Elfojtott ​üvöltés (Halhatatlanok alkonyat után 14.) 255 csillagozás

Kresley Cole: Elfojtott üvöltés Kresley Cole: Elfojtott üvöltés

Ebben ​az izgalmas történetben a New York Times sikerszerzője, Kresley Cole a
MacRieve klán sötét titkaiba vezeti be az olvasót.
Uilleam MacRieve azt hitte, leszámolt rettenetes múltjával, ám idővel mégis feltámad benne a régi harci szellem. A büszke vérfarkas legszívesebben a halált választaná… Aztán rátalál egy fiatal emberlányra, aki bátor és erős, így képes arra, hogy visszatartsa őt ettől a halálos meneküléstől. Chloe Todd rabszolgaként csöppen a számára teljesen új, szörnyekkel és varázslattal teli világba. Sötét lények fenik rá a fogukat, Chloe pedig attól retteg, hogy még az éjszakát sem éli túl. Ekkor azonban közbelép
MacRieve, az igéző szemű halhatatlan férfi, akinek az érintése maga az eleven láng.
Megmenti ellenségeitől, és abba a mindentől elszigetelt erődbe megy vele, ahol ifjúkorát
töltötte. Amikor azonban ágyba viszi a lányt, megelevenedik a múlt kísértete,
és próbára teszi, talán az őrületbe is kergeti a vérfarkast… Közeleg a… (tovább)

Kresley Cole: MacRieve

Eredeti mű

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Athenaeum, Budapest, 2018
400 oldal · ISBN: 9789632937823 · Fordította: Goitein Veronika
>!
Athenaeum, Budapest, 2018
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632937014 · Fordította: Goitein Veronika

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Nix · Uilleam MacRieve · Chloe Todd · Munro MacRieve


Kedvencelte 33

Most olvassa 6

Várólistára tette 48

Kívánságlistára tette 89

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Naiva P>!
Kresley Cole: Elfojtott üvöltés

Ezzel a borítóval már jobban ki vagyok békülve, mint az eredetivel. Akkor is, ha nem kifejezetten MacRieve.
Kresley Cole-t, az ő világát úgyis csak magasztalnám, ezért inkább ezt a részt most kihagyom. Már itt is lehet érezni a változást a sorozattal kapcsolatban. Főleg a következő résznél, Lanthe és Thronos köteténél lesz érezhető, hogy egy egészen más irányba fog haladni a sorozat. A hősnőt Chloét nagyon szerettem. Aranyos, vagány lány. Semmi idegesítő nem volt benne.
Tulajdonképpen ebben a sorozatban a hősnőket is imádom. Szinte kivétel nélkül. Will-t viszont nem sikerült úgy megszeretni, mint mondjuk Lothaire-t. Talán csak a végére, mert nagyon nem volt szép, ahogy Chloé-val bánt, csak azért, ami lett belőle. A végével persze kárpótolva lettem, mert végül Cole, egy nagyon összeillő párost hozott össze ismét.
Nix-et pedig úgy imádom, ahogy van. És Bertill-t is.
Munro történetét várom már leírhatatlanul…. Különben sokáig azt hittem, hogy Cole, Munro-t majd Cosminával hozza össze, spoiler Azonban van remény. Idén, ha kevés is. Ősszel jön a Shadow’s Kiss, és azt már lehet tudni, hogy Mina kötete lesz, de még mindig nem lehet tudni, hogy kivel hozza össze az írónő.
Agyalok, logikázok és arra jutottam, hogy ott van még Kristoff, Brandr, Desh, Thad, és persze Munro. spoiler

8 hozzászólás
Krisztina_Németh_2>!
Kresley Cole: Elfojtott üvöltés

Imádom ezt a sorozatot! Tudom a legtöbbre ezt mondom de számomra ez A sorozat!
Tiniként találtam rá a sorozatra és a Vámpiréhség egyszerüen megbabonázott. Akkoriban még csak négy része jelent meg, és már akkor is a lykae-ok voltak a nagy kedvencek. Erösek, vadak, pajkosak és ahogy Bowen mondta, szeretik a mocskos hancurt. Vaditot és Vaditobbat is nagyon szerettem. Értettem Will miért bánik igy Chloeval, de én inkább öt sajnáltam jobban. Szerencsétlen azt se tudta miért gyülölik öt. Amugy nagyon szimpi volt a csaj, nem egy nebáncsvirág simán elküldte a vérfarkast a p***ba. Jo lett volna azért valamit olvasni a régi szereplökröl is, de talán Munronál majd megkapjuk. A könyv boritoja is tetszik, szerintem sokkal jobb mint az eredeti, ahol a pasi inkább ijesztö mint vadito. Amit nagyon utálok, az az, hogy megint nagyon sokat kell várni a következö részre. Azzal vigasztalom magam, hogy megérni várni. Most is egy szuper részt kaptunk tele vérfarkasokkal, egy uj fajjal és nemvárt fordulatokkal.

