A ​tél halálos csókja (Halhatatlanok alkonyat után 8.) 231 csillagozás

Kresley Cole – Gena Showalter: A tél halálos csókja

KRESLEY ​COLE lélegzetelállító története a kíméletlen vámpír harcosról, aki először tapasztalja meg a szerelmet, és a Valkűrről, akinek fájdalmas az érintés…

Az érinthetetlen

Murdoch Wrothnak semmi és senki nem állhat útjába, hogy megszerezze magának Danielát, az álomszép Valkűrt – az egyetlent, aki háromszáz év alatt először megdobogtatta a szívét. Ám ez a páratlan szépség jégamazon, érzékeny bőrét nem érintheti senki anélkül, hogy mérhetetlen fájdalmat okozna a lánynak.

Vajon melyik az erősebb: a különbözőségük okozta akadályok miatti frusztráció, vagy az egymás iránti őrjítő vágy?

GENA SHOWALTER érzéki meséje a vadászról és a zsákmányáról, és a köztük fellobbanó elsöprő szenvedélyről…

Örök csábítás

Aleaha Love alakváltó – testi érintkezés útján képes bárki személyiségét felvenni. Most épp egy ügynök bőrébe bújt, aki társaival idegen bolygóról érkező betolakodókra vadászik. Csakhogy… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
542 oldal · ISBN: 9789633831458 · Fordította: Császár Tímea, Lévai Márta

Kapcsolódó zóna

!

Kresley Cole: Immortals After Dark

99 tag · 55 karc · Utolsó karc: 2020. június 20., 07:27 · Bővebben


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Ragyogó Regin · Murdoch Wroth · 'Jégszűz' Daniela


Kedvencelte 25

Most olvassa 5

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 72

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Kresley Cole – Gena Showalter: A tél halálos csókja

„Úgy tartják, nyugtalan vagyok, mint a tél, törékeny, akár a jégvirág és oly közömbös, mint a hóvihar. Az a hír járja, testem oly érintetlen, mint a frissen hullott hó. Senki nem tudja, hogy képes átjárni a tűz.”

Te jó szagú málnásbokor….., egyszerűen fel vagyok háborodva.
Első kőrben mondja meg már valaki, miért kell olyannak fordítani, aki nem ért hozzá?
Kegyetlen vagyok? Lehet, de az összeg amit kifizetünk ezekért a könyvekért is az, plusz mikor olyannal szembesülök, hogy félre van fordítva és igen is megnéztem az angol könyvet….sírtam szó szerint….botrány.
Ami a két történetet illeti, egyik sem a legjobb, de Gena most jobbat alkotott, igaz írom ezt úgy, hogy semmit nem olvastam még tőle.
Ami késik nem múlik alapon, mert már a kupacban vannak a könyvei.
Szóval úgy döntöttem három csillag, ebben benne van az olvasási élmény, a borító és a tiszteletem a két író felé, főleg mert Cole könyveit imádom.
Egy olvasásnak megfelelt.

12 hozzászólás
Naiva P>!
Kresley Cole – Gena Showalter: A tél halálos csókja

Majdnem megfeledkeztem erről a részről. Valamiért elsiklottam felette. Talán a rossz fordításnak köszönhetően nem volt akkora durranás, mint az eddigi részek, viszont kár lett volna kihagyni a volt Cassanova vámpír és a jéghercegnő valkűr kalandos történetét.
A sorozat eleje elég jól össze volt foglalva és sokkal inkább szólt ez a kötet a Wroth fivérekről, mint csak Danielláról és Murdoch-ról. Imádom Cole-ban, hogy mindig talál valami megoldást arra, ami először lehetetlenségnek tűnik.
Gena történetét nem ismerem, de ez a novella meghozta a kedvemet ahhoz, hogy majd egyszer abba a sorozatba is belekezdjek.

