Dead ​of Winter – A tél halottai (Az Arkánum Krónikák 3.) 156 csillagozás

Kresley Cole: Dead of Winter – A tél halottai

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Vajon ​Evie képes meggyőzni két rivális szerelmét, hogy működjenek együtt? Az életük múlik rajta.

Szívszorító döntések
Evie-t szinte elvarázsolja a nehézségek nélküli élet a Halálnál, mígnem Jacket elkapják a Szeretők, a két legrettenetesebb Arkánum. Bármit megtesz, hogy megmentse, ha kell, még a Halál lenyűgöző műkincsekkel és kényelmi eszközökkel teli börtönéből is megszökik, mit sem törődve egykori szerelme lopott pillantásaival.

Bizonytalan győzelem
Bár a szíve egy darabja a Halállal marad, Evie nekivág a veszélyekkel teli posztapokaliptikus pusztaságnak, hogy a szövetségeseivel összeállva közösen támadjanak a Szeretőkre. Egy ilyen félelmetes ellenség legyőzéséhez haditerv szükséges, ami azt jelenti, hogy Evie-nek, Jacknek és Aricnak szövetkeznie kell. Evie maga sem tudja eldönteni, mi a nagyobb lehetetlenség: túlélni a rabszolga-kereskedőket, a pestist, a zsákosokat és a többi Arkánumot, vagy rávenni Jacket és a Halált az… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Kiadói ajánlás: 16 éves kortól · Tagok ajánlása: 17 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577843 · Fordította: Szoboszlay Anna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
384 oldal · ISBN: 9789635613267 · Fordította: Szoboszlay Anna
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
384 oldal · ISBN: 9789635613274 · Fordította: Szoboszlay Anna

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Aric Domīnija (Halál) · Jackson Deveaux · Evangeline "Evie" Greene · Selena Lua


Kedvencelte 21

Most olvassa 9

Várólistára tette 131

Kívánságlistára tette 178

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Dóri_Margit P>!
Kresley Cole: Dead of Winter – A tél halottai

„– Ha van valami, amit megtanultam hosszú életem során, akkor az a következő: a hazugságokkal saját magunkat átkozzuk meg.”

Az első rész sorozatindításnak megfelelt. A második rész nagyon jóra sikerült, zseniálisan volt felépítve. Ez a rész nekem kínlódás volt. Nem szeretem, ha egy könyvben nem érzem az építkezést. Megtorpant az egész történet. Olyan érzésem volt mintha egy töltelék fejezetet kapnánk, csak hát egy egész könyvön keresztül.

Nem jutottunk sehová, kicsit úgy éreztem, hogyha el is billen egyik oldalra a szál, akkor jön valami és visszabillenti. Idegesített a háromszög is. 100oldalban még azt mondom kibírható, de végig… Nem jött át az érzés, hogy a két férfi megvan egymás mellett és epekedik Evie pillanatokért…
Maga a világ és amik az Arkánumokról kiderülnek az vitte fel az értékét a könyvnek.
A vége mikor már éreztem, hogy végre beindul akkor egy olyan csavarral ért véget…

Ha tud így írni az utolsó 50 oldalon, akkor jó lenne, ha nem 320 oldal töltelék előzné ezt meg.

3 hozzászólás
nicosia P>!
Kresley Cole: Dead of Winter – A tél halottai

Nos , még mindig nem vagyok túl azon, hogy ez nem a záró rész, de a pontozásnál ez már nem befolyásol. Azonban, minél mélyebbre halad ez a történet annál több kérdés merül fel bennem.
Az alaptörténetet nem érzem elég kidolgozottnak. A játék történetéről, létrehozásáról ugyan itt már esik szó, de a valódi céljáról nem. Persze értem, hogy mi lesz az utolsó játékos jutalma, de mire jó maga a játék? Arra sem kapunk magyarázatot, hogy egyes játékosok miért tudnak többet, hogy öröklődik a szerep. Ezzel szemben rengeteg komor (szerintem szükségtelen) csatajelenet, és egyéb hátborzongatás van, oké-oké ez nem az öröm könyvsorozata, de némi kis boldogság elférne benne.
A karakterek: Evie nekem kifejezetten szimpatikus. Szépen kiszállt az elkényeztetett pompomlány szerepből, és feltalálja magát. A családi háttere, neveltetése viszont egy nagy fehér folt. A nagymamájára, és tanításaira többször is visszatér, de hogy ketten az anyukájával hogy lettek gazdagok, hogy éltek meg, az apukájától mennyit tanult mit örökölt… semmi.
Jack számomra így a harmadik rész végére sablonkarakter lett (Bocs a Jackson pártiaktól). Semmi baj nincs vele, de egy szimpla YA szereplő a szegény, hátrányos helyzetű, rovott múltú, ámde nagyon magabiztos rosszfiú. Ráadásul, ami miatt kifejezetten nem kedvelhető már a számomra az az, ahogy Evie-t állandóan hátratolja, „megmenti”, és ahogy meghozza a döntéseket helyette. Aric ezzel szemben sokkal több önállóságot ad, még akkor is, ha ő is remekül tud dönteni a szerelme helyett. Aric kicsit túl rózsaszín lányálom pasi azzal, hogymindent Evie kedvéért tesz, de fejlődőképesebbnek tűnik a számomra, mint Jack, ráadásul épp a játék, és a játékos volta miatt ő még okozhat nagy meglepetéseket.
Sok újszerű ötlet van ebben a regénysorozatban, nagyon jó, ahogy a történetet göngyölíti Kresley Cole, érdekes, és összetett a játék is, amit bemutat. Most nagyon olvasnám tovább, hogy a végére jussak mihamarabb.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
384 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634577843 · Fordította: Szoboszlay Anna
Kate20>!
Kresley Cole: Dead of Winter – A tél halottai

