Endless ​Knight – Végtelen lovag (Az Arkánum Krónikák 2.) 293 csillagozás

Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Néhány évszázadonként eljön az idő, amikor a tarot kártya lapjai életre kelnek, hogy megküzdjenek egymással, életre-halálra.

– Minden játékban végzett velem?
– Nem mindben. De a Lótusz Hölgye akkor is meghalt.
– Vagyis mások öltek meg… Nyertem már játékot? – Azt kívántam, bárcsak ne tudnám meg. – Hányszor?
Matthew habozott.
– Többet, mint bárki más előtte. Vagy azóta.
Akkor gyilkosságban rekordtartó vagyok. Nem csoda, ha Selena annyira aggódik, amikor új Arkánumokkal találkozunk. Mindenkinek rám fáj a foga.
– Ki kapott el?
Matthew a kezét nézte. Téma lezárva.
– Akkor azt áruld el legalább, hogy a Halál hányszor kapott el!
– Ez a Halál? Az utolsó három játékban kétszer. – Matthew barna szeme elkomorodott, amikor hozzátette: – Gyakorlat teszi a mestert.

Tegyél fel mindent egy lapra!

Eredeti mű: Kresley Cole: Endless Knight

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
374 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994474 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
374 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633994481 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
374 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994474 · Fordította: Acsai Roland

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Jackson Deveaux · Evangeline "Evie" Greene · Aric Domīnija (Halál) · Matthew Mat Zero Matto · Finn · Lark Inukai · Selena Lua · Ogen


Kedvencelte 83

Most olvassa 18

Várólistára tette 168

Kívánságlistára tette 195

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Nagyon meglepődtem és egyben kellemeset is csalódtam, mikor az utolsó pillanatban kiderült, hogy a Könyvhétre mégis megjelenik a könyv, ezúton szeretném megköszönni @Könyvmolyképző -nek, hogy kiadták, valamint a borító is nagyon szépre sikeredet.

A történet ott folytatódik ahol az előző kötet abba maradt.
Szövetségesek és ellenségek váltakoznak, akit barátnak hiszel ellenség, és akit ellenségnek az barát lesz végül.
Egy igazi érzelmi hullámvasút volt számomra a könyv.
Ami nagyon tetszett, minden lapján történik valami, feszültséggel vegyes izgalommal faltam a sorokat és nagyon megkönnyebbültem mikor valami jól zárult.
Külön rajongással vettem, hogy végre a Halál is színre lép.
Hogy őszinte legyek, legyen bármilyen arrogáns (meglehet érteni, hogy miért lett ilyen), nekem Ő az első számú kedvencem.
Nagyon tetszett, hogy egyre többet megismerek belőle, még annak ellenére is, hogy olyan „cukin” kegyetlen tud lenni.
Evie – t néha nem értettem, de annak örültem, hogy használta a képességeit és nem csak kesergett.
A vége nagyon izgalmasra sikeredet, és nagyon várom a következő kötetet.

Amit viszont nem értek, hogy enyhén szólva is több mint erotikusra sikeredtek jelenetek, hogy lehet a könyv a vörös pöttyös kategóriában? :)

Kedvenc és nagyon jó szívvel ajánlom! Olvassátok! :)

20 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Igazi 'kreszlikólos' izgalmas és dögös történet. Meglepetést nem okozott, mivel angolul már elolvastam. Azonban innentől kezdve a részek eléggé függővégesek, úgyhogy várom a befejező, 6. rész megjelenését, mielőtt belevágnék a folytatásba. És hát a magyar megjelenés is elhúzódik. Már meg sem lepődök.
Az írónő fantáziája kimeríthetetlen, ahogy a felnőtt sorozatánál már bebizonyította. (Halhatalanok alkonyat után)
A zombik mellé kannibálok is jönnek, és maga a Halál is megjelenik. Méghozzá igazi szívtipró képében.
Innentől kezdve a szerelmi háromszögek utálói szedjenek nyugtatókat, mert az írónő az idegeinken táncol.
Összegezve – pörgős-fordulatos-izgalmas és helyenként szexi disztópikus fantasy, nemcsak fiataloknak.