3 hozzászólás
csillagka P>!
Kresley Cole – Gena Showalter: A tél halálos csókja

Csak az első részt olvastam, majd egyszer elkezdem a másik sorozatot is.
Azt hittem képtelenség hogy ne kedveljem valamelyik Wroth fivért, sajnos most megtörtént. Murdoch eddig a sorozat leggyengébb szereplője Danielával együtt. Végigmentünk a sorozat eddigi részein, semmi új infó nem derült ki. Kicsit unom már hogy mindenki királylánya-fia aki elvesztette a koronáját. Cole ebben a részben kicsit visszafogta magát, pedig lett volt benne lehetőség, egyedül a karácsonyi parti tetszett, végre együtt a család. Mégis inkább olvastam volna Néomi ikreiről.
(a fordítás pedig kritikán aluli)

4 hozzászólás
Zsuzsanna_Makai>!
Kresley Cole – Gena Showalter: A tél halálos csókja

Kb évek óta nem olvastam már paranormális romantikust, meg is lepôdtem, mennyire jól esett.
Jóó, válasszuk külön. A Cole baromi jól esett. A Showalter… Hát… Elkezdtem újra olvasni az Éjsötét sorozatát, az Alvilág urait, és khm… Szóval ezt még emésztenem kell, és tovább olvasnom, mert egyelôre az elôítéleteim dolgoznak erôsen. Szóval emiatt nem adok kevesebbet, mert ugye nálam van a gond. Jó, még alszom rá párat.
Vissza az elejére… Jó volt újra belecsöppeni ebbe a világba, lehet, h újraolvasom ôket, mert igazából már csak nagyjából emlékszem rájuk, de akikre emlékszem, azokat mind bírtam.

DarknessAngel >!
Kresley Cole – Gena Showalter: A tél halálos csókja

Csak Murdoch és Daniela történetét olvastam, amiben sajnos kicsit csalódnom kellett. Már kíváncsi voltam a következő Wroth testvér könyvére, de ez most nem fogott meg annyira. Fura volt, hogy visszamentünk teljesen az elejére a történetnek, és egy kicsit unalmas is. Mondjuk Danielaról így többet megtudtunk, de akkor is… Engem Conrad sztorija után érdekelt volna a történet, ami mellesleg a legjobb rész is volt, nem csoda, hogy a végére lett hagyva. Amúgy Murdoch és Daniela egész tűrhetőek voltak, de amikor a többi testvér is felbukkant az aráikkal – főleg Conrad és Néomi – akkor volt az igazi! :D
Viszont, hogy ezek a teljesen új megnevezések engem kikészítettek, főleg Harmat! Először csak néztem bután, hogy akkor most hol van Myst?!, de aztán leesett >.<
Sebaj, attól még a sorozatot szeretem, és ez a Jégkirálynős cucc is nagyon bejött. :)
Gena Showalter-től pedig még ráérek olvasni, úgyhogy ezt egyenlőre hanyagolom.

2 hozzászólás
ncsn87>!
Kresley Cole – Gena Showalter: A tél halálos csókja

Nem tudtam, mire számítsak ebben a kötetben, mert először fura volt, hogy a két írónő történetét egybe rakták. De egy teljes értékű Cole regényt kaptunk, csak bónuszban benne volt egy Showalter novella. Amit meg fura volt úgy olvasni, hogy fogalmam sincs a sorozatról, az előzményeiről. :D

Kresley Cole: Az érinthetetlen
Imádtam mind Danii-t, mind Murdoch-ot és az egész történetet! Annyira hiányzott már a Cole varázs! *.* :D Ő az, aki pont egyensúlyban tudja tartani a történet folyását, a romantikát, egy kis drámát, huza-vonát. Végig fent tudja tartani az ember érdeklődését, folyamatosan olvasni akartam. :)
Nagyon kíváncsi voltam, hogy tudja összehozni az írónő a két főszereplőt, ami, mint a cím is sugalja, nem volt egyszerű, de nagyon tetszett. Visszatekintve szinte kézen fekvő volt a megoldás. :D Annyira drukkoltam nekik, mert már megérdemelték a boldogságot. <3
Conrad, a másik Wroth tesó is feltűnt, aki talán számomra túl gyorsan is, de megkapta a maga végzetét. Róla is olvastam volna bővebben. :)
Hamarosan megyek is tovább a következő részre, mert most erre van szüksége a lelkemnek. <3
Remélem egy kiadó megszán minket és folytatja a sorozatot!

Gena Showalter: Örök csábítás
Komolyan, egészen tetszett. Főleg, ha azt nézzük, nem ismerem az egészet egyáltalán. :D Örülök, hogy végül nem hagytam ki és elolvastam ezt is. :)
Jó volt, kellő izgalommal, misztikummal és fincsi, ízléses erotikus jelenetekkel. *.* :D A főszereplők is tetszettek. Olvasnék még erről a világról. Jó lenne több történetet látni Showalter tollából itthon is. Plusz, nem mellékesen a meglévőt is folytathatnák…
Szóval csak ajánlani tudom ezt is! :)

2 hozzászólás
Bajnoczianna>!
Kresley Cole – Gena Showalter: A tél halálos csókja

A magányos vámpír aki szerelmes lesz, izgalmas kezdésnek bizonyult. De ahogy egyre jobban előre haladtam a könyvben több olyan részt találtam amelyet nem értettem pontosan. Attól függetlenül még sikerült egy jó romantikus történetet olvasni. A két szereplő pedig jó párosításnak bizonyult.

ladydark>!
Kresley Cole – Gena Showalter: A tél halálos csókja

Hát vessetek rám követ, de eddig nekem a kötet vámpírjai nem nyerték el annyira a szívemet.
Nálam még mindig a farkasok viszik a prímet, és ezen ez a könyv sem tudott változtatni.
Eddig ez volt az a rész, ami a legkevésbé tetszett, ez betudható annak is, hogy megint az idősík elejére kerültünk, és már tudtuk, hogy egyes szereplőkkel később mi fog történni.
Ennek ellenére nagyon várom a következő részt.

Veress_Éva>!
Kresley Cole – Gena Showalter: A tél halálos csókja

Mindenek előtt leszögezném: Remek írónőktől olvastam remek novellákat. Kresley Cole, számomra a favorit, és szerintem már az is marad. Showalter is nagy kedvenc, mái napig sajnálom, hogy a kiadó ennyire elhanyagolja az Alvilág urai sorozatot.
Kresley Cole – Az érinthetetlen
Már a sorozat Második kötetétől lehetett sejteni, hogy Murdoch megtalálta az arájá. Daniela egy talpra esett Valkűr aki sajnos minden érintést iszonyatos fájdalmak árán tud csak elviselni. Nagyon kíváncsi voltam, hogy lesz képes a két szereplő túllépni ezen az „apró” problémán. De azt kell mondanom, hogy a megoldás már-már kézenfekvő volt. Összességében imádtam, a már megtörtént események Murdoch szemszögéből való vizsgálatát. Nagyon jó kis novella volt ez, igazi gyöngyszem. Az Epilógus pedig megmelengette a szívemet. A Négy testvér végre együtt. Remek volt.
Sajnos a következő negatívumoknak semmi köze sincs az író remek teljesítményéhez csupán a kiadó dőreségéhez, nemtörődömségéhez, mely miatt kénytelen voltam levonni azt az egy csillagot. Újra más fordító kapta a faladatot, amin már meg sem lepődöm, de egy szerkesztő, vagy egy korrektor nem tudta volna átnézni, hogy figyelmeztesse a fordítót: Kérlek szépen ezeket a kifejezéseket és neveket tartsd meg a munkád során. De nem. Ehelyett a történet olvasása közben kénytelen voltam szitkozódások közepette olvasni ezt a remekbe szabott művet, mindezt a FORDÍTÁS miatt! Tisztelt ULPIUS, ezennel megint nagyot csalódtam a színvonalban. Bosszantó, hogy egy ilyen remek író könyvét egy ilyen malőr így elrontsa!
Pár példa: – A SZÖVETSÉG – most: Legendavilág……. O_O
– Megtagadók (Vámpír) – most: Ellenállók …O_O"
– Ara – most: Menyasszony ( ez annyira nem volt zavaró, de könyörgöm nem
maradhatnánk meg egy kifejezésnél? )
– Az Illanás – most: Követés (bár több helyen maradtak a teleportálás kifejezésnél, ami
azért még elfogadható.)
– ÖRÖKÖSÖDÉS – most: Hatalomátvétel……. O-O"
– MESESZÉP MYST – most: HARMAT……. mi van? O.O"? O.O"? – És megjegyzem ezen
vagyok a legjobban kiakadva.

Gina Showalter: Örök csábítás.
Egy nagyszerű író remek világot, és történetsorozatot felvezető novellája. Bár az alapötlet nagyon is felkeltette a kíváncsiságomat, azért kicsit kapkodónak és csapongónak éreztem a történetet. Ennek ellenére azt kell mondanom, hogy az alap sztori százszorosan jobban ígérkezik mint az Atlantisz. Sajnos van egy olyan érzésem, hogy hiába keltették fel az érdeklődésemet a kiadó nem fogja megjelentetni a sorozatot.

