Megjelenésének várható időpontja: 2017. július 7.

Endless ​Knight – Végtelen lovag (Az Arkánum Krónikák 2.) 41 csillagozás

Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Néhány évszázadonként eljön az idő, amikor a tarot kártya lapjai életre kelnek, hogy megküzdjenek egymással, életre-halálra.

– Minden játékban végzett velem?
– Nem mindben. De a Lótusz Hölgye akkor is meghalt.
– Vagyis mások öltek meg… Nyertem már játékot? – Azt kívántam, bárcsak ne tudnám meg. – Hányszor?
Matthew habozott.
– Többet, mint bárki más előtte. Vagy azóta.
Akkor gyilkosságban rekordtartó vagyok. Nem csoda, ha Selena annyira aggódik, amikor új Arkánumokkal találkozunk. Mindenkinek rám fáj a foga.
– Ki kapott el?
Matthew a kezét nézte. Téma lezárva.
– Akkor azt áruld el legalább, hogy a Halál hányszor kapott el!
– Ez a Halál? Az utolsó három játékban kétszer. – Matthew barna szeme elkomorodott, amikor hozzátette: – Gyakorlat teszi a mestert.

Tegyél fel mindent egy lapra!

Eredeti mű: Kresley Cole: Endless Knight

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
376 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994474 · Fordította: Szoboszlay Anna · Megjelenés időpontja: 2017. július 7.
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
376 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633994481 · Fordította: Szoboszlay Anna · Megjelenés időpontja: 2017. július 7.

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Jackson Deveaux · Evangeline "Evie" Greene · Matthew Mat Zero Matto · Aric Domīnija (Halál) · Finn · Selena Lua


Kedvencelte 8

Most olvassa 9

Várólistára tette 169

Kívánságlistára tette 266

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Nagyon meglepődtem és egyben kellemeset is csalódtam, mikor az utolsó pillanatban kiderült, hogy a Könyvhétre mégis megjelenik a könyv, ezúton szeretném megköszönni @Könyvmolyképző -nek, hogy kiadták, valamint a borító is nagyon szépre sikeredet.

A történet ott folytatódik ahol az előző kötet abba maradt.
Szövetségesek és ellenségek váltakoznak, akit barátnak hiszel ellenség, és akit ellenségnek az barát lesz végül.
Egy igazi érzelmi hullámvasút volt számomra a könyv.
Ami nagyon tetszett, minden lapján történik valami, feszültséggel vegyes izgalommal faltam a sorokat és nagyon megkönnyebbültem mikor valami jól zárult.
Külön rajongással vettem, hogy végre a Halál is színre lép.
Hogy őszinte legyek, legyen bármilyen arrogáns (meglehet érteni, hogy miért lett ilyen), nekem Ő az első számú kedvencem.
Nagyon tetszett, hogy egyre többet megismerek belőle, még annak ellenére is, hogy olyan „cukin” kegyetlen tud lenni.
Evie – t néha nem értettem, de annak örültem, hogy használta a képességeit és nem csak kesergett.
A vége nagyon izgalmasra sikeredet, és nagyon várom a következő kötetet.

Amit viszont nem értek, hogy enyhén szólva is több mint erotikusra sikeredtek jelenetek, hogy lehet a könyv a vörös pöttyös kategóriában? :)

Kedvenc és nagyon jó szívvel ajánlom! Olvassátok! :)

3 hozzászólás
>!
DarknessAngel 
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Végre hosszú várakozás után megérkezett a folytatás. És őszintén? Szerintem erre megérte várni. :) A történet szerencsére ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, így nem voltak nagy kiesések. Ugyanolyan örömmel kezdtem neki, mint a Méreghercegnő-nek, ugyanannyira izgultam a szereplőkért most is, és az utolsó mondat elolvasása után, ugyanannyira várom a folytatást, mint 2015-ben.
Evie szerintem még mindig egy nagyon jó főhős. Kellőképpen bátor és elszánt, itt-ott igazi fúria is tud lenni, ha a helyzet úgy kívánja, viszont tartja magát ahhoz, hogy nem játszik. Elvégre az Árkánumokon kívül is elegendő veszély leselkedik rájuk.
Ami a kis csapatát illete… remélem mindegyikük túléli, mert már mindenkit megszerettem. Jacksonnak is annyira örültem, amikor végre képes volt feldolgozni ezt az egész sokkot, ami a nyakába hullot. Azzal, hogy a Halál is felbukkant, nagyon meg lett nehezítve ez a szerelmi szál, mert basszuuus… erre nagyon nem számítottam. De persze imádom! Jacksont, a Halált, ez tényleg nem lesz könnyű. :/ Azt se tudom, egyenlőre én kinek a pártján állok.
Remélem hamar jön a folytatás, mert ez így kész kínzás.
A borító szerintem nagyon szép lett. *-*