Az első rész megigézett.
A második elvarázsolt.
A harmadik meglepett.

Kresley Cole-nak szobrot kellene állítani. Ennyire kidolgozott világot megalkotni, nem kis tehetségre vall.
A történet rávilágít arra, hogy itt mindenkinek akadtak olyan múltbeli tettei, ami jócskán kihat a jelenükre. Leginkább Evie és Aric tapasztalja meg ezt az érzést. A gyűlöletet.
A gyűlöletet pedig nem ismeri jobban senki a Szeretőknél. Hihetetlen, mennyi minden tette őket azzá, amik.
A legnagyobb döbbenetemre, Evie képes volt a Kaszást és Jack-et összeereszteni egy jobb cél érdekében. off Nem titok, hogy TEAM ARIC nézetet képviselem és hogy reménykedem Aric boldogságában, de Evie szőrszálhasogatóan egy hisztis p*csa a könyvben. Igazat adok annak is, aki azt vallja, hogy Evie-nek jobb lenne mindkét pasi nélkül. IGEN! Annyira toxic a lány, hogy nem veszi észre azt, ki az aki mindig is elfogadta önmagáért.
Kíváncsian várom, hogy milyen események tanúi lehetünk a következő kötetben.

kellyolvas P>!
Kresley Cole: Dead of Winter – A tél halottai

Számomra ennek a sorozatnak két fő erőssége van, az egyik a hangsúlyos szerelmi háromszög, a másik a páratlanul egyedi világfelépítés.
Le kell szögeznem, hogy alapból imádom a szerelmi háromszögeket, és általában ki tudom választani a két versengő pasi közül, hogy kinek az oldalán állok, még akkor is, ha szoros a verseny. Kresley Cole elérte azt, hogy két olyan izgalmas karaktert alkotott, akik közül NEM tudok választani. Az elején megszerettem Jack-et, spoiler Aztán megjelent a Halál, és ahogy egyre jobban megismertem, Aric úgy lopta be magát a szívembe, mintha Jack nem is létezne. spoiler
Nyilván vannak utalások rá, hogy Jack mégsem annyira kívülálló, valami köze csak lehet az Arkánumokhoz. spoiler
De ne csak a fiúkról essen szó, Evie karaktere nagyon is megállja a helyét ebben a részben is, erős harcos, kihasználja a képességeit, vág az esze, ennek meg is lesz az eredménye. Ugyanakkor óriási belső vívódásokon megy keresztül, és ezt nem csak a pasik közötti választásra értem. Nehéz a súly a vállán, nem könnyű feldolgozni ki is ő valójában és mennyire engedi át magát a késztetéseinek.
Aki ebből a sorozatból a harmadik részbe belevág, már alaposan ismeri a világfelépítést, a Villanás utáni állapotot, ami sajnos nemhogy javulna, hanem még tovább romlik. A nap nem bújik elő, esik az eső és a csapat állandóan a túlélésért küzd, ennivalót kell szerezni, kerülni a veszélyes zsákosokat, egyéb ellenségeket, valaki mindig bajban van, akit ki kell szabadítani. Folyamatos mozgásban vannak, imádtam ezeket a harcolós, életmentős részeket. Újabb és újabb Arkánumok kerülnek képbe, és most a legnagyobb fenyegetést a Szeretők jelentik, spoiler
De nemcsak ez a szerelmi háromszög az egyetlen érzelmi szál a történetben, más Arkánumok is vonzódnak egymáshoz, alakulnak kapcsolatok, nagyon nagyon izgalmas módon. De ha már a többi karakternél tartok, Matthew a legbonyolultabb közöttük, mindezzel együtt a kedvencem, imádom a kinyilatkozásait, akkor is, ha elsőre (és másodjára) nem találom az értelmüket. Nem is baj, dolgoznak a mondatai a felszín alatt. Meg kell említenem a humor jelenlétét az egész sorozat folyamán, ez mindig oldja a feszültséget a karakterek között.
A vége totális függővég. Történik valami, ami keresztülhúz mindent, de ami nem lehet, hogy azt a következményt hozza, ami elhangzik, nagyon súlyos éllel. Hisz akkor nem lenne folytatás. Ezzel együtt kegyetlenül gyilkos a vége, és falat kaparós türelmetlenséggel várom a következő részt.

21 hozzászólás
DarknessAngel>!
Kresley Cole: Dead of Winter – A tél halottai

Nagy szerencsémre az Arkánum Krónikák még 9 év után is érdekelnek, így nem is kellett csalódnom a könyvben. A történet továbbra is nagyon érdekes, tetszik, ahogy egyre több játékos bukkan fel, és egyre többüket ismerhetjük meg. Gabrielt pl. itt sikerült még jobban megkedvelnem, valamint Joules is egy nagyon érdekes karakter.
Az egyedüli dolog, ami már képtelen úgy elvarázsolni, mint régen, a szerelmi szál. Nagyon nem érzem a nagy szerelmet se Jack és Evie, sem pedig Aric és Evie között. Sajnálom, de ez van. Szegény Evienek ideje sincs alaposan átgondolnia a dilemmáját, hisz sosincs egyedül. Egyszer hol Jacksonnal megy a nagy lamúr, röpködnek a 'szeretlek'-ek, majd hopp! jön Aric, vele tölt 2 hónapot, összemelegednek, viszont újra képbe kerül Jack, aztán felbukkan Aric, és így tovább… Ilyen tempóban egyszerűen képtelenség kiigazodni az érzelmeken! Nem is értem, Evie hogy „világosodott meg” a végére. Mint kiderült, úgyis maradtak kételyei a döntését illetően szóval lényegében nem változott semmi.
Engem egyenlőre egyik pasi sem győzött meg. Mindkettő annyira rámenős, parancsolgató, manipulatív. Most így huszonéves fejjel talán, de csak tényleg egy hangyányival, Aric szimpatikusabb. spoiler
Matthewt nagyon féltem. Most még a szokottabbnál is különösebben viselkedett. Nagyon izgulok érte, mert eddig ő és Finn az abszolút kedvenceim.
Alig várom, hogy mi lesz a folytatásban!

20 hozzászólás
deen>!
Kresley Cole: Dead of Winter – A tél halottai

Sokáig kellett várni a folytatásra, és ezután a befejezés után nagyon remélem, hogy nem újabb négy évig kell várnom a következő részre. Eszméletlen jó ez a sorozat, és egyre jobb lesz. Most, hogy már sok Arkánum van jelen, egyre izgalmasabbá válik a cselekmény, miközben az élet a Villanás után egyre katasztrofálisabb. Sötétség és eső, hűlő levegő, ami a tél közeledtét jelzi. Evie visszatér szövetségeseihez, hogy megmentse Jack-et a Szeretőktől, azonban ez a mentőakció korántsem olyan egyszerű. Evie kénytelen mindent beleadni, hogy esélyük legyen lejutni a Szeretőkig, és ebben Aric segítségére van szüksége. Nem szeretem a szerelmi háromszögeket, és ez a rész ezt helyezte középpontba. Számomra Jack már nem annyira szimpatikus, hiába a sármos kinézet, már nem az a srác, aki korábban volt. Aric pedig egy másfajta típust testesít meg, ami számomra elfogadhatóbb és érthetőbb, de ízlések és pofonok. Nagyon tetszett, hogy fejlődnek a karakterek, egyre több képességükre derül fény, ahogy új karakterek is megjelennek, ami lassan a végső összecsapásra készülést jelenti, hiszen mindenkinek oldalt kell választania. Nagyon várom a következő részt!

Hencsulátor>!
Kresley Cole: Dead of Winter – A tél halottai

Egyszerűen imádom ezt a sorozatot!! Evie helyzete egyre nehezebb, a szerelmi háromszög itt már kicsit túl sok is. Az előző részben menthetetlenül beleszerettem Halálba, de ebben a részben megint Jack nyert. :D Hihetetlen ez a nő!
Eddig a legizgalmasabb arkánum képesség a szeretőké, nagyon meglepett és imádtam. spoiler
A könyv vége brutális! spoiler spoiler
spoiler

Trice29 P>!
Kresley Cole: Dead of Winter – A tél halottai

Ismét nagyon izgalmas részhez érkeztünk ♥ Tetszett a történet alakulása. A szerelmi háromszög számomra egy kicsit rontott az összképen, egyébként 5*.
A vége megint ideg rángató, vajon hány évet kell várnunk a folytatásra?

6 hozzászólás
perpetua P>!
Kresley Cole: Dead of Winter – A tél halottai

Végre egy kiemelkedő könyv, most jó pár könyv óta éreztem azt, hogy valami hiányzik Egyszerűen vannak alkotók, akik teljesen máshogy írnak, mint a többiek. A történeteik beszippantanak, mert a millió könyv között mutatnak valami olyat, amitől magával ragadnak és nem tudod letenni őket. Nem volt még olyan Kresley Cole könyv, ami csalódást okozott. A nálunk méltatlanul elhanyagolt Halhatatlanok Alkonyat után paranomális sorozatot nem tudom eleget dicsérni, de nagyon szerettem anno a történelmi romantikus trilógiáját és itt van ez az ifjúsági fantasy, ami annyira egyedi és annyira különleges, hogy ahhhh. Nem tudom megérteni, hogy mi lehet az oka, hogy a hazai közönség ezt se fogadta be igazán. :( No, de nem is ez most a lényeg, sokat vártunk rá, de megint szuper könyvet kaptunk. Már a legelső fejezetek olyan eseményekkel indultak, mint más könyvekben egy lezárás, azon agyaltam, hogy hova fokozzuk még a hangulatot, miután egyből belevágunk a közepébe. Persze nem féltem, mert bizonyította már sokszor KC, hogy tartogat meglepetéseket. Megalkotta ezt az egyedi világot, birzasztóan tetszik, hogy apránként adagolja a szereplőket (kárytákat), mert mindig kapunk újabbakat, akik csatlakoznak a harchoz, mégis vannak sokan, akikről még nagy a csend és biztos felkavarják majd az eseményeket. Áh és még akkor nem is említettem a romantikus vonalat. Azt se tudom, merre húz a szívem, mert mindkét srácot lehet szeretni és egyre inkább félek, hogy lesz e olyan megoldás, ahol nem marad bennem keserűség és bánat az egyik fél miatt, de reménykedek, hogy lesz erre is megoldás.

ancsee>!
Kresley Cole: Dead of Winter – A tél halottai

Megszokott színvonal, szinte egyben olvastam el ezt a részt is, sajnos dolgoznom kellett, ennyi megszakítás „járt”. Fordulatos, izgalmas, szerethető karakterek. Evie vívódása és „végső” döntése rettentően idegesített, túl sok volt a vergődése és nem a lényeget látta, nem értettem egyet vele. Régen olvastam az előző részt, szóval kicsit vissza kellett rázódnom a Villanás utáni világba, de szerencsére az előzményekre is volt utalás. Szívesen olvasnék Aric szemszögéből is és jöhet még több Matto. Annak ellenére, hogy valószínűleg másoknál nagyon népszerű Jack, én nem kedvelem. A sok francia szó túlzás, ahogy az udvarlása is. Tetszett a múlt darabjainak kirakósa, főleg a Szeretőket érintő darabok, annak ellenére, hogy a perverzióikat nem tolerálom az életben, mégis úgy érzem, hogy kellett ilyen sötét játékos is.


Népszerű idézetek

Black_widow P>!

Soha a büdös életben nem fogom megérteni a férfiakat.

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene
Black_widow P>!

– Holnap meghalsz!
– Ezt még soha senkitől nem hallottuk – szólalt meg unottan Aric.
Jack a masszív robbanószerkezetet mustrálta.
– Látom, szeretsz fenyegetőzni, Milo – mondta. – A gyengék szokása.
Aric felnézett.
– Számtalanszor voltam már ennek tanúja az évszázadok során. Emlékszem, II. Philipposz egyszer azt írta a spártaiaknak: „Ha átlépem Lakónia határát, a földdel teszem egyenlővé." Tudod, mit írtak vissza? Egyetlen szót. „Ha.”

Kapcsolódó szócikkek: Aric Domīnija (Halál) · Jackson Deveaux
Black_widow P>!

A Császárnőt nem lehet láncra verni! És nem lehet elvenni tőle azokat, akiket szeret!

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene
Black_widow P>!

Én, Jack és a Halál egy küldetésen.
Mégis mi baj történhet?

174. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene
Dóri_Margit P>!

Azt kérdezted, hogy szerintem a Halálnak színesen kellene-e
álmodnia. Sievã, amikor együtt vagyunk, akkor sikerül.

Kapcsolódó szócikkek: Aric Domīnija (Halál)
Annabeth>!

– Nem teszek olyasmit, amiről nem beszélnék nyilvánosan. Ha nem vagy képes beszélni a tetteidről, ne kövesd el azokat.

230. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Richelle Mead: A végső áldozat
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Joss Stirling: Summer
Anna Banks: Poszeidón
Richelle Mead: Vérvonalak
Isaac Marion: Eleven testek
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Fróna Zsófia: Démonok közt
Rick Riordan: Az Olimposz vére
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz