Árnyak ​Hercege (Halhatatlanok alkonyat után 13.) (Dacianók 1.) 238 csillagozás

Kresley Cole: Árnyak Hercege

Kresley ​Cole, a New York Times első számú sikerkönyvszerzője új, izgalmas történettel folytatja a Halhatatlanok alkonyat után sorozatát. Ebben a részben megismerhetünk egy paranormális románcot, részesei lehetünk a vérbosszút kívánó múlhatatlan szerelemnek.

A VÁMPÍR ÚJ ÉLETE
Trehan Daciano herceg, a könyörtelen és mesteri halálosztó bármit megtenne, hogy megszerezze Aráját, Bettinát, a gyönyörű varázslónőt. Szerelméért véres lovagi tornán vesz részt.

A LÁNY KIT SZERET?
Bettina gyámjai kérésére beleegyezik, hogy akárki is legyen a lovagi torna győztese, feleségül megy hozzá. Álmaiban azonban egy rejtélyes harcos, egy igazi férfi csábítja tiltott gyönyörökre a lányt.

CSATA A HERCEGNŐ TESTÉÉRT, LELKÉÉRT
Trehannak két harcot kell megvívnia: meg kell küzdenie Bettináért a harctéren, és meg kell hódítania a lány szívét. A herceg testében, lelkében, érzékeiben feltör az évszázadokon keresztül elfojtott vágy.

Az Árnyak Hercege a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2012

>!
Athenaeum, Budapest, 2017
400 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632935973 · Fordította: Goitein Veronika
>!
Athenaeum, Budapest, 2017
400 oldal · ISBN: 9789632936680 · Fordította: Goitein Veronika

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Lothaire · Sabine · Elizabeth "Ellie" Peirce · Trehan Daciano · Salem · Bettina (Abaddon hercegnője) · Caspion · Morgana


Kedvencelte 26

Most olvassa 4

Várólistára tette 54

Kívánságlistára tette 75

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

_Eriii>!
Kresley Cole: Árnyak Hercege

Imádom Kresley Colet és az egész bagázst amit alkotott. Nagyon jó volt ez a történet. Nagyon szerettem, annak ellenére, hogy fenntartásaim voltak a mellékszereplők külön kötetéről. Annyit mondhatok, hogy senki ne kételkedjen, mert ez Kresley Cole, és vérszívók és alakváltók, és varázslok, és minden…..
Annyira jó ötlet volt ez a lovagi torna. Igazán eseménydús volt a történet. Nagyon meg szerettem a szereplőket. Ezek a Dákok :D És a román szavak benne. Nagyon ötletes volt. Én legalábbis nagyon bírtam. Bettit az elején meg tudtam volna egy kicsit tépni, de összességében nem volt rossz főszereplő. A dák meg igazi főnyeremény volt. Ajánlom nagyon.
UI: Lotti, Lotti, Lotti, nem lehetett volna a Lothaireban is Lotti? Miért kellett Löcs? :D

13 hozzászólás
Xoxoribizli>!
Kresley Cole: Árnyak Hercege

*Vigyorogmintavadalma* :D Semmi különös, csak egy kis halhatatlan szerelmi civódás. Tudjátok a szokásos… Mikor már egészen kibogozták szereplőink a szálakat, és úgy tűnik meg lesz a nagy hepiend, a mi drága Kresley Cole-unk az arcunkba tol egy gordiuszi csomót.
Mindenki emésztgeti szerencsétlen szereplőink sanyarú sorsát, ez most biztosan egy boldogtalanul éltek, amíg meg nem haltak történet lesz, mire a drága írónő végül ezt a csomót is kibogozza, és mégis megkapjuk a várva várt hepiendünket, porcukorral megszórva, forrón tálalva. ;) :D
Már megszokhattuk, így megy ez halhatatlanéknál…

Jah és végezetül:
Még mindig a Valkűröket imádom a legjobban#1 ❤❤❤
„Kell egy ilyen póló!” :D :P

Mrs_Curran_Lennart P>!
Kresley Cole: Árnyak Hercege

Annyira nem fogott meg ez a sztori, sem a helyszín, sem a cselekmény, sem a szereplők. Ráadásul párhuzamosan fut a fősodorral, a többiek talán éppen a Rend fogságában sínylődnek. Vagy valami. Plusz Lothaire története is zajlik.
A szereplőkről – adva van egy morc 900 éves dák vámpír, a gyilkolás művésze, aki teljesen véletlenül botlik bele 22 éves arájába, aki persze hallani sem akar róla.
Az egész történet alatt ezt hallottam: Cas, Cas, Cas, Cas…A kiscsaj annyira ragaszkodott a rögeszméjéhez, miközben a tökéletes pasi meg a csillagokat hozta le az égről.
A valkűrök legalább kemény csajok, de ez a kis varázslónő elég gyengére sikerült.
(Lothaire új becenevet kapott – csak nem megint egy új fordító? Mert akkor már értem hogy a dühdémonokból hogyan lettek haragdémonok.)

11 hozzászólás
Naiva P>!
Kresley Cole: Árnyak Hercege

Miért gondoltam azt, hogy ez a része a sorozatnak érdektelen, vagy legfeljebb középszerű lesz? Miközben teljesen oda + vissza voltam tőle. Imádom Cole-t és imádom a vámpírjait, akiket megteremtett. Ez alól Trehan/Troy sem kivétel. Meglehet, hogy nincs akkora arc, mint Lothaire de nagyon szimpatikus volt a karaktere és minden sorát imádtam annak, ahogyan a szeretett nőért harcolt abban a kilátástalan helyzetben. A hősnőre gyakran haragudtam is emiatt, Cas-t éppen ezért sem tudtam igazán megkedvelni.
Talán majd a saját történetében. Kíváncsi vagyok miként fog majd a neki szánt partnerével „összemelegedni”. Már alig várom.
Úgy örültem, hogy feltűnt Lothaire és Elisabeth is ebben a kötetben. A világfelépítés továbbra is lenyűgöző. A párbeszédek szellemesek. Mindig tudom élvezni. Salem nem kap saját részt? Őt nagyon bírtam.
Azt hiszem jöhet Uilleam MacRieve kötete, csak az már angolul.

Nikyy18>!
Kresley Cole: Árnyak Hercege

Egyszerűen imádtam, ha lehetne akkor 10 csillagot adnék rá :) Mondjuk kicsit féltem ettől a résztől de feleslegesen mert mikor elkezdtem teljesen magába szippantott a történet. A szereplőket hamar megkedveltem. Bettina és Trehan jó párost alkottak együtt. Salemen sokat nevettem valami haláli az a szilf :) Jó volt pár régebbi szereplőkről is olvasni

nicosia P>!
Kresley Cole: Árnyak Hercege

Ennek a résznek nehezen álltam neki, mert a többivel szemben nem nagyon volt előélete. Csak az előző részben említik éppenhogy a Daciano nemzetséget és Trehan is alig-alig kap szót, Bettina pedig itt bukkan fel először Morgana-val együtt. Ezzek együtt persze jó ez a rész is, itt is előkerülnek régi szereplők, sőt Lothaire elég sokszor (bár kezd elpuhulni). Megint izgalmas, érdekes és úújszerű, bár a főbb motívumok nem változnak.

perpetua P>!
Kresley Cole: Árnyak Hercege

Valószínűleg az is közrejátszik, hogy már ki voltam éhezve egy remek Kresley Cole regényre, de alig tudtam letenni ezt a könyvet. :) Bár az előző értékelésben úgy fogalmaztam, hogy nem mondanám csalódásnak Lothaire történetét, de azért valamennyire mégis. Viszont ebbe a majdnem ismeretlen párosba teljesen beleszerettem. Nagyon örülök, hogy végül nem maradt ki a magyarul megjelent kötetek közül.
Annyira, de annyira szeretem ebben a sorozatban, ebben az összetett világban, hogy minden részben felbukkannak, legalább említés szintjén korábbi szereplők. Mindig van okom mosolyogni, amikor összeáll a kép, hogy ki hogy kapcsolódik egymáshoz. Nix minden pár éltében fontos szerepet játszott eddig, most se tűnt el, de a megszokottnál sokkal kevesebbet láthattuk. Ez lehet annak is köszönhető, hogy ez a kötet félig egy másik sorozat, de hiába sajnáltam ezt, a könyv értékén ez semmit se rontott. Szintén szereplők terén nagyon szeretem, amikor rájöhetünk, hogy olyan karakter bukkan fel, aki később főszereplő lesz. Most tulajdonképpen kettőt is megismertünk, meg hát emlegettek egy nagyon várt párost is. :)
Na de, hogy tényleg erről a könyvről is beszéljek, bevallom, még kicsit szeptikus voltam a fülszöveg olvasása után, hiába tudom már régóta, hogy a sorozatnak csupa fantasztikust élményt köszönhetek. Aztán hamar rájöttem, hogy igenis izgalmas lehet egy ilyen lovagi torna. Kaderin könyve jutott eszembe, a Talizmán Kupával, ott is nagyon élveztem a próbákat és a versenyt. Szerintem nagyon jó arányban volt a történetben a Trehan-ra váró próba és a Bettina-val alakuló kapcsolata, és nem volt egy felesleges fejezet se, ez így pont elég volt.
A főszereplők között mindig izzik a levegő és ezt mindig szeretem, még ha esetleg kevésbé szimpatikus is valamelyik. Most mindketten meggyőztek. Bettina nagyon fiatal, visszahúzódó lány, mégse szabad elkönyvelnünk ilyennek, mert a látszat sokszor csal. A varázslók rendjét tartják a leggyengébbnek a Szövetségben, de igenis nagyon különleges erőkkel rendelkeznek, amik nagyon hasznosak, ha harcra kerül a sor. Bettine képessége később derül ki, de igazán tetszett. Trehan, pedig Trehan. :D Egy erős, kissé arrogáns dák, de a higgadt és bölcs fajtából. Minimálisan érezhető volt benne a hasonlóság Lothaire-vel, tehát a rokonságot nem tagadhatják le, de ez a vámpír képes az eszére hallgatni még akkor is, ha a vágy vezérli. Élveztem, ahogy Aráját igyekszik elcsábítani és mindent megtesz érte.
Végül még két szereplőt emelnék ki. Az egyik Salem, a test nélküli szilf. Egy átok miatt csak árnyként éli életét, de fontos szerepe volt a könyvben és sokat szerepelt Bettina őrzőjeként. Lehengerelt vidám stílusával, szerettem, amikor jelen volt és nagyon szurkolok, hogy később saját kötetet kapjon. Kíváncsi lennék ki tudja feloldani a rajta lévő átkot. :) A másik Caspion, akinek nagyon örültem, hiszen nyomon követem a külföldi megjelenéseket is, és nem tudtam nem észrevenni, hogy a napokban pont az ő regénye jelent meg. Fontos szerepet játszott Bettina életében és nagyon megkedveltem, viszont neki más utat szánt a sors és örülök, hogy őt is megismerhetjük majd jobban. :)
Huh, rég sikerült ilyen hosszabb értékelést írni, de hát az igazán jó könyvekről könnyen jönnek a gondolatok. Szuper volt ez a regény is és amennyire tőlem telik, türelmesen várom Ulliem könyvét. :D

DarknessAngel >!
Kresley Cole: Árnyak Hercege

Amilyen katasztrofális a borító, annyira szuper a tartalom. Sokkal romantikusabb az előző résznél, így természetesen csak imádni tudtam!♡
Nem gondoltam volna, hogy Trehan ennyire jó és szemfüles udvarló. Teljes szívemből szurkoltam neki, hogy minél előbb bolondítsa magába Bettinát.
A hercegnő is könnyen kedvelhető. Engem újfent a nagyszerű ruhák és kiegészítők nyűgöztek le, szóval hivatalosan is varazslónő lennék ebben a sorozatban :D Amúgy jó volt, hogy Bettina milyen fogékony volt Trehan sármjára, mennyi önbizalmat adott neki. Tényleg szépen alakult ki a kapcsolatuk.
A lovagi torna izgalmas volt, engem is természetesen az érdekelt, mégis hogy fogják legyőzni a legveszélyesebb „udvarlót”. Cas engem nem nyűgözött le. Fogalmam sincs lesz-e neki is saját könyve, de ha nem is azért neki is csak a legjobbakat kívánom.
A lezárás is kedvem szedint alakult, tényleg csak egy apró félreértéssel, ami tisztázva lett.
Kérem a következőt ^-^

csillagka P>!
Kresley Cole: Árnyak Hercege

Végre :) egyszer már kiesett a kezemből a közepén. Trehan egy csoda, ilyen támogató pasasra elnézést vámpírra vágyik minden halandó vagyis halhatatlan, csak az az örült féltékenység ne lenne. Kicsit elnagyoltnak éreztem a versenyt, többet olvastam volna a fordulókról és a résztvevőkről, egyszerűen ne értettem hogy a hölgyválasznál Bettina miért nem volt kicsit taktikusabb, a tárgyak meglétéről már nem is beszélve. Logikai zavart éreztem a levegőben, pedig Cole nem szokott ekkorákat hibázni, de itt több dolog nem volt a helyén.
Hiányoztak a többiek, kíváncsi lettem volna pár részletre a múltból.
Dákokat befogadtam és megkedveltem, lüke királyukkal egyetemben. Jó volt na, ha nem is annyira mint az első részek, de az utolsó háromból határozottan a kedvenc.

2 hozzászólás
ViveEe P>!
Kresley Cole: Árnyak Hercege

Hogy én mekkora marha vagyok, hogy nem álltam neki azonnal elolvasni, ahogy a kezembe került a könyv!
Biztos közrejátszott, hogy Lothaire könyve nem volt az igazi, pedig a vámpír fajt imádom a legjobban ebben a világban. Mondjuk az életre keltett vámpírokra gondolok főként. Aztán persze a valkűrök.
Nekem Sebastian volt a kedvenc pasim a sorozatban, de Threan csúnyán kiütötte a nyeregből! Atya gatya! Ha egy igazi harc a hölgy kegyeiért középkor módra sztorira vágysz, ami emellett durván romantikus, akkor ez kell Neked!
Persze a kimaradhatatlan konfliktuson a fejem fogtam.
Újra rájöttem, miért is imádom ezt a sorozatot, és szerintem simán vetekszik az FTT-vel.
Aki már ismeri a sorozatot, annak nem kell jobban ecsetelni mennyire ki******tt jó volt ez a könyv. Aki nem… nos az valószínűleg nem olvassa ezt, de üzenem neki, hogy ideje nekiállni az elsőnek, mert nagy a lemaradás! ^^ Bakker, ez de kellett már… :D


Népszerű idézetek

Xoxoribizli>!

– A lány levett a lábadról, igaz? […]
– Nem levett a lábamról, hanem kirúgta alólam – motyogta.

79. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Trehan Daciano
Naiva P>!

Milyen lény az, aki nimfákat bánt? Az olyan, mint tökön rúgni a szivárványt.

EditVagyok>!

– Vigyázz, nehogy elveszíts egy férfit, aki csakis rád vágyik, és helyette olyat szerezz, aki csakis másokra!

199. oldal

Xoxoribizli>!

Caspion híres volt hibátlan megjelenéséről… de Trehannak voltak más jó tulajdonságai. Mesteri gyilkos vagyok. És művelt tudós. Ó, hogy cseszd meg, ez aztán tényleg ellenállhatatlan…

78. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Trehan Daciano
Xoxoribizli>!

– Nem vagyok naiv. – De, lehet, hogy naiv vagyok. – Tudom, hogy a világ nem így működik.
– Akkor változtasd meg a világot!

150. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Bettina (Abaddon hercegnője) · Trehan Daciano
Xoxoribizli>!

– Komolyan? Akkor mitől kufirckócos a hajad?

174. oldal

Nicol222>!

A tetteiddel tanítasz meg másokat, hogyan bánjanak veled.

Xoxoribizli>!

– Ha valaki, persze nem te, és nem is én, hanem valaki az egyik versenyzővel töltötte volna az éjszakát, és összeszedett volna valami infót, akkor az a valaki, persze nem te, nem is én, most nagyot kaszálhatna.

293. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Salem
Xoxoribizli>!

– Egy fülledt éjszaka, és tessék, máris Madonnának képzeli magát

327. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Salem
Nikyy18>!

– Értem. Kellene neked egy kis szünet. Egy kis
feltöltődés. – Na persze. – Gyere, van számodra egy
meglepetésem.
– Nem szeretem a meglepetéseket. Például azt sem, ha
fejek gurulnak elém.


A sorozat következő kötete

Halhatatlanok alkonyat után sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma
Gena Showalter: Éjsötét titkok
Cassandra Clare: Aranylánc
J. R. Ward: Megsebzett szerető
Karen Chance: Holdvadász
Jeaniene Frost: Az első vércsepp
Larissa Ione: Elszabadult vágyak
J. R. Ward: Halhatatlanság