A ​démonkirály csókja (Halhatatlanok alkonyat után 7.) 338 csillagozás

Kresley Cole: A démonkirály csókja

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Tudta, ​hogy egy csóktól a királynéja lesz…

Kresley Cole lenyűgöző regénye egy démonkirályról, aki koronája visszaszerzéséért küzd, és a gonosz varázslónőről, aki a férfi legtitkosabb vágyait használja ki, hogy az útjába álljon.

A férfi rögeszméje a varázslónő, aki testét odaadja, de a szívét nem.

Miután Sabine, az Illúziók királynője a búvóhelyére csalogatja, és csapdába ejti Rydstrom Woede-ot, a könyörtelen harcos küzd a királynő csábítása ellen. Ádáz démontermészete azonban vágyik a pompás testre. Rydstrom a szökést tervezi, de közben meg akarja kaparintani Sabine-t – a saját feltételei szerint.

A királynő bukását a csatákban sebeket szerzett démon okozza, aki megesküszik, hogy mindenáron megtartja a lányt.

Amikor Rydstrom kiszabadul, elrabolja Sabine-t, és ezzel szerepet cserélnek. Most a lány küzd, hogy ellenálljon a felséges gyötrelemnek. És minden találkozás során egyre jobban vágyik könyörtelen ellenfelére.

Nem lenne szabad… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2009

>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
ISBN: 9789632547435 · Fordította: Mezei Gábor
>!
Ulpius-ház, Budapest, 2012
432 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632544021 · Fordította: Mezei Gábor

Kapcsolódó zóna

!

Kresley Cole: Immortals After Dark

107 tag · 57 karc · Utolsó karc: 2021. szeptember 25., 18:46 · Bővebben


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Nix · Cadeon · Rydstrom · Sabine

Helyszínek népszerűség szerint

Budapest


Kedvencelte 51

Most olvassa 5

Várólistára tette 69

Kívánságlistára tette 83

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Kresley Cole: A démonkirály csókja

„Kedves kiscica!
Ez minden ami tőled telik? Nincs kedved belebújni abba a nagylányos bugyogódba, hogy végre magad nézz szembe velem? Persze, csak ha nem félsz, hogy a Nixanator majd elfenekeli Omort pincurka popsiját.”

Egy mély sóhaj, csillogó szemek és már tudom, hogy még az este belekezdek a folytatásba.
Igen tudom, javíthatatlan vagyok, hisz mindig azt írom, hogy ez a kedvenc részem, de most megint szerelembe estem.
Szóval az írónő egy „gonosz szuka”, mert nem csak az idegeimmel játszik, de az érzelmeimmel is. Bármilyen dalba kezd én remegek minden szólamért és akarom az adagomat…és itt kezdődik a függőség….
Nyilván ez a rész picit eltért az eddigiektől. A hősnőnk nem egy cirógatásra és babusgatásra váró cica lány. Egy igazi vadmacska a szó rossz és jó értelmében.
Imádtam, hogy velejéig önző, romlott és erős. Pokolian erős.
És ha már ezt a szót használtam, a Démon király is hozta a formáját. Kellemesen csalódtam benne. Azt hittem az előző részekből kiindulva, hogy unalmas, rideg. Nos koppant az állam mikor rá kellett jöjjek egy vadállat, és imádom.
Bár néhol felütötte az őrület a fejét és volt olyan rész, ahol a nője helyett szájon vágtam volna, de ennyi bele kell férjen egy halhatatlan szerelmi kapcsolatba.
És akkor jön a szokásos nyáladzásom, miszerint imádom Nix – et és alig várom mindig, hogy megjelenjen . :D
Valamint kíváncsi vagyok jut e szerelem Lanthe és Lothaire – nek!?
Persze nem feltétlen együtt képzelem el őket…na mindegy úgy is kiderül hamarosan. Amilyen tempóban fogyasztom ezt a sorozatot is.
Természetesen kedvenc és kell egy saját példány a polcomra. Szóval barátosném @Demise megint elintézted a sorsomat. Neked köszönöm az élményt! ♥