3 hozzászólás
>!
Naiva P
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Már úgy hiányzott Kresley Cole, és az ő világa. Ő az egyik kedvenc írónőm. Zseniális a képzelőereje, nem fogy ki a jó ötletekből, és nagyon meg tudja szerettetni az antihőseit, negatív szereplőit is. Benne soha nem csalódom.
Majdnem 4 évet kellett (volna) várnom erre a könyvre a Méreghercegnő óta. Azóta angolul behoztam a lemaradást. Egyszerűen imádtam.
Ez a rész szerintem izgalmasabb volt, mint a Méreghercegnő, Ebben sokkal több volt az akció és a fordulat. Tetszettek az új karakterek is.
Evangeline-t – olyan gyönyörű neve van – nagyon szeretem. Olyan jó képességei vannak. Ráadásul merész, bevállalós és még csak alig 17. A Jack vs. Aric kérdés esetén, nem titok, kihez húz inkább a szívem, de mégis hiányoltam a cajun srácot.
Bízom benne, hogy nem kell újabb 4 évet várni a magyar folytatásra. spoiler

8 hozzászólás
>!
DarknessAngel P
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Végre hosszú várakozás után megérkezett a folytatás. És őszintén? Szerintem erre megérte várni. :) A történet szerencsére ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, így nem voltak nagy kiesések. Ugyanolyan örömmel kezdtem neki, mint a Méreghercegnő-nek, ugyanannyira izgultam a szereplőkért most is, és az utolsó mondat elolvasása után, ugyanannyira várom a folytatást, mint 2015-ben.
Evie szerintem még mindig egy nagyon jó főhős. Kellőképpen bátor és elszánt, itt-ott igazi fúria is tud lenni, ha a helyzet úgy kívánja, viszont tartja magát ahhoz, hogy nem játszik. Elvégre az Árkánumokon kívül is elegendő veszély leselkedik rájuk.
Ami a kis csapatát illete… remélem mindegyikük túléli, mert már mindenkit megszerettem. Jacksonnak is annyira örültem, amikor végre képes volt feldolgozni ezt az egész sokkot, ami a nyakába hullot. Azzal, hogy a Halál is felbukkant, nagyon meg lett nehezítve ez a szerelmi szál, mert basszuuus… erre nagyon nem számítottam. De persze imádom! Jacksont, a Halált, ez tényleg nem lesz könnyű. :/ Azt se tudom, egyenlőre én kinek a pártján állok.
Remélem hamar jön a folytatás, mert ez így kész kínzás.
A borító szerintem nagyon szép lett. *-*

9 hozzászólás
>!
MFKata
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Ez a játék mindenkit hidegvérű gyilkossá tesz.
Nagyon sokat kellett várni a folytatásra, de higgyétek el, hogy megérte! Az egyik legjobb posztapokaliptikus regény, amit olvastam! A könyv első felében lerágtam a körmöm, míg a második felében még több információt kapunk a világról, a kártyákról és persze a Halálról. Nesze nekem szerelmi háromszög ;-) Viszont nagyon sok kártya maradt fedetlen, úgyhogy nagyon remélem, hogy a folytatásra nem kell ennyit várni!

https://mfkata-about.blogspot.hu/2017/06/kresley-cole-e…

5 hozzászólás
>!
vikcs P
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

"A könyv rögtön ott folytatódik, ahol az első részt befejezték, szóval rögtön bele is csöppenünk az izgalmak tengerébe. A cél, még mindig ugyanaz: legyőzni a Halált. Útközben azonban Eviéknek rengeteg problémával és nehézséggel kell szembenézniük, valamint maguk között is meg kell teremteni az összhangot. Szövetségek köttetnek és bomlanak szét, barátok jönnek, majd döfnek hátba, amit igaznak hittünk, az mindvégig hazugság volt.

Nem hazudok azzal, ha azt mondom, nem tudtam letenni és pörögtek a lapok. Szinte minden egyes oldalon és fejezetben újabb és újabb akadályok, veszélyek, problémák jöttek, amelyek olyan izgalmassá varázsolták a történetet, hogy képtelen voltál másra gondolni mindaddig, amíg fel nem faltad az egész könyvet. True Story.

