Endless ​Knight – Végtelen lovag (Az Arkánum Krónikák 2.) 379 csillagozás

Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Néhány évszázadonként eljön az idő, amikor a tarot kártya lapjai életre kelnek, hogy megküzdjenek egymással, életre-halálra.

– Minden játékban végzett velem?
– Nem mindben. De a Lótusz Hölgye akkor is meghalt.
– Vagyis mások öltek meg… Nyertem már játékot? – Azt kívántam, bárcsak ne tudnám meg. – Hányszor?
Matthew habozott.
– Többet, mint bárki más előtte. Vagy azóta.
Akkor gyilkosságban rekordtartó vagyok. Nem csoda, ha Selena annyira aggódik, amikor új Arkánumokkal találkozunk. Mindenkinek rám fáj a foga.
– Ki kapott el?
Matthew a kezét nézte. Téma lezárva.
– Akkor azt áruld el legalább, hogy a Halál hányszor kapott el!
– Ez a Halál? Az utolsó három játékban kétszer. – Matthew barna szeme elkomorodott, amikor hozzátette: – Gyakorlat teszi a mestert.

Tegyél fel mindent egy lapra!

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
376 oldal · ISBN: 9789633999486 · Fordította: Szoboszlay Anna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
376 oldal · ISBN: 9789633999493 · Fordította: Szoboszlay Anna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
374 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994474 · Fordította: Szoboszlay Anna

2 további kiadás


Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Jackson Deveaux · Aric Domīnija (Halál) · Evangeline "Evie" Greene · Matthew Mat Zero Matto · Finn · Lark Inukai · Ogen · Selena Lua


Kedvencelte 97

Most olvassa 16

Várólistára tette 183

Kívánságlistára tette 172

Kölcsönkérné 5


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Nagyon meglepődtem és egyben kellemeset is csalódtam, mikor az utolsó pillanatban kiderült, hogy a Könyvhétre mégis megjelenik a könyv, ezúton szeretném megköszönni @Könyvmolyképző -nek, hogy kiadták, valamint a borító is nagyon szépre sikeredet.

A történet ott folytatódik ahol az előző kötet abba maradt.
Szövetségesek és ellenségek váltakoznak, akit barátnak hiszel ellenség, és akit ellenségnek az barát lesz végül.
Egy igazi érzelmi hullámvasút volt számomra a könyv.
Ami nagyon tetszett, minden lapján történik valami, feszültséggel vegyes izgalommal faltam a sorokat és nagyon megkönnyebbültem mikor valami jól zárult.
Külön rajongással vettem, hogy végre a Halál is színre lép.
Hogy őszinte legyek, legyen bármilyen arrogáns (meglehet érteni, hogy miért lett ilyen), nekem Ő az első számú kedvencem.
Nagyon tetszett, hogy egyre többet megismerek belőle, még annak ellenére is, hogy olyan „cukin” kegyetlen tud lenni.
Evie – t néha nem értettem, de annak örültem, hogy használta a képességeit és nem csak kesergett.
A vége nagyon izgalmasra sikeredet, és nagyon várom a következő kötetet.

Amit viszont nem értek, hogy enyhén szólva is több mint erotikusra sikeredtek jelenetek, hogy lehet a könyv a vörös pöttyös kategóriában? :)

Kedvenc és nagyon jó szívvel ajánlom! Olvassátok! :)

20 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Igazi 'kreszlikólos' izgalmas és dögös történet. Meglepetést nem okozott, mivel angolul már elolvastam. Azonban innentől kezdve a részek eléggé függővégesek, úgyhogy várom a befejező, 6. rész megjelenését, mielőtt belevágnék a folytatásba. És hát a magyar megjelenés is elhúzódik. Már meg sem lepődök.
Az írónő fantáziája kimeríthetetlen, ahogy a felnőtt sorozatánál már bebizonyította. (Halhatalanok alkonyat után)
A zombik mellé kannibálok is jönnek, és maga a Halál is megjelenik. Méghozzá igazi szívtipró képében.
Innentől kezdve a szerelmi háromszögek utálói szedjenek nyugtatókat, mert az írónő az idegeinken táncol.
Összegezve – pörgős-fordulatos-izgalmas és helyenként szexi disztópikus fantasy, nemcsak fiataloknak.

