A ​hordozó (Megszámlálhatatlan 1.) 35 csillagozás

Krencz Nóra: A hordozó

Te mit tennél, ha minden,ami az életedet jelentette,minden, amit a magadénak tudtál, egyik pillanatról a másikra megsemmisülne, s ebben a szorult helyzetben belebotlanál valaki felfoghatatlanul különlegesbe, aki új értelmet adhat az életednek? Újra felépítenéd a régit, vagy követnéd őt az ismeretlenbe? Belevágnál olyasmibe, amit nem értesz?

Fabyent nem rettenti el a természetfeletti…

>!
Ad Librum, 2016
200 oldal · ISBN: 9786155110726 · Illusztrálta: Gálné Pék Eszter
>!
Ad Librum, 2016
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155110931

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Fabyen · Shina · Atme · Corinna


Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 28

Kívánságlistára tette 21

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Krencz Nóra: A hordozó

"– Na, ide figyelj, te töketlen! Lehet, hogy nő vagyok, de még mindig az egyetlen kettőnk közül, aki erős.
– Ami a töketlent illeti… talán van bennünk valami közös.
– Teeeee…"

Kezdem avval a három dologgal, ami talán az egyetlen olyan pozitívuma az olvasásomnak amibe nem tudok bele kötni és nem is akarok. Az első, a történet alap ötlete, mert az nagyon tetszett.
A másik, ami szintén mellette szól, hogy első könyves íróról van szó, tehát innen csak felfele vezet az út.
A harmadik pedig, amivel számomra minden elkezdődött, az a csodálatos borító.
Szerelem volt első látásra. ♥♥♥

Mikor láttam, hogy utazókönyvként is van lehetőségem olvasni a könyvet, rögtön kaptam az alkalmon. Őszinte leszek alig vártam, hogy megérkezzen, hisz jó pár hónapja ment nálam a „szokásos” dili, meg vegyem, vagy ne vegyem.
A százalék engem többnyire nem érdekel, nem egyszer szerettem meg, sőt egyenesen imádtam történetet, hogy itt molyon nagyon alul lett osztályozva. Ahogy mondani szokták ízlések és pofonok.

Nagyon sok problémám volt a művel, kezdve avval, hogy egy középkori eseményeken elinduló erős kezdést kaptam, itt még csillogott a szemem és nagyon tetszett, de aztán többször is szembe találtam magam olyan kifejezésekkel és gondolatokkal, amiket az adott korban nem ismerhettek és teljesen kizökkentett az olvasási lendületemből, ez pedig nagyon elszomorított.
Kicsit olyan érzésem lett ettől, mintha nem tudná az író eldönteni, hogy modernizálja e az adott történetet, vagy meghagyja a választott korban.
Ami a főszereplőnket illeti, hogy is fogalmazzak!? Valóban egy „töketlen balfácán”, engem irritált ez a bugyuta kíváncsisága, nem éreztem kellően férfinak, inkább egy eltévedt gyereknek, aki meglát egy – csodapálcát, melyből fény áradt és hűűűű de szép, de jó, de nem értem hogy történik, muszáj megérintenem -… stb.
A három testvér viszont nagyon tetszett, talán negyedik pozitívumként is említhetem. Kimondottan élveztem mikor egyre többet tudtam meg róluk, és itt nem feltétlen a erejükre gondolok, hanem a személyiségükre és a kapcsolatukra. Az is nagyon tetszett, milyen jellemfejlődésen esnek át…ezt igazi csemegeként értékeltem…és pont emiatt is olvastam végig a kötetet.

Azt nagyon sajnálom, hogy egy ennyire várt történet, képtelen volt igazán lekötni, és erősen az a gyanúm nem nekem íródott.

Ettől függetlenül más történetét fogom olvasni az írónak, mert a stílusa jó és érzem a szikrát benne. Valamint nagyon szimpatikus és ez nekem fontos. :)
Mindenkinek van ilyen élménye, nekem ez most így sikerült.

Egyszeri olvasásnak megfelelt, és hálás vagyok, hogy olvashattam mindentől függetlenül. Köszönöm.