9 hozzászólás
>!
MFKata
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Ez a játék mindenkit hidegvérű gyilkossá tesz.
Nagyon sokat kellett várni a folytatásra, de higgyétek el, hogy megérte! Az egyik legjobb posztapokaliptikus regény, amit olvastam! A könyv első felében lerágtam a körmöm, míg a második felében még több információt kapunk a világról, a kártyákról és persze a Halálról. Nesze nekem szerelmi háromszög ;-) Viszont nagyon sok kártya maradt fedetlen, úgyhogy nagyon remélem, hogy a folytatásra nem kell ennyit várni!

https://mfkata-about.blogspot.hu/2017/06/kresley-cole-e…

5 hozzászólás
>!
perpetua P
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Nehéz volt kivárni a két évet, de teljes mértékben megérte. Engem levett a lábamról az első rész, és egyáltalán nem okozott csalódást a második kötet se.
Nem örültem, hogy ennyivel rövidebb a könyv, de szerencsére nem lett ettől rosszabb vagy kevésbé eseménydús. Eddig még csak ismerkedtünk a játékkal, felmértük a helyzetet, de most már elkezdődtek az események. Láthattunk izgalmas összecsapásokat, és megismerhettünk újabb érdekes kártyalapokat is. Evie-nek még van mit tanulnia, hogy igazi Császárnő váljon belőle, vagy legalábbis kíváncsi vagyok, hogy ki tud e mást hozni a helyzetéből. Jack még mindig a szívem csücske, de tökéletesen alakította a szálakat az Írónő, mert természetesen megszeretettem a magányos lovagot is. Hosszú várakozás után megismertük a titokzatos Halált, akitől mindenki tart.
Még olvastam volna több száz oldalt ebből a regényből, de ha türelmesen várok, remélem a folytatás is ugyanilyen jó lesz, főleg, hogy megint igazán érdekesen zárult ez a kötet.
Jajj és hozzáteszem, hogy én nagyon örültem a borítóváltoztatásnak. Az első részét imádtam, de a másodikat sose éreztem az igazinak, mert nem nyert meg magának a borítón látható halál, de így nagyon mutatós lett. :)

7 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989 P
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Izgalmas volt!!!! És ez a borító… Gyönyörű!
Kresley Cole roppantul ért a történetmeséléshez és a bonyodalmak fokozásához. Tetszik a világfelépítés és a Tarot még mindig lenyűgöző központi téma. Igazán eredeti! :)
A „Halál” egyedi, ellentmondásos, különleges egyéniség, aki elvitte a hátán a könyv második felét.
Evie – t még mindig kedvelem, de őszintén remélem, hogy nem keveredik bele egy bonyolult, túlkomplikàlt szerelmi háromszögbe.
Még kell egy kis plusz számomra, hogy 5 csillagot adjak, de nagy reményeket fűzök a következő részhez. amire remélhetőleg nem kell éveket várni

>!
Faythe
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Nem is gondoltam volna, hogy én nekem ennyire hiányzott ez a történet.
Tetszett persze az első kötet, de sajnos annyira régen volt már, hogy a rajongásom is megcsappant. Aztán egy blogturnés értékelést olvasva (ami annyira de annyira jó volt) visszajött a kedvem történethez.
Barátnőmmel kint voltunk Könyvhéten, és amikor megláttam a könyvet, gondolkodás nélkül vettem meg. Még akkor is, ha a borító nem olyan szép, mint az elsőé. Nem baj. A borítótól függetlenül is ez egy fantasztikusan jó könyv volt!
Olvastam már egy pár értékelést a könyvről és egytől egyig mindenki odáig volt a Halálért. Én is. :) Na nem az első perctől, de amikor már tényleg kezdtek összemelegedni Evie-vel, akkor én is megbékéltem vele, megszerettem. Evie helyében én nem gondolkoztam volna, hogy melyik srácot is válasszam, egyértelműen Halált spoiler választottam volna. Halál mind szellemileg, mind fizikailag is vonzotta Evie-t, értelmesen tudtak beszélgetni, tudtak viccelődni, ami a Jackkel való kapcsolatára annyira nem volt elmondható. Leginkább vita és hihetetlen mennyiségű vonzalom volt a kapcsolatukban, de tartalmas beszélgetés már nem. Nekem ezért is tetszett jobban a Halál.
Ami kiderült Jackről és Matthew-ról az meglepett engem. Én is ugyanolyan kis naiv voltam, mint Evie. spoiler
Egy szó mint száz: nagyon nagyon tetszett a könyv, a könyv végére még a borítóval is megbékéltem, és remélem minél hamarabb jön a folytatás és nem kell éveket várnunk. :)

>!
Pokoltündér
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Ó te jó ég! Ó TE JÓ ÉG! Imádtam minden egyes sorát. Cole megint egy remekművet alkotott, ahogyan azt már megszokhattuk Tőle. A kidolgozott világfelépítésével ismét beszippantott egy árulásokkal és titkokkal teli halálos játékba.
Remélem a következő részre nem kell további 3 évet várnunk, ugye @Könyvmolyképző?

A történet ott folytatódik, ahol az előző abbamaradt; Jack megrökönyödött tekintetével. Szegény cajun srác nyakába szakadt a kegyetlen arkánumok játszmája és pont a kellős közepébe cseppent. A könyv lapjain átélhetjük a szereplőkkel a túlélésért folytatott küzdelmüket, a mindennapos rettegésüket; a menekülést a zsákosok és a kannibálok elől; a kibontakozó szerelmi szálat, majd az árulás fájdalmát.
Imádom Cole stílusát, ahogyan a posztapokaliptikus stílust keveri a humor és a romantika szálaival, mesterien szövi a történetet az olvasó köré.

„Én a Halál vagyok, te pedig az Élet. Téged nekem teremtettek.”
A történet kicsit lassabb mederben folyik tovább a második felében, de lényeges információkat kapunk a világról, a kártyákról, a játékosok képességeiről, a régebbi játékokról és igen végre megimerhetjük a Halált ❤ Középpontba kerül Evie és a Halál spoiler kapcsolata és végre bepillantást nyerhetünk a közös múltjukba is.
Hajrá Team Halál! :D
Megdöbbentő fordulatok látnak napvilágot és Evienek nem csak a fizikai sebesülésekkel és fájdalmakkal kell szembenéznie, hanem a lelki és érzelmi megpróbáltatások sorozatával is.
spoiler
Komolyan mondom én csak pislogtam a nagy döbbenettől, hogy mi van?!

Cole nem is írhatta volna meg zseniálisabban ezt a történetet. Pont kellő mennyiségben tartalmaz drámai és romantikus jeleneteket, hogy mi olvasók szenvedjünk, izguljunk és reménykedjünk, hogy hogyan is fog a történet folytatódni.

1 hozzászólás
>!
zsuzana P
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Röviden és tömören, imádtam. Most újra kedvencelném Kresley Cole-t, ha lehetne. Számomra simán megállta a helyét az ifjúsági kategóriában is. A Bolond Matthew emlékeztet engem Nix-re. Kíváncsi leszek majd az ő részére is. A Halál pedig a totális kedvencem a sorozatban. Légyszi légyszi Kresley ne nyírd ki! Vagy ha meg kell tőle szabadulni küldd el hozzám. ;)

