Endless ​Knight – Végtelen lovag (Az Arkánum Krónikák 2.) 495 csillagozás

Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Néhány évszázadonként eljön az idő, amikor a tarot kártya lapjai életre kelnek, hogy megküzdjenek egymással, életre-halálra.

– Minden játékban végzett velem?
– Nem mindben. De a Lótusz Hölgye akkor is meghalt.
– Vagyis mások öltek meg… Nyertem már játékot? – Azt kívántam, bárcsak ne tudnám meg. – Hányszor?
Matthew habozott.
– Többet, mint bárki más előtte. Vagy azóta.
Akkor gyilkosságban rekordtartó vagyok. Nem csoda, ha Selena annyira aggódik, amikor új Arkánumokkal találkozunk. Mindenkinek rám fáj a foga.
– Ki kapott el?
Matthew a kezét nézte. Téma lezárva.
– Akkor azt áruld el legalább, hogy a Halál hányszor kapott el!
– Ez a Halál? Az utolsó három játékban kétszer. – Matthew barna szeme elkomorodott, amikor hozzátette: – Gyakorlat teszi a mestert.

Tegyél fel mindent egy lapra!

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: 16 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
374 oldal · ISBN: 9789633999486 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2018
374 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633994474 · Fordította: Acsai Roland
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
374 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633994481 · Fordította: Acsai Roland

1 további kiadás


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Aric Domīnija (Halál) · Jackson Deveaux · Evangeline "Evie" Greene · Matthew Mat Zero Matto · Finn · Lark Inukai · Ogen · Selena Lua


Kedvencelte 117

Most olvassa 18

Várólistára tette 195

Kívánságlistára tette 193

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Nagyon meglepődtem és egyben kellemeset is csalódtam, mikor az utolsó pillanatban kiderült, hogy a Könyvhétre mégis megjelenik a könyv, ezúton szeretném megköszönni @Könyvmolyképző -nek, hogy kiadták, valamint a borító is nagyon szépre sikeredet.

A történet ott folytatódik ahol az előző kötet abba maradt.
Szövetségesek és ellenségek váltakoznak, akit barátnak hiszel ellenség, és akit ellenségnek az barát lesz végül.
Egy igazi érzelmi hullámvasút volt számomra a könyv.
Ami nagyon tetszett, minden lapján történik valami, feszültséggel vegyes izgalommal faltam a sorokat és nagyon megkönnyebbültem mikor valami jól zárult.
Külön rajongással vettem, hogy végre a Halál is színre lép.
Hogy őszinte legyek, legyen bármilyen arrogáns (meglehet érteni, hogy miért lett ilyen), nekem Ő az első számú kedvencem.
Nagyon tetszett, hogy egyre többet megismerek belőle, még annak ellenére is, hogy olyan „cukin” kegyetlen tud lenni.
Evie – t néha nem értettem, de annak örültem, hogy használta a képességeit és nem csak kesergett.
A vége nagyon izgalmasra sikeredet, és nagyon várom a következő kötetet.

Amit viszont nem értek, hogy enyhén szólva is több mint erotikusra sikeredtek jelenetek, hogy lehet a könyv a vörös pöttyös kategóriában? :)

Kedvenc és nagyon jó szívvel ajánlom! Olvassátok! :)

20 hozzászólás
Mrs_Curran_Lennart P>!
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Igazi 'kreszlikólos' izgalmas és dögös történet. Meglepetést nem okozott, mivel angolul már elolvastam. Azonban innentől kezdve a részek eléggé függővégesek, úgyhogy várom a befejező, 6. rész megjelenését, mielőtt belevágnék a folytatásba. És hát a magyar megjelenés is elhúzódik. Már meg sem lepődök.
Az írónő fantáziája kimeríthetetlen, ahogy a felnőtt sorozatánál már bebizonyította. (Halhatalanok alkonyat után)
A zombik mellé kannibálok is jönnek, és maga a Halál is megjelenik. Méghozzá igazi szívtipró képében.
Innentől kezdve a szerelmi háromszögek utálói szedjenek nyugtatókat, mert az írónő az idegeinken táncol.
Összegezve – pörgős-fordulatos-izgalmas és helyenként szexi disztópikus fantasy, nemcsak fiataloknak.

9 hozzászólás
Dóri_Margit P>!
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

"Hogy gyűlölhet és vágyakozhat egyszerre?"♥

Izgalmasabb, mint az első rész volt. Ez a könyv egy érzelmi kavalkád.

Belevaló csaj Evie és végre használja is erejét.
Tetszik, hogy érezni lehet, hogy Evie csak 17 éves, mindent meg kell tapasztaljon. De nem bugyuta mód teszi ezt. Vele örültem, nevettem és csalódtam hatalmasat.

Jackson hát nem tudtam neked szurkolni onnantól, hogy színre lépett Aric. Amolyan besétált és minden törlődött :D A türelme… húúú na, az felháborító :D

Volt egy szépség és szörnyeteg flessem azért benne, de tetszett ez a szál.
Megismerni jobban a Halált… micsoda múltjuk van, így már jobban meglehet őket érteni. Ugyanakkor micsoda szikra és vonzalom van köztük.
Zseniálisan van felépítve, kidolgozva az érzelmi mélysége a könyvnek.♥

Az előző rész kicsit vontatott lett, de ez, itt csak úgy jöttek az információk, a fordulatok és utána a padlót fogott államât és a kigúvadt szemeimet kellett rávenni, hogy megeméssze a látottakat…Tekervényes, kíváncsi vagyok, mit rejt a következő rész.
♥♥♥ Ohhh és a vége, gyilkos függővég… ördögi kacaj ^^

Black_widow P>!
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Olyan érzés volt olvasni a második részt, mintha egy másik író tollából származna. Az élményhez valószínűleg nagyban hozzájárult többek között az is, hogy ehhez a részhez más fordító asszisztált, aki csodás munkát végzett.
Nem titkoltam, hogy a Méreghercegnő nem nyerte el a tetszésemet, sőt… Nem is értettem mire ez a nagy felhajtás a sorozatot illetően. Ezzel szemben a Végtelen lovag minden egyes sorát faltam. A cselekmény, az elbeszélés a történések dinamikája teljesen más volt, mint az előző kötetben. Végre teljes valójában színre lépett a Halál, ami szintén adott egy kis pikantériát a történetnek. Itt már érződik Evie jellemfejlődése is. Sokkal talpraesettebb és kevesebbet nyavalyog. off Jack eddig sem volt a szívem csücske, most meg pláne. Aki egyszer hazudik mindig hazug marad. off
Remélem a harmadik rész képes lesz felérni a másodikhoz, ugyanis az írónő nagyon magasra tette a mércét.

14 hozzászólás
nicosia P>!
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Kifejezetten érdekes volt, sokal gazdagabbá vált a történet, mint azt az első részből sejteni lehetett. Nagyon komor a hangulata, és időnként kifejezetten nyers, nekem több helyen is megviselte a kis hófehér lelkelmet. Ráadásul meg is ingott a Jackbe vetett hitem, és elkezdtem Aric párti lenni. Ki érti ezt?
A 4 csillag annak szól, hogy még mindig ki vagyok akadva azon, hogy 7! részes, és Magyarországon 7! év alatt sikerült kiadni az első 3 részt. Vajon így mikor fogom tudni elolvasni a teljes sorozatot?

3 hozzászólás
Kate20>!
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Ebben a kötetben sem csalódtam. Kresley a fantasy igazi mestere. Tudja, hogy kell alakítani a szálakat, hogy az embernek pattanásig feszüljön az idege. És ez a hatás a kötet elejétől a végéig tartott.
Hogy ajánlom-e a Végtelen lovagot? Még szép!
Volt olyan jó mint az első rész? Úgy gondolom igen.
Evie olykor egy kissé lobbanékony nőszemély? Ó,iiiigen hiszen ő a Császárnő! A természetéből fakad.
Egy tizes skálán mennyire vett le a lábamról Aric? Nem tudom számokkal leírni. Csodás és felvillanyozó karaktere az Arkánum krónikáknak.
Alig várom hogy belevessem magam a 3.részbe…

DarknessAngel>!
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Végre hosszú várakozás után megérkezett a folytatás. És őszintén? Szerintem erre megérte várni. :) A történet szerencsére ott folytatódott, ahol az első abbamaradt, így nem voltak nagy kiesések. Ugyanolyan örömmel kezdtem neki, mint a Méreghercegnő-nek, ugyanannyira izgultam a szereplőkért most is, és az utolsó mondat elolvasása után, ugyanannyira várom a folytatást, mint 2015-ben.
Evie szerintem még mindig egy nagyon jó főhős. Kellőképpen bátor és elszánt, itt-ott igazi fúria is tud lenni, ha a helyzet úgy kívánja, viszont tartja magát ahhoz, hogy nem játszik. Elvégre az Árkánumokon kívül is elegendő veszély leselkedik rájuk.
Ami a kis csapatát illete… remélem mindegyikük túléli, mert már mindenkit megszerettem. Jacksonnak is annyira örültem, amikor végre képes volt feldolgozni ezt az egész sokkot, ami a nyakába hullot. Azzal, hogy a Halál is felbukkant, nagyon meg lett nehezítve ez a szerelmi szál, mert basszuuus… erre nagyon nem számítottam. De persze imádom! Jacksont, a Halált, ez tényleg nem lesz könnyű. :/ Azt se tudom, egyenlőre én kinek a pártján állok.
Remélem hamar jön a folytatás, mert ez így kész kínzás. A borító szerintem nagyon szép lett. *-*

10 hozzászólás
Naiva P>!
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Már úgy hiányzott Kresley Cole, és az ő világa. Ő az egyik kedvenc írónőm. Zseniális a képzelőereje, nem fogy ki a jó ötletekből, és nagyon meg tudja szerettetni az antihőseit, negatív szereplőit is. Benne soha nem csalódom.
Majdnem 4 évet kellett (volna) várnom erre a könyvre a Méreghercegnő óta. Azóta angolul behoztam a lemaradást. Egyszerűen imádtam.
Ez a rész szerintem izgalmasabb volt, mint a Méreghercegnő, Ebben sokkal több volt az akció és a fordulat. Tetszettek az új karakterek is.
Evangeline-t – olyan gyönyörű neve van – nagyon szeretem. Olyan jó képességei vannak. Ráadásul merész, bevállalós és még csak alig 17. A Jack vs. Aric kérdés esetén, nem titok, kihez húz inkább a szívem, de mégis hiányoltam a cajun srácot.
Bízom benne, hogy nem kell újabb 4 évet várni a magyar folytatásra. spoiler

8 hozzászólás
MFKata>!
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

Ez a játék mindenkit hidegvérű gyilkossá tesz.
Nagyon sokat kellett várni a folytatásra, de higgyétek el, hogy megérte! Az egyik legjobb posztapokaliptikus regény, amit olvastam! A könyv első felében lerágtam a körmöm, míg a második felében még több információt kapunk a világról, a kártyákról és persze a Halálról. Nesze nekem szerelmi háromszög ;-) Viszont nagyon sok kártya maradt fedetlen, úgyhogy nagyon remélem, hogy a folytatásra nem kell ennyit várni!

https://mfkata-about.blogspot.hu/2017/06/kresley-cole-e…

5 hozzászólás
vikcs>!
Kresley Cole: Endless Knight – Végtelen lovag

"A könyv rögtön ott folytatódik, ahol az első részt befejezték, szóval rögtön bele is csöppenünk az izgalmak tengerébe. A cél, még mindig ugyanaz: legyőzni a Halált. Útközben azonban Eviéknek rengeteg problémával és nehézséggel kell szembenézniük, valamint maguk között is meg kell teremteni az összhangot. Szövetségek köttetnek és bomlanak szét, barátok jönnek, majd döfnek hátba, amit igaznak hittünk, az mindvégig hazugság volt.

Nem hazudok azzal, ha azt mondom, nem tudtam letenni és pörögtek a lapok. Szinte minden egyes oldalon és fejezetben újabb és újabb akadályok, veszélyek, problémák jöttek, amelyek olyan izgalmassá varázsolták a történetet, hogy képtelen voltál másra gondolni mindaddig, amíg fel nem faltad az egész könyvet. True Story.

A szerelmi szál most is nagyon tetszett, bár néha picit elvesztettem a fonalat, minden olyan gyorsan zajlott, viszont bejött a képbe a Halál(grrrr), aki nem az, akinek eddig gondoltuk. Utáltam, annyira utáltam, utána pedig elkezdtem … szeretni?! Megérteni? Sajnálni? Talán ez így mind egyben.

Kresley Cole fantasztikus! Olyan fantáziával rendelkezik, amelyet sokan megirigyelnének. Olyan remek stílusban ír és úgy csavarja a szálakat, ahogy csak tudja. Le a kalappal! Kérjük a következőt! :)"

Bővebben a blogomon: http://konyvmaniablog.blogspot.hu/2017/08/kresley-cole-…


Népszerű idézetek

wildboszi>!

Én a Halál vagyok, te pedig az Élet. Téged nekem teremtettek.

188. oldal 19.fejezet

8 hozzászólás
DarknessAngel>!

– Rengeteg könyv közül választhatnál, de te a személyes könyvtáramból akarsz. Tudod te, milyen értékesek ezek a könyvek? Hogy milyen sok gondoskodást igényel, hogy megőrizzem eredeti formájukat?
Ránéztem. – Mert első kiadások.
– Mert az enyéim. Vagyonokat költöttem arra, hogy megőrizzem őket a különféle otthonaimban és az utazásaim során. Háborúk és katasztrófák közepette óvtam őket.
Összehúztam a szemöldököm. – Úgy beszélsz róluk, mint a gyerekeidről.
Felemelte a poharát. – Valóban ők a legközelebbi barátaim.

271. oldal

5 hozzászólás
Black_widow P>!

Mindannyian arra születtünk, hogy rossz dolgokat műveljünk.

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene
KönyvMoly_1989>!

– Nem elég, hogy őrült Arkánumokkal kell megküzdenünk, most jönnek az őrült kannibálok is. Mi lehet ennél rosszabb? – emelte drámai mozdulattal az ég felé az öklét. – Egy kis nyugalmat, ha kérhetnék!
– Kannibál Arkánum – motyogta Matthew.
– Kösz, hogy emlékeztetsz rá, hogy ilyen hibrid is létezik.

116. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Finn · Matthew Mat Zero Matto
wildboszi>!

Gyere,érints meg…de megfizeted az árát!

79. oldal 7.fejezetv


A sorozat következő kötete

Az Arkánum Krónikák sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Anna Banks: Poszeidón
Richelle Mead: A végső áldozat
Isaac Marion: Eleven testek
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Carlos Ruiz Zafón: Marina
Rainbow Rowell: Csak így tovább
Richelle Mead: Vérvonalak
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Marah Woolf: Ne szeress!