3 hozzászólás
>!
CsakSimánDorka P
Krencz Nóra: A hordozó

Bevallom őszintén, annak ellenére, hogy nem néztem utána a könyvnek, láttam, hogy itt mennyire nem népszerű. Aztán kezembe vettem és elolvastam. Bólogattam és hümmgtem, hogy ez nem jó, az nem jó. A világot sajnos nem tudtam sehova elhelyezni, mert a középkorhoz túl mai kifejezésekkel beszéltek, a jövőhöz pedig túl középkoriak voltak. A szerelmi sokszög sem volt túl meggyőző, hogy mindenki mindenkivel, de ez már csak ilyen. Viszont…és itt van a lényeg! Voltak benne jó részek. A testvérek, akik a történetben szerepeltek nagyon felkeltették az érdeklődésem. Mindenkinek volt egy személyre szabott képessége, amik nagyon tetszettek. A főhős sem a mindennapi én vagyok az erő, izom, majd megmutatom típus. Kicsit zavaró, kicsit tenyérbemászó, viszont kellemes felüdülés a sok tökéletes hős között.

Bővebben:
http://dorkaanyaolvas.blogspot.com/2017/06/krencz-nora-…

Interjú az íróval:
2017.06.29.

>!
l_moni
Krencz Nóra: A hordozó

Nehéz írni a könyvről. Elsőkönyves írónő, ami néhol érződik is, de tetszett az írásmódja. Alapjaiban tetszett a történet is, valahogy mégse ragadott magával
Túl sok szereplő, kevés bemutatás viszont érdekes alaptörténet.
Bevallom, nem jöttem rá, hogy miért Megszámlálhatatlan a főcím,spoiler a hordozót értettem :)
spoiler
Nagyon szépen köszönöm @KrenczNóra a lehetőséget. Örömmel olvastam a könyved és remélem lesznek még könyveid amit szintén olvashatok.

>!
gybarbii
Krencz Nóra: A hordozó

Maga a történet tetszett. Nagyon erős volt a kezdés, két ismeretlen együtt szökik meg egy börtönből… Éppen ezért úgy éreztem, muszáj megismernem ezt a világot. Ráadásul egy 200 oldalas könyvről van szó, amely ráadásul még kisméretű is, úgyhogy könnyen lehetett vele haladni. A borító is nagyon szép, vonzza a szemet, emiatt választottam ki én is a könyvet. :) Bár az is igaz, hogy annyira nem kapcsolódik a történethez…
Ahogy előttem többen is megjegyezték, több jellemváltozás is megfigyelhető a könyvben. Az engem pl. egyáltalán nem zavart, hogy az elején megismert Shina mennyire megváltozott a történet közben, szerintem ennek így kellett lennie. Nehéz lett volna azt a harcos (és kissé hideg) „Mr. Sh”-t Fabyen mellett elképzelni. :) A többiek „pálfordulása” egy már egy kicsit nehezebben emészthető, hiszen többször is azt olvastuk, hogy egy negatív szereplő hirtelen „megtér”… Azért ezek a részek nem voltak túlságosan életszagúakspoiler És azt is meg kell jegyeznem, hogy úgy éreztem, egy kicsit kidolgozatlan volt az egész… Főleg a párbeszédeken lehetett volna még dolgozni, egyes részeket szinte lehetetlen volt elképzelni, hogy a valóságban így zajlanának le! És azt hiszem, Fabyen sem az a tipikus főhős, nem tudtam igazán megszeretni… Nem voltak kiemelkedő tulajdonságai, igazán nem is vitt végbe semmiféle nagy tettet… Ezzel szemben Ragona királynő karaktere egész jól fel van építve. Egy igazi antihőst ismerhettünk meg a személyében, akit csak a saját érdekei vezetnek… Megismerjük az életét, a titkait, a terveit és a tetteit, talán ez a karakter a legkidolgozottabb…
És a cím miértjére én sem jöttem rá! Az alcím persze egyértelmű, hiszen közben kiderül, hogy ki is a hordozó. De a főcím nekem még kérdéses, fogalmam sincs, hogy mire utalhat a megszámlálhatatlan kifejezés. Ez egy kicsit zavart is!! Éppen ezért reméljük, Krencz Nóra hamarosan érkezik a történet következő részével, amelyben erre is fény derül! :)

