Égsötét (Halhatatlanok alkonyat után 15.) 55 csillagozás

Kresley Cole: Égsötét

Örök ​megszállottság
Thronos, Skye Hall ura, gyermekkorában beleszeretett Lanthéba, a pajkos kis varázslólányba, aki miatt kételkedni kezdett a vrekenerek csalhatatlan törvényeiben. De aztán háború tört ki a családjaik közt, és megtörtént a tragédia, ami miatt Thronos és Lanthe ádáz ellenségekké váltak. Századok teltek el, de Thronos még mindig csillapíthatatlanul sóvárog a gyönyörű varázslónő után, aki annyi sebet ejtett a testén… és a lelkén is.

Végtelen vágyódás
Lanthe hajdan nagyhatalmú varázslónő volt. Most megpróbálja visszaszerezni varázserejét, és hasztalan kutat az igaz szerelem után különféle halhatatlan gavallérok karjaiban. De nem felejtette el Thronost, a gyönyörű, ezüstszürke szemű vrekener fiút, aki védelmezte őt, amíg a valóság ki nem tépte a szárnyai alól. Az a szörnyű éjszaka mindent megváltoztatott. A fiúból hírhedt hadúr lett, aki bosszúért lihegve üldözi Lanthét.
Vajon a szenvedély vagy a bosszúvágy lángja éget forróbban?

A… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2014

>!
Athenaeum, Budapest, 2019
472 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632939483 · Fordította: Goitein Veronika
>!
Athenaeum, Budapest, 2019
304 oldal · ISBN: 9789632939667 · Fordította: Goitein Veronika

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Thronos Talos - Prince of Vrekeners · Melanthe - Queen of Persuasion


Kedvencelte 8

Most olvassa 11

Várólistára tette 47

Kívánságlistára tette 95

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
perpetua P
Kresley Cole: Égsötét

Sok remek könyvet lehet olvasni, mégis vannak alkotók, akik képesek sokkal nagyobb nyomot hagyni benned. Újra és újra rájövök, hogy az én kedvenc pranormális írónőm Kresley Cole. Annyira összetett, sokszínű, részletes az általa megálmodott világ, hogy minden résznél még jobban beleszeretek. Most is bocsánat, hogy általános áradozással kezdem az értékelést, de tényleg minden kötetnél újra felélednek bennem ezek az érzések.
Thronos és Lanthe, huh, mióta is várunk az ő történetükre? Legalább 7 rész óta, de megérte rájuk várni, nem okoztak csalódást. A varázslónő mindig nővére, Sabine árnyékában élt, állandó rettegés volt az élete, hiszen állandóan vrekenerek vadásztak rá. A kezdeti baráti kapcsolat mérhetetlen gyűlöletté alakult át ötszáz év alatt, elviselhetetlen a düh, ami felhalmozódott bennük és elkerülhetetlen volt, hogy ez kirobbanjon. Aztán kezdetét veszi az izgalmas és természetesen életveszélyes kaland, ahol kénytelenek egymásra hagyatkozni a túlélés érdekében. Ez bárkit összekovácsolna. Lanthe végre képes leküzdeni korábbi félelmeit, és jó úton halad afelé, hogy hatalmas varázslónővé váljon. Thronos-nak pedig legfőbb feladata a múlt elengedése és a megbocsátás.
Izgalmas kalandokon mentek keresztül és most se kellett egy pillanatig se unatkoznom.
A történet mellett most is számos apróságot élvezhettem. Nix fő jelenete volt a leghatásosabb. Fontos mozgatórugó az Örökösödés során és most szeretne még jobban kiemelkedni. Kíváncsian várom, hogy a többiek miként döntenek. Jah és végre megnevezték az új nagy ellenséget, akik hamar nagyobb szerephez jutnak, csak hát félek azt magyarul nem igen olvashatjuk. :( Ezen kívül azt szeretem még inkább, hogy annyira szorosan kapcsolódnak a részek egymáshoz. Mindig van egy-egy apró részlet, ami fontos vagy a jövőre nézve vagy utólag derül ki, hogy milyen jelentősége volt. A Rend szigetéről való szökés hatalmas esemény volt, és tetszik, hogy láthatom, ki hogy haladt onnan tovább.
Áááááh, egyszerűen imádom ezt a sorozatot. *-*

2 hozzászólás
>!
csillagka P
Kresley Cole: Égsötét

Először kezdjük a rossz hírekkel, igen az Athenaeum elkaszálta a sorozatot, még 2 és 1/2 rész van talonban, még nagyobb gond hogy Munro MacRieve & Kereny könyve 2019 márciusára volt előjelezve és nem jelent meg, amire Cole azóta sem adott magyarázatot már közel fél éve, félek egy Martin-féle várakoztatástól, bár ha ez egy film-TV sorozatot jelentene talán megtudnám bocsájtani. Még egy rossz hír és ez nagyon személyes, angolul iszonyúan nem jött át ez a könyv, Cole túlontúl sok réteget, rejtett utalás használ amelyek értelmezésére csak az anyanyelvemen vagyok képes. Köszönöm a fordítónak, azt hiszem nagyon jó munkát végzett.
Thronos és Lanthe történetének Mo megjelenéséről csúnyán lemaradtam volna, ha nem ejtem útba a Librit szinte minden nap FTT kötetre vágyva, azért nem hagytam ott ha már kézbe vettem, és Istenem milyen jó is tettem. Megkedveltem vrekener, megszerettem a varázslólányt, és még mindig imádom Nix-et, hogy ez az örült valkűr mennyi kalamajkát tud okozni, az elképesztő. Azt gondolom ez a rész a sorozat egyik legérzelmesebb része, tény legalább a negyedét végigbőgtem, viszont nagyon jó érzéssel tettem le, ennek így kellett lennie, nem másképpen, még a sárkányok is párral leltek
(Nix megint tervez valamit?) Nagyon kellemes kötet ez, egy-két buktatóval, de aki idáig eljut garantálom nem fog csalódni, azért titkon remélem valaki felkarolja ennek a kompániának az ügyét is, mert vétek lenne ez így itt abbahagyni magyar nyelven.

1 hozzászólás
>!
Trice29 P
Kresley Cole: Égsötét

Szerettem az utolsó szóig. Egy hibája volt, hogy még olvastam volna ♥
Kiváló példa arra, hogy szerelem és gyűlölet mennyire ugyanarról a tőről fakad. Tetszett a hosszú, közös tánc, ahogy lépésről lépésre megtanultak újra bízni. Csillagos 5 :o)

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Kresley Cole: Égsötét

Halhatatlanok alkonyat után 15

Ez a rész is eszméletlenül jó volt, imádtam minden sorát.
Újabb természetfeletti fajt ismertem meg, amiről kiderült, hogy szintén démoni eredetűek, bár maguk sem ismerték el. Az örökösödés vérzivatara is zajlik rendesen, küzdenek a fajok egymás ellen. Hatalmas csatát, intrikák és árulások zajlanak a háttérben és a múlt kísértetei nehezítik főhőseink életét és egymás elfogadását.
Rendesen harcolnak egymás ellen, majd egymás mellett, végül egymásért.
Egy részben sem volt akkora jelentősége „a szerelem mindent legyőz”-nek, mint ebben.
Talán kicsit hirtelen lett vége, bár rendben lezárult, de én szeretem, ha egy könyvben van a végén egy kis utószó.