3 hozzászólás
Naiva P>!
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Már úgy hiányzott Kresley Cole, és az ő világa. Ő az egyik kedvenc írónőm. Zseniális a képzelőereje, nem fogy ki a jó ötletekből, és nagyon meg tudja szerettetni az antihőseit, negatív szereplőit is. Benne soha nem csalódom.
Majdnem 4 évet kellett (volna) várnom erre a könyvre a Méreghercegnő óta. Azóta angolul behoztam a lemaradást. Egyszerűen imádtam.
Ez a rész szerintem izgalmasabb volt, mint a Méreghercegnő, Ebben sokkal több volt az akció és a fordulat. Tetszettek az új karakterek is.
Evangeline-t – olyan gyönyörű neve van – nagyon szeretem. Olyan jó képességei vannak. Ráadásul merész, bevállalós és még csak alig 17. A Jack vs. Aric kérdés esetén, nem titok, kihez húz inkább a szívem, de mégis hiányoltam a cajun srácot.
Bízom benne, hogy nem kell újabb 4 évet várni a magyar folytatásra. spoiler

8 hozzászólás
DarknessAngel>!
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Végre hosszú várakozás után megérkezett a folytatás. És őszintén? Szerintem erre megérte várni. :) A történet szerencsére ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, így nem voltak nagy kiesések. Ugyanolyan örömmel kezdtem neki, mint a Méreghercegnő-nek, ugyanannyira izgultam a szereplőkért most is, és az utolsó mondat elolvasása után, ugyanannyira várom a folytatást, mint 2015-ben.
Evie szerintem még mindig egy nagyon jó főhős. Kellőképpen bátor és elszánt, itt-ott igazi fúria is tud lenni, ha a helyzet úgy kívánja, viszont tartja magát ahhoz, hogy nem játszik. Elvégre az Árkánumokon kívül is elegendő veszély leselkedik rájuk.
Ami a kis csapatát illete… remélem mindegyikük túléli, mert már mindenkit megszerettem. Jacksonnak is annyira örültem, amikor végre képes volt feldolgozni ezt az egész sokkot, ami a nyakába hullot. Azzal, hogy a Halál is felbukkant, nagyon meg lett nehezítve ez a szerelmi szál, mert basszuuus… erre nagyon nem számítottam. De persze imádom! Jacksont, a Halált, ez tényleg nem lesz könnyű. :/ Azt se tudom, egyenlőre én kinek a pártján állok.
Remélem hamar jön a folytatás, mert ez így kész kínzás.
A borító szerintem nagyon szép lett. *-*

9 hozzászólás
MFKata>!
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Ez a játék mindenkit hidegvérű gyilkossá tesz.
Nagyon sokat kellett várni a folytatásra, de higgyétek el, hogy megérte! Az egyik legjobb posztapokaliptikus regény, amit olvastam! A könyv első felében lerágtam a körmöm, míg a második felében még több információt kapunk a világról, a kártyákról és persze a Halálról. Nesze nekem szerelmi háromszög ;-) Viszont nagyon sok kártya maradt fedetlen, úgyhogy nagyon remélem, hogy a folytatásra nem kell ennyit várni!

https://mfkata-about.blogspot.hu/2017/06/kresley-cole-e…

5 hozzászólás
vikcs>!
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

"A könyv rögtön ott folytatódik, ahol az első részt befejezték, szóval rögtön bele is csöppenünk az izgalmak tengerébe. A cél, még mindig ugyanaz: legyőzni a Halált. Útközben azonban Eviéknek rengeteg problémával és nehézséggel kell szembenézniük, valamint maguk között is meg kell teremteni az összhangot. Szövetségek köttetnek és bomlanak szét, barátok jönnek, majd döfnek hátba, amit igaznak hittünk, az mindvégig hazugság volt.

Nem hazudok azzal, ha azt mondom, nem tudtam letenni és pörögtek a lapok. Szinte minden egyes oldalon és fejezetben újabb és újabb akadályok, veszélyek, problémák jöttek, amelyek olyan izgalmassá varázsolták a történetet, hogy képtelen voltál másra gondolni mindaddig, amíg fel nem faltad az egész könyvet. True Story.

A szerelmi szál most is nagyon tetszett, bár néha picit elvesztettem a fonalat, minden olyan gyorsan zajlott, viszont bejött a képbe a Halál(grrrr), aki nem az, akinek eddig gondoltuk. Utáltam, annyira utáltam, utána pedig elkezdtem … szeretni?! Megérteni? Sajnálni? Talán ez így mind egyben.

Kresley Cole fantasztikus! Olyan fantáziával rendelkezik, amelyet sokan megirigyelnének. Olyan remek stílusban ír és úgy csavarja a szálakat, ahogy csak tudja. Le a kalappal! Kérjük a következőt! :)"

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/08/kresley-cole-…

Xoxoribizli P>!
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Annyira, annyira, annyira JÓ VOLT!
Esküszöm könnyek gyűltek a szemembe, hogy vége lett!
Az előző rész után nem éreztem, hogy ez a sorozat a kedvencem lesz, csalódás volt Kresley Colehoz képest, akit évek óta a kedvenceim közé sorolok. Most viszont úgy érzem, hogy bár a Halhatatlanok alkonyat után c. sorozat az egyik legnagyobb kedvencem, ez a könyv kenterbe verte, pedig ezt soha, SOHA nem gondoltam volna.
Megyek, le kell nyomom az adrenalin szintemet.