DarknessAngel>!
Kresley Cole: Elfojtott üvöltés

Uillem könyvére is már jó ideje kíváncsi voltam, és szerencsére nem kellett csalódnom. Az előző rész jobban tetszett, viszont Lothaire könyvénél ez sokkal jobb volt :D
Elég hamar kialakult az idill a két főszereplő között, ezért mindjárt tudni lehetett, hogy nemsokára becsap a ménkű. Chloe-t hamar megkedveltem, főleg a tüzes temperamentuma miatt. Valamint, hogy milyen könnyen elfogadja ezt az egészet. Persze később, mikor MacRieve átment Lothaire 2.0-ba (legszívesebb agyon csaptam volna), már sajnáltam szegény csajszit a helyzete miatt. Tényleg nagyon szemét módon viselkedett vele Uilleam. Még szerencse, hogy Kresley könyveiben mindenki helyreteszi a hibáit, így megkaphatjuk a boldog befejezéseket.
Munro már most teljesen elcsavarta a fejem, és az az epilógus… Remélem az ő könyve legalább angolul megjelent már.

UI: Hallelujah, végre egy tűrhető borító xP

Xoxoribizli>!
Kresley Cole: Elfojtott üvöltés


Nem vagyok elragadtatva ettől a résztől.
Volt itt minden, halandó aki halhatatlanná változott. Halhatatlan, aki ezen bepöccent.
Szexuális zaklatás, pedofil succubus….
Ez már nekem is túl ment minden határon.
Hát pont, mint egy erotikus fantasy Danielle Steeltől. Túl sok volt.
Kb mintha nagy kanállal ettem volna chilipelyhet, kaparta a torkom. Aztán rögtön egy liter mézzel öblítettem. ☹
Nem hittem volna, hogy egyszer ezt mondom egy Cole-könyvre, de nem tetszett.
És ennek a fordítására vártam egy évet….

Evika82 P>!
Kresley Cole: Elfojtott üvöltés

Ó TE JÓ ÉG!!!
Hogy én mennyire imádtam ezt a könyvet!
Értelmes értékelést most senki ne várjon tőlem.
Átmentem fangirl üzemmódba. ;)
❤❤❤
Ha már ma olvashatnám Munro könyvét az is késő lenne!!!
❤❤❤
Imádom ezt a sorozatot! Imádom a Kresley Cole által felépített világot!
❤❤❤

1 hozzászólás
csillagka>!
Kresley Cole: Elfojtott üvöltés

Will-i te nagy szőrös(szívű) állat. Cole megint megcsinálta, egy látszólag teljesen kilátástalan helyzetből is van kiút. Chloe egy igazi atombomba, Will pedig egy megkövesedett fatuskó, talán ezért is illemnek egymáshoz. Nix pedig menjen a francba, azért kimondottan várom a pillanatot, akikor végre elkapja valaki, talán méltó ellenfélre akad, kicsit túlnőtt a könyvsorozat keretein, nem lehet mindig nyerni, még neki se. Viszont pár dolgot kezdek nem érteni, miért van az, hogy van aki tudja, ki kihez tartozik, főleg úgy hogy közben, nem látja a következményeket. Munro könyve már csak egy hónap, addig van még 4 rész angolul, magyarul pedig még egy majd egyszer, mivel Athenaeum többet nem akar kiadni.

2 hozzászólás
_Leelan_ P>!
Kresley Cole: Elfojtott üvöltés

Cole könyveit imádom. A világ továbbra is remek és egyre csak nő. Újabb dimenziót ismerhettünk meg, ezúttal az Ubus faj dimenziójába léphetünk be egy kicsit. A succubbus, incibus téma nem hétköznapi, most pedig egy még érdekesebb megközelítést olvashattam.
Chloe menő, vagány csaj, jó dumával, mégis néha túl fiatalnak éreztem. Will becézgetése sem segített ezen, bár már Jamietől megszokhattam volna a skót becézgetést :P
Szóval inkább éreztem Chloét egy szexuálisan túlfűtött 17-18 éves tininek, mint 25 éves fiatal nőnek.
Will makacs, sebzett és nagyon elmerült ah önsajnálatban.
Mégsem zavart, mert nagyon jó, feszültségekkel teli könyvet kaptunk, amiben bár nem volt ellenség vagy harc, mondjuk ezt hiányoltam így utólag, ha már eszembe jutott, DE OLVASÁS KÖZBEN NEM HIÁNYZOTT! mégis nagyon jó könyv.
Will és Chloé körül forog szinte az egész könyv, a történet második felétől pedig épp csak vannak rajtuk kívül mások is.
Ami tényleg nem zavaró.
Annyi viszont tény, hogy ebben a könyvben az erotika sokkal nagyobb hangsúlyt kap, mint eddig bármikor, már csak a sucubbus dolog miatt is.
Sok az ágy jelenet és amikor nem ott voltak éppen, akkor arról beszéltek.
Will játékos énje nagyon aranyos volt és igazi gyógyír a lekének ez a történet. Chloe nagyon illik hozzá.
Negatívumként annyit tudok mondani, hogy a férfi ejakulátummal való spoiler kissé…. öhm…. meredek xD mármint nah… rengetegszer van erről szó a könyvben, nagggyyoooooon sokszor. Egyszer is megértettem, hogy miért kell ezzel élnie, de kicsit túlzás volt. Már a végén nevettem rajta kínomban, annyira ciki és egyszerre undi is volt.
Ezt Cole egy kicsit máshogy is kivitelezhette volna. Mondjuk úgy , mint J.R.Ward a női vámpírok termékenységi időszakában. Ők úgy enyhülnek meg, ha a férfival szeretkeznek és a férfi a nőben fejezi be az aktust. És bár erre volt hasonló példa Cole könyvében is , de az elején nekem túl sok(k) volt xD

Ami még negatívum és ez kizárólag a kiadót illleti!
A könyvben rengeteg az elírás.
Rónan neve többször el van írva Ronan-nek, vagy egy betűvel kevesebb van a szóban, vagy éppen több.
Egy-két mondat számomra furán, már-már érthetetlenül van fordítva.
Az el- és le- keverése a szavak elején minimum háromszor, vagy négyszer megakasztott az olvasásban. Ilyen nem volt, de nem mindegy hogy pl.: LEülni vagy ELülni.
És ilyenekkel volt tele a könyv :(
Valamint a mondat és a gondolatok között többször kihagyták a jeleket: -.
Így sokszszor egybeolvadtak a ki NEM mondott szavak a kimondottakkal. Ez is eléggé zavaró.
Erre később lehetne figyelni :/
Egy hibát sem írtam ki, de szomorú hogy így emlékszem rájuk.
Imádom Colet, a könyveit és bár ez eltér az eddigi könyvektől minden rajongónak ajánlom, mert a vérfarkasunk nagyon aranyos, ha épp nem egy utolsó bunkó :D

ViveEe P>!
Kresley Cole: Elfojtott üvöltés

Nagyon csúnya dolog volt ez az epilógus.. nagyon kéne Munro része..
Nagyon örülök, hogy újabb könyvet kaptunk ebből a világból, de ez most annyira nem tetszett.
Will nagyon megtépett lelkű, de most nem tudtam igazán beleélni magam a sajnálkozó, reménykedő olvasó szerepébe. Chloe-t viszont csak imádni lehet, nagyon szuper csaj.
Kettejük dinamikája is picit gyenge volt nekem, nem kapott el az a nagy szerelem és izgalom érzése. Picit az is zavart, hogy nem csókolóztak, hanem egyből hajrá volt.
Viszont nagyon örültem a succubusz vonalnak, jó volt egy plusz fajt közelebbről megismerni.
Az Örökösödés pedig tovább zajlik egy igen érdekes új szereplővel bővülve. Nagyon várom a következő részt, le kéne gyorsan faragni a magyar kiadásos hátrányt.

