A ​kötelék (Megszámlálhatatlan 3.) 5 csillagozás

Krencz Nóra: A kötelék

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Te mit tennél, ha egy rossz döntés miatt megváltozna az életed? Képes lennél meghozni egy újabbat, amelyben az egyik lehetőség, hogy meghalsz, a másik pedig egy egész faj pusztulása? Bölcsen választanál?

Yuwae-Lynn egyszeru˝ halandó, akit tolvajnak neveltek. A királynő foglyaként, azonban feltárul előtte egy új világ, melynek hamarabb a részévé válik, mint hinné…

Eredeti megjelenés éve: 2019

>!
Mogul, 2019
340 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668531 · Illusztrálta: Szabó Borka

Enciklopédia 2


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Krencz Nóra: A kötelék

„Minden bűnét megbánta, és másként akart élni. Bátor az az ember, aki mer változtatni.”

Ismeritek azt az érzést, mikor hullámvölgybe érkeztek?
Egyszer fent, máskor lent, és elfog egy furcsa érzés, miszerint nem érzed a biztos pontot az életedben?
Nos én most ilyen korszakomat élem. Sok könyvet olvasok, akár egyszerre is, mégis tömegével úgy érzem, ezt már olvastam, ezt is és ezt is…persze, minden kötet egyedi valamilyen szinten, mégis elégedetlen vagyok, nem tudok jó szívvel öt csillagot adni, mert valami meggátol.

Ezzel a sorozattal ezt a hullámvölgyet megéltem, hisz az első kötetét nem szerettem, pedig két verzióját is elolvastam.
A második már sokkal jobb volt, szerettem és felsejlett az a bizonyos remény, hogy akár még jó is lehet.
Nos elérkeztem a harmadik könyv végére és mosolyogtam miközben becsuktam az utolsó oldalt.
Mert végre egy írónő, akinek a fejlődése szemmel látható, legalább is számomra egyértelművé vált, hogy Krencz Nóra az évek alatt egyre jobb és jobb lett.

Kedves Nóra!

Nyűgös vagyok, nagyon fáradt és keveset olvasok mostanában önmagamhoz képest.
Mégis mikor oda jutok, most pedig akkor is szükségem van rá, a te kötetedet választottam.
Mesélek valamit, amit én is most fedeztem fel magamban.
Régésznek érzem magam, aki régi elfeledett kincsek után kutat.
Kincsek alatt értve azon régi igazságokat, érzelmeket, amit a mostani „divat” könyvek elsöpörtek.
Te egy híd vagy számomra, a kutatásaim és a modern világ között.
Híd, mely egy nehéz időszakban is erősen, széltől tépázva is áll és várja a rajta átkelőket.
Köszönöm, hogy fejlődtél, és legfőképpen azt, hogy megírtad ezt a sorozatodat.
Nemcsak azt írhatom, hogy mennyire tetszett az adott történet, hanem azt is, hogy mit adott a számomra.
Hitet, hogy ne adjam fel.
Hitet, hogy igenis egy nehéz kezdet után is lehet nagyon jó.
És hitet, hogy türelemmel mazsolázzak a könyvek között, hisz számomra ezen kötetetek menedékek a rideg, mindennapok elől, mikor kiszakadhatok és az lehetek, akit az adott karakternek megálmodtok, ti írók.

Tudom nem sok, de hálás vagyok és remélem még sok sok színes, vicces és érdekes világban nyújtod a kezed, hogy társaddá szegődhessek és kalandozhassak veled!

Szeretettel, egy fáradt, de nagyon lelkes olvasód.

Szerettem, mert ez a történet bár vége egy kalandnak, mégis csak egy kicsit engedi el a kezedet.
Azt hiszem, nem csak a borító gyönyörködtető, de a tartalma is kiemelkedő.

Ajánlom!♥

>!
Borka_V_Szabó IP
Krencz Nóra: A kötelék

Végtelenül megtisztelő ez nekem, és hálás vagyok, hogy ismerhetem Nórit, mert ő és a világa egy csoda. Ő szerettette meg velem a fantasyt, szóval külön öröm, hogy olvashattam ezt a kötetet.
Objektív véleményem: ha eddig nem győzött meg valakit a szerző munkássága, akkor ezzel a kötettel mindenképpen meg fogja, érdemes elolvasni. Bízvást állíthatom: Krencz Nóra írósága mostanra abszolút beérett. <3 És ez még csak a kezdet! ;)
Szubjektív véleményem: bevallom őszintén, közös munkánk eredményeképpen már régen és tulajdonképpen sokszor elolvastam ezt a könyvet, de nem tudok betelni vele. Újra és újra felkavar vagy éppen ellágyít, megmosolyogtat vagy elszomorít, lelkesít vagy aggodalmat okoz, ahogy együtt húz a szereplőkkel, és halad a sztori a végkifejlet felé.
Nehéz elkerülni a spoilert, de igyekszem: a két kedvencem a világosabb hajú főszereplő, illetve annak a leendő rokona, és igen, mindkettő férfi. :D A katarzis nem marad el: a 16. fejezetben megleli az, aki keresi. spoiler
Az egyik szemem sír, a másik nevet: mert ez a főcselekmény utolsó része, ami miatt hiányozni fog, úgy olvasnék még negyedik, ötödik stb. részeket, viszont itt olyan szépen lezárja, hogy „boldogan, amíg meg nem” …történik pár dolog. :D spoiler
Olvassátok! Én imádom! <3

>!
Merielle
Krencz Nóra: A kötelék

<nem olvastam a korábbi köteteket>

A világ nekem nagyon érdekes volt, sajnáltam, hogy nem tudok róla többet, mert azért volt egy-két átfedés az előző részekről. Szimpatikus volt a felépítése a sztorinak, rettentően pozitív volt a rengeteg alapötlet, amit megismerhettem a könyv során. Itt gondolok a boszorkányok megjelenésére; a sárkányokra és természetesen az egész halhatatlanság kigondolására. Jó volt olvasni, hogy ezek a dolgok más és más közegben már fel vannak dolgozva, mégis tudtak újat mondani, és nem az unalmas/sablonos módon voltak megjelenítve.

Egy-két helyen kicsit hirtelennek éreztem a váltást a két főszereplő között, de összességében tetszett a felépítés, hogy mindkét lány szemszögéből is láthattuk a cselekményt. Számomra picit nehezebb volt megérteni azt, hogy hogyan is tudnak kommunikálni a másik világ karaktereivel a szereplők; illetve, hogy hogyan is van ez az egész (gondolom, az előző részekben jobban ki van emelve, de itt legtöbbször csak említésként volt), és sejtettem, hogy ezek közül a szereplők közül már biztosan találkozhattunk párral a korábbi részekben.

Autumn: Az elején nem igazán volt a kedvencem, mert nem tetszett a személyisége. Kicsit ellenszenvesnek tűnt, de aztán, amikor rájött, hogy kicsoda Yuwae, akkor már megkedveltem, mert kedves volt vele. Ő vitte inkább a pörgősebb részeket és kedveltem, hogy miatta több mindent megtudok a világról és a történet alakulásáról.

Yuwae-Lynn: Szerettem a karakterét, talpraesett és őszinte. Talán negatívumnak annyit tudok felhozni, hogy eléggé gonoszan bánt Kendallal, amit nem tudtam átérezni, hogy miért.

Dorian: Különösebben nem volt bajom vele, szerethető, habár nagyon keveset szerepelt annak ellenére, hogy spoiler. Ő is benne van gondolom az előző részekben, viszont nekem totál új volt, az az érzésem megmaradt, hogy ismernem kellene. Vele kapcsolatban is csak annyit tudok elmondani, hogy túl gyors volt ez az „első látásra megszereti dolog”, főleg, hogy előtte nagyon el akarta venni a cselédlányt. Valószínű, hogy ez is az előző részekből jobban átjön és kiderül.