3 hozzászólás
KönyvMoly_1989>!
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Izgalmas volt!!!! És ez a borító… Gyönyörű!
Kresley Cole roppantul ért a történetmeséléshez és a bonyodalmak fokozásához. Tetszik a világfelépítés és a Tarot még mindig lenyűgöző központi téma. Igazán eredeti! :)
A „Halál” egyedi, ellentmondásos, különleges egyéniség, aki elvitte a hátán a könyv második felét.
Evie – t még mindig kedvelem, de őszintén remélem, hogy nem keveredik bele egy bonyolult, túlkomplikàlt szerelmi háromszögbe.
Még kell egy kis plusz számomra, hogy 5 csillagot adjak, de nagy reményeket fűzök a következő részhez. amire remélhetőleg nem kell éveket várni

3 hozzászólás
Kawaii_vIVIv>!
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Sokkal jobb volt mint az első rész szerencsére. Több volt az izgalom és kevésbé kaptam agybajt. :D Matthew és az ő „zagyvaságait” továbbra is nehezen tudtam megszokni, bár az előző részhez képest elviselhetőbb volt. Személyes véleményem szerint a srác nem olyan Bolond, mint amilyennek látszik.
Jackson-Evie-Halál háromszög elég érdekesre sikeredett. Lövésem sincs kinek kéne szurkolni a két pasi közül. Érdekel Jackson magyarázata, továbbá a Halált is megértem, de itt akkor sem ő dönt. Kíváncsi vagyok mi fog ebből az egészből kisülni.

perpetua P>!
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Nehéz volt kivárni a két évet, de teljes mértékben megérte. Engem levett a lábamról az első rész, és egyáltalán nem okozott csalódást a második kötet se.
Nem örültem, hogy ennyivel rövidebb a könyv, de szerencsére nem lett ettől rosszabb vagy kevésbé eseménydús. Eddig még csak ismerkedtünk a játékkal, felmértük a helyzetet, de most már elkezdődtek az események. Láthattunk izgalmas összecsapásokat, és megismerhettünk újabb érdekes kártyalapokat is. Evie-nek még van mit tanulnia, hogy igazi Császárnő váljon belőle, vagy legalábbis kíváncsi vagyok, hogy ki tud e mást hozni a helyzetéből. Jack még mindig a szívem csücske, de tökéletesen alakította a szálakat az Írónő, mert természetesen megszeretettem a magányos lovagot is. Hosszú várakozás után megismertük a titokzatos Halált, akitől mindenki tart.
Még olvastam volna több száz oldalt ebből a regényből, de ha türelmesen várok, remélem a folytatás is ugyanilyen jó lesz, főleg, hogy megint igazán érdekesen zárult ez a kötet.
Jajj és hozzáteszem, hogy én nagyon örültem a borítóváltoztatásnak. Az első részét imádtam, de a másodikat sose éreztem az igazinak, mert nem nyert meg magának a borítón látható halál, de így nagyon mutatós lett. :)

7 hozzászólás

Népszerű idézetek

wildboszi>!

Én a Halál vagyok, te pedig az Élet. Téged nekem teremtettek.

188. oldal 19.fejezet

8 hozzászólás
DarknessAngel>!

– Rengeteg könyv közül választhatnál, de te a személyes könyvtáramból akarsz. Tudod te, milyen értékesek ezek a könyvek? Hogy milyen sok gondoskodást igényel, hogy megőrizzem eredeti formájukat?
Ránéztem. – Mert első kiadások.
– Mert az enyéim. Vagyonokat költöttem arra, hogy megőrizzem őket a különféle otthonaimban és az utazásaim során. Háborúk és katasztrófák közepette óvtam őket.
Összehúztam a szemöldököm. – Úgy beszélsz róluk, mint a gyerekeidről.
Felemelte a poharát. – Valóban ők a legközelebbi barátaim.

271. oldal

5 hozzászólás
wildboszi>!

Gyere,érints meg…de megfizeted az árát!

79. oldal 7.fejezetv

KönyvMoly_1989>!

– Nem elég, hogy őrült Arkánumokkal kell megküzdenünk, most jönnek az őrült kannibálok is. Mi lehet ennél rosszabb? – emelte drámai mozdulattal az ég felé az öklét. – Egy kis nyugalmat, ha kérhetnék!
– Kannibál Arkánum – motyogta Matthew.
– Kösz, hogy emlékeztetsz rá, hogy ilyen hibrid is létezik.

116. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Finn · Matthew Mat Zero Matto
vikcs>!

– Mi jár a fejedben, teremtmény? – kérdezte elfúló hangon.
Hogy végignyalom a rúnáidat.

306. oldal

3 hozzászólás
wildboszi>!

Jobb, ha tudod ,hogy lassan megkergülök az unalomtól.

255. oldal, 20. fejezet


A sorozat következő kötete

Az Arkánum Krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Charlie N. Holmberg: A papírmágus
Rick Riordan: Athéné jele
Richelle Mead: A halál csókja
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Darren Shan: Zom-B
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja
Karen Marie Moning: Új nap virrad
Julie Buxbaum: Három dolgot mondj
Meg Cabot: Menekülés