Lothaire (Immortals After Dark 12.) 25 csillagozás

Kresley Cole: Lothaire Kresley Cole: Lothaire Kresley Cole: Lothaire

ALL ​FEAR THE ENEMY OF OLD
Driven by his insatiable need for revenge, Lothaire, the Lore’s most ruthless vampire, plots to seize the Horde’s crown. But bloodlust and torture have left him on the brink of madness—until he finds Elizabeth Peirce, the key to his victory. He captures the unique young mortal, intending to offer up her very soul in exchange for power, yet Elizabeth soothes his tormented mind and awakens within him emotions Lothaire believed he could no longer experience.

A DEADLY FORCE DWELLS WITHIN HER
Growing up in desperate poverty, Ellie Peirce yearned for a better life, never imagining she’d be convicted of murder—or that an evil immortal would abduct her from death row. But Lothaire is no savior, as he himself plans to sacrifice Ellie in one month’s time. And yet the vampire seems to ache for her touch, showering her with wealth and sexual pleasure. In a bid to save her soul, Ellie surrenders her body to the wicked vampire, while vowing to… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Simon & Schuster, London, 2012
464 oldal · ISBN: 9780857207975
>!
Pocket Books, New York, 2012
592 oldal · puhatáblás · ASIN: B00BQCADFI
>!
Simon & Schuster, New York, 2012
468 oldal · ISBN: 9780857207975

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Kresley Cole: Immortals After Dark

110 tag · 58 karc · Utolsó karc: 2023. április 9., 21:09 · Bővebben


Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Nix · Lothaire · Thaddeus Brayden · Elizabeth "Ellie" Peirce


Kedvencelte 8

Most olvassa 1

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Nusejka_Sentellion>!
Kresley Cole: Lothaire

Egy kicsit csalódtam ebben a részben, mert alig vártam már, hogy mit tartogat nekünk Lothaire. Ehhez képest azzal kellett szembesülnöm, hogy a nagy Lothaire, a nagy taktikus tök hülye. Úgy vágják át a palánkon, hogy az már szégyen, és még sajnálni sem tudtam, mert a saját arroganciája miatt húzzák be a csőbe. Az egész szerencsétlenkedés miatt nekem egy kicsit töketlennek tűnt a pasi, emiatt a csalódás. Na de szerencsére a párja nem akármilyen csajszi, Beth legalább elég tökös volt kettejük helyett is :) Nagyon bírtam a csajt, nem egy elveszett leányzó. A legjobban azokat a részeket szerettem, amikor a nagy és okos Lothaire azt hiszi, hogy előre meg tudja mondani, hogy Beth mit fog csinálni, vagy hogyan reagál és a nagy és okos Lothaire bizony folyamatosan pofára esik :D
Összességében ez a rész sem rosszabb, mint a többi, csupán a főszereplő miatt egy kicsit nagyok voltak az elvárásaim, egy kicsit ütősebbet vártam, de sajnos nem sikerült megugrani azt a szintet.

12 hozzászólás
Tufuka>!
Kresley Cole: Lothaire

Nem volt rossz ez a rész, de kicsit csalódott vagyok. Hiányoltam az akciót – ugyanis szinte semmi nem történt – és a nagy finálé is kissé vérszegény lett. Lothaire-rel a sorozat eddigi kötetei alatt nem tudtam dűlőre jutni. Vagy nagyon utáltam, vagy elkezdtem kedvelni, de a motivációját soha nem értettem. Borzasztóan arrogáns, ezt eddig is sejthettük, de ahhoz képest milyen nagy játékos Ellie úgy vágta át, hogy szinte folyamatosan rajta szórakoztam. Nos ennyit a nagy előrelátóról, aki mindig tudja, mit is fog tenni a másik, hát egy egyszerű kis hegyvidéki lányban rendesen emberére talált.
Ellie annyira jó karakter, hogy miatta szinte teljesen megbocsátom a könyv eseménytelenségét. Talpraesett, bátor és nem hagyja hogy Lothaire állandóan dirigáljon és nem nagyon tűri a szokásos kis húzásait. Plusz azért valamilyen szinten rendesen beteg ő is, ha csak arra gondolunk, hogy mi volt a válaszajándéka, nem is szükséges tovább ragozni.
Nix szegény egyre őrültebb, jó lenne ha legalább addig épeszű maradna valamennyire, míg talál magának valakit. Thad nagyon édes, ő az új kedvenc karakterem, már Regin könyvében is bírtam a srácot, de itt még jobban. Megismerkedtünk újabb szereplőkkel is. Így újabb embereket adtam ahhoz a listához, akik szeretném, ha kapnának saját könyvet. Nagyon kíváncsi vagyok például Lothaire rokonaira, és arra, hogy azok a szálak (La Dorada, Webb, a könyv utolsó jelenete) amiket itt behozott Cole merre is folytatódnak.

8 hozzászólás
Azura>!
Kresley Cole: Lothaire

A sorozat első kötete, a Vámpíréhség elolvasása indította el nálam ezt a paranormál-mániát 2009-ben. Azóta is az egyik kedvencem, ahogy maga Kresley Cole és az egész IAD sorozata megvett magának kilóra.

Igazság szerint erre már tavaly rájöttem, amikor nagy unalmamban rávetettem magam az eredeti nyelvű köteteire, mert vajmi kevés esélyt láttam rá, hogy az Ulpius olyan ütemben adná ki a folytatásokat, ahogy az nekem megfelel (és olyan igazam lett, hogy már-már Nix jóstehetségével vetekszem). És azóta sem bántam meg, hogy szunnyadó angoltudásomat elővéve időről időre belevetem magam ezekbe a könyvekbe, mert egyszerűen IMÁDOM!

Regin és Declan könyve után tűkön ülve vártam Lothaire történetét – és voltam olyan jó kislány, hogy minden spoilert kiszűrtem a könyvvel kapcsolatban, nehogy bizonyos dolgok elvonják a figyelmem olvasás közben. Meg kell hogy mondjam, a történet elején, egyszerűen nem tudtam nem utálni Őt. Ami elég nagy zuhanórepülés volt az érzelmeim terén, tekintve, hogy a prológusban majd’ megszakadt a szívem a kisfiú Lothaire-ért és édesanyjáért, Ivana-ért.
Ez a fajta érzelmi hullámvasút végig kísért az egész könyvön, egyszerre imádtam és gyűlöltem Lothaire-t, sőt, voltak pillanatok, amikor egészen sajnáltam is – az elején főleg a $@!% Saroya miatt, a végén meg Ellie miatt. Ellie egyébként az eddigi legjobb női főszereplő, talán a legszimpatikusabb is, pedig kicsit féltem az elején, hogy nem fog kellően tetszeni nekem Lothaire&Ellie párosa. Pedig de. Beton biztos ezüstérmesek Holly és Cade mögött. :D

És igen, most már hivatalos: ez lett az új kedvenc IAD kötetem. Azt kell hogy mondjam, KC egyre jobb, és jobb történeteket ír (ezt arra alapozom, hogy mindig a legutolsó könyv az aktuális kedvencem).

Nagy favoritom Nix. Volt, van, lesz. Ezek után meg főleg. Akarom már az ő könyvét, több okból is, de főleg azért, hogy ennyi év után, végre már egy kis nyugalomra leljen. (Bevallom, majdnem megríkattak ezek ketten az 57. fejezetben…).

Egy belső hang a fejemben azt súgja, hogy a következő rész Furie és Kristoff könyve lesz… vagy ha nem, hát nagy gonoszság volt így megírni ezt a könyvet.