2 hozzászólás
>!
Ez_elment_vadászni
Krencz Nóra: A hordozó

Utazókönyvként jutottam hozzá, amit ezúton is köszönök.
Hát, az előttem értékelők elmondtak mindent erről a könyvről és az én problémáimat is.
Maga az alapötlet nagyon jó, tetszett. Ugyan fantasy-nak van címkézve, de ez alig jelenik meg a műben, van benne egy sárkány, ő meg gonosz. (Ennek örülök, nem annyira kedvelem a sárkányokat. Kivéve Süsüt természetesen.)
Olyan kifejezésekkel van tele, amik a történet középkorias környezetébe nem illenek. Póló, feminizmus, összejöttünk, lefeküdtünk stb.
A szerelmi és célozgatott szexuális szálak nélkül is működött volna a történet, teljesen felesleges volt bele. Amiatt beleírni, mert most ez a divatos vagy mert emiatt majd tuti jobban el lehet adni, nem kell. Lehet, hogy nem ez volt a cél, de nekem ilyen érzésem volt. Aki szereti az ilyeneket, annak ez kevés, aki nem, azt meg csak idegesíti.
A párbeszédek néha fájdalmasak voltak. Nem rosszak, azt nem mondanám, egyáltalán nem rossz ez a mű, jól van megírva többnyire, de aztán jön egy párbeszéd és basszus….
Ezek ellenére jó volt olvasni a könyvet, izgalmas volt, alig tudtam letenni és alig vártam, hogy újra kézbe vehessem, olvastatta magát. Sajnos volt, hogy napok elteltek olvasás nélkül, gyorsabban is végezhettem volna vele, ha van időm rá.

>!
plüsskaméleon
Krencz Nóra: A hordozó

Ez egy rövid, néhol hibákat tartalmazó, de összességében jó kis könyvecske. Nekem nem volt vele különösebb bajom. Bővebben:
http://akameleon.blogspot.hu/2017/08/krencz-nora-megsza…

>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit
Krencz Nóra: A hordozó

Megszámlálhatatlan 1

Jó kis könyv volt ez, nagyon tetszett, köszönöm az élményt a magyar szerzőnőnek.
A természetfeletti világ nagyon tetszett, szimpatikusak voltak a szereplők is. Az külön tetszett, hogy majdnem mindenkinek voltak jó és rossz tulajdonságai, a jóknak gyarlóságai, de a negatív alakoknak is jó tulajdonságai.
Bár a gonosz sárkány királynőben nem találtam semmiféle jó tulajdonságot, egyértelműen a velejéig gonosz volt.
Kicsit talán egyszerű volt a könyv stílusa, mintha fiatal iskoláslány írta volna, de nagyon szórakoztató volt.

>!
Evika82 P
Krencz Nóra: A hordozó

Az alaptörténet/ötlet az jó lett volna, csak sajnos az írónő nem tudta kihozni belőle azt a valamit, amitől azt mondhatnám ez egy jó könyv volt.

>!
Lang_Tünde IP
Krencz Nóra: A hordozó

A történet már azzal megnyert magának, hogy a középkort idéző környezetben játszódik. Az események Fabyen szemszögéből E/1-ben, ahol nincs jelen, ott pedig E/3-ban olvashatóak, így szépen elkülönülnek a jelenetek és helyszínek, és az olvasók nem maradnak le azokról a történésekről, amelyeknek ő nem részese. Fabyen laza fogalmazásmódja, humorossága sokszor csalt mosolyt az arcomra, és a többi rész is könnyen „fogyasztható”.
Ínyemre volt az in medias res kezdés, a sztori pedig az erős nyitány után sem ül le.
Díjaztam, hogy Fabyen nem az a szokványos macsó hős, és tipikusan pasis kérdések merülnek fel benne. :)
A három testvér – Shina, Corinna és Flanna – képességei nagyon tetszettek, ahogyan maga a fantáziavilág is. A szerelmi életük szórakoztatóan kaotikus, akár egy szappanopera szereplőinek.
A neveket külön ki szeretném emelni, imádtam őket!
Voltak benne olyan apró ellentmondások, amelyeket vagy észrevesznek az olvasók, vagy nem, de mindezekkel együtt is teljes mértékben élvezhető a történet, ígéretes első kötet! Ajánlom mindazoknak, akik szeretik a romantikus-boszorkányos történeteket!

