Dead ​of Winter (The Arcana Chronicles 3.) 28 csillagozás

Kresley Cole: Dead of Winter

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Can ​Evie convince her rival loves to work together? Their survival depends on it in this third book of #1 New York Times bestselling author Kresley Cole’s Arcana Chronicles, a nonstop action tale of rescue, redemption, and a revenge most wicked.
Heartbreaking decisions
Evie was almost seduced by the life of comfort that Death offered her—until Jack was threatened by two of the most horrific Arcana, The Lovers. She will do anything to save him, even escape Death’s uncanny prison, full of beautiful objects, material comforts…and stolen glances from a former love.
Uncertain victory
Despite leaving a part of her heart behind with Death, Evie sets out into a frozen and perilous post-apocalyptic wasteland to meet up with her allies and launch an attack on The Lovers and the vast army they command. Such formidable enemies require a battle plan, and the only way to kill them once and for all may mean Evie, Jack, and Death allying. Evie doesn’t know what will prove… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2015

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Simon & Schuster, New York, 2015
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781471122859 · ASIN: 1471122859
>!
Simon & Schuster, London, 2015
320 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781471122842 · ASIN: 1471122840
>!
Simon & Schuster, New York, 2015
336 oldal · ASIN: B00K0TEH8C

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Aric Domīnija (Halál) · Jackson Deveaux · Evangeline "Evie" Greene · Matthew Mat Zero Matto · Selena Lua


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 13

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Nymeria96>!
Kresley Cole: Dead of Winter

Vegyesek az érzéseim. Most is. Egyrészt tetszett a könyv, a stílusa olvasmányos, és mindig történt valami, ami folyamatos olvasásra késztetett.
Másrészt viszont túl nagy szerepet kapott a szerelmi háromszög, és ez eléggé zavaró volt. Bármilyen nehézségekkel is kellett szembenézniük, Evie folyton azon gondolkodott, hogy melyik fiút válassza.
A könyv közepe felé kicsit be is lassult a cselekmény, és jelentéktelen részekkel volt tele.
Az utolsó 50 oldal azonban nagyon pörgős lett, a befejezés pedig szerintem az eddigi legdurvább a sorozatban.
Amúgy lehet, hogy túlbonyolítom a dolgokat, de olvasás közben többször is megfordult a fejemben, hogy talán Jack is spoiler, talán a Matthew által emlegetett spoiler ??
Egyébként ebben a részben ismételten Jack párti lettem. ^ ^ A 2. részben egy kicsit csalódtam benne, de most újra szimpatizálni kezdtem vele. Az Evienek írt levele nagyon megható lett, és elszomorított, hogy ilyen kevésre tartotta magát Ariccal szemben.

andie88_Sentellion>!
Kresley Cole: Dead of Winter

Kétlem, hogy mostanában sikerülne egy épkézláb, összeszedett értékelést írnom, de valamit muszáj idenyögnöm addig. Egy rahedli érzelmet kiváltott belőlem ez a könyv (http://goo.gl/PfiKpK). http://freakyaddiction.tumblr.com/post/108403369559

Ha eddig rinyáltam a szerelmi háromszögek miatt, akkor most komolyan ölni tudnék, hogy levezessem ezt a feszültséget. Ez már esküszöm nem emberi, amit Cole művel velünk. Bár a szívem jobban húz az egyik sarokba, mégis úgy érzem, hogy nincs jó döntés Evie számára a két srác közt, és nekünk sem tenne jót a történet szempontjából egyik sem. Jó hír (igazából rossz, kivételesen tök fun volt nézni, ahogy a két srác verseng), hogy a lány dönt, rossz hír, hogy ez nem old meg semmit sem, és megint ott tartunk ahol a part szakad. NEM BÍROM! Egy megoldás van, Evie haljon meg, a srácokat meg osszuk fel magunk közt!

Oké, ez túl drasztikus, azért Evie ennél többet érdemel, mert most is elég badass volt. Még mindig nem ért révbe, de én biztosan nem szállnék vele szembe.
Jack, azalatt a pár hónap alatt, amit külön töltöttek Evievel biza jó alaposan megváltozott. Egy igazi vezető vált belőle, okos(abb), jó harcos és türelmesebb.
Halál/Aric. Abszolút senki nem kételkedhet abban, hogy ő is a jófiúk közé tartozik és hogy feltétel nélkül szereti Eviet. Ő is tanult a hibáiból, talán többet, mint Jack. Onnantól, hogy ő megjelent, patakokban folytak a könnyeim, hol a röhögéstől, hol a meghatódottságtól.
Mindkét srác életéről megtudunk néhány új dolgot, amivel közelebb kerülnek hozzánk, mint karakterek. Főleg Aric, hiszen Jackről már elég sokat tudtunk.
A mellékszereplők ismét fantasztikusak voltak, továbbra is egyediek és önállóak. Matthew néha kikészített az értelmezhetetlen próféciáival, de még mindig imádom!
Új shipet is találtam a fő shipem mellé, méghozzá Selena (Hold) és Gabriel (Angyal/Igazság). Gabriel borzasztóan édes! :)

Ami a cselekményt illeti a romantikus szálon kívül… megint jó fordulatos volt az elejétől a végéig. Cole azért tud szívszélütést okozni rendesen, már benne sem bízok, ahogy Kenyonban és Moningban sem. Sok kajlis! Megint tele vagyok teóriákkal és kétségekkel. Bár egy teóriát kilőttünk jött helyette 3 másik! Igazából az egész könyv egy nagy mentőakció volt, hol az egyik, hol egy másik karakter esett csapdába, főellenségként pedig a Szeretőket ismerhettük meg. Cole megint nem kímélt minket, bőven voltak gyengébb idegzetűeknek nem ajánlott jelenetek.

Megmondom őszintén féltettem a sorozatot egészen az utolsó jelenetig. A végén kezdett átmenni full dísztópiába, de szerencsére Cole visszakanyarodott a fantasy vonalhoz. Persze megint egy WTF függővéggel ért véget a könyv, ráadásul olyannal, ami után csak feküdtem, néztem a plafont és füst jött ki a fülemen és az orromon is. NEM ajánlom, hogy éjjel fejezzétek be, ha nincs utána mivel elterelni a figyelmeteket, mert GYILKOS vége van.

26 hozzászólás
Ittimi78>!
Kresley Cole: Dead of Winter

OMG……. Nem lehet így vége!!! ??????

Nagyon bátor ez az írónő, hogy ezt merte tenni velünk :(((

Az egész könyvön keresztül azon izgultam, hogy ebből a slamasztikából vajon Evie hogy mászik ki. Nem bírtam volna dönteni a helyében, de végül spoiler annyi hazugság és árulás derült ki, hogy már tudtam, merre tenném a voksom. Függetlenül attól, hogy sajnáltam volna a pasit. De… így járt.

Aztán a végén lepődtem egy nagyot spoiler, nem ezt vártam volna.

Úgy tűnik, végül én is Death fan lettem (ellenállhatatlan, nem? :D).

És most kérdem én, hol a bánatban van a folytatááás ?????????

11 hozzászólás
vgabi >!
Kresley Cole: Dead of Winter

2017: 5/3

Nem érdekel, akkor sem adok rá több csillagot, akármilyen durva utolsó pár oldalt biggyesztett ide Cole a végére. Az egész kötet elment a Jack/Aric jelenetekkel, őrlődtünk ide-oda a kis szerelmi háromszögben, a cselekmény sem kötött le annyira, szóval akkor sem.
Nekem az egész egy Válassz engem! kampánynak érződött, mindketten próbálták megmutatni, hogy bizony ők mennyire jó választás lennének.

És akkor most megyek, lelövöm magamnak, hogy az fog-e történni, amire gondolok. Neee… A kérdésemre nem találtam választ, de valami más váratlan dologra bukkantam. Nem akartam tudni, de így jár, aki kíváncsi. El akarom felejteni, törlődj ki. 2022: 5/3

Ada_ P>!
Kresley Cole: Dead of Winter

Annyira jó az alapötlet. Egyedi világ, semmi klisé nem mutatkozik a történetben, ami az alapokat illeti. Az akciójelenetei kellően feszültek, körbelengi az egészet valami misztikus köd, és néhol már kezd megcsillanni az az epikus töltet, amit ez a könyv érdemelne.
Ez egy igazán jó disztopikus fantasy..
..lehetne.
HA nem lenne ez az istenverte, idegesítő és már-már beteges szerelmiháromszög.
HA Evangeline nem lenne ennyire bizonytalan és önző főszereplőnő.
HA nem telne el 40 oldal azzal, hogy Evangeline-EgyikSrác vitatkozik arról, miért kellene Evie-nek az EgyikSrácot választania a MásikSrác helyett.
HA több hangsúlyt tennénk a LÉNYEGRE.

