Menedék (A követ 2.) (Megszámlálhatatlan) 12 csillagozás

Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Örök ​magányra kárhoztatott-e egy újraéledő, csak mert tönkretették az életét, vagy elfogadhatja, ha megtalálja a kiérdemelt boldogság? Akkor is, ha nem onnan érkezik, ahonnan várná? Semmi sem olyan egyszerű, és nem az, aminek látszik!

Két esztendő telt el azóta, hogy Nympha királynő visszakapta szabadságát és hatalmát Moreenben, s éli a nemesség mindennapi, kissé unalmas életét. Legjobb barátnője és bizalmasa, Livly még mindig a segítségére van. A múlt borzalmai sötét árnyékot vetnek a lelkére, s fogadalmat tesz: soha többé nem enged közel magához senkit. A sors azonban nem csupán közbeszól, de ki is csavarja a számításait…
Mindeközben, a szomszédos Wertelben egy fiatal varázsló, a mágustanács legígéretesebb tehetsége, Yohan útnak indul Moreen felé. A magányos farkas ki akarja deríteni, hogyan vethet véget a boszorkányok és az újraéledők között dúló évszázados háborúnak. Egy borzasztó mészárlás híre billenti ki nyugalmából, egyúttal a saját szívében tátongó ürességet… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2018

Tartalomjegyzék

>!
468 oldal · ISBN: 9786150031026

Kedvencelte 4

Várólistára tette 12

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék

Igazi hullámvölgyet élhettem meg Krencz Nóra sorozatával, de egy percet sem bántam, és tulajdonképpen így visszatekintve ,csak is pozitívan szemlélem ezt az utat.

Jelen esetben két tehetséges író állt össze, egy közös regényt megálmodni.
Mindkét személyt tekintve, igen csak büszke vagyok személyes ismeretségünkre, ettől függetlenül nem kímélek senkit sem a csípős véleményemtől.
Hogy bánom e? Néha, talán igen, de ahogy nincs tökéletes alkotó, úgy nincs tökéletes olvasó sem.

Visszatérve a két író munkásságára, külön – külön is izgalmas, egyedi munkákat olvashattam az elmúlt időszakban, de most ebben a regényben megbizonyosodhattam arról, hogy csapatban is kiválóan együtt tudnak működni.

Hölgyeim!

Amit leraktatok az asztalra minden elismerésem.
Ez a kötet nem csak izgalmas volt, de változatos is.
Remek cselekmény szállal és igen erős, de fejlődő karakterekkel ellátva.
Olvastam, hogy nem tervezitek a folytatást, de mindenképpen érdemes lenne, egy másik közös regényen gondolkodnotok, mert nem csak nekem esett le az állam, hanem más molyocskáknak is.
Szóval semmi erőszak nincs ebben,- persze erős az érzet bennem -. de mindenképpen le kellett írjam a fenti sorokat.

Számomra nagyon kellemes szórakozást nyújtott és eltudnék viselni egy következő kötetet is tőletek!

Kedvenc!

Viktória_Erdei P>!
Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék

Az embernek bizonságérzetet ad, hogy vannak titkai. Ha még azt is elvesszük tőlük, akkor rettegni fognak.

Sajnos az előző rész történéseire már nem nagyon emlékszem. Tetszett, hogy nem azonnal szerették meg egymást. spoiler Az elején még tetszett, de valahogy a végére elkezdett ellaposodni a történet. Sokszor elkalandoztam, nem akartam olvasni. Néha hirtelen váltottak a jelenetek között. Nem éreztem, azt a Robin fajta stílust.

1 hozzászólás
kamububu P>!
Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék

Az elején sokkal jobban tetszett, mint az előző rész. Valahogy a történetnek az a része sokkal kedvesebb volt számomra. Ráadásul Nympha is sokkal szimpatikusabb volt, mint az első részben, Yohan pedig egy elég izgalmas karakternek tűnt.
Ahogy jobban belemerültünk a sztoriba, viszont azon kaptam magam, hogy sokszor csak sóhajtok egyet. Végtelenül naivnak éreztem a szereplőket, nekem hiányzott a döntéseikből a végiggondolás. Összességében érthető számomra, hogy miért úgy cselekedtek a leírt helyzetekben, viszont az volt az érzésem, hogy nem tudják végiggondolni a helyzetüket, csak a saját szempontjukból. Azt hiszem, hogy a stratégiát hiányoltam.
Az még mindig nagyon érdekes, hogy az előző kötetből megmaradt éra mennyire sajátos keverék, viszont ebben a kötetben annyira nem volt hangsúlyos, hogy inkább zavaró lett számomra, mert néha nem tudtam hova tenni a hirtelen váltásokat.
Néhány helyen a magyar helyesírás és szórend kicsit csorbát szenvedett, ezt picit sajnálom, mert nekem az ilyen elvesz az olvasás élményéből.
Összességében azonban azt mondhatom, hogy habár másabb az első résznél, és talán kicsit hullámzóbb is, de van olyan jó, mint az. Abszolút nem bánom, hogy elolvastam

1 hozzászólás
Genovéva_Évi>!
Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék

Izgalmasabb eseménydúsabb volt mint az első rész. Ebben a részben nem Livly volt a főszerepben, hanem Nympha, jó volt őt is megismerni közelebbről. Főlélek nekem nem tudom miért, de nem lopta magát a szívembe. Yohan története a testvérei elvesztése, a mágus ereje, még érdekesebbé tette a történetet, ahogyan a nagypapájával történt visszaemlékezései is. Érdekes történet rajzolódott ki a Menedékről, nem vagyok fantasy rajongó, sőt néha el is veszítem a fonalat a képzelt világokban, ez mégis fenntartotta az érdeklődésemet. Igaz rengeteg teendőm miatt nehezen haladtam vele, de ez nem a történet hibája. Volt benne izgalom, romantika, civódás minden ami egy jó könyvhöz kell. :) Örülök, hogy elolvashattam. A vége kimondottan tetszett.

3 hozzászólás
Dóra_Pethő>!
Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék

Tetszett, talán jobban is, mint az első rész. A váltott szemszög is jól működött.
Számomra viszonylag kerek és egységes lett a történet.

2 hozzászólás
Viktória_Kiss_3>!
Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék

Az első rész is kedvencem, és ezt is imádtam. Izgalmas, fordulatos, romantikus, kalandos, egy szóval varázslatos. Nagyot alkottatok kedves írónők! Gratulálok hozzá!

1 hozzászólás
Emese_2>!
Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék

Sajnos kicsit megcsúsztam az olvasással, de mentségemre szóljon, hogy bővült a család. :)
Most azonban a végére értem, és kimondhatatlanul imádom!
Csak 5*-ot tudok adni, pedig milliószor többet érdemelne. A két Írónő csodát alkotott!
Nagyon imádom Nymphát, Yohan-t, és mindenkit, aki a pozitív oldalon áll. Annyira szuperül átjött minden érzés, érzelem. Keresve se találok hibát benne. ❤❤❤

1 hozzászólás
SeZsu25>!
Krencz Nóra – Robin O'Wrightly: Menedék

Örültem, hogy olvashattam Nympháról, így jobban megismerhettem. Bevallom, nem volt a kedvencem, csak nehezen tudtam azonosulni vele, de a végére egészen megkedveltem.
Tetszett, hogy nem spoiler. spoiler

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Viktória_Erdei P>!

A tetteink és döntéseink tesznek szörnyekké. Nem az eredetünk vagy a hovatartozásunk.

Viktória_Erdei P>!

– Nem akarom, hogy féljenek tőlem. A képességem ijesztő lehet másoknak, hiszen a legbensőségesebb gondolataik, érzéseik vannak veszélyben. Az embernek bizonságérzetet ad, hogy vannak titkai. Ha még azt is elvesszük tőlük, akkor rettegni fognak. Nekem nem az a célom.

kamububu P>!

Előfordult, hogy a problémás helyzeteket kedves humorral ütötte el. Ha megoldást nem tudott rá, idegeskedni sem ért miatta.

4. fejezet - Defekt


Hasonló könyvek címkék alapján

M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok
Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy
Philippa Gregory: A folyók asszonya
Ilona Andrews: Áradó hold
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
C. S. Pacat: A rab herceg
Amanda Quick: A tökéletes méreg
Amanda Quick: Kristályok kertje
Kresley Cole: A sötétség démona
Csóti Lili: Hetedvérig