A ​hordozó (Megszámlálhatatlan 1.) 25 csillagozás

Krencz Nóra: A hordozó

Te mit tennél, ha minden,ami az életedet jelentette,minden, amit a magadénak tudtál, egyik pillanatról a másikra megsemmisülne, s ebben a szorult helyzetben belebotlanál valaki felfoghatatlanul különlegesbe, aki új értelmet adhat az életednek? Újra felépítenéd a régit, vagy követnéd őt az ismeretlenbe? Belevágnál olyasmibe, amit nem értesz?

Fabyent nem rettenti el a természetfeletti…

>!
Ad Librum, 2016
200 oldal · ISBN: 9786155110726 · Illusztrálta: Gálné Pék Eszter
>!
Ad Librum, 2016
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155110931

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Fabyen · Shina · Atme · Corinna


Most olvassa 1

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 16

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
CsakSimánDorka P
Krencz Nóra: A hordozó

Bevallom őszintén, annak ellenére, hogy nem néztem utána a könyvnek, láttam, hogy itt mennyire nem népszerű. Aztán kezembe vettem és elolvastam. Bólogattam és hümmgtem, hogy ez nem jó, az nem jó. A világot sajnos nem tudtam sehova elhelyezni, mert a középkorhoz túl mai kifejezésekkel beszéltek, a jövőhöz pedig túl középkoriak voltak. A szerelmi sokszög sem volt túl meggyőző, hogy mindenki mindenkivel, de ez már csak ilyen. Viszont…és itt van a lényeg! Voltak benne jó részek. A testvérek, akik a történetben szerepeltek nagyon felkeltették az érdeklődésem. Mindenkinek volt egy személyre szabott képessége, amik nagyon tetszettek. A főhős sem a mindennapi én vagyok az erő, izom, majd megmutatom típus. Kicsit zavaró, kicsit tenyérbemászó, viszont kellemes felüdülés a sok tökéletes hős között.

Bővebben:
http://dorkaanyaolvas.blogspot.com/2017/06/krencz-nora-…

Interjú az íróval:
2017.06.29.

>!
l_moni
Krencz Nóra: A hordozó

Nehéz írni a könyvről. Elsőkönyves írónő, ami néhol érződik is, de tetszett az írásmódja. Alapjaiban tetszett a történet is, valahogy mégse ragadott magával
Túl sok szereplő, kevés bemutatás viszont érdekes alaptörténet.
Bevallom, nem jöttem rá, hogy miért Megszámlálhatatlan a főcím,spoiler a hordozót értettem :)
spoiler
Nagyon szépen köszönöm @KrenczNóra a lehetőséget. Örömmel olvastam a könyved és remélem lesznek még könyveid amit szintén olvashatok.

>!
gybarbii P
Krencz Nóra: A hordozó

Maga a történet tetszett. Nagyon erős volt a kezdés, két ismeretlen együtt szökik meg egy börtönből… Éppen ezért úgy éreztem, muszáj megismernem ezt a világot. Ráadásul egy 200 oldalas könyvről van szó, amely ráadásul még kisméretű is, úgyhogy könnyen lehetett vele haladni. A borító is nagyon szép, vonzza a szemet, emiatt választottam ki én is a könyvet. :) Bár az is igaz, hogy annyira nem kapcsolódik a történethez…
Ahogy előttem többen is megjegyezték, több jellemváltozás is megfigyelhető a könyvben. Az engem pl. egyáltalán nem zavart, hogy az elején megismert Shina mennyire megváltozott a történet közben, szerintem ennek így kellett lennie. Nehéz lett volna azt a harcos (és kissé hideg) „Mr. Sh”-t Fabyen mellett elképzelni. :) A többiek „pálfordulása” egy már egy kicsit nehezebben emészthető, hiszen többször is azt olvastuk, hogy egy negatív szereplő hirtelen „megtér”… Azért ezek a részek nem voltak túlságosan életszagúakspoiler És azt is meg kell jegyeznem, hogy úgy éreztem, egy kicsit kidolgozatlan volt az egész… Főleg a párbeszédeken lehetett volna még dolgozni, egyes részeket szinte lehetetlen volt elképzelni, hogy a valóságban így zajlanának le! És azt hiszem, Fabyen sem az a tipikus főhős, nem tudtam igazán megszeretni… Nem voltak kiemelkedő tulajdonságai, igazán nem is vitt végbe semmiféle nagy tettet… Ezzel szemben Ragona királynő karaktere egész jól fel van építve. Egy igazi antihőst ismerhettünk meg a személyében, akit csak a saját érdekei vezetnek… Megismerjük az életét, a titkait, a terveit és a tetteit, talán ez a karakter a legkidolgozottabb…
És a cím miértjére én sem jöttem rá! Az alcím persze egyértelmű, hiszen közben kiderül, hogy ki is a hordozó. De a főcím nekem még kérdéses, fogalmam sincs, hogy mire utalhat a megszámlálhatatlan kifejezés. Ez egy kicsit zavart is!! Éppen ezért reméljük, Krencz Nóra hamarosan érkezik a történet következő részével, amelyben erre is fény derül! :)

