A ​követ (A követ 1.) (Megszámlálhatatlan) 24 csillagozás

Krencz Nóra: A követ

Mi a közös egy gyűrött, szakadt papírfecniben és egy méregdrága fülbevalóban? Azt gondolnád, semmi, de ne legyél ebben olyan biztos!

Livly csupán néhány hónapja költözött el az intézetből. Egyedül tengeti napjait és alkalmi munkával igyekszik fenntartani magát. Mindennél jobban szereti a történelmet és egészséges kíváncsiságának hála, elég jártas is benne. Továbbtanulni ugyan nem tud, de mindenáron pénzt akar keresni, hogy ezt megtehesse.
Az életébe egy idegen hozza el a fordulatot, aki egy álláshirdetés szórólapját nyomja a kezébe. Livly úgy érzi, nincs esélye rá, hogy felvegyék tárlatvezetőnek a fővárosi palotába. A véleménye akkor változik meg, amikor kézhez kap egy csomagot, benne egy fülbevalóval. Az ékszer mellett egy üzenetet is talál:
„Új életed kulcsa. Nagyon vigyázz rá!”

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
248 oldal · ISBN: 9786150010298

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Edvin · Livly · Nympha


Kedvencelte 5

Most olvassa 1

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

>!
Lang_Tünde IP
Krencz Nóra: A követ

Régóta tartozom ezzel az értékeléssel, de lassan kezdem utolérni magam, úgyhogy íme! :)
Ez de jó kis történet volt! Hamar magába szippantott, és el sem eresztett a végéig. Készül a folytatása, hip, hip, hurrá! ♥
A hófehér másvilág után merültem el Livly kalandjaiban, és érdekes volt úgy olvasni a másik könyvből megismert szereplőkről, hogy azok életének eseményei már a történelem részét képezik. Az írónő pont annyi információt csepegtet róluk és a kitalált világról, hogy felkeltse az érdeklődést, de ne áruljon el túl sokat az előzménykötetekről. Ügyes. :)
Kedveltem a főszereplő Livlyt, aki egy pár különleges fülbevaló hatására Belforalból Moreen fővárosába, Liantormba utazik abban a reményben, hogy tárlatvezető legyen az egykori királyi palotában. Szurkoltam neki, hogy forduljon jobbra a sora és valósuljanak meg az álmai. Cuki volt, ahogyan „vitatkozott” az ékszerrel. :)
Imádtam, ahogyan szikrázik a levegő közte és a jóképű Jerome között, Edvint titokzatos figurának találtam. Mesélnék még róluk és arról, hogy milyen volt a hozzájuk fűződő viszonyom, de nem szeretnék spoilerezni. Csak annyit mondok, hogy le a kalappal az előtt, ahogyan az írónő az orruknál fogva vezeti az olvasókat!
Szívesen ástam volna mélyebbre Nympha múltjában, de a történet így is kerek. spoiler
Titkok, szerelem, vágyódás, csalódás, megpróbáltatások, izgalom – töltsétek le ingyen a MEK-ből vagy a Google Booksból, és olvassátok bátran!

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P
Krencz Nóra: A követ

A követ 1 (Megszámlálhatatlan)

Ez megint egy csodálatos történet volt, imádtam.
Ez most már a modern korban játszódott, de ez semmit nem vont le a történet értékéből. Igazán érett munka, egyszerűen beszippantott és nem engedte, hogy letegyem, annyira olvastatta magát.
Nagyon kedveltem a szereplőket, volt sok izgalom, kaland és persze szerelem, minden, ami egy jó fantasy könyvhöz kell.

>!
Cintia9910
Krencz Nóra: A követ

Krencz Nóra stílusa könnyed és gyorsan olvastatja magát. A szereplőkkel voltak problémáim, de egyébként a cselekmény és minden más tetszett benne.
https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2019/01/v…

>!
chhaya P
Krencz Nóra: A követ

A MEK-en kutattam olvasnivaló után, amikor is A követre bukkantam. Gyorsan csekkoltam molyon: low fantasy, mágia, boszorkányok és varázslók, hát ez kell most nekem! Könnyed olvasmányra számítottam, amit meg is kaptam, de kissé vegyes érzelmekkel fejeztem be az olvasást.

A kötet Megszámlálhatatlan világában ígér egy történetet, amit kíváncsian vártam, de sajnos nem sokat tudtam meg erről az univerzumról. Annyit igen, hogy a mobiltelefon és az autózás luxusnak számít, a korábbi királyságot felváltotta a köztársaság, a királyi palota pedig manapság turistalátványosság… Viszont spoiler szó sem esik fantasy elemről körülbelül a kötet harmadáig, illetve vajmi kevés szerepet kap a varázslat és a mágiahasználat. A létezése, működése egyáltalán nincs kifejtve a könyvben, ezt nagyon hiányoltam. spoiler

A másik szívfájdalmam a karakterábrázolás. A főhősünk Livly, egy érzékeny huszonéves lány, az ő mindennapjait követhetjük végig a történet során, őt ismerhetjük meg leginkább, így ő tűnik a leginkább összetett karakternek… Csak sajnos a lélektan kidolgozása nem az igazi, ami számomra sokat rontott a történet hitelén. spoiler A többiek bántóan egyszerű figurák néhány fő jellemvonással, ezáltal ők is és a lefolytatott párbeszédeik is kissé kiszámíthatóvá váltak. Egy brazil szappanoperában tudnék hasonlókat elképzelni, nem a való életben.

Jaj de gonosznak tűnhetek most… Pedig az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a fent említett hibák ellenére is élveztem az olvasást, végig lekötötte a figyelmem és érdeklődve vártam a végkifejletet. A stílusa nagyjából rendben van, könnyen lehet vele haladni és olvasmányos, csak néha akasztotta meg az olvasás lendületét egy-egy figyelmetlenségből adódó gikszer. Livly mindennapjainak bemutatása tetszett, ahogy a palota felépítése is (főleg a tiltott északi szárny és a még rejtélyesebb növények! Nagyon ötletes, szívesen olvastam volna még róluk és a kapcsolatukról Nymphával.)

Összességében azt mondom, bár lehetett volna jobb is, mégsem rossz könyv ez. Látom a lehetőségeket az írónőben, és remélem a kritikámat sem veszi túlzottan rossz néven… :)

>!
Borka_V_Szabó IP
Krencz Nóra: A követ

Nagyon tetszik, ahogy Nóri a jelenkorba hozta át a Megszámlálhatatlan univerzumát. Itt is pörgős a cselekmény, egy percig nincs nyugalom, főleg, mert a főszereplő élete egy apróságnak látszó valami miatt (azért se spoilerezek :) ) mindörökre megváltozik. Ezt is imádom, amikor ilyesmi történik, viszlát, unalom, helló, kaland. :) Körömrágós, izgulós, letehetetlen, romantikus, csak egy hibája van: túl rövid. Na, de majd a folytatás… Ugye, lesz?! :* ;)

>!
Isabel_Rose IP
Krencz Nóra: A követ

Először is nagyon köszönöm az írónőnek, hogy ingyen a rendelkezésünkre bocsátotta első regényét. Végre volt időm hogy elolvassam.
Nagyon érdekes volt számomra Livly neve és személyisége. (Egyébként Nóra gyönyörűséges neveket választott a szereplőinek.)
A lány okos de visszahúzódó is egyben; nem kérkedő. Ámbár, nekem úgy tűnik, bizonytalan is egy picit önmagával kapcsolatban. (A mondat második felével tudtam azonosulni. )
Viszont a fülbevaló szerepén nagyon megdöbbentem. Nekem álmomban sem jutott volna eszembe ilyen szerepet szánni az ékszereknek; ráadásul ebben a formában! Hiába, egy jó történet egyik ismérve, hogy megdöbbent.

>!
Virág_Krencz
Krencz Nóra: A követ

Na úgy döntöttem mégis írok neked egy értékelést így Húsvét alkalmából. :) Bevallom, hogy nekem eddig ez tetszett a legjobban a három megjelent könyv közül, mivel ezt írtad utoljára, látszik mennyit fejlődtél az évek alatt. Az egyediséget és a stílusodat az idő során ugyanúgy megőrizted, aminek őszintén örülök, mert vannak akik erre nem képesek. Én úgy tartom, hogy ami jó, azt ne rontsuk el és te nem tetted. A sztori pörgős, a karakterek könnyen elképzelhetőek. Ahogy már olvasás közben is mondtam neked, számomra Edvin a legkedvencebb, de Livly sem marad el mögötte sokkal. A fél csillag levonás azon néhány részért van, amikor egy kicsit szétszaladtak a szálak és el lehetett egy kissé veszíteni a fonalat. Összeségében én imádtam és remélem még sok hasonlót olvashatok tőled. ♥

>!
GingerKid I
Krencz Nóra: A követ

Nagyon megszerettem a Megszámlálhatatlan sorozat világát, és az ötlet, hogy mindez hogyan működne a mi modern világunkban, szerintem remek.
Tetszett a történetszövés, az ahogy szép lassan lett felgöngyölítve a rejtély. Sok meglepetést okozott, de egyik sem volt váratlan vagy légből kapott. Jól látszik, hogy Nóri nagyon otthonosan mozog a világában, legyen az akár a középkori miliő, akár egy 21. századi fantasy világ. A karakterek szerethetőek, megérthetőek, könnyű haladni velük végig a cselekményen. Én néhol elbírtam volna még egy-két plusz bekezdést akár a történelemről, erről a modern korról a világban, de a történet így is szép kerek egész. :) Remek kikapcsolódás, én várom, hogy majd olvashassam a folytatást.

>!
Viktória_Kiss_3
Krencz Nóra: A követ

Nekem, aki nem igazán szereti a fantasy stílust, nagyon tetszett! Mindig vártam az új fejezetet, végül egyben újra elolvastam még egyszer! Könnyed, mégis izgalmas, happy end-del a végén! És már nagyon várom a folytatást!!!
Gratulálok! 5*

>!
Vicimaci 
Krencz Nóra: A követ

Ha valaki egy kis kikapcsolódásra vágyik…egy kis nyugira,annak pont jó ez a könyv.

Az egész könyvet a monotonitás jellemzi.Monoton és unalmas,viszont annyira nem,hogy élvezhetetlen legyen. A történet maga jó,csak rosszul van kivitelezve. Azt hittem,hogy csak az eleje lesz ennyire vontatott,de sajnos nem…végig ilyen volt.
Miközben olvastam,egyáltalán nem volt olyan érzés,mintha ez egy fantasy lenne.Inkább úgy tűnt,mintha Liv csak kicsit kattant lenne és ennyi. Viszont ennek ellenére is fenntartotta a kíváncsiságomat. És csak ezért olvastam tovább,na meg azért is,mert gyorsan lehetett vele haladni.
Amikor azonban felbukkant Nympha…na, akkor kezdtem el reménykedni! És igazából, innentől kezdve egy picit felpörgött a történet…de még mindig gyenge lábakon állt ez az egész. És a vége felé,már éppen kezdtem azt mondogatni,hogy; „Na…alakul,alakul”,amikor egyszercsak…jött hirtelen egy nagy bumm,és hopp vége…hát mondom WTF?! Eléggé összecsapták itt a dolgokat…
A karakterek sem nem nőttek a szívemhez. Livly, leginkább azért mert egy bőgőmasina,Edvin pedig érzéketlen és szenvedélytelen van ilyen szó?xd

Pozitívum,hogy ez a borító nekem eszméletlenül bejön! *.*
Szóval,nem volt ez amúgy rossz könyv.Egyszer el lehet olvasni,és nem is bántam meg hogy a kezembe vettem.


Népszerű idézetek

>!
KrenczNóra I

Ugyanaz az átható, kék szempár bámult rájuk, ugyanazzal a felsőbbrendű pillantással, mint Edvin festményén. Régimódi, elhasználódott ruházata ellentétben állt királynői kisugárzásával. Állát büszkén felszegte, ez volt az első mozdulata, amióta meglátták őt. Szája lassan halvány mosolyra húzódott, de a változás gyorsan el is tűnt az arcáról.

174. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nympha
>!
ap358 P

– Egyébként miért rohantál ide? Mi célod volt vele? – kérdezte Edvin, de kerülte Livly pillantását. – Én… ööö… csak láttam egy macskát. Erre futott.
A fiú mégis rásandított egy kicsit.
– Macskát üldöztél?
– Igen – vágta rá magabiztosan a lány.
– Világoskék mamuszban?
Livly a lábfejére nézett, és kereste az újabb hihető magyarázatot.
– Nagyon szeretem a macskákat. Eléggé beindulok tőlük, mármint… muszáj megsimogatnom.

Kapcsolódó szócikkek: Edvin · Livly
>!
chhaya P

A lakásban csend volt és nyugalom. Egyetlen bútor sem mozdult, és a dísztárgyak sem adtak semmiféle életjelet.

21. oldal

>!
Vicimaci 

Egy dolog egyedül lenni, de szeretet nélkül élni a legpusztítóbb a léleknek.

>!
KrenczNóra I

– E… ez tényleg csak egy félreértés lehet. Biztos, hogy ez nem az enyém.
– A tiéd. Az üzenetben az áll, új életed kulcsa. Valaki meg akarja változtatni az életed.

16. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Livly
>!
KrenczNóra I

Zavart volt és rémült.
A boldogságát, hogy végre a fővárosban lehet, beárnyékolta a tudat, hogy mindezt egy bizarr és ijesztő ékszernek köszönheti.
Felnyitotta a dobozt. Az ékköves fülbevaló gunyorosan megcsillant, mintha direkt hergelni akarná a lányt.
– Tessék, itt vagyok! – mondta Livly, mintha egy élő emberhez beszélne. – Remélem most elégedett vagy!

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Livly
>!
serengeti P

Nem tudta volna megmondani, hogy mióta elmélkedett saját magán, de egy ideje már nem sírdogált.

114. oldal

>!
serengeti P

Elintézem, hogy tárlatvezető lehess, hiszen már biztos vagyok benne, hogy önszorgalomból is felhalmoztál akkora tudást, amit mások az iskolában szereznek.

56. oldal


A sorozat következő kötete

A követ sorozat · Összehasonlítás
Megszámlálhatatlan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

M. G. Brown: Lángoló Rózsaszirmok
George R. R. Martin: Kardok vihara
Mark Lawrence: Tövisek Hercege
Jennifer A. Nielsen: The False Prince – A hamis herceg
Christelle Dabos: A tél jegyesei
Ilona Andrews: Mágikus találkozás
Michael J. Sullivan: A Smaragdvihar
Raoul Renier: A kívülálló
Moskát Anita: Horgonyhely
Joe Abercrombie: Miután felkötötték őket