Nüx_Játékterme IP>!
Kresley Cole: Lothaire

Uhh, ez nagy falat volt. Nem mindig szerettem Lothaire-t, de amikor igen, akkor nagyon. Sokszor tetszett az arroganciája, de néha elviselhetetlen volt. A sztori maga jó volt, fordulatos. Néhol egy kicsit sajnáltam, hogy nem Nix lesz a párja, mert méltó partnerei lennének egymásnak, így viszont egyre kíváncsibb vagyok Nix sztorijára.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Kresley Cole: Lothaire

Érdekes jól megírt történet, bár több akciót vártam a könyvtől. Elizabeth egy igazi kemény csaj, jók voltak a pengeváltások közte és Lothaire között. Néha Lothaire makacssága az agyamra ment, akkor sem veszi észre a tényeket ha kiszúrják a szemét. Thaddeust könnyű kedvelni, remélem megint találkozunk vele. Nix pedig fantasztikusan tudja keverni a dolgokat, remélem az írónő ad neki egy pasit mielőtt teljesen bedilizik. Elég érdekesen lett vége a történetnek, nyitva hagy több kérdést, kíváncsi leszek Kristoff történetére is. Mondjuk ha mindenki mindenkivel kibékül, akkor ki lesz az ellenség? Bár Dorádával egy új versenyző lépett a színre. várom a folytatást.

Fallen_Angel>!
Kresley Cole: Lothaire

Az egyik kedvenc részem a sorozatból, pedig előtte nem volt a szívem csücske Lothaire. Illetve talán most sem az, de üdítő volt olvasni egy könyvet, ahol a főhős nem tökéletes szépfiú, akinek a karjába alél a szíve hölgye. Nem nagyon akaródzik neki megjavulni, sőt egy arrogáns s***gfej (bocs, nincs rá jobb szó), és baromi jól szórakoztam, amikor időnként pofára esett.
Egyébként totálisan őrült, és akkora az egója, hogy fel sem merül benne (vagy ha fel is merül, egy pillanat alatt elmúlik), hogy tévedhet, hogy nem ő a világ közepe. Számára teljesen természetes, hogy csakis egy istennő lehet a párja, aki legyen hálás érte, hogy Lothaire jutott neki.
Mázlija van, hogy talál egy nőt, aki elviseli minden hülyeségét, és egészen jól kezeli őt, hogy van egy barátja, aki észre sem veszi, ha sértegetni próbálja, és másik barátja, aki ugyanolyan dilis, mint ő maga. :)

RoseMarry>!
Kresley Cole: Lothaire

Imádtam*-* Már alig vártam, hogy Lothair-ről olvashassak és nem csalódtam ebben a könyvben, bár azért voltak dolgok amikkel kiakasztott. Nem mondom lehet valaki magabizos, de akár milyen jól nézzen is ki valaki, ha háziállatként kezelne tuti kinyírnám.
Ellie igazán belevaló csaj volt. Tetszett benne, hogy kiállt magáért és hogy nem hagyta magát.
Összességében tetszett a könyv:))

Firebolt>!
Kresley Cole: Lothaire

Kresley Cole talán eddigi leghosszabb könyve (az ezutáni részeket még nem olvastam), és szerintem az egyik legjobb is. Zseniális karakterábrázolás, a mellékszereplők nagyon szuperek, jót tett a könyvnek, hogy ezúttal Balery és Thad is több szerepet kapott, mint korábban. Lothaire múltja és Ellie jelleme külön piros pontok.
A regény ráadásul nem csak izgalmas és magával ragadó, de humoros is, nagyon sokat nevettem, miközben olvastam. Az egyik kedvenc jelenetem, mikor Ellie Val Hallban van – a valkűrök jellemzése külső szemmel mindig is a könyvek egyik fénypontja volt, de ez az összes előzőt übereli.
Cselekmény 9/10, karakterek 10/10, humor 10/10. Lothaire beceneve örök kedvencem lesz, nagyon ötletes, csak arra lennék kíváncsi, hogy már eredetileg is így tervezte, vagy csak feltűnt neki a lehetőség, és kiahsználta. Akárhogy is, nagyon aranyos, nagyon személyes, nagyon vicces,
Ráadásul az első 1-2 fejezetnél még azt is nehéz eldönteni, hogy miért van 3 'főszereplő', hiszen (akkor még) logikusan elég lett volna csak Saroya szemszöge Lothaire mellé. Aztán jön a felismerés, és idegőrlő, mire végre a szereplők is rájönnek arra, amit az olvasó már órákkal korábban megtudott, jó húsz-harminc fejezettel előttük.
Még azt sem bántam, hogy végül nem Nix lesz a párja, pedig néhány könyvvel ezelőtt már arról ábrándoztam, milyen remek lehetőség lenne a sötét király és a világos királynő őrülettel teli csatározásos románca. Külön örülök, hogy az írónő nem vette semmibe a korábbi kapcsolatukat és a párhuzamot a személyiségükben, a végén az a pár közös oldal nagyon kellett a könyvbe!
Úgy érzem, a sorozatnak ezen darabja a jövőben is az egyik kedvencem marad. A kidolgozottsága önmagában megérdemelné a kiemelt helyet.
Ezt minden 'fantasztikus romantikus irodalom'-rajongónak el kéne olvasnia. Meg annak is, aki nem az. Szimplán mindenkinek.

MonaOkami>!
Kresley Cole: Lothaire

Talán nem túlzás, ha azt mondom, hogy a sorozat karakterei közül Lothaire lett a kedvencem. Az ő történetei és cselekedetei voltak a legszórakoztatóbbak mind közül.


Népszerű idézetek

SzAngelika>!

“I never knew I could hate someone as deeply as I do you.”
“I often help others discover the outer limits of their hatred. It’s a talent of mine.”

16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth "Ellie" Peirce · Lothaire
Nusejka_Sentellion>!

“Lothaire is very much alive.”
“You swear?”
“Often. Though not as much as foulmouthed Regin. I try not to in front of Bertil.”

Kapcsolódó szócikkek: Nix · Ragyogó Regin
Nusejka_Sentellion>!

Why would I kill to know what she’s thinking right now?
Probably because I enjoy killing.

Kapcsolódó szócikkek: Lothaire
Nusejka_Sentellion>!

“We’ll discuss this later.” To make the statement true, Lothaire envisioned the extent of their “discussion.”
Thaddeus would ask, “Can I go with you?”
Lothaire would reply, “No. Now, fuck off.”

Kapcsolódó szócikkek: Lothaire · Thaddeus Brayden
Cheril>!

“When a human male hurts a female during sex, what happens?”
“I guess she might walk funny.”

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth "Ellie" Peirce · Lothaire
3 hozzászólás
Nusejka_Sentellion>!

Nïx clasped her hands over her chest, sighing, “He gave you his heart. That’s so romantic. So much better than a candy heart. Those get stuck in the fangs, you know.”

Kapcsolódó szócikkek: Nix
3 hozzászólás
Nusejka_Sentellion>!

“So let me get this straight,” Mama had said, staring in awe at Lothaire’s face. Even burned and gauze wrapped, he’d still looked like a god. “The most beautiful man you’ve ever seen turned you so you can never get sick or die, then spoiled you with jewelry and clothes while takin’ you all around the world?”
“When you say it like that, it sounds unreasonable to have rejected him and accidentally nearly beheaded him.”

SzAngelika>!

“You forget I’m a goddess,” she hissed. “Your goddess.”
And a bitch as well. But then, weren’t all goddesses afflicted with bitchery?

7. fejezet

SzAngelika>!

“I’m so sleepy.”
“My beautiful girl, dawn nears. And all good vampires are to bed.”
She eased up, arching a brow at him. “Then you’ll stay awake.”

50. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Elizabeth "Ellie" Peirce · Lothaire
SzAngelika>!

You are so naïve, it physically aggrieves me.

12. fejezet


A sorozat következő kötete

Immortals After Dark sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sherrilyn Kenyon: Seize the Night
J. R. Ward: The Savior
Jeaniene Frost: First Drop of Crimson
Jeaniene Frost: At Grave's End
Gena Showalter: The Darkest Passion
Jeaniene Frost: Twice Tempted
Laura Thalassa: Dark Harmony
Nalini Singh: Angels' Blood
Richelle Mead: Succubus Heat
Laurell K. Hamilton: A Caress of Twilight