A ​hordozó (Megszámlálhatatlan 1.) 41 csillagozás

Krencz Nóra: A hordozó Krencz Nóra: A hordozó

Te mit tennél, ha minden,ami az életedet jelentette,minden, amit a magadénak tudtál, egyik pillanatról a másikra megsemmisülne, s ebben a szorult helyzetben belebotlanál valaki felfoghatatlanul különlegesbe, aki új értelmet adhat az életednek? Újra felépítenéd a régit, vagy követnéd őt az ismeretlenbe? Belevágnál olyasmibe, amit nem értesz?

Fabyent nem rettenti el a természetfeletti…

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Mogul, 2019
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668562 · Illusztrálta: Szabó Borka
>!
Ad Librum, 2016
200 oldal · ISBN: 9786155110726 · Illusztrálta: Gálné Pék Eszter
>!
Ad Librum, 2016
200 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155110931

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Atme · Corinna · Fabyen · Shina · Castor · Ger · Lyra


Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 34

Kívánságlistára tette 30

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Smurfettereads P>!
Krencz Nóra: A hordozó

Egy icipicit csalódott vagyok, mert ez a történet nem igazán lesz a kedvencem, és nem igazán nyert meg magának, pedig eléggé jól megvan írva, de nekem egy kicsikét uncsi volt. Vártam a katarzist, az izgalmat, a harcot a jó és a rossz között, de az jó sokáig váratott magára… A három lány Corinna, Shina, Flanna viszont nekem nagyon szimpi volt, Fabyen viszont taszított. Az elejétől a végéig olyan egy b.szari nyuszi volt, és olyan gyámoltalan, csak a kíváncsisága volt nagyobb, ja és a szