Endless ​Knight (The Arcana Chronicles 2.) 23 csillagozás

Kresley Cole: Endless Knight Kresley Cole: Endless Knight Kresley Cole: Endless Knight

In the second book of the Arcana Chronicles Evie has now fully come into her powers as the tarot Empress. And Jackson was there to see it all. In the aftermath of killing Arthur, the tarot Alchemist, Evie realizes that a war is brewing between the other teens that, following the apocalypse, have been given powers and its kill or be killed. Things get even more complicated when Evie meets Death, the mysterious, sexy Endless Knight. Somehow the Empress and Death share a romantic history – one that Evie can't remember, but Death can't forget. She is drawn to the Endless Knight, but is in love with Jack. Determined to discover why she's been granted these powers, Evie struggles to accept her place in a prophecy that will either save the world, or completely destroy it.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Simon & Schuster, London, 2014
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780857079220 · ASIN: 0857079220
>!
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9780857079220
>!
Simon & Schuster, New York, 2014
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781442436688

1 további kiadás


Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Jackson Deveaux · Evangeline "Evie" Greene · Aric Domīnija (Halál) · Matthew Mat Zero Matto · Finn · Lark Inukai · Selena Lua


Kedvencelte 7

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Kresley Cole: Endless Knight

Régóta szerettem volna elolvasni ezt a könyvet, de nem azt kaptam, amit vártam.
A Méreghercegnő a kedvencemmé vált, ezért reméltem, hogy a sorozat második része is legalább annyira elnyeri a tetszésemet. Sajnos nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet, visszaesésnek tűnt az első részhez képest.
A könyv első fele tetszett, a cselekmény többnyire izgalmas volt, és lekötötte a figyelmemet, azonban attól kezdve, hogy spoiler elveszett az érdeklődésem a történet iránt.
Kicsit úgy érzem, hogy a szereplőkben is csalódtam.
Evie eddig se volt az a hű-de-fantasztikus-főszereplő, de ezek után még kevésbé kedvelem.
Jacksonnal kapcsolatban is kiderült néhány dolog. Az, hogy spoiler nem lepett meg, ugyanis már korábban elspoilereztem magamnak, de az, hogy spoiler totál váratlanul ért. Komolyan mondom, el se hittem, amit olvasok. Hogy tehette???
Aric eleinte semleges szereplő volt számomra, a könyv vége felé kezdtem csak egy kis szimpátiát érezni iránta, amikor a múltjáról mesélt Evienek. Aztán jött ez a rész: “Damn you, Empress, you will choose me! You must. He can move on. I cannot!” Kis hisztis. Vissza a semleges zónába. És egyáltalán nem tetszik az az elgondolás, hogy spoiler El-csé-pelt!
Selena és Finn nagyon keveset szerepelt, viszont Lark érdekes karakternek tűnik.
Bár függővéggel ért véget, és a folytatás is a polcomon van, mégsem érzem a késztetést, hogy elkezdjem. Talán majd máskor.

Ittimi78>!
Kresley Cole: Endless Knight

Ez igen intenzív volt…

Tudjátok, olyan történet, amivel kelsz, fekszel, az utcán, menet közben is olvasod, majd bele is álmodod magad :D Nekem legalábbis sikerült, és bár semmi nem úgy történt később, de gondolom az látszik, hogy mennyire elmerültem benne :)))

Ilyen mércével már nehéz lesz másik poszt-apokaliptikus YA-t olvasnom. Nem volt egy pillanatnyi idő sem fellélegezni, csak sodródtam tehetetlenül az árral és reméltem a jó szerencsét.