Bővebben a blogon, helyenként cselekményleírással: http://tclang.blog.hu/2017/05/16/ezt_olvastam_krencz_no…

>!
GingerKid I
Krencz Nóra: A hordozó

Mindig megfogadom, hogy nem írok elfogult értékelést, ám ez esetben olyasmi történt, ami kamaszkorom óta nem esett meg… Néha ha nem olvastam, azon kaptam magam, hogy a főhős jár a fejemben. Bizony, bizony Fabyen, igen csak megkedveltelek. :)

Az elején gyorsan leszögezném, hogy voltak apróbb hibák, amik kizökkentettek, alapból szerintem simán elbírt volna a történet még száz oldalt, de az egész nagyon kerek volt. Nem is mennék ebbe bele.
Fabyen nem tipikus hős. Csak sodródik, kicsit esetlen, nem túl bátor, mégis nagyon szerethető. Imádtam, hogy annyira természetes volt. A másik kedvencem Shina lett, habár Corinna is ott van mögötte. :) Tetszett, hogy a testvérek ennyire különbözőek, mégis remek csapat voltak együtt. Shina és Fabyen jelenetei megmelengették a szívemet.
Nagyon jó volt a halhatatlanság itteni értelmezése. Számomra egészen újszerű és tanulságos is. Remek felütése a sorozatnak, én nagyon várom a folytatást. (jaj csak lenne benne sok Fabyen!… )
Olvassátok el, és szeressétek! :))


Népszerű idézetek

>!
gybarbii

– Na, ide figyelj, te töketlen! Lehet, hogy nő vagyok, de még mindig az egyetlen kettőnk közül, aki erős.
– Ami a töketlent illeti… talán van bennünk valami közös.
– Teeeee…

Kapcsolódó szócikkek: Fabyen · Shina
>!
Lang_Tünde IP

Gonosz és emellett ostoba lény az ember, Shina. Vannak dolgok, amikről jobb, ha nem tud, mert képtelen bölcsen kezelni.

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Atme · Shina
>!
reta09 P

Azok a szemek!

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Fabyen · Shina
>!
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit

Hirtelen újra elindult a hegytető felé. Céltudatosan és magabiztosan rohant előre, és közben több fához is hozzáért, ami mellett elhaladt. Én pedig követtem őt, és figyeltem a varázslatot, ami a szemem elé tárult és lassan elárasztotta az egész erdőt. Shinát egyre jobban átjárta az ereje, és hamarosan egyik fáról a másikra átterjedt a virágzuhatag, anélkül, hogy ő hozzáért volna. Azt, hogy meddig terjesztette ki, akkor láttam igazán, amikor felértünk a hegytetőre és lenéztem. Az egész sziget virágba borult. Shinának ez sem volt elég, mert leguggolt, és megérintette a földet. A kezétől kiindulva egy újabb virágáradat árasztott el körülöttünk mindent.

151. oldal

>!
Lang_Tünde IP

Nem vagyok feminista, de úgy vélem, jó ötlet volt a természettől, hogy ebben a nőknek kedvezett.

124. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Atme
>!
Lang_Tünde IP

Korábban ő volt az egyetlen, aki meglátta bennem a férfit, és nem tartott szerencsétlen flótásnak, így hát be kellett bizonyítanom, hogy valóban férfi vagyok.

158. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Corinna · Fabyen
>!
plüsskaméleon

Csodálattal töltött el azonban, hogy szinte vonzotta az állatokat. Akármerre kóborolt, vagy együtt sétáltunk, odajöttek hozzá. Fajtától és veszélyességtől függetlenül. Egyik sem akarta bántani őt, csak valami odavezette őket hozzá. Eszembe ötlött, hogy ez tiszta Hófehérke-effektus, de Hófehérkéhez a csodálatos lény emiatt mentek oda a madarak és a nyulak, s tisztában voltam vele, hogy Shina esetében ennél jóval nagyobb és hatalmasabb erő a magyarázat.

119. oldal, 7. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Fabyen · Shina

A sorozat következő kötete

Megszámlálhatatlan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Virág Emília: Sárkánycsalogató
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Leda D'Rasi: Lidércfény
A. O. Esther: Hívogat a fény
Benina: Milan könyve
Karen Chance: Holdvadász
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Tűz
Margit Sandemo: Örvényben
Debora Geary: Vakmerő boszorkány
A. O. Esther: Frigg rokkája II.