perpetua P>!
Kresley Cole: Elfojtott üvöltés

Kivételesen most 4,5 csillag, mert hiányoltam belőle a megszokott akciót, küzdelmet, de ezt leszámítva csak dicsérni tudom, mert Will és Chloe is belopta magát a szívembe. *-*
Annyira imádom, hogy ennyire lehetetlen párosításokat alkot az Írónő, mindig megtalálja a legnagyobb ellentéteket, és mindig szeretem olvasni, ahogy a szerelem végül feloldja ezeket az ellentéteket. A vérfarkas pasik a kedvenceim ebben a világban, tehát emiatt külön tetszett ez a kötet és a mogorva Will. Chloe pedig olyan erős és kitartó hősnő, akit megszokhattunk ebben a sorozatban. Mindkettőjüknek láthattuk emberibb, sebezhetőbb oldalát is, amitől az én szívem is ellágyult. A tüzes jelenetek se okoztak csalódást, hiszen a hormonok tomboltak, nem is akárhogyan. Az is nagyon tetszett, hogy újabb természetfeletti fajt ismerhettünk meg, nem is tudom mennyi újdonságot tartogat még a halhatatlanok világa.
És ahogy az elején említettem, jellemző a sorozatra egy-egy kisebb nagyobb összecsapás a kötetekbe. Épp zajlik az Örökösödés, a feszültség állandó a levegőben, és minden páros hozzátesz valamit a folyamathoz. A bonyodalom nem hiányzott, az akadály, amit le kellett Willnek és Chloe-nak döntenie, tetszett, viszont egy kis plusz hiányzott. Izgalmasabb szokott lenni a lezárás.

Cs_N_Kinga>!
Kresley Cole: Elfojtott üvöltés

Nem volt ez rossz rész, gyorsan is kiolvastam, faltam a sorokat, de valahogy fanyalogtam a sok nyávogástól és nyekergéstől, nekem már kicsit sok volt, ez kis csalódás ez a rész, bár az alapja nagyon jó volt ennek is. Már csak egy rész elérhető, ide vele, hátha visszazökkent:
Azért meg kell adni az írónő fantáziája kiváló, új lények, új helyzetek, új szereplők, már nagyon figyelni kell, ha kihagyok egy kis időt a részek között, mert bár dereng a dolog, de azért nem naprakészen. A csaj azért rendben volt, ami fura mert fordítva szokott lenni.


Népszerű idézetek

Zsuzana P>!

Aki helyben álldogál, az soha nem lesz jókor jó helyen.

26. oldal

Karol00>!

Élénk rózsaszín pólóján RIBI felirat ékeskedett. Kisebb betűkkel ez állt alatta: RENDKÍVÜL INTELLIGENS, BAROMIRA IZGALMAS.

Kapcsolódó szócikkek: Nix
1 hozzászólás
Naiva P>!

– Van egyéb anatómiai eltérés is közted és egy átlagember között? MacRieve az ajkába harapott.
– Van bizony, nem is kicsi. Ilyet egészen biztosan nem láttál még.
– Te jó ég, mi az?
– Jobb lesz, ha inkább megmutatom. – Komor tekintettel elkezdte gombolni a farmernadrágját.
Chloéban már majdnem meghűlt a vér, amikor ráébredt, hogy a férfi csak ugratja.
– MacRieve! – Rácsapott a férfi csípőjére, és nevettek.
Ezek szerint még humora is van a pasinak?
– Más különbség nincs. Bár, amit a nadrágomban találsz, arra mondhatnád, hogy emberfeletti.

Kapcsolódó szócikkek: Chloe Todd · Uilleam MacRieve
EditVagyok>!

– Azt hiszem… lezuhanyoznék – nyögte ki, és eliramodott.
MacRieve felvonta a szemöldökét.
– Én is lezuhanyoznék. És errefelé szeretünk takarékoskodni a vízzel.

120. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Chloe Todd · Uilleam MacRieve
3 hozzászólás
krisztin1>!

– És mi lesz a reggeli, kedveském?
Chloe utálta, ha azt feltételezik, hogy csupán azért tud főzni, mert vaginája van.
– Amit csak óhajtasz, haver, mert magadnak főzöl.

EditVagyok>!

temesd el a múltat, vagy a múlt temet el téged

Kapcsolódó szócikkek: Nix · Uilleam MacRieve
vklara>!

Nem bátorkodnám azt mondani, hogy nem vezetsz remekül -mondta Will a vezetőülésben mellette ülő, háromezer éves, őrült valkűrnek. – De ha sietünk, akkor nem lehetne, hogy ne hátramenetben menjünk?

krisztin1>!

Annál nincs rettenetesebb, mint amikor elvész a szabad akaratod.

Kapcsolódó szócikkek: Uilleam MacRieve

A sorozat következő kötete

Halhatatlanok alkonyat után sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc
Cassandra Clare: Árnyak ura
Gail Carriger: Soulless – Lélektelen
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Karen Chance: A hajnal átka
Chloe Neill: A lányok olykor harapnak
V. E. Schwab: Gyülekező árnyak
Darynda Jones: Első sírhant
Rainbow Rowell: Csak így tovább