A ​követ (A követ 1.) (Megszámlálhatatlan) 27 csillagozás

Krencz Nóra: A követ

Mi a közös egy gyűrött, szakadt papírfecniben és egy méregdrága fülbevalóban? Azt gondolnád, semmi, de ne legyél ebben olyan biztos!

Livly csupán néhány hónapja költözött el az intézetből. Egyedül tengeti napjait és alkalmi munkával igyekszik fenntartani magát. Mindennél jobban szereti a történelmet és egészséges kíváncsiságának hála, elég jártas is benne. Továbbtanulni ugyan nem tud, de mindenáron pénzt akar keresni, hogy ezt megtehesse.
Az életébe egy idegen hozza el a fordulatot, aki egy álláshirdetés szórólapját nyomja a kezébe. Livly úgy érzi, nincs esélye rá, hogy felvegyék tárlatvezetőnek a fővárosi palotába. A véleménye akkor változik meg, amikor kézhez kap egy csomagot, benne egy fülbevalóval. Az ékszer mellett egy üzenetet is talál:
„Új életed kulcsa. Nagyon vigyázz rá!”

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
248 oldal · ISBN: 9786150010298

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Edvin · Livly · Nympha


Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 25

Kívánságlistára tette 18

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Krencz Nóra: A követ

„Egy dolog egyedül lenni, de szeretet nélkül élni a legpusztítóbb a léleknek.”

Megint egy fordulóponthoz érkeztem, mert bár olvastatta magát, mégis hiányérzetem volt egész végig.
Olyannyira, hogy félre is kellett tegyem kicsit.
Nem volt rossz, sőt alap esetben egy szavam sem lehetne.
Az írónő stílusa magával ragadó, a cselekményszál érdekes és pörgős, természetesen a szerelem is megtalálható a történetben, mégsem érzem azt az elégedettséget, amit az utóbbi két olvasásomnál tapasztaltam.
Egy olvasásnak tökéletesen megfelelt és a folytatást is elfogom kezdeni mindenképpen.

Viktória_Erdei P>!
Krencz Nóra: A követ

„Egy dolog egyedül lenni, de szeretet nélkül élni a legpusztítóbb a léleknek.”
A főszereplő lány nagyon szimpatikus volt. Jerome is szimpatikus volt, de ahogy egyre előrébb jutottam a könyvben, egyre inkább megváltozott a véleményem negatív irányba. Elkezdtem érezni, hogy valami nem stimmel vele, valami furcsaság lengi körül. Edvint nem értettem az elején, miért nem kedveli Livly-t, hiszen nem tett vagy mondott semmit, amivel megbántotta volna. Persze később kiderült, hogy miért volt furcsa vele. A folytatást biztos olvasni fogom.

Lang_Tünde IP>!
Krencz Nóra: A követ

Régóta tartozom ezzel az értékeléssel, de lassan kezdem utolérni magam, úgyhogy íme! :)
Ez de jó kis történet volt! Hamar magába szippantott, és el sem eresztett a végéig. Készül a folytatása, hip, hip, hurrá! ♥
A hófehér másvilág után merültem el Livly kalandjaiban, és érdekes volt úgy olvasni a másik könyvből megismert szereplőkről, hogy azok életének eseményei már a történelem részét képezik. Az írónő pont annyi információt csepegtet róluk és a kitalált világról, hogy felkeltse az érdeklődést, de ne áruljon el túl sokat az előzménykötetekről. Ügyes. :)
Kedveltem a főszereplő Livlyt, aki egy pár különleges fülbevaló hatására Belforalból Moreen fővárosába, Liantormba utazik abban a reményben, hogy tárlatvezető legyen az egykori királyi palotában. Szurkoltam neki, hogy forduljon jobbra a sora és valósuljanak meg az álmai. Cuki volt, ahogyan „vitatkozott” az ékszerrel. :)
Imádtam, ahogyan szikrázik a levegő közte és a jóképű Jerome között, Edvint titokzatos figurának találtam. Mesélnék még róluk és arról, hogy milyen volt a hozzájuk fűződő viszonyom, de nem szeretnék spoilerezni. Csak annyit mondok, hogy le a kalappal az előtt, ahogyan az írónő az orruknál fogva vezeti az olvasókat!
Szívesen ástam volna mélyebbre Nympha múltjában, de a történet így is kerek. spoiler
Titkok, szerelem, vágyódás, csalódás, megpróbáltatások, izgalom – töltsétek le ingyen a MEK-ből vagy a Google Booksból, és olvassátok bátran!

Papírra_vetett_gondolataim>!
Krencz Nóra: A követ

Krencz Nóra stílusa könnyed és gyorsan olvastatja magát. A szereplőkkel voltak problémáim, de egyébként a cselekmény és minden más tetszett benne.
https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2019/01/v…

chhaya>!
Krencz Nóra: A követ

A MEK-en kutattam olvasnivaló után, amikor is A követre bukkantam. Gyorsan csekkoltam molyon: low fantasy, mágia, boszorkányok és varázslók, hát ez kell most nekem! Könnyed olvasmányra számítottam, amit meg is kaptam, de kissé vegyes érzelmekkel fejeztem be az olvasást.

A kötet Megszámlálhatatlan világában ígér egy történetet, amit kíváncsian vártam, de sajnos nem sokat tudtam meg erről az univerzumról. Annyit igen, hogy a mobiltelefon és az autózás luxusnak számít, a korábbi királyságot felváltotta a köztársaság, a királyi palota pedig manapság turistalátványosság… Viszont spoiler szó sem esik fantasy elemről körülbelül a kötet harmadáig, illetve vajmi kevés szerepet kap a varázslat és a mágiahasználat. A létezése, működése egyáltalán nincs kifejtve a könyvben, ezt nagyon hiányoltam. spoiler

A másik szívfájdalmam a karakterábrázolás. A főhősünk Livly, egy érzékeny huszonéves lány, az ő mindennapjait követhetjük végig a történet során, őt ismerhetjük meg leginkább, így ő tűnik a leginkább összetett karakternek… Csak sajnos a lélektan kidolgozása nem az igazi, ami számomra sokat rontott a történet hitelén. spoiler A többiek bántóan egyszerű figurák néhány fő jellemvonással, ezáltal ők is és a lefolytatott párbeszédeik is kissé kiszámíthatóvá váltak. Egy brazil szappanoperában tudnék hasonlókat elképzelni, nem a való életben.

Jaj de gonosznak tűnhetek most… Pedig az igazsághoz hozzá tartozik, hogy a fent említett hibák ellenére is élveztem az olvasást, végig lekötötte a figyelmem és érdeklődve vártam a végkifejletet. A stílusa nagyjából rendben van, könnyen lehet vele haladni és olvasmányos, csak néha akasztotta meg az olvasás lendületét egy-egy figyelmetlenségből adódó gikszer. Livly mindennapjainak bemutatása tetszett, ahogy a palota felépítése is (főleg a tiltott északi szárny és a még rejtélyesebb növények! Nagyon ötletes, szívesen olvastam volna még róluk és a kapcsolatukról Nymphával.)

Összességében azt mondom, bár lehetett volna jobb is, mégsem rossz könyv ez. Látom a lehetőségeket az írónőben, és remélem a kritikámat sem veszi túlzottan rossz néven… :)

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Krencz Nóra: A követ

A követ 1 (Megszámlálhatatlan)

Ez megint egy csodálatos történet volt, imádtam.
Ez most már a modern korban játszódott, de ez semmit nem vont le a történet értékéből. Igazán érett munka, egyszerűen beszippantott és nem engedte, hogy letegyem, annyira olvastatta magát.
Nagyon kedveltem a szereplőket, volt sok izgalom, kaland és persze szerelem, minden, ami egy jó fantasy könyvhöz kell.

SignoraSchneider IP>!
Krencz Nóra: A követ

Nagyon tetszik, ahogy Nóri a jelenkorba hozta át a Megszámlálhatatlan univerzumát. Itt is pörgős a cselekmény, egy percig nincs nyugalom, főleg, mert a főszereplő élete egy apróságnak látszó valami miatt (azért se spoilerezek :) ) mindörökre megváltozik. Ezt is imádom, amikor ilyesmi történik, viszlát, unalom, helló, kaland. :) Körömrágós, izgulós, letehetetlen, romantikus, csak egy hibája van: túl rövid. Na, de majd a folytatás… Ugye, lesz?! :* ;)

Virág_Krencz>!
Krencz Nóra: A követ

Na úgy döntöttem mégis írok neked egy értékelést így Húsvét alkalmából. :) Bevallom, hogy nekem eddig ez tetszett a legjobban a három megjelent könyv közül, mivel ezt írtad utoljára, látszik mennyit fejlődtél az évek alatt. Az egyediséget és a stílusodat az idő során ugyanúgy megőrizted, aminek őszintén örülök, mert vannak akik erre nem képesek. Én úgy tartom, hogy ami jó, azt ne rontsuk el és te nem tetted. A sztori pörgős, a karakterek könnyen elképzelhetőek. Ahogy már olvasás közben is mondtam neked, számomra Edvin a legkedvencebb, de Livly sem marad el mögötte sokkal. A fél csillag levonás azon néhány részért van, amikor egy kicsit szétszaladtak a szálak és el lehetett egy kissé veszíteni a fonalat. Összeségében én imádtam és remélem még sok hasonlót olvashatok tőled. ♥