De egyszerűen tovább kell olvasnom. Mert érdekel, mert hátha majd a következő oldalakon megváltozik, mert Matthew még mindig a szívemcsücske és .. hát mert Aric.

3 hozzászólás
Nusejka_Sentellion>!
Kresley Cole: Dead of Winter

Kresley Cole megint beleadott apait-anyait, a mi nagy szerencsénkre. A második résznél kicsit elbizonytalanodtam, úgy éreztem, hogy nem tudja megugrani a szintet, amit az első kötettel felállított, de most megint sikerült. Nem állítottam soha, hogy nincsenek megkérdőjelezhető, vagy idegesítő dolgok (egek, de még mennyi! :D) a könyveiben, de amit imádok benne az az, hogy úgy el tud varázsolni, hogy teljesen beszippant és attól kezdve nem érdekelnek ezek. Csak a fordulatok és titkok és vérontás és kalandok és varázslat és fucking badassness *-*
https://38.media.tumblr.com/tumblr_m0wcmbYAdD1rqfhi2o1_400.gif

Ebben a kötetben a keret is visszatért, amit annyira díjaztam korábban, majdnem ugyanazokkal a képekkel zárja, mint amivel nyitja a történetet – csak egy kicsit másképp. Lassan egy év is eltelt a Villanás óta, és a helyzet a világban nem javul, sőt, az időjárás változása és az örökös éjszaka még csak ront rajta. Ha az előző kötetet egy kicsit állóvíznek éreztem, ez a rész bőven kárpótolt érte. Sokkal mozgalmasabb volt – rengeteg harc, lopakodás, cselszövés, izgalom, újabb és újabb szörnyűségek és újabb titkok. Ezúttal Evie-nek a Szeretők Arkánummal kellett megküzdenie, a gonosz, kifacsarodott ikrekkel. Valamiért nem számítottam rá, hogy ilyen húzós lesz a dolog, de örülök neki, hogy nem lett lerendezve olyan egyszerűen és gyorsan, mint a korábbiak.

Amitől viszont a hajamat téptem, az teliberakott szerelmi háromszög, igen.
http://media.tumblr.com/tumblr_m6tpthzr5d1r5grla.gif
Jobb napokon is idegrángást kapok tőle, de ez most tényleg kikészített helyenként. Biztos szerencsés vagyok vagy valami, de soha nem voltam még olyan helyzetben, hogy két férfit egyszerre szeretek, de annyira, hogy képtelen vagyok választani közülük, ezért piszokul nem tudom átérezni a dolgot. Ami még szörnyűbbé teszi, hogy a srácok tudják is, hogy még nem tudott dönteni, és próbálják mindketten meghódítani. Ez mondjuk biztosan sokaknak imponál, de nekem tuti nem kellene olyan ember, akinek nincs annyi önbecsülése, hogy ne fusson olyan nő után, aki nem százezerszázalékig biztos benne, hogy ő kell neki. Ahogy Selena is mondta, én akarok lenni a number one, nem a maybe number one. Nah mindegy, az sem segített, hogy én mindig is Aric felé húztam, Jack-re egyáltalán nem rezonálok, ilyen formán azt sem értettem, hogy egyáltalán mi itt a kérdés? :D

Nagyon élveztem viszont a két fiú szívózását és hogy mindenek ellenére mégis megtanulták egymást tisztelni és képesek voltak együtt harcolni. Időnként komoly bro-románc sejlett fel a lelki szemeim előtt, a döntésképtelen Evie meg mehetne, amerre lát :D

A történet előrehaladtával érezhető, ahogy a karakterek fejlőldnek, változnak, most legerősebben Jack és Death. Kíváncsi lennék viszont, hogy milyen az, amikor Evie mindent belead végre és nem fogja vissza magát, de úgy tűnik erre még várnunk kell. Vajon végül elfoglalja a helyét, mint a megmaradt világ Uralkodónője? Vagy hagyja a vérszomjat eluralkodni magán? Én az utóbbit nézném meg inkább, de asszem az nem kedvez a normál happy end-es storyline-nak :D Így vagy úgy, de most megint várhatunk egy évet arra, hogy bármi is kiderüljön…
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/aXbqnPV_460sa.gif