2 hozzászólás
>!
plüsskaméleon
Krencz Nóra: A hordozó

Ez egy rövid, néhol hibákat tartalmazó, de összességében jó kis könyvecske. Nekem nem volt vele különösebb bajom. Bővebben:
http://akameleon.blogspot.hu/2017/08/krencz-nora-megsza…

>!
Lang_Tünde IP
Krencz Nóra: A hordozó

A történet már azzal megnyert magának, hogy a középkort idéző környezetben játszódik. Az események Fabyen szemszögéből E/1-ben, ahol nincs jelen, ott pedig E/3-ban olvashatóak, így szépen elkülönülnek a jelenetek és helyszínek, és az olvasók nem maradnak le azokról a történésekről, amelyeknek ő nem részese. Fabyen laza fogalmazásmódja, humorossága sokszor csalt mosolyt az arcomra, és a többi rész is könnyen „fogyasztható”.
Ínyemre volt az in medias res kezdés, a sztori pedig az erős nyitány után sem ül le.
Díjaztam, hogy Fabyen nem az a szokványos macsó hős, és tipikusan pasis kérdések merülnek fel benne. :)
A három testvér – Shina, Corinna és Flanna – képességei nagyon tetszettek, ahogyan maga a fantáziavilág is. A szerelmi életük szórakoztatóan kaotikus, akár egy szappanopera szereplőinek.
A neveket külön ki szeretném emelni, imádtam őket!
Voltak benne olyan apró ellentmondások, amelyeket vagy észrevesznek az olvasók, vagy nem, de mindezekkel együtt is teljes mértékben élvezhető a történet, ígéretes első kötet! Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a romantikus-boszorkányos történeteket!

Bővebben a blogon, helyenként cselekményleírással: http://tclang.blog.hu/2017/05/16/ezt_olvastam_krencz_no…

>!
Nóra_Tomcsik IP
Krencz Nóra: A hordozó

Mindig megfogadom, hogy nem írok elfogult értékelést, ám ez esetben olyasmi történt, ami kamaszkorom óta nem esett meg… Néha ha nem olvastam, azon kaptam magam, hogy a főhős jár a fejemben. Bizony, bizony Fabyen, igen csak megkedveltelek. :)

Az elején gyorsan leszögezném, hogy voltak apróbb hibák, amik kizökkentettek, alapból szerintem simán elbírt volna a történet még száz oldalt, de az egész nagyon kerek volt. Nem is mennék ebbe bele.
Fabyen nem tipikus hős. Csak sodródik, kicsit esetlen, nem túl bátor, mégis nagyon szerethető. Imádtam, hogy annyira természetes volt. A másik kedvencem Shina lett, habár Corinna is ott van mögötte. :) Tetszett, hogy a testvérek ennyire különbözőek, mégis remek csapat voltak együtt. Shina és Fabyen jelenetei megmelengették a szívemet.
Nagyon jó volt a halhatatlanság itteni értelmezése. Számomra egészen újszerű és tanulságos is. Remek felütése a sorozatnak, én nagyon várom a folytatást. (jaj csak lenne benne sok Fabyen!… )
Olvassátok el, és szeressétek! :))