Kiki0926>!
Krencz Nóra: A követ

Mindig félő egy olyan könyvről értékelést írni, amiről tudod, hogy talán egyszer olvashatja a gazdája. Nem fogok csak ezért szép sorokat írni, mert az nem én lennék. Persze azt is leszögezném, hogy ez az én objektív véleményem, és nem áll szándékomban bántani senkit :)

Nem tudom még magamban letisztázni, konkrétan mit is érzek illetve gondolok erről.
Az alap ötlet jó, de nagyon kiforratlannak gondolom. Azt hiszem ennek még kicsit érnie kellett volna. A kezdet olyan volt, mintha még maga az írónő sem hitte volna, hogy sikerülni fog. Vázlatosnak hatott, de mentség az, ahogy halad a történet, mintha egyre jobban bele tudta volna magát képzelni, és látni, hogy igen ez lesz a megfelelő út. Nem volt rossz, de nem is volt jó. Köszönöm, hogy elolvashattam:) Csak így tovább!

Viktória_Kiss_3>!
Krencz Nóra: A követ

Nekem, aki nem igazán szereti a fantasy stílust, nagyon tetszett! Mindig vártam az új fejezetet, végül egyben újra elolvastam még egyszer! Könnyed, mégis izgalmas, happy end-del a végén! És már nagyon várom a folytatást!!!
Gratulálok! 5*


Népszerű idézetek

KrenczNóra I>!

Ugyanaz az átható, kék szempár bámult rájuk, ugyanazzal a felsőbbrendű pillantással, mint Edvin festményén. Régimódi, elhasználódott ruházata ellentétben állt királynői kisugárzásával. Állát büszkén felszegte, ez volt az első mozdulata, amióta meglátták őt. Szája lassan halvány mosolyra húzódott, de a változás gyorsan el is tűnt az arcáról.

174. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Nympha
viv_bruto>!

Egy dolog egyedül lenni, de szeretet nélkül élni a legpusztítóbb a léleknek.

ap358 P>!

– Egyébként miért rohantál ide? Mi célod volt vele? – kérdezte Edvin, de kerülte Livly pillantását. – Én… ööö… csak láttam egy macskát. Erre futott.
A fiú mégis rásandított egy kicsit.
– Macskát üldöztél?
– Igen – vágta rá magabiztosan a lány.
– Világoskék mamuszban?
Livly a lábfejére nézett, és kereste az újabb hihető magyarázatot.
– Nagyon szeretem a macskákat. Eléggé beindulok tőlük, mármint… muszáj megsimogatnom.

Kapcsolódó szócikkek: Edvin · Livly
KrenczNóra I>!

– E… ez tényleg csak egy félreértés lehet. Biztos, hogy ez nem az enyém.
– A tiéd. Az üzenetben az áll, új életed kulcsa. Valaki meg akarja változtatni az életed.

16. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Livly
KrenczNóra I>!

Zavart volt és rémült.
A boldogságát, hogy végre a fővárosban lehet, beárnyékolta a tudat, hogy mindezt egy bizarr és ijesztő ékszernek köszönheti.
Felnyitotta a dobozt. Az ékköves fülbevaló gunyorosan megcsillant, mintha direkt hergelni akarná a lányt.
– Tessék, itt vagyok! – mondta Livly, mintha egy élő emberhez beszélne. – Remélem most elégedett vagy!

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Livly
chhaya>!

A lakásban csend volt és nyugalom. Egyetlen bútor sem mozdult, és a dísztárgyak sem adtak semmiféle életjelet.

21. oldal

serengeti P>!

A fiú megfeledkezve Nympháról, az illemről és minden másról, közelebb húzta magához Livlyt, és megcsókolta. Nympha nem vette a szívére, hogy kiszorult a körből, és nem is jött zavarba. Ellépett a szerelmesektől és lassú lépésekkel elhátrált.

246. oldal

serengeti P>!

Elintézem, hogy tárlatvezető lehess, hiszen már biztos vagyok benne, hogy önszorgalomból is felhalmoztál akkora tudást, amit mások az iskolában szereznek.

56. oldal


A sorozat következő kötete

A követ sorozat · Összehasonlítás
Megszámlálhatatlan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Mindee Arnett: The Nightmare Affair – A Rémálom-ügy
Christelle Dabos: Rejtélyes eltűnések a Holdvilágban
Kendall Kulper: A tenger boszorkánya
Csóti Lili: Hetedvérig
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Margit Sandemo: Örvényben
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Soman Chainani: Itt nincsenek hercegek
Andrea Cremer: Wolfsbane – A keresők