A történetről…
Képzelj el egy olyan világot, ahol minden növény, állat és az emberek nagy része is kipusztult egy apokaliptikus villanás során. Akik életben maradtak egymást vadásszák, hogy rabszolgának használják, vagy szaporodni (nagyon kevés nő maradt), vagy éppen megenni egymást… Ebben a világban – ahol senkiben nem lehet megbízni, mindenkitől félni kell, miközben a napi élelmedért folytatsz harcot –, megjelenik 21 természetfeletti lény. 21 különleges képességekkel rendelkező ember (a tarot kártya fő arkánum lapjait képviselve), akikről nem tudsz semmit, csak annyit, hogy valamilyen játékot játszanak, aminek sajnos te is a részese vagy, mint a 22 arkánum (legalábbis ezt állítják rólad) és ami addig tart, míg a végén csak egy marad életben.

Számít e, hogy akarsz e játszani? Nem.
Számít e, hogy semmit nem tudsz a játékról? Nem.
Számít e, hogy nem kaptál fizikai és szellemi felkészítést? Nem.

Csak egy valami számít. Death. A halál. Vörös szemű, fehér lovon, fekete páncélban, karddal a kezében. Egy sebezhetetlen gyilkoló gép. Gyenge pontja nincs, egyet kivéve. És az Te vagy. Egy villanás alatt kivégez bárkit, aki megpróbál ártani neked. Hogy miért? Mert a halálodat magának követeli. Nem lehet senki másé. Csak az övé…

2 hozzászólás
Vicky3>!
Kresley Cole: Endless Knight

Itt is van a poszt-apokaliptikus fantasy történet folytatása, ami egy lélegzetvételnyi szünetet nem hagy az élet-halál harc közben.

Bővebben: http://three-points-of-view.blogspot.hu/2015/03/kresley…

4 hozzászólás
Tufuka>!
Kresley Cole: Endless Knight

Mivel az előző részt pont egy elég komoly jelenet közben szakította félbe Cole, így kíváncsi voltam, hogy merre is tovább. Szerencsére pont ott folytatta, ahol abbahagyta.

A cselekmény nem egy kis délutáni teázáshoz való, tényleg durva és gyomorforgató képek követik egymást. Legyen itt szó agyatlan vérivó zombikról, kannibálokról, akik előszeretettel fogyasztanak az élő áldozatból, vagy éppen a mindenki feje felett lebegő csatáról, amiből csak egy kerülhet ki győztesen.
A könyv első felében folyamatosan menekültek szereplőink, még a folytatásban egy helyszínen voltunk, azonban az események végig pörögtek. Bevallom kicsit örültem is, hogy a könyv második felében nem azon kellett izgulni, hogy nah akkor most merre fussunk, hanem nagyobb hangsúly helyeződött az érzelmekre és a belső önmagukkal folytatott harcra.

