagyok. Remélem a következő részekben többet megtudunk róla és személyesen is találkozik vele Evie.

A világ szerintem kifejezetten érdekes. Hoz be új dolgokat Cole, mint például magát az Arcanat és a Tarot kártyákat, de emellett a bevált dolgokat is ügyesen használja. (Itt elsősorban a Bagmen-ekre gondolok.)
Érdekes volt olvasni, hogy hogy képzeli el a Flast, az utána uralkodó helyzetet, a társadalmi is morális változásokat. Amellett, hogy behoz olyan lényeket amik paranormálisak, foglalkozik olyan kérdésekkel is melyek hétköznapiak. Egy ilyen kataklizma hogyan fordítja feje tetejére a világot, amiben barát barátot, családtag családtagot öl. Egyesek embert esznek, még mások rabszolga kereskedővé válnak. És a legnagyobb kincs a víz lesz.
Ez mind a Flash következménye vagy annak, hogy SPOILER valami oknál fogva kevesebb nő élte túl, mint férfi? SPOILER

A könyv elég lassan ejt rabul. Azonban olvasás közben érzi az olvasó, hogy a történet halad, a szereplők, ha lassan is, de fejlődnek, és azt, hogy ők is éppen annyira vágynak a kérdések megválaszolására, mint Evie.
A könyv végére érve pedig biztos vagyok benne, hogy mindenkinek az lesz a következő gondolta, hogy: Ide nekem a folytatást!

7 hozzászólás
brigi11 P>!
Kresley Cole: Poison Princess

Kezdem a rosszal.
Utáltam Evie-t. Főleg az elején, a tökéletes szépségével, márkás ruháival és a szüzessége problémáival. Jack karaktere egy fokkal jobb, de az egész annyira kiszámítható, klissés.
Viszont nagyon tetszett ez a kártyalapokból felépített világ, és csak az utolsó 20 oldal miatt fogom elolvasni a következő részt.

andie88_Sentellion>!
Kresley Cole: Poison Princess

OMG! Evie hülyesègei ellenère is imàdtam. A hangoskönyv is sok pluszt adott. És a Vège! Kérem a következőt!!

Bővebben: http://moly.hu/ertekelesek/1543557

Roni90>!
Kresley Cole: Poison Princess

Ha lehetne 10 csillagot adni,akkor annyit adnék.Imádtam!
A történet alapja elég jó,vannak hasonló könyvek,de ez mgis valami többet ad nekünk.
Magával ragadott,alig tudtam letenni(az vacsi bánta….ma inkább rendeltünk).Igaz voltak hibái,de azokkal együtt lett nagy kedvenc ez a könyv.
Evie és Jack sokszor mosolyt csaltak az arcomra.A kis naív hősnő és a rossz fiú….remek párost alkottak.Bár néha mind a kettőjüket fel tudtam volna pofozni….:D Pl amikor felbukkant Selena.
Izgalmas és fordulatos volt,mindig történt velük valami.
És a vége……irtó izgalmas volt és most azonnal kell a folytatáááááás!!!!
Mindenkinek csak ajánlani tudom!!

Judiii>!
Kresley Cole: Poison Princess

Egy kihívás miatt olvastam el ezt a könyvet, először nem gondoltam, hogy tetszeni fog, de végül kellemesen csalódtam. Egész érdekes volt a sztori, a tarot kártyás témával, az apokalipszissel és persze az elmaradhatatlan szerelmi szállal. Tetszett az is, ahogyan a történetet elmesélte az írónő, hogy először nem Evie szemszögét ismerhettük meg. Kíváncsi vagyok a második részre, remélhetőleg az is legalább ilyen jó lesz.

Dejeva>!
Kresley Cole: Poison Princess

Imádtam. Várom a folytatást. Csak ajánlani tudom.

Sonja>!
Kresley Cole: Poison Princess

Érdekes volt, meg sokszor elég borzalmas. Nagyon hosszú volt nekem ez az egész kálvária, mire a végére értünk. Jó tudom, hogy lesz folytatás, de ez nagyon hosszú bevezető volt ahhoz,s annyira azért nekem nem volt izgalmas. Újszerű, s Evie tényleg jellemfejlődésen megy át. A végén az összegzés, hogy mi mindenen ment keresztül, s hogyan élete meg, nekem kicsit elvette a mérgelődéstől a kedvemet. Tényleg felbosszantott az elején az töketlenkedéssel – persze elég erős volt, s sokszor megmutatkozott rajta, hogy ő is egy „tökös” főhősnő, de nagyon sok mindenben gyerekes volt nekem – s ehhez nem nagyon volt türelmem. Tudom, hogy YA , s ha most kéne néznem a fiatalabb énemet, tuti agybajt kapnék tőle…
Szóval összességében azon kívül, hogy sokszor kiakasztott, hogy elég uncsi volt, nagyon egyedi és újszerű számomra a történet. Azt hiszem el fogom olvasni a folytatást, de azt majd inkább csak magyarul.

Firebolt>!
Kresley Cole: Poison Princess

The fuck. En nem is szeretem az apokalipszis-sztorikat. Meg ugy semmi olyasmit, ami ebben aa könyvben van. Ráadásul tinikkel??? Nem-nem. Csak azért kezdtem el olvasni, mert minden más Kresley Cole könyvet már annyiszor olvastam, hogy kívülről tudom őket, de hiányzott a stílusa, mert sehol egy új IAD regény… és akkor… BAMM!
Hát ez… ez állati jó volt!! A végére kicsit Mariketa feelinges lett Evie, de amúgy annyira ÚJ és mégis ugyanolyan SZUPER. Ez a nő tényleg nem tud rosszat publikálni?! :D
És most úgy kell aludni mennem, hogy nem olvashatom azonnal a folytatást? Holnap ha hazaérek első dolgom lesz letölteni az ebookra! :D VILKEN BOK!!


Népszerű idézetek

Tufuka>!

“Evie, I’ve wanted you from the first time I saw you. Even when I hated you, I wanted you.”

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene · Jackson Deveaux
Tufuka>!

“Are you in love with Jackson?” […]
“Every time I close my eyes, I see his. Even after what happened . . . Jackson still has my heart.”

Kapcsolódó szócikkek: Arthur · Evangeline "Evie" Greene · Jackson Deveaux
abstractelf>!

She’s so lovely, so fragile. Those haunted eyes. Those rosebud lips . . . they’ll scream so prettily.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Arthur · Evangeline "Evie" Greene
Tufuka>!

“You talking to yourself?” Jackson said. He’d paused on his way upstairs with a folding card table—so Mom wouldn’t have to go down.
Which was . . . considerate of him.
He climbed to the step just below me and murmured in that deep voice, “Um, um, UM, Evangeline. You dress up all pretty for me?”
Strike considerate. “Hardly.” When he just stared at me, I narrowed my eyes. “How long were you standing down there?”
“Long enough to know you’re fixing to break that promise you just made. Now, be polite, honey.”
You wouldn’t know polite if it bit you in the ass.

Tufuka>!

Evie meets my gaze. “I’ll tell you. All of my story. And I’ll try to remember as much as possible. But, Arthur . . .”
“Yes?”
Her eyes are glinting, her expression ashamed. So exquisitely wretched. “What I believe happened might not be what actually took place.”

Kapcsolódó szócikkek: Arthur · Evangeline "Evie" Greene
Tufuka>!

I need to learn how to whistle. My roommate at the center had taught me that trick. Parents never suspected their children were unhappy/delusional/high when the kid was whistling. Their minds just couldn’t reconcile it.

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene
Tufuka>!

My lair looks safe, warm, grandmotherly. It should; an old woman lived here before I slaughtered her and made it my home.

Kapcsolódó szócikkek: Arthur
Tufuka>!

I now have nothing to lose, no reason to live in fear of him. Watch your six, Reaper, I’m on the hunt.
A rasping chuckle. —Your Death awaits.—


A sorozat következő kötete

The Arcana Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jennifer L. Armentrout: Every Last Breath
Kendare Blake: Girl of Nightmares
Cassandra Clare: Lord of Shadows
Holly Black: The Queen of Nothing (angol)
Mindee Arnett: The Nightmare Dilemma
Rachel Hawkins: Hex Hall (angol)
Alex Flinn: A Kiss in Time
Kelley Armstrong: The Summoning
Sarah J. Maas: Empire of Storms
Alex Flinn: Beastly