5 hozzászólás
>!
ViveEe P
Kresley Cole: Égsötét

Amíg bele nem lendültem az olvasásba nem is gondoltam mennyire hiányzott ez a fantasztikus és sokszínű világ.
Az eleje egyáltalán nem tetszett, hogy őszinte legyek, valahogy nem kaptam el a két főszereplő dinamikájának szálát. Pedig egyáltalán nem volt ez a történet rosszabb, mint bármelyik másik.
Kedveltem a szereplőket, szerettem, hogy nem beszéltek mellé. A „kalandjaik” is kellően izgalmasak voltak. Jó volt nézni, hogy fedezik fel egymásban az értéket, hogyan alakul a kapcsolat.
A vége felé királyságban a rövid kis létük leírása fantasztikus volt. Nagyon tetszett a tökéletes elfogadás, bizalom, és szerelem ami köztük volt.
A vége is tetszett, de nagyon rövid lett. Még féltem is, hogy függővéges lesz.
Plusz üde színfolt volt Nix. Teljesen odavagyok ezért a valkűrért a denevérével együtt.
Nagyon remélem, hogy valahogy még van jövője a sorozat magyar kiadásának, mert ennyi könyv után is úgy érzem, hogy még csak most kezdődik el minden…
Továbbra is jó szívvel ajánlom ezt a sorozatot.

>!
zsuzana P
Kresley Cole: Égsötét

Imádom minden könyvét ennek a sorozatnak. Csavaros, fordulatos és totál összefüggő. Most kedvem lenne újraolvasni a sorozatot. Kiemelve Nix felbukkanásait és tetteit. Imádom a kelekótya karakterét meg a pólóit. :) Szeretem a cseppnyi humort is amit belesző az írónő. Nekem egyszerűen megunhatatlan és alig várom a folytatásait. Thronos cuki volt a spoiler szerepében. Már az első felbukkanása óta vártam ezt a részt és nem csalódtam. Jó párost alkotnak Lantheval. Csak kár, hogy ilyen gyorsan lezárta a végét az írónő. Még olvastam volna tovább…

>!
Hayako
Kresley Cole: Égsötét

Úgy látom, itt is én leszek az első véleményíró. Ilyen se volt még.
Nagyon sok idő telt el az előző kötet óta és sajnos éreztem is ezt az időt, hiába szeretem Cole-t. Nem nagyon emlékeztem a szereplőkre (ez is olyan, mint J.R.Ward paranormális szériája, egymásra épülnek a könyvek, így jó tudni, ki kicsoda). Viszont Cole írásmódja és stílusa még mindig lenyűgöz, annyira jó olvasni, hogy az ember le se tudja tenni, mert mindig történik valami. Sokat segített (a rossz memóriám ellenére), hogy jól emlékeztem Sabine és Rydstrom történetére és az ott felbukkanó Lanthe-ra, akit szakadatlanul üldöz egy vrekener… vagy mondjuk több is. Már ott sajnáltam a lányokat, de szerencsére mindig ki tudták verekedni magukat minden helyzetből. Ám most a Meggyőzés királynője egyedül marad és Talos kezébe kerül.
Hogy ebből hogy lesz szerelem? Nehezen. Annyi kalandon átmentem velük, hogy csak fogtam a fejem, mégsem fulladt unalomba, mert mindig volt valami humorforrás (például Néreusz víz alatti barlangja), amit becsempészett az írónő és újabb és újabb dolgokat tudhattunk meg valamelyik szereplőről (jelen esetben Nixről és az elveszett Furie-ról).
A vége nekem valahogy nem klappolt, kicsit elsiette Cole, de a történet hozta a színvonalat. Egyedül a borító nem jött be, a külföldiek sokkal szebbek, de ez lehet annak az oka, hogy ez az „utolsó, magyarul kiadott kötet”. Remélem, hogy valamelyik másik kiadó felkapja, mert ebben a szériában van potenciál.

2 hozzászólás
>!
ladydark 
Kresley Cole: Égsötét

Hozta a megszokott szintet a könyv. Volt itt humor, erotika, kaland és akció dögivel. Végig lekötött, nagyon dinamikus volt. Egyedül a befejezéssel volt bajom. Szerintem az egy picit el lett kapkodva/össze lett csapva, mert nagyon nyúlfarknyira sikeredett. Szerintem ott még elbírt volna a könyv 10-20 oldalt.