Én kedvelem Evie-t. Érdekes volt látni, hogyan használja a szinte természetesnek vett erejét, és eljutott arra a szintre, amikor már nem irtózik magától annyira. Érdekes a kettősség a személyiségében, és az, hogy megpróbál ellenállni az ereje negatív hatásainak, és nem akar olyanná válni, mint a korábbi red bwitch. Sőt az is, hogy megpróbál valami kiutat keresni a játékból.
Nem volt neki könnyű, hiszen eleinte Jack viselkedésével kellett megbirkóznia, majd a változó érzései miatt saját magával is konfliktusba került. Ráadásul szembesülnie kellett egy olyan dologgal, amit hatalmas árulásnak tart. (Itt szeretném megjegyezni, hogy ez a mondvacsinált konfliktus béna volt. Most sír itt egy darabig ezen, de utána úgyis megbocsát az érintetteknek. Valami meghökkentőbbet is hozhatott volna az írónő, mert hát ez kissé lapos volt….)
Jack nem volt soha a szíven csücske, most sem lett az, de a könyv első felében elkezdtem megkedvelni. Érthető volt, ahogy reagált, és hogy idő kellett neki, hogy elfogadja Evie-t és a helyzetet. De valahogy nekem ő túl vadember, túlzottan ösztön hajtotta. Ami kiderült róla nem volt túl meglepő, sejteni lehetett az első részben is. Szerintem nem igazán való Evie-hez. Az első rész Evie-jéhez talán, de ehhez akivé formálódik, már nem annyira. Azt hiszem neki is változnia kell, és nyíltabbnak kell lennie, mert ahogy Evie is mondja, nem elég ha csak vonzalom van, meg kell kölcsönösen egymást érteniük, beszélgetniük kell. Bár az mindenképpen a pozitív dolgaihoz írható, hogy képes visszatartani Evie-t az ereje árnyékoldalaitól, de egy idő után már úgy érzem ennyi nem lesz elég.
Selenának nem jutott olyan sok szerep ebben a részben, de mint ahogy én korábban is leírtam ő az a karakter, akit soha nem fogok tudni megkedvelni. Bár tény, hogy ebben a részben mintha nyitott volna a többiek felé és főleg Evie felé, de ennek szerintem csak annyi az oka, hogy közös (volt) a céljuk.
Finn egyre kedvelhetőbb, nagyon drukkolok, hogy neki is jusson végre valaki. :D
Matt ezzel szemben eléggé egy wild card. Fogalmam sincs, hogy hova tegyem. Lehet csak a paranoiás énem került előtérbe, de nem bízok benne. Figyelmezteti a játékosokat, de a rébuszokban való beszélése néha az agyvérzés határára sodor. Időnként teljesen bolondnak érzem, máskor, hogy sokkal többet lát és tud, mint amit mi hiszünk. Viszont az tény, hogy nagyon érdekes szereplő.
Új szereplők is feltűntek, jó pár új Arcana-val ismerkedhettünk meg. Van akikkel csak néhányszor futottunk össze, és nem nagyon sikerült őket megismerni, van aki csak azért került fel a táblára, hogy megmutassa, hogy bizony vannak ördögi Arcana-k, van aki szimplán őrült volt (és nem a Matto-s értelemben), és vannak akik egyáltalán nem annak bizonyultak, akiknek mi őket gondoltuk.
Ez utóbbira példa Lark. Selena-val ellentétben őt végig kedveltem. Jó a könyv közepén okozott egy kisebb meglepetést, de őt sokkal őszintébbnek tartom, mint az íjászt bármikor is.
És bizony az új szereplők egyik legnagyobb meglepetése Death. Bár én az első könyv óta rá várok, de felül múlta minden elvárásom. Itt egy újabb Team spoiler tag. :D Bár azért nem vagyok teljesen elvakult, a kedvencem lett, de látom, hogy ő sem hibátlan. Azonban ha leküzdi a parancsolgató magatartását és kissé empatikusabb lesz, valamint nem lépi meg a könyv végén belengetett hülyeségét akkor nagyon lobbizunk majd neki egy boldog végért. (Nem mintha ez majd meghatna bárkit is, elvégre Cole úgyis azzal hozza össze Evie-t akivel ő akarja…)

A könyv zárójelentéből ítélve a Dead of Winterben a fő ellenfelek kifejezetten beteg karakterek lesznek. Sok izgalmas és hasonlóan idegőrlő jelenetre számítok, valamint, hogy akármerre is haladunk Cole jól zárja majd le a végső kötetben(amit nem tudunk mikor fog érkezni :D) ezt a szerelmi háromszöget. Mert az a gond ezzel, hogy egy idő után mindkét szereplőt megkedvelhetjük, és ott leszünk, ahol a part szakad. Hiába is nyer az, akinek mi drukkoltunk, fáj a szívünk a másikért. Szóval nem nagyon rajonganék érte, ha a felesleges fél meghalna, vagy kapna egy semmiből előhúzott párt. Még úgy sem, hogy én nem Team Jack vagyok. :)

Eszter_Virág>!
Kresley Cole: Endless Knight

Be kell valljam, az első része sokkal jobban tetszett. A cselekmény ebben nagyon leült, a civódás a fiúk között pedig teljesen abszurd mértéket öltött. Egy délutános olvasmánynak nem rossz, de többet nem kell várni tőle.

Firebolt>!
Kresley Cole: Endless Knight

As much as I hate love triangles, ez egyelőre izgalmas és kivételesen tényleg nehéz a választás. Még azt sem tudom, kit shipeljek jobban…. :D a sztori keveset haladt ès a Halálon kívül nem sok karakterfejlődést látunk (sőt, nála sem sokat), viszont a rejtett kis nyomok és félmondatok folyamatosan piszkálják az ember agyát (pl a 22. Arcana aki bárki lehet – akár Jack is?!), ráadásul sok szellemes megszólalás van, amiken jókat nevettem, így jár az 5 csillag. És Lark muglinak hívta Jacket. Muglinak! Imádom :D


Népszerű idézetek

Nusejka_Sentellion>!

„I am Death – and you are Life. You were made for me alone.”

Cheril>!

“What’s immortal life like?”

“Long.”

“Okay.”

Cheril>!

This is what I truly am…

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene
Mrs_Curran_Lennart P>!

“So that’s where you got those crowns.” Trying to keep things light, I said, “Admit it—you wear them when no one’s around. Play air tennis with the scepters?”
“No, Empress. I do not.”
“Can I, can I?”
On the verge of grinning, he said, “No, Empress, you may not.”
After that we talked more freely, the ice broken. I asked him which of the languages he spoke were hardest to learn (“Arabic, or possibly Hungarian”) and whether he watched TV (“Not if I can help it”).

Tufuka>!

“Well, aren’t you a good wittle doggie, Ogen?” I said. “You know how to sit, stay, and hush even better than Lark’s wolves.”
He stared, disbelieving that I’d just insulted him like that. “I am the DESECRATOR! I sit upon Lucifer’s knee!”
“That makes total sense, Scooby.”
With a puzzled expression, Death said, “You taunt him at your peril.”
“What’s he going to do? Kill me?” Over my shoulder I told Ogen, “Get in line, dick.”

Nusejka_Sentellion>!

Here we were: a mentally unstable Fool, an all but arrowless Archer, a magically challenged Magician, and me, running on fumes and anger.
What could possibly go wrong?

Cheril>!

“She said she was raised for this. I guess she can’t help it.” I couldn’t believe I was taking up for Selena. I turned to Matthew. “What’d you tell her to get her on my side?”

“The future. If she kills you, Death stabs her in the eye with her own arrow.”

“Such a lovely guy.”

Cheril>!

Jack squeezed my hand and gazed down at me. “À moi, Evangeline.”

I promised him: “Always.”

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene · Jackson Deveaux
Mrs_Curran_Lennart P>!

He was right; I was gone for him. Stupid to fight it. I gazed up at him, whispering, “Just, just don’t hurt me again. If I kiss you, and then you get disgusted . . .”
He gave a low laugh, moving his hips against mine. “Does it feel like I’m disgusted?”
I gasped. “Jackson!”
“You smell like honeysuckle. You likin’ ole Jack now?”
“I never stopped liking you. Even when you were warding me away with the power of Catholicism.”
“Can’t help the way I was raised—anything supernatural is supposed to be either a miracle or satanic.”
I rolled my eyes. “And you’re still trying to figure out which I am?”
“Non. I’m trying to figure out if I’m still Catholic.” He grinned that heart-stopping grin.
Gorgeous lips. I wanted them on mine.

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene · Jackson Deveaux
Nymeria96>!

“We need to find shelter, sweetheart. Preferably one with a standing roof and no body parts scattered around.”

6. oldal


A sorozat következő kötete

The Arcana Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Wells: Ruins
Jeaniene Frost: One Foot in the Grave
Isaac Marion: Warm Bodies
Kerstin Gier: Dream On
Joss Stirling: Seeking Crystal
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Maggie Stiefvater: Sinner
Meg Cabot: Forever Princess
Simone Elkeles: How to Ruin a Summer Vacation
Jenny Han: P.S. I Still Love You