Stílus: Semmi kivetnivaló nincs benne, nekem tetszik. Szépen fogalmaz az írónő és van saját stílusa. Kíváncsi lennék az előző könyvekre is. :)

Ja igen, imádtam a térképet, az mindig tök jól jön egy fantasy könyvben!

>!
Chriss P
Krencz Nóra: A kötelék

Csak így tovább Nóri! :)
Nagyon szerettem ezt a regényt, bár pont az utolsóval kezdtem :) De mindenképpen teljessé teszem magamban a történetet :)
https://angeslwords.blogspot.com/2019/05/krencz-nora-ko…

>!
GingerKid I
Krencz Nóra: A kötelék

Volt szerencsém jóval a megjelenés előtt olvasni ezt a kötetet, amit itt is nagyon köszönök az írónőnek. <3 :)
Shina, Corinna, Autumn, Fabyen, Dorian és a többiek története méltó befejezést kapott. Egyetlen oldalon sem unatkoztam, és végig úgy éreztem, hogy Nóri most igazán belemerült a maga által teremtett világba, és ezáltal én is könnyen sodródtam a történettel.
A halhatatlanságnak ez az egyedi elgondolása már az első részben is megfogott, de itt nyert értelmet igazán, és vált teljessé a kép. A szereplők szeretni valóak, emberiek, vívódnak. Autumn itt került hozzám igazán közel, ahogy testvére, Dorian is végérvényesen belopta magát a szívembe. Yuwae-Lynn személyében pedig egy nagyon talpraesett s egyben érzőszívű lányt ismerhettem meg. A régiek természetesen örök kedvencek maradnak, de ebben a részben Corinna részei tetszettek leginkább. Itt üzenem az írónőnek, hogy Castorral meg gonosznak tetszik lenni. :D
Magával ragadó, fordulatokkal teli történet lett A kötelék. Lehetetlen nem szeretni.


Népszerű idézetek

>!
Borka_V_Szabó IP

Minden bűnét megbánta, és másként akart élni. Bátor az az ember, aki mer változtatni.

>!
Borka_V_Szabó IP

Én vagyok a múltad maradéka. Már csak én maradtam neked, nekem pedig te.

>!
Borka_V_Szabó IP

Minden félelemérzet eltűnt belőle. Meg sem próbálta felmérni a helyzetet. Halandó ember volt. Honnan is tudhatta volna, hogy félnie kéne?

Kapcsolódó szócikkek: félelem
>!
Borka_V_Szabó IP

Száraz levelek ropogtak a talpam alatt, amikor elhagytam a tisztást.

(első mondat)

>!
Borka_V_Szabó IP

– Akit én szeretek, szokott mosolyogni. Akit én szeretek, túl különleges ahhoz, hogy ilyen búskomor legyen. Ráadásul, akit én szeretek, erősebb, mint amilyennek hiszi magát.

>!
Borka_V_Szabó IP

Nem voltak idegenek. Jól ismertem őket. Ezer szállal kapcsolódtunk egymáshoz, csak újra rájuk kellett lelnem.

>!
Borka_V_Szabó IP

Annyira valószínűtlenül és furcsán zajlottak körülöttem az események, hogy még félni is elfelejtettem.

>!
Borka_V_Szabó IP

Keserű tény. Egy halhatatlan lélek egy embernek halálos.

>!
Borka_V_Szabó IP

Vékony karjai, combjai, keskeny csípője és csekély mennyiségű izomzata ellenére sem láttam őt esetlennek vagy formátlannak. Csodálatosan természetes volt.


A sorozat következő kötete

Megszámlálhatatlan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Virág Emília: Sárkánycsalogató
Nora Roberts: A némaság völgye
C. J. Redwine: Az árnyékkirálynő
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Leda D'Rasi: Lidércfény
A. O. Esther: Hívogat a fény
Benina: Milan könyve
Cathy Arrow: Fogság
Dora Craiban: Interferencia