6 hozzászólás
Shanara>!
Kresley Cole – Gena Showalter: A tél halálos csókja

Két történet egy kötetben, amely két, egymással nagyon ellentétes érzést hagyott bennem végeredményként. Kresley Cole írását, amelynek főszereplői Daniela, a valkűr és Murdoch Wroth, a félelmetes harcosok hírében álló észt testvérek egyike, szerettem olvasni. Tetszett az időben elnyúló történet, az áthidalhatatlannak tűnő problémával küszködő páros kétségbeesett küzdelme. Dühített viszont, hogy már megint mindent másként hívnak a regényben, mint a sorozat korábbi köteteiben – igazán bosszantó, hogy egy összetett elnevezéseket és bonyolult társadalmi kapcsolatokat leíró sorozat magyarosításánál senki sem figyel az elnevezések azonosságára. Kedves kiadó, szükség lenne egy sorozatszerkesztőre, mert a jelenlegi helyzet egyre bosszantóbb és tűrhetetlenebb!
A kötet második felében olvasható „mű” szinte élvezhetetlen volt a számomra. A fahéjas méz illatot árasztó, arany színű vérrel rendelkező idegen és a kőkorszaki módszereket idéző asszonyszerző akciója miatt kidühöngtem magam a blogomon.
Bővebben: http://shanarablog.blogspot.hu/2014/10/kresley-cole-gen…


Népszerű idézetek

Reika>!

Az önbizalmam most már a klinikai halál állapotában van. Hamarosan vége lesz teljesen.

Sunshine>!

– Sok vért vesztettél.
– Semmi gond. Volt már ennél rosszabb is.
– Gondoltam, mivel egyszer már meghaltál.

ncsn87>!

– Azt hiszem, jobb lesz, ha elmegyek – mondta a lány. Mondd, hogy a Menyasszonyod vagyok, és itt kell maradnom. Azt akarom, hogy primitív, birtokló ősember-vámpír legyél – gondolta közben.

71. oldal

Reika>!

– Ha ezt az üzenetet hallod, és nem a Ragyogó Regint próbáltad hívni… – mondta egy női hang a távolban.
– Regin?
– …akkor máris három dolog derül ki rólad. 1. Egyik nővérem jól kitolt veled, és nem akar többé látni. 2. Lövésed sincs a popzenéről, így nem tudod, hogy ez a szám egy dal címe. 3. Erről a megalázó esetről egy haverodnak sem fogsz beszámolni,így aztán a számos trükköt simán folytathatjuk a végtelenségig. Ha azonban mégis szerény személyemet hívtad, akkor hagyj nekem valami szórakoztató üzenetet a sípszó után.

Kapcsolódó szócikkek: Ragyogó Regin
perpetua P>!

– Mit hagyjak abba? – csodálkozott Murdoch.
– Hogy vicsorogsz minden alkalommal, ha egy halandó megbámul.
Ez elég nagyképűen hangzott.
– Nem vicsorogtam.
Lehet persze, hogy mégis.

16. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: 'Jégszűz' Daniela · Murdoch Wroth
Veress_Éva>!

Biztos, hogy ő volt a világon a legidősebb szűz. Már csak a hivatalos megerősítésre vár a Guinness Rekordok Könyvétől.

17. oldal

ncsn87>!

Egy nap rá fog jönni, mit veszített – egy súlyos bőrproblémával küzdő, jéghideg, szerencsétlen nőszemélyt, akit sosem tehet a magáévá –, és akkor sajnálhatja majd.

72. oldal

NenaK>!

Úgy tartják, nyugtalan vagyok, mint a tél, törékeny, akár a jégvirág és oly közömbös, mint a hóvihar. Az a hír járja, testem oly érintetlen, mint a frissen hullott hó. Senki nem tudja, hogy képes átjárni a tűz.

12. oldal

Kapcsolódó szócikkek: 'Jégszűz' Daniela
KockaCica>!

Ez a jó a halhatatlanságban. Mindig jobban érzem magam, mint ahogy kinézek.

186. oldal


A sorozat következő kötete

Halhatatlanok alkonyat után sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leda D'Rasi: Lidércfény
Karen Chance: Megérint a sötétség
Ilona Andrews: Magic Bites – Pusztító mágia
Patricia Briggs: Megszólít a hold
Meg Cabot: Olthatatlan vágy
Richelle Mead: A halál csókja
Christopher Moore: Vérszívó démonok