A ​gyönyör sötét hercege (Halhatatlanok alkonyat után 9.) 271 csillagozás

Kresley Cole: A gyönyör sötét hercege

Szépség és szörnyeteg…

Lucia, a gyönyörű, csábító valkűr, és Garreth MacRieve, Lykae hercege, a parázsló szemű, szenvedélyes vérfarkas elsöprő erejű románca titkokkal és veszélyekkel terhelt – pusztulást hozhat a lányra és szeretteire is. Ám a fékezhetetlen vágynak semmi sem állhatja útját, Lucia érintése felkorbácsolja Garreth érzékeit, míg a férfi csókjának ellenállni lehetetlen.

Garreth mindenáron birtokolni akarja ezt az őrjítő nőt, védelmezni szeretné, de hogyan tudná rávenni, hogy Lucia elfogadja őrzőjének?

Egyetlen megoldás kínálkozik: Garreth kihasználja a nő gyengeségét – azt, hogy olthatatlanul vágyik a szerelmére…

Eredeti megjelenés éve: 2010

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2014
348 oldal · ISBN: 9789632548814 · Fordította: Győri Dávid
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2013
428 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632547763 · Fordította: Győri Dávid

Kapcsolódó zóna

!

Kresley Cole: Immortals After Dark

95 tag · 54 karc · Utolsó karc: 2020. január 24., 18:35 · Bővebben


Enciklopédia 9

Szereplők népszerűség szerint

Nix · Ragyogó Regin · Lachlain MacRieve · Garreth MacRieve · Emmaline Troy (Emma) · Lucia


Kedvencelte 47

Most olvassa 7

Várólistára tette 58

Kívánságlistára tette 69

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Naiva P
Kresley Cole: A gyönyör sötét hercege

Nem is tudom, hogy még jobban szeressem Cole-t vagy haragudjak rá, amiért a szereplőinek annyit kell szenvedniük, hogy végül összejöhessenek. Figyelembe véve, hogy mindig van az okok mögött valami mélység és nem érzem, hogy közben csak kínlódnának, nem tudok rá haragudni. Azért sem, amiért nem fogy el az ötletekből és eddig nem érzem, hogy kezdene kifulladni a sorozat. Nagyon tetszik eddig a sorozat minden egyes része és közben lenyűgöz az a világ, amit megteremt. Lucia erős, kitartó hősnő. Garreth pedig… spoiler persze még mindig Bowen a kedvenc vérfarkasom, de végre egy újabb kitartó, uralkodó alfa, aki bármit megtenne a szeretett nőért. Egyszerűen imádtam. Úgy örültem, hogy Emma és Lachlain is feltűnt ebben a részben.
A könyv olyan gyorsan olvastatja magát. Mire észleltem volna, már be is fejeztem. A végén a csúcspont nem volt semmi. Cole mesteri munkát végzett az epilógusban. Nincs mit tenni: alig várom a következő részt.

8 hozzászólás
>!
Nikolett0907 P
Kresley Cole: A gyönyör sötét hercege

"– Küzdöttél már olyan ellenféllel, aki ellen esélyed sem volt? Valakivel, aki tüzet vagy savat köpött?
– Egyszer megküzdöttem egy gyémánttestű nővel – mondta Nïx óriási átéléssel. – Még akkor is a testét bámultam, amikor az ujjai a torkom köré fonódtak.
– Tényleg?
– Nem, azt csak az X-Menben láttam. Csak próbáltam együtt érző lenni. De úgy tűnik, nekem nincs gyenge pontom."

Őszintén szólva nem vagyok elégedett.
Ez az első olyan páros ahol a hölgyeményt egyszerűen utáltam.
Még egy ilyen szenteskedő, beképzelt libát, az agyamra ment.
Egyedül Garreth tartotta bennem a lelket, ő szokás szerint nagyon cuki volt.
Imádtam a gondolkodás módját. Nyilván rendkívül makacs, brutális mikor kell, védelmező és rendkívül cuki.
Nem mondom, hogy a legjobb hím a sorozatban, de felüdülés volt a ő szemszögéből olvasni.
A cselekményszál itt kicsit túl toltnak éreztem, de persze, minden résznek megvolt a maga miértje, csak egyszerűen nem tudtam helyén kezelni az érzelmeket, időm sem volt rá, sőt sokszor félre tudtam tenni, nem fogott meg.
Viszont Nix még mindig hatalmas kedvenc, sírva nevettem minden beszólásán. Az egyik legjobb karakter a sorozatban eddig. :D
Szóval nem kedvenc, és négy csillagnál nem ért többet, de a polcomon a helye.

>!
DarknessAngel
Kresley Cole: A gyönyör sötét hercege

Még egy MacRieve, aki teljesen elvarázsolt. *-* Ezerszer jobb volt, mint az előző rész. Igaz itt is sokáig váratott magára a szerelem, volt üldözés a kimeszelt nő után, ellenállás Lucia részéről, és állhatatosság, valamint eltökéltség Garreth-éről. Nix megint összehordott mindenfélét, és Regin is újra sokat szerepelt – már alig várom az ő könyvét. :)
Nagyon tetszett Lucia és Garreth egymásratalálása, az a sok minden, amin együtt mentek keresztül, és persze a vége. Mind a kettejüket sikerült megszeretnem – Lucia íjász képességét pedig szívesen elfogadnám. Carrow eddig nem igazán érdekelt, de most már kíváncsi vagyok, hogy mi lesz vele.

>!
csillagka P
Kresley Cole: A gyönyör sötét hercege

A farkasok nem tudnak hibázni, Lachlain micsoda pasi azután jött Garreth, most pedig a Sötét herceg :) nyami.
Cole egyik legjobban megfogott faja, ahogyan mindegyik más, mégis egyformán játékos, kitartó, elkötelezett, és nem utolsó sorban végtelenül okos és intelligens. Imádom az egész lykae nemzetséget, úgy ahogyan vannak. Luciával pedig kibabráltak az istenek, sajnáltam a csajt.
Pörgős, izgalmas, egyedi utazás Eldorádóba, az előző rész kicsiny mélyrepülése után megint magasban szárnyal a sorozat és a vége ami egyben bevezető is, hogy biztosan nem is nézzek másfelé, megtette a hatását. Folytatom.

2 hozzászólás
>!
kocybaba P
Kresley Cole: A gyönyör sötét hercege

A gyengéim a vérfarkosok ebben a sorozatban, hát még ha a MacRive tesókról van szó. Egyszerűen pocsolyává olvadok tőlük. Most mit mondjak, Garreth megint csak egy tökéletes vérfarkas, nagyszerű karakter, és bár a Luciához fűződő bonyodalmak nem lettek elaprózva, sőt már majdnemhogy lehetetlen egy helyzetnek nézett ki az övék, K. Cole végül gyönyörűen megoldotta, miközben még kalandoztunk is egyet az Amazonason. Azt pedig külön imádtam benne, hogy időben visszaugrottunk, és hogy egyes lyukakat kitöltött. Szóval egy rossz szavam sincs.:)

18 hozzászólás
>!
B_Vivien_Kitti P
Kresley Cole: A gyönyör sötét hercege

Kétség sem fér hozza. Imádom Cole világát.
A vérfarkasok talán az összes fajta közül a kedvencem. Ezek a pasik olyan odaadóan, hűen és igaz szerelemmel tudnak szeretni, hogy ilyen pasiért minden nő kapca kapna.
A nagy jelenetnél Garreth ezt be is bizonyítja. Szegényt úgy sajnáltam!
A valkűrök szintén kedvenc fajtát képviselnek nálam. Méltatlanul elhanyagolt mitológiai lények. Szerintem Coleon kívül egy könyvben sem találkoztam még velük.
Lucia egy kicsit gyengébb női karakter számomra. Persze ő is badass, vad és tehetséges, de miatta sokszor felesleges köröket futottunk. A makacssága és titoktartása felesleges volt sokszor.
Persze ez mit sem von le az izgalmas cselekményből. Annyi bajom még talán van, hogy Crom Cruach-ál túl könnyen végeztek.
Ha az egész könyvet nézem eltűnnek ezek az apró hibák és bizony a KEDVENC határát súrolja :)

>!
Lisie87 P
Kresley Cole: A gyönyör sötét hercege

Olyan jó volt újra Cole-tól olvasni. Szeretem ezt a sorozatát is! :))))
Szenvedélyes, izgalmas, erotikus, kalandos. Könnyen emészthető és gyorsan lehet vele haladni. Egyedüli fél csillag levonás, hogy a felénél kicsit már sok volt Lucia drámája, hogy nem lehetnek együtt. Szerencsére pont, amikor már kezdett betelni nálam is a pohár, átbillent a történt, és a vége, basszus, nagyon izgalmas volt, és kíváncsivá tett a folytatásra! *.*

8 hozzászólás
>!
catilde
Kresley Cole: A gyönyör sötét hercege

Azt hiszem, nem fogom megunni ezt a sorozatot. Cole nagyszerűen felépítette ezt a világot és nagyon jó olvasni. Egyszerűen bele lehet merülni.
Lucia a makacs íjász találkozik a még makacsabb Lykae herceggel egyenlő nagyszerű történet.
Garreth már csak azzal, hogy egy védelmező vérfarkas nekem már nem is kellett több, hogy már az elején megkedveljem.
Persze az utolsó 50 oldalban bontakozott ki a tetőfok, ami nagyon jól sikeredett.
Imádtam azt a pár oldalt, amikor végre Lucia tesz végre valamit Garreth-ért.

>!
ladydark
Kresley Cole: A gyönyör sötét hercege

Hát ez megint egy szuper rész volt.
Még mindig áll, hogy imádom a kötet farkasait. Meg persze a belevaló valkűröket is.
Kimondottan jó volt a fegyver utáni kalandos nyomozás folyamata. A mellékszereplőket is szerettem, főleg Chizellát, róla szívesen hallanék még. A könyv végén található felvezetés pedig igencsak kíváncsivá tett, hogy ki és miért rabolgatja el a különböző természetfeletti lényeket.
Még mindig iszonyatosan pörög a sorozat, a részek semmivel sem rosszabbak, mint az előzőek, a színvonal szinte mindig maximálisan megvan. Nagyon várom a következő könyvet.

>!
Vicky3 
Kresley Cole: A gyönyör sötét hercege

Garreth és Lucia párosával már az első részben találkozhattunk és azt követően is újra és újra említést kaptunk a sorozat részei alatt a kalandjukról. Számomra már az első részben szimpatikusak voltak, így már nagyon kíváncsi voltam a kis fogócskájukra. A könyv cselekményének időtartama jóval hosszabb, mint az előző részeké, hisz a fogócskájuk eltartott egy darabig, ennek köszönhetően egy átfogóbb képet kapunk a magáról a sorozat fő cselekményéről is. Magát a cselekményt két részre tudom osztani:

Az első része Lucia és Garreth szemszögéből mutatja be az eseményeket, párhuzamosan Emma és Lachlain egymásra találásával, így sok kérdésre választ kapunk, ami az első kötet olvasása során felmerült bennünk. Természetesen, hogy ne legyen olyan unalmas, nem mutatja be olyan részletesen azokat a momentumokat, amiket már olvashattunk az első részben, csak azok szerepelnek, amik fontosak a párosunk kapcsolatának alakulása szempontjából. Ennek örültem, nem akartam ugyanazokat a cselekményeket olvasni még egyszer, de óhatatlanul az lett a következménye, hogy egyfolytában ugráltunk az időben. Na már most, ami ezzel a problémám volt, hogy ez nincs jelölve. Nincs jelölve, hogy mennyit ugrik az időben, vagy legalább egy esemény meg lenne nevezve támpontnak. Semmi. Számomra különösebben ez nem okozott ugyan problémát, mert már nem egyszer olvastam az első részt, de azoknak akik nem olyan elvetemült rajongók, mint én, és nem emlékeznek minden kis részletre az első részből, ajánlom, hogy olvassák újra, mert különben lehet, hogy néhol kicsit össze fognak zavarodni.

A második részben szintén ugrunk az időben, pontosan egy évet. Ekkor már egy éve együtt van Emma és Lachlain, valamint Bowen és Mariketa is egymásra talált már. Ennek köszönhetően, olyan volt, mintha egy keretbe foglalta volna az eddig történteket és röviden össze is foglalta számunkra a sorozat eddigi eseményeit, ami nekem kifejezetten tetszett.
Maga a cselekmény is fantasztikus lett, imádtam a kalandokat az Amazonason, és a harcot az…ellenséggel (nem akarok nagyon spoielerzni ezért csak ennyit mondok:). Kifejezetten teszik, ahogy az írónő összefonja a különböző népek legendáit a könyveiben és belehelyezi azokat egy varázslatos világba.
Bővebben:
http://three-points-of-view.blogspot.hu/2013/09/vicky-k…


Népszerű idézetek

>!
perpetua P

– Minden amire szükséges lesz, a Contessa fedélzetén vár rád. – A vonal recsegni kezdett. – Ó, és vigyázz a baráo da borrachával és a guardiaóval.
Lucia beszélt portugálul egy kicsit.
– Óvakodj a kaucsukbárótól és az őrzőtől?
Még több zaj a vonal másik végéről.
– Nem hallak… hívj vissza… sok szerencsét…
– Nix, tudom, hogy csak te csinálod ezt a zajt. – Elképzelte, ahogy nővére a markán keresztül közvetlenül a kagylóra fúj. A zaj hirtelen megszűnt. – Miért?
– Ez kevésbé tűnt bunkónak, mint a másik lehetőség.
– Mint mi?
Klikk.

18. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Lucia · Nix
>!
perpetua P

Megcsörrent a telefonja. Lachlain hívta, valószínűleg azért, hogy megtudja, haladt-e valamit a teliholdig. Egy szóval: nem. Ennek ellenére örömmel fogadta a hívást.
– Mi van veled és a királynővel? – vette föl a telefont.
– Tegnap elvitt vásárolni – olyan volt a hangja, mintha borzongását próbálná elnyomni. – Rámutatott egy kisfiúra, majd azt mondta, hogy azt hiszi, ő is szeretne egyet. Én meg elkezdtem gondolkodni. Honnan keríthetnék én egy halandó csöppséget? De valójában arra… arra gondolt, hogy egy sajátot szeretne.

31. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Garreth MacRieve · Lachlain MacRieve
>!
perpetua P

– A Bearanyozottnál nincs gonoszabb!
– Lóf..t nincs!
Lucia ingerülten közbevágott. – Most tényleg ezen fogtok veszekedni? Az én gonoszom gonoszabb, mint a te gonoszod?

35. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Garreth MacRieve · Lucia
>!
krisztin1

– Elviszem Emmát erről a helyről még ma – kiáltotta Lachlain az udvarról.
A bátyja hangja. Garreth szemei becsukódtak, és a megkönnyebbüléstől a földre rogyott. Csak ne háborúzz velük, ne bántsd Loushát!
– Sosem adnám a lányomat egy kutyának – felelte Annika.
Sok sikert az anyóssal, Lachlain.

>!
MFKata

– Küzdöttél már olyan ellenféllel, aki ellen esélyed sem volt? Valakivel, aki tüzet vagy savat köpött?
– Egyszer megküzdöttem egy gyémánttestű nővel – mondta Nïx óriási átéléssel. – Még akkor is a testét bámultam, amikor az ujjai a torkom köré fonódtak.
– Tényleg?
– Nem, azt csak az X-Menben láttam. Csak próbáltam együtt érző lenni. De úgy tűnik, nekem nincs gyenge pontom.

51. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lucia · Nix
>!
otaksa

– Elviszem Emmát erről a helyről még ma – kiáltotta Lachlain az udvarról.
A bátyja hangja. Garreth szemei becsukódtak, és a megkönnyebbüléstől a földre rogyott.
Csak ne háborúzz velük, ne bántsd Loushát!
– Sosem adnám a lányomat egy kutyának – felelte Annika.
Sok sikert az anyóssal, Lachlain.
– Akkor cserélj ki engem a testvéremre!
Mi, ki akarja cseréltetni magát őrá? Egy nagy francot! A harag, amit csak egy testvér válthat ki benne – amit Garreth alig várt már –, az egész testét átjárta. – Az istenért, Lachlain, épp most sikerült bejutnom – üvöltötte gael nyelven a bátyjának.
– Vagy tarts magadnál mindkettőnket – helyesbített Lachlain –, csak hadd beszéljek vele.

>!
MFKata

– Farkas! – Lucia ajkai is mosolyra húzódtak.
Garreth átkarolta.
– Az igazság az, hogy szívesebben megyek veled a pokolba, mintsem nélküled a mennyországba

216. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Garreth MacRieve · Lucia
>!
Sunshine

Egy három láb hosszú hal puffant a fedélzetre Garreth és Damiãno elé, A fejéből egy nyílvessző állt ki, a végéhez kötél erősítve. Íjhorgászás.
A hátuk mögül Lucia ennyit mondott nekik: – Uraim tegyék el a péniszüket. Egy nő beszerezte a vacsorának valót.

Kapcsolódó szócikkek: Garreth MacRieve · Lucia
>!
ggizi P

– Lucia! Na, hogy telik a nyaralásod?
– Eseménydús. Nïx, emlékszel, hányszor figyelmeztettél, hogy vissza kell fognom magam? Nos… nem tudtam. MacRieve és én…
– Megjelölted? Megjelölted a fogát a nyakaddal?

Kapcsolódó szócikkek: Garreth MacRieve · Lucia · Nix
>!
Sunshine

– Schecter, bassza meg a tudományát. A nőm után nevezem el. De ha egy rossz szót is ki mer ejteni a száján, meglátja, a nyaki ütőeréből kiáramló vérrel fogom összemocskolni ezt a lepkét.
A professzor elképedt, szóhoz sem jutott hosszú pillanatokig. Végül megköszörülte a torkát, majd annyit mondott: – Nos, hát igen, természetesen. Milyen nevet kíván neki adni?
– Lucia Incantata – mondta halkan. Lucia azóta is behajlítja a lábujjait, amikor felidézi az arckifejezését, ahogy hozzátette: – a szemeit juttatja eszembe.

Kapcsolódó szócikkek: Garreth MacRieve · Lucia

A sorozat következő kötete

Halhatatlanok alkonyat után sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Laurell K. Hamilton: Ezüstgolyó
Gail Carriger: Changeless – Változatlan
Maggie Stiefvater: Sinner – A bűnös
J. R. Ward: Halhatatlanság
Kelley Armstrong: Bitten – Megmarva
Karen Chance: Megérint a sötétség
Charlaine Harris: Holtak klubja
Patricia Briggs: Megszólít a hold
Larissa Ione: Elszabadult vágyak