2 hozzászólás
DoraTheReader>!
Kresley Cole: Dead of Winter

Kresley Cole egyszer megfog ölni engem… Hogy tudott ilyen könyvet írni?? persze jó értelemben Fordulat fordulat hátán, a fejemet csak kapkodni tudtam. A függővég nem maradhatott le a végéről ;)
Ami egy kicsit sok volt, az a szerelmi háromszög, de nem vette el az olvasás élményét. Amúgy ha az utolsó részben Evie nem azt választja, akit imádok khm Aric, akkor dobok egy hátraszaltót és elmegyek a sarokba sírni.

me_the_traveller>!
Kresley Cole: Dead of Winter

Le vagyok nyűgőzve, de úgy rendesen. Azt hiszem egy új kedvenc könyvsorozatot avattam. Szánom-bánom, hogy nem volt időm hamarabb végezni vele.
A történet még mindig egyedi, azt hiszem minden résszel egyre jobb és jobb. Izgalomban nincs hiány, szóval unatkozni nem lehet olvasása közben. Ebben a részben is új arkánumok jelennek meg, a régieket pedig jobban megismerjük. Jó néhány harcjelenetünk van, szerintem pont elég.
A szerelmi szál pedig a kedvencem. Nem titkolom, imádom ezt a háromszöget spoiler . Nem csoda, hogy Evie-nek nehéz a vállasztás, mert mindkét pasi aranyat ér. Azt hiszem, én is ugyanúgy gyötrődnék, mint Evie. Habár talán egy kicsit a szívem egyik fele húz spoiler, de ezt nem mondanám ki hangosan. :))
Alig várom a folytatást. Szerencsére nem kell várnom már rá, így bármikor folytathatom ezt a kalandot.

Firebolt>!
Kresley Cole: Dead of Winter

Túl hamar vége lett! :( Én amúgy Evie-nek hiszek a végén, bár csalódtam benne a választása miatt. :/ Meg amúgy milyen kegyetlen már így befejezni egy könyvet?! Most hogy fogok tudni elaludni? Kresley Cole most sem hazudtolta meg önmagát… tőle még a szerelmi háromszöget is elviselem, bár a vége fele már kezdett komolyan az agyamra menni…

N1209>!
Kresley Cole: Dead of Winter

Na ne már! Ezt nem teheti se az írónő, sem pedig a főszereplő. Nagyon nagyot csalódtam a választás miatt. Én a helyében nem ezt tettem volna, amit. Erről én nem is szeretnék többet írni. Teljesen felháborodtam. :D Nem tudom, hogy folytassam-e. Bár biztos, hogy fogom valamikor.


Népszerű idézetek

Nusejka_Sentellion>!

“Aside from you, I have no quarrel with the mortal. He’s an uncouth drunkard who slaughters the English language every time he attempts it, but I probably wouldn’t kill him just for that.”

Kapcsolódó szócikkek: Aric Domīnija (Halál)
andie88_Sentellion>!

“I know that look.” Jack shook his head ruefully. “Doan worry; she’ll
give you your balls back as soon as she’s done getting her way.”

Kapcsolódó szócikkek: Jackson Deveaux
Cheril>!

“You’re early,” I told the Magician as Matthew and I climbed down. We still had twenty minutes.

“Wanted to avoid the midnight-hour traffic.”

Kapcsolódó szócikkek: Matthew Mat Zero Matto
Nymeria96>!

One love fated. One love endless.

295. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Evangeline "Evie" Greene
Nymeria96>!

Because I love you.
This might be the most noble thing I've ever done. Noble, for the record, hurts like a blade to the heart.
Je t'aimerai toujours,
Jack

297. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Jackson Deveaux
andie88_Sentellion>!

Mortal, if there’s one thing I’ve learned in all my years, it’s this: lies are curses you place on yourself.

andie88_Sentellion>!

I take no actions that I wouldn’t publicly recount. If you can’t speak your deeds, then don’t do them.

Doro0507>!

Whoa, I was talking about hooking up with an other card. But to fall for an arcana? She met my gaze. Only an idiot would do that. I didn't argue. I'd fallen for Aric, despite loving Jack. Idiot seemed fair.

Cheril>!

“Love. It’s the most destructive force in the universe.”


A sorozat következő kötete

The Arcana Chronicles sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: World After
Anna Banks: Of Poseidon
Jennifer L. Armentrout: Origin (angol)
Cassandra Clare: Lady Midnight (angol)
Chloe Neill: Hard Bitten
Richelle Mead: Last Sacrifice
Sophie Jordan: Vanish
Holly Black: The Cruel Prince
Stephenie Meyer: Midnight Sun
Jennifer L. Armentrout: The Darkest Star