Naiva P>!
Kresley Cole: A démonkirály csókja

Kicsit elbizonytalanodtam a százalékarányt látva, de nem kellett volna. Nekem ugyanúgy tetszett, mint az eddigi részek bármelyike. Kedvenc ugyan nem lett, de a könyv második felére nagyon feljött az egész sztori és igazán tetszett a befejezés. Egy kicsit más volt a hangulata az eddigi részekhez képest. Nagyon bírtam Sabine-t. Ő valóban egy igazi „bad girl”, aki ha törekszik, van jó oldala. Szerintem remek kombináció. Nem kell mindig, mindenkinek jónak lennie! Ő így volt jó. Jól meg volt írva a karaktere, a kinézete és néha kölcsönadhatná a képességeit. Nagyon jó párost alkottak a trón nélküli démonkirállyal. Sok vicces és (nagyon!) fülledt pillanatokat okoztak. Egyébként nagyon ügyes az írónő. Olyan jól ért ahhoz, hogy kell bevezetni a történetbe az újabb szereplőket. Csak győzzem kivárni, hogy ők is sorra kerüljenek!

csillagka>!
Kresley Cole: A démonkirály csókja

Bevallom őszintén nem igazán szeretem Rydstromt, nekem Cadeonért dobog a szívem a testvérek közül, igen vonzódom a szerencsétlen klub tagjaihoz. A királydémon szerintem túl kemény mint magával mint kedvesével, teljesen lementünk BDSM vonalra, valójában illett hozzájuk. Sabine és Nix viszont maga a csúcs, a jövendőmondó humora verhetetlen miközben az esze mindig a helyén van, na jó általában. spoiler
Érzelmes, pergős rész, egy végre nem jóságos, de okos és erős szereplőkkel és természetesen sok új halhatatlan fajjal, a gonosz oldal is éppen olyan sokszínű mint a szövetség. Azért irigylem Kresley a fantáziájáért, amivel ennyiféle fajtát és formát ki tudott találni, a különbség a varázsló és boszorkány között egyszerűen zseniális ahogy a bár látogatás is. Nem tudtam letenni, pedig annyi egyéb dolgom lett volna.

4 hozzászólás
DarknessAngel>!
Kresley Cole: A démonkirály csókja

Ez is tetszett, de kicsit gyengébbnek éreztem az előzőekhez képest. Rydstrom viselkedése, hiába volt megalapozott, nem jött be. Tudom, hogy Sabine is gyötörte őt, de hát a lány jobban is csinálta :D Amúgy Sabine-t nagyon megszerettem. Végre egy „gonoszabb” főszereplő. És az öltözéke, sminkje, koronái… imádtam! *-*
Lanthe is nagyon megfogott, remélem később még hallunk róla. Valamint Lothaire… juj, mi lesz még itt. ^^

2 hozzászólás
kocybaba P>!
Kresley Cole: A démonkirály csókja

A démon testvérek közül be kell ismernem Rydstrom, a démonkirály áll közelebb a szívemhez, rendíthetetlen nyugalmával, szigorúságával, és valahogy jobban érdekelt, hogy mit kezd vele majd az írónő. Sabine-nel jól fel is rázta őt és illett hozzá, de akkor is csak idővel sikerült megkedvelnem, ami nem csak személyiségének tudható be, hanem a cselekmény közrejátszásának is, amit jó darabig csaknem erotikus részek tettek ki. Hiába, jóból is megárt a sok, és bár élveztem Rydstrom szívatását (a fordítottját már kevésbé), szívesebben vettem ahol kettőjük kapcsolata nem csak a testiségről szól, hanem másban is megnyilvánul. A kötet 2/3-tól volt csak ismét, amikor felcsillant az a hangulat és tempó, aminél nehezemre esett letenni a könyvet, viszont a csúcspontját még így is abszolút Nix jelentette, a dilinyós, de imádnivaló valkűr. Rajta kívül pedig még Sabine testvére, Lanthe és Lotharie karaktere is izgalmasnak tűnt, remélem, minél előbb következik majd az ő kötetük.

brena>!
Kresley Cole: A démonkirály csókja

Befejezés után azonnal nem írtam értékelést…. Olvasási válságom miatt igen lassan olvastam,de tetszett Sabine és Rydstrom párosa:) Az előző részekhez képest ez mintha végig az ágyban játszódott volna, jó tudom,hogy nem,de olyan „ágyhozkötött” volt végig… Leginkább Sabine öltözékei tetszettek és a képességei!
Nem lett a kedvenc részem,de hozta a színvonalat…:)

2 hozzászólás
Voreena>!
Kresley Cole: A démonkirály csókja

Határozottan gyengébb volt az előző résznél, de a sok izgalom és fordulat szinte kárpótolt a csalódásért, amit egyébként főleg Rydstrom okozott (meglepő módon). Jesszus amúgy ezt a nevet rohadt nehéz volt megtanulnom! XD Azt hittem, a démonok királya is olyan közel fog kerülni hozzám, mint az öccse, de tévedtem; pont azt hiányoltam belőle, ami eddig őt jellemezte: a higgadtságot, az ésszerűséget és a figyelmességet. Ehhez képest teljesen kifordult önmagából (indokolva volt, viszont akkor is többet vártam tőle).

Összességében nagyon tetszett a könyv, Sabine-ban a valkűrök habitusa köszöntött vissza, vagány volt és vicces, talán épp ezért is kedveltem annyira. Emellett rájöttem arra, hogy a varázslókat jobban szeretem a bosziknál. Ami a történetet illeti, eddig ennek a résznek a háttérsztorija tetszett a legjobban; sokkal összetettebb volt, és szépen fel volt építve a cselekmény. Nem unatkoztam olvasás közben, az fix!

Lisie87>!
Kresley Cole: A démonkirály csókja

Beleugrottam hirtelen a következő részbe, mert már vágytam egy kis erotikus témára! :)))))) De most egy kicsit csalódnom kellett, nem éreztem azt a nagy tüzet, amit néha szít az írónő, vagyis hát a tűz megvolt, csak a tettek maradtak el.
Sabine-t és a testvérét egészen megkedveltem! :D Végre gonoszabb főszereplők, de a végére nekik is sikerül beilleszkedni a „jók” seregébe.
Lothaire nagyon felkeltette az érdeklődésem, alig várom, hogy elérjek az ő könyvéhez! *-*

turanett P>!
Kresley Cole: A démonkirály csókja

Nagyon kíváncsi voltam Rydstrom történetére. Imádom ezt a démont. Amennyire keménynek mutatkozik, annyira sebezhető is. Sabinetől tartottam egy kicsit, az elején nem igazán volt sínpatikus. De miután megismertem az ő hátterét is, megértettem. Jó kis karakter lett belőle. Annyira lehetett érezni közöttük a kémiát. Olyan jók voltak együtt. Az új karakterek is érdekesnek ígérkeznek. Alig várom, hogy az ő történetüket is megismerjem.

Mrs_Curran_Lennart P>!
Kresley Cole: A démonkirály csókja

Sabine és Rydstrom szintén sok viszontagságon megy át, mire elérkezik számukra a boldogság. Ellenségként kezdik és szeretőkként folytatják. De egy megkeseredett varázslónőt nem olyan könnyű lenyűgözni. Pláne úgy, hogy a gonosz Omort a markában tartja. Sok leleményességre van szükség, és persze óriási bizalomra. Az írónő szereti kínozni a hőseit, de a végkifejlet mindig jó.


Népszerű idézetek

nykyriana>!

– A partinak vége, a démonkirály nyomorék! Mármint hazatért! A démonkirály hazatért!

Kapcsolódó szócikkek: Nix · Rydstrom
Sunshine>!

Az, hogy a szemem sem rebben, még nem jelenti azt, hogy vak vagyok.

Blueberry21>!

– Mi az a vrekener?
Sabine mély levegőt vett, és a mennyezetre nézet. Nem gyilkoljuk le a közönséget, nem gyilkoljuk…

Naiva P>!

A verekedés mindent megold! Csak az a fontos, hogy mindig te legyél a győztes!

275. oldal, 31. fejezet (Ulpius-ház Könyvkiadó 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Sabine
Sunshine>!

– Úgy volt, hogy itt leszek időben. De aztán igen sürgős dolgom akadt.
– Valóban?
– Nem.

Reika>!

– És neked hogy tetszik ez a babadolog?
– Először örültem neki, mert azt gondoltam, Holly így majd megbocsát, mintha valami szövetségest csempésztem volna bele, aki majd segít – válaszolta még mindig ízig-vérig zsoldoshoz méltó módon. – Aztán kezdtem izgulni. Ha Hollyt már én egyedül is az őrületbe kergetem, képzeld el, mi lesz, amikor majd kis Cadeonok szaladgálnak összevissza mindenfelé.
– Nekem elsőkézből vannak ilyen jellegű tapasztalataim. Ráadásul egész alaposak.
Furcsa csend ülte meg a szobát. Rydstrom töltött, a szájához emelte a poharat, és közben azt motyogta: – Ne feledkezz meg a falambériáról.
– Mi?
Rydstrom a fejét rázta. – Semmi.
– Na, mondd már!
– Amikor kicsi voltál, és nőttek a szarvaid, annyira viszkettek, hogy folyton a falnak dörzsölted őket. Nylson és én röhögésben törtünk ki, amikor egy-egy új karcolást észrevettünk, mindig egy méter magasan, végig minden egyes termen. Nem hagytuk, hogy bárki is kijavítsa őket – nevetett Rydstrom, egészen addig, míg az öccsére nem pillantott. – Most miért nézel így rám?
– Rólam beszélsz, és nagyon… kedvesnek tűnik, amit mondasz.

Kapcsolódó szócikkek: Cadeon · Rydstrom
Naiva P>!

Tulajdonképpen megeshet, hogy te vagy a leghelyesebb férfi, akit valaha is láttam.
Rydstrom kifújta a levegőt. – Miért kell folyton hazudnod?
– Jól van, nem te vagy a leghelyesebb. De benne vagy a legjobb tízben. Lehet, hogy a legjobb háromban is.
– Már amennyiben én építem a dobogót.

244. oldal, 27. fejezet (Ulpius-ház Könyvkiadó 2012)

Kapcsolódó szócikkek: Rydstrom · Sabine
Reika>!

„Lehet, hogy ez a varázslónő egy gonosz szuka, de az én gonosz szukám. Az első és az utolsó.”
– RYDSTROM WOEDE, Rothkalina bukott démonkirálya

Kapcsolódó szócikkek: Rydstrom
Cathygirl>!

Kedves kiscica!
Ez minden ami tőled telik? Nincs kedved belebújni abba a nagylányos bugyogódba, hogy végre magad nézz szembe velem? Persze, csak ha nem félsz, hogy a Nixanator majd elfenekeli Omort pincurka popsiját.

Blueberry21>!

Nixi néni K. O.-ra teszi magát. Budapestre megyek, fel kell derítenem egy bandát, amelyben halhatatlan hódítók játszanak – magyarázta. – A nevük Lord of the Underworld. Ha itt nem jön rád a párosodás vágya… – morogta, aztán a levegőbe csapott a karmaival. – Egyébként azt mondják, iszonyatosan tüzesek.


A sorozat következő kötete

Halhatatlanok alkonyat után sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Sarah J. Maas: Empire of Storms – Viharok birodalma
Sarah J. Maas: Föld és vér háza
Sherrilyn Kenyon: Ördögi tánc
Jeaniene Frost: Síri csendben
Karen Chance: Holdvadász
J. R. Ward: A király
Rainbow Rowell: Csak így tovább
J. R. Ward: Irigység
V. E. Schwab: Addie LaRue láthatatlan élete