A szerelmi szál most is nagyon tetszett, bár néha picit elvesztettem a fonalat, minden olyan gyorsan zajlott, viszont bejött a képbe a Halál(grrrr), aki nem az, akinek eddig gondoltuk. Utáltam, annyira utáltam, utána pedig elkezdtem … szeretni?! Megérteni? Sajnálni? Talán ez így mind egyben.

Kresley Cole fantasztikus! Olyan fantáziával rendelkezik, amelyet sokan megirigyelnének. Olyan remek stílusban ír és úgy csavarja a szálakat, ahogy csak tudja. Le a kalappal! Kérjük a következőt! :)"

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/08/kresley-cole-…

>!
KönyvMoly_1989 P
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Izgalmas volt!!!! És ez a borító… Gyönyörű!
Kresley Cole roppantul ért a történetmeséléshez és a bonyodalmak fokozásához. Tetszik a világfelépítés és a Tarot még mindig lenyűgöző központi téma. Igazán eredeti! :)
A „Halál” egyedi, ellentmondásos, különleges egyéniség, aki elvitte a hátán a könyv második felét.
Evie – t még mindig kedvelem, de őszintén remélem, hogy nem keveredik bele egy bonyolult, túlkomplikàlt szerelmi háromszögbe.
Még kell egy kis plusz számomra, hogy 5 csillagot adjak, de nagy reményeket fűzök a következő részhez. amire remélhetőleg nem kell éveket várni

3 hozzászólás
>!
Lomax 
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Próbáltam rájönni hogy most az első részt volt zseniálisabb vagy ez, de tényleg nem kínzom magam, mert nem tudom.
Kresley Cole számomra az az írónő, akit én bárhol bármikor, mert a másik sorozata, a Halhatatlanok alkonyat után nálam az első helyen áll műfajon belül, így anno amikor kijött a Méreghercegnő (nem mostanában volt, nem igaz?) nem is volt kérdés számomra hogy olvassam-e vagy nem. Aztán jött a második egyértelmű dolog, mégpedig az, hogy imádtam. Ezt pedig nem puncsból mondom, ugyanis a Méreghercegnő tényleg jó.
Aztán telt az idő, én közbe érdeklődtem a sorozat folytatása után többször is, de semmi… Őszintén szólva nem is bíztam már benne, hogy valaha is kiadják még. Ezért is volt hatalmas meglepetés, amikor egyik nap megláttam azt hiszem Angelika facebookos oldalán, hogy a KMK ki fogja adni. Mondom magamban wtf. Azt meg hogyan 3 év után.
Hát így.
Ilyen hosszas bevezetés után akkor rá is térnék a könyvre, ami természetesen szintén zseniális volt. Ugyanott folytatjuk a cselekményt ahol abba maradt, de tényleg, másodpercre pontosan. Még egy kis lélegzetvételt se vehettem, máris a dolgok sűrűjében voltunk, ami nem semmi. Egy olyan oldalt se tudnék felmutatni, ami unalmas volt. Pörgött a cselekmény, izgalmakban voltunk bőven, a szereplők egyre jobbak és jobbak, ujjak is feltüűntek. Ez tartott a könyv feléig, azt mondhatnám, egy elég kis korrekt abszolút 5 csillagos folytatást sikerült összehozni, bár valami nekem még hiányzott.
És akkor megjelent. Ő.
Nem tudom említettem-e már, de én személy szerint imádom a szerelmi háromszögeket. Mindenki utálja őket, hát akkor legyen már egyvalaki, aki nem. Sokkal intenzívebb és izgalmasabb így a romantikus szál, számomra sokkal élvezetesebb. Nem gondoltam volna hogy Jack kikerül a pixisemből, mert ő volt a háremem egyik tagja, de akkor is, kiütötték szégyentelenül.
Megjött Halál, bugyikat ledobni!
De az a szép az egészben, hogy nem csak úgy néz ki mint Brad Pitt a Trójából , vagyis egy ki#szott viking istenként, hanem még… mély is! Megnyerő, karizmatikus, állhatatos, intelligens, humoros. Olyan de olyan sok lehetőség rejtőzik a karakterében. Megszakadt érte a szívem.
Imádtam minden részét, sütkéreztem ebben az értelemben és elbűvölő személyiségben. Annyira tettszik hogy nem ragadtunk le Jack-nél akit tényleg ugyanúgy imádtam az első részben hanem tovább vitte a dolgokat, tovább bonyolította a játszmát és még kívánatosabbá tette a sorozatot, ami után nálam már 100%, hogy tovább fogom olvasni. Most néztem meg, és hat részes az egész, nem egy trilógia ahogy én gondoltam, szóval most teljesen boldog vagyok. Az egyetlen akadály az lehet, hogy megint 3 évet kell várni a harmadik részig, de nem lehetnek ilyen kegyetlenek, ugye? :)
Mert le rágom a kezem ezután a függővég után. Le. Fogom. Rágni.
A körmömet a mutatóujjamról már sikeresem letéptem. Az egészet. Áu.
Ja, és rohadj meg a függővégeiddel Kresley Cole! Utállak.
Na jó, nem. de

>!
Xoxoribizli P
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Annyira, annyira, annyira JÓ VOLT!
Esküszöm könnyek gyűltek a szemembe, hogy vége lett!
Az előző rész után nem éreztem, hogy ez a sorozat a kedvencem lesz, csalódás volt Kresley Colehoz képest, akit évek óta a kedvenceim közé sorolok. Most viszont úgy érzem, hogy bár a Halhatatlanok alkonyat után c. sorozat az egyik legnagyobb kedvencem, ez a könyv kenterbe verte, pedig ezt soha, SOHA nem gondoltam volna.
Megyek, le kell nyomom az adrenalin szintemet.

3 hozzászólás
>!
vIVIv
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Sokkal jobb volt mint az első rész szerencsére. Több volt az izgalom és kevésbé kaptam agybajt. :D Matthew és az ő „zagyvaságait” továbbra is nehezen tudtam megszokni, bár az előző részhez képest elviselhetőbb volt. Személyes véleményem szerint a srác nem olyan Bolond, mint amilyennek látszik.
Jackson-Evie-Halál háromszög elég érdekesre sikeredett. Lövésem sincs kinek kéne szurkolni a két pasi közül. Érdekel Jackson magyarázata, továbbá a Halált is megértem, de itt akkor sem ő dönt. Kíváncsi vagyok mi fog ebből az egészből kisülni.


Népszerű idézetek

>!
wildboszi

Én a Halál vagyok, te pedig az Élet. Téged nekem teremtettek.

188. oldal 19.fejezet

8 hozzászólás
>!
DarknessAngel P

– Rengeteg könyv közül választhatnál, de te a személyes könyvtáramból akarsz. Tudod te, milyen értékesek ezek a könyvek? Hogy milyen sok gondoskodást igényel, hogy megőrizzem eredeti formájukat?
Ránéztem. – Mert első kiadások.
– Mert az enyéim. Vagyonokat költöttem arra, hogy megőrizzem őket a különféle otthonaimban és az utazásaim során. Háborúk és katasztrófák közepette óvtam őket.
Összehúztam a szemöldököm. – Úgy beszélsz róluk, mint a gyerekeidről.
Felemelte a poharát. – Valóban ők a legközelebbi barátaim.

271. oldal

5 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989 

– Nem elég, hogy őrült Arkánumokkal kell megküzdenünk, most jönnek az őrült kannibálok is. Mi lehet ennél rosszabb? – emelte drámai mozdulattal az ég felé az öklét. – Egy kis nyugalmat, ha kérhetnék!
– Kannibál Arkánum – motyogta Matthew.
– Kösz, hogy emlékeztetsz rá, hogy ilyen hibrid is létezik.

116. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Finn · Matthew Mat Zero Matto
>!
wildboszi

Gyere,érints meg…de megfizeted az árát!

79. oldal 7.fejezetv

>!
vikcs P

– Mi jár a fejedben, teremtmény? – kérdezte elfúló hangon.
Hogy végignyalom a rúnáidat.

306. oldal

2 hozzászólás
>!
wildboszi

Jobb, ha tudod ,hogy lassan megkergülök az unalomtól.

255. oldal, 20. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Fragments – Töredékek
Alexandra Bracken: Sötét elmék
Tahereh Mafi: Ne érints
Marissa Meyer: Scarlet
Lissa Price: A testbérlők – Leszámolás
Richelle Mead: A halál csókja
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Jodi Picoult – Samantha van Leer: Sorok között
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Victoria Aveyard: Vörös királynő