>!
Biry P
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Na jó, ez a rész is hihetetlen fordulatokban bővelkedett. Egyszerűen imádtam, és le sem tudtam tenni, amíg be nem fejeztem… :)
Az eleje kicsit döcögősen indult, de kifejezetten tetszett, hogy szóról szóra onnan folytatódott, ahol az előző befejeződött. Ilyet még nem nagyon láttam, de nagyon jó megoldás volt, hogy nem tettek bele egy törést, hogy xy idő múlva folytatódik, hanem az előző rész végén lévő párbeszéd/jelenet gördül tovább. :)
Jackson nyavalygása az agyamra ment, de ahogy az előző részben megfogalmazta: „Ti nők tesztek minket civilizálttá…” Ez érződik is… Jackson is a megvonással egyre agyalágyultabb lesz a könyvben… :(
Volt persze olyan csavar, amit már az előző részben sejtettem, nem is lepett meg, amikor kimondták… De nem ez volt az egyetlen, jó sok volt, és csak kapkodtam a fejemet :)
Halál *-* <3 Hát, szerelmes lettem…. spoiler kíváncsian várom a folytatást, remélem most nem 3 évet kell rá várni… :D
Végre kicsit többet megtudhatunk magukról a „játékokról”, az Arkánumok kapcsolatáról, és magáról a háttértörténetről :) Ezt már nagyon vártam.
Matthew még mindig cuki, és nagyon kedvelem, mint karaktert. Ahogy Halál is mondja: „Nem véletlen, hogy a legokosabb kártya a Bolond” Az ő helyében én is megzizzentem volna már.
Mindenesetre erre érdemes volt várni, a fordítás sajna nem tudom megállapítani, hogy mennyire hű, ahhoz kéne az eredeti, de nekem tetszik, jó munka lett.
Aki eddig halogatta az első elolvasását, az most uccu, essen neki, érdemes olvasni a sorozatot, még ha várni is kell a részeire. :)

>!
yakamoz I
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

TE. JÓ. ÉG.
Megérte ennyit várni a folytatásra. Eddig annyira elvoltam vele, hogy oké, a császárnő és Jack összejönnek. És most már nem vagyok annyira biztos benne, hiszen megérkezett a konkurencia. Ennek a háromszögnek úgy érzem, helye van itt! Olyan jól lett kidolgozva, a cselekmény pörgött, a világ beszippantott. Faltam az oldalakat, és gyönyörködtem a borítóban. A Halállal kapcsolatban nagyon megkedveltem, pedig az első 200 oldalig nem értettem, hogy szeretheti őt bárki is. Aztán a szívem az igazság pillanatában megdobbant iránta. A végén viszont az erőszakossága miatt nem igazán tudtam eldönteni, melyikükkel járna jobban a Császárnő. És basszus… Matthew…. még mindig bele vagyok zúgva. Ilyen nincs… vele is el tudnám képzelni Evie-t, ha már itt tartunk :D megveszek a folytatásért.


Népszerű idézetek

>!
wildboszi

Én a Halál vagyok, te pedig az Élet. Téged nekem teremtettek.

188. oldal 19.fejezet

8 hozzászólás
>!
DarknessAngel

– Rengeteg könyv közül választhatnál, de te a személyes könyvtáramból akarsz. Tudod te, milyen értékesek ezek a könyvek? Hogy milyen sok gondoskodást igényel, hogy megőrizzem eredeti formájukat?
Ránéztem. – Mert első kiadások.
– Mert az enyéim. Vagyonokat költöttem arra, hogy megőrizzem őket a különféle otthonaimban és az utazásaim során. Háborúk és katasztrófák közepette óvtam őket.
Összehúztam a szemöldököm. – Úgy beszélsz róluk, mint a gyerekeidről.
Felemelte a poharát. – Valóban ők a legközelebbi barátaim.

271. oldal

5 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989 P

– Nem elég, hogy őrült Arkánumokkal kell megküzdenünk, most jönnek az őrült kannibálok is. Mi lehet ennél rosszabb? – emelte drámai mozdulattal az ég felé az öklét. – Egy kis nyugalmat, ha kérhetnék!
– Kannibál Arkánum – motyogta Matthew.
– Kösz, hogy emlékeztetsz rá, hogy ilyen hibrid is létezik.

116. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Finn · Matthew Mat Zero Matto
>!
wildboszi

Gyere,érints meg…de megfizeted az árát!

79. oldal 7.fejezetv

>!
wildboszi

Jobb, ha tudod ,hogy lassan megkergülök az unalomtól.

255. Oldal 20. Fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Veronica Roth: A beavatott
Rick Yancey: Az ötödik hullám
Dan Wells: Fragments – Töredékek
J. L. Armentrout: Origin
Cassandra Clare: Üvegváros
Richelle Mead: A halál csókja
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték
Gayle Forman: Ha maradnék
Maggie Stiefvater: Forever – Örökké