>!
Odilia
Kresley Cole: Égsötét

EZ a rész a nagyon tetszett :-)

De: a kivitelezés (magyar kiadás) nem volt tökéletes. Mintha nem is nézték volna át a szöveget. Párbeszédek tagolása, helyesírási hibák, s elütések :-(

Ettől függetlenül sajnálom, hogy a kiadó nem folytatja tovább :-(

>!
sztrapacska1213
Kresley Cole: Égsötét

Szerintem a sorozat egyik legjobb része, imádtam! Kalandos volt, romantikus, erotikus, remek humorral, fantáziadús cselekménnyel. A vrekener és a varázsló páros nagyon ütős. Mellettük örömmel üdvözöltem egy-két régi kedvencemet. És persze Nix már megint kavarja… :)
Hol a folytatás?


Népszerű idézetek

>!
Nikodéme

Skathi elfintorodott.
– Na jó, nyögd ki, valkűr!
NÏx hatásszünetet tartott.
– Hamvaimból éledek, ősi szokás szerint, hogy én legyek Phenïx… az Örökösödések istennője.

305. oldal

>!
perpetua P

Megnyalta a nyakamat. Igen, mindenképp feleségül veszem.

17. fejezet

>!
Nikodéme

– Erről beszélni sem vagyok hajlandó. Itt maradok az aranyházamban, aranyágyban alszom, és aranyban fürdöm, mint Dagobert bácsi.

149. oldal

>!
Nikodéme

– NÏx, évtizedek óta tudtad, hogy ma lesz a gyűlés – mondta Riora, a lehetetlenség istennője. – Nem készülhettél volna fel jobban?
NÏx pislogva nézett Riorára, ahogy a nyomában haladt az Istenüvöltés Hegy gyomrába vájt termeken keresztül. A hegycsúcsot
most is mennydörgés rázta, mint mindig.
– Nem értem, mire célzol.
– Toprongyos pólóban és papucsban érkezel, egy szundikáló denevért cipelsz, és őszintén szólva hányásszagot árasztasz. – A denevér álmában böffentett egy zöld felhőcskét. – Ez egy hivatalos
összejövetel. Kali tizenkét koponyát visel.
NÏx szeme elkerekedett.
– Ó, de kár, hogy elfelejtettem az intimgyantát!

300. oldal

>!
perpetua P

– Amikor végre megtalálom azt, akivel lennem kell, olyat nyújtok majd neki, amit soha senki másnak.
– Mit?!
– A szívem.

Kapcsolódó szócikkek: Melanthe - Queen of Persuasion
>!
perpetua P

Ha a pokol nem engedi, hogy megmentse a párját… legyőzöm a poklot is.

Kapcsolódó szócikkek: Thronos Talos - Prince of Vrekeners
>!
perpetua P

Elpazaroltam a kincset, amit nekem ajándékozott a sors.

Kapcsolódó szócikkek: Thronos Talos - Prince of Vrekeners
>!
perpetua P

Nélküled el vagyok veszve.
– Nem érdekel a múltad, Melanthe – zihálta Thronos. – Csak a jövőd akarom.

>!
miaow P

– Rendben. Akkor ma este ellopjuk a kulcsot, és átkelünk a portálon?
– Ezt terveztük.
– De az angyali Thronosnak nincs ellenére a tolvajlás? – kérdezte Lanthe pajkosan. – Emlékszem, hogy egyszer megkértelek, lopj nekem valamit. De te zavartan felhúztad az orrod, és azt mondtad: Én soha nem veszek el olyat, ami nem az enyém.
– De hát azt kérted, hogy ürítsem ki Skye Hall kincstárát!
– És?

196. oldal

>!
perpetua P

A Fájdalom mindent bevall. Az Idő semmivel sem törődik.

31. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

B. N. Toler: Lélekvesztők
Laurell K. Hamilton: Ragály
Joss Stirling: Misty
Debora Geary: Modern boszorkány
Karen Chance: Árnyak vonzásában
Richelle Mead: A szukkubusz dala
Richelle Mead: A halál csókja
Gail Carriger: Blameless – Szégyentelen
Amanda Stevens: Örök kísértés