>!
ladybird
Krencz Nóra: A hordozó

Egy icipicit meseszerű, egy csipetnyit fantasztikus, és nagyon, de nagyon romantikus. Krencz Nóra egy egészen egyedi történetet hozott össze, ami telis-tele van remek ötletekkel, ám sajnos, korántsem hibátlan, ezt pedig én sajnálom a legjobban.
Ha röviden kellene elmesélnem, miről is szól ez a könyv, azt mondanám, egy kíváncsi fiúról, aki néhány különleges képességgel bíró leányzó és az őket kísérő srác nyomába ered, hogy megtudja a titkukat. Ám azt hiszem, kár lenne ennyivel elintézni, mert ennél azért több van ebben a történetben.
Kapásból azzal indul, hogy Fabyen, a főszereplő srác, egy börtönben ébred, nem tudja, hogyan került oda, csak a tűzre emlékszik, ami a falujában pusztított, és egy világító zöld szempárra. Amint körülnéz, észreveszi, hogy a zöld szempár tulajdonosa vele egy cellában van, a börtönőrök pedig ki akarnak belőle csikarni valamiféle információt, őt pedig meg akarják ölni. A cellatársa azonban ezt nem hagyja, hihetetlen ügyességgel fegyverezi le, és végzi ki a fogva tartóikat, és menti meg a fiú életét.
Amikor Fabyen rájön, hogy megmentője, Mr. Sh valójában egy gyönyörű fiatal nő, Shina, és különleges képességekkel bír, elhatározza, hogy a végére jár a dolgoknak, és ebben az sem akadályozhatja meg, hogy a lány nem akarja magával vinni.
Makacs kitartásának köszönhetően hamarosan egy vérre menő harc kellős közepén találja magát Shinával és a szintén különleges testvéreivel, melyben senki sincs tisztában sem a miértekkel, sem a szabályokkal. Csak egy biztos, a túlélésért küzdeniük kell, és a világot, amelyben élnek, meg kell menteniük a gonosz királynőtől.

Az alaptörténet izgalmas, a világ, amelyben játszódik, érdekes, így összességében nem volt rossz, de azért hiányoztak az olyan finomságok, amiktől igazán letehetetlen lett volna a történet. Semmi sem volt igazán kidolgozva, sem a világ, amelyben játszódott, sem a szereplők. Ha egy kicsit következetesebb az írónő, vagy keres egy pártatlan embert, aki rávilágít a logikai bakikra, és jelzi, hol lett volna szükség egy kicsivel több leírásra, akkor ez egy egészen kivételes történet lehetett volna. Így viszont – sajnos –, számomra csak egy közepesen jó regény lett belőle, és egyes részeknél bizony gyakran felszaladt a szemöldököm.
Mindezek ellenére is azt gondolom, érdemes elolvasni ezt a regényt. Mivel egyébként nagyon szövevényes és izgalmas a történet. A főgonosz pedig nagyon, de nagyon gonosz és különleges. És mivel a vége igazán érdekesen alakult, ezért mindannak ellenére, hogy nem tudom egyértelműen kijelenteni, hogy tetszett ez a regény, kíváncsi vagyok a folytatásra!

Bővebben: http://konyvextrak.blogspot.hu/2016/10/krencz-nora-megs…

>!
Judy22
Krencz Nóra: A hordozó

Nagyon vegyes érzéseim vannak a könyvvel kapcsolatban. Voltak nagyon jó dolgok benne, amiket élveztem, de vannak hibái is bőven, amik még tetanuszt igényelnének. Bővebben hamarosan…

>!
Meeraval_Marnath P
Krencz Nóra: A hordozó

Bár akadtak vele problémáim, mégis ajánlom mindenkinek az elolvasását. A világa elég egyedi és mindennel együtt érdekes is, valamint karakterek szerethetőek. Nagyon erős a kezdése, és folyamatosan fenntartja az ember kíváncsiságát. Egyedül a suli és más elfoglaltságok – és fáradtságok – miatt tartott sokáig az elolvasása, amúgy egy könnyed történet, amit egy délután alatt végig lehet vinni. Az idei év egy nagyon jó könyve volt a Megszámlálhatatlan, amit szívesen elolvasok bármikor újra. Az már biztos, hogy ha Krencz Nórának más története is megjelenik, nem fogom figyelmen kívül hagyni és elolvasom.

Bővebben: http://livrefanatique.blogspot.hu/2016/11/krencz-nora-m…

>!
TiszlaviczMarcsi IP
Krencz Nóra: A hordozó

Nagyon érdekes történet egy hétköznapi világban- az ábrázolással nem volt gond. Szépen megfejtették az írónő a környezetet.
A szereplőkkel gondjaim voltak. Számomra mindegyik egysíkú, ugyanakkor szögletes is volt. Úgy értem, nem váltották be azt a reményt, amit a sorok közül kiolvastam a fejlődésüket, haladásukat illetően. Ez nem is lett volna probléma, de a fejlődésük nem volt elég árnyalt, egyszer ilyen, majd olyan. A kapcsolataik is túl idillien alakultak. Még az előtt elsimultak a konfliktusok, hogy elkezdődtek volna.
A borító a maga nemében szép, de nem tudom a regényhez kötni. Talán Flannát ábrázolja?
Corinnát kedveltem meg a leginkább, voltak ugyan hibái, de szerethető karakter.
Mindezek ellenére nem bántam meg, hogy elolvashattam, mert kellemes órákat adott :)


Népszerű idézetek

>!
gybarbii P

– Na, ide figyelj, te töketlen! Lehet, hogy nő vagyok, de még mindig az egyetlen kettőnk közül, aki erős.
– Ami a töketlent illeti… talán van bennünk valami közös.
– Teeeee…

Kapcsolódó szócikkek: Fabyen · Shina
>!
Lang_Tünde IP

Gonosz és emellett ostoba lény az ember, Shina. Vannak dolgok, amikről jobb, ha nem tud, mert képtelen bölcsen kezelni.

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Atme · Shina
>!
reta09 P

Azok a szemek!

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Fabyen · Shina
>!
Lang_Tünde IP

Nem vagyok feminista, de úgy vélem, jó ötlet volt a természettől, hogy ebben a nőknek kedvezett.

124. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Atme
>!
Lang_Tünde IP

Korábban ő volt az egyetlen, aki meglátta bennem a férfit, és nem tartott szerencsétlen flótásnak, így hát be kellett bizonyítanom, hogy valóban férfi vagyok.

158. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Corinna · Fabyen
>!
plüsskaméleon

Csodálattal töltött el azonban, hogy szinte vonzotta az állatokat. Akármerre kóborolt, vagy együtt sétáltunk, odajöttek hozzá. Fajtától és veszélyességtől függetlenül. Egyik sem akarta bántani őt, csak valami odavezette őket hozzá. Eszembe ötlött, hogy ez tiszta Hófehérke-effektus, de Hófehérkéhez a csodálatos lény emiatt mentek oda a madarak és a nyulak, s tisztában voltam vele, hogy Shina esetében ennél jóval nagyobb és hatalmasabb erő a magyarázat.

119. oldal, 7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Fabyen · Shina

A sorozat következő kötete

Megszámlálhatatlan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

M. G. Brown: Vérvörös Rózsaszirmok
Benina: Milan könyve
Leda D'Rasi: Utolsó kívánság
Dora Craiban: Szabadesés
Sarah J. Maas: Queen of Shadows – Árnyak királynője
Karen Chance: Holdvadász
Cassandra Clare: A hercegnő
Cassandra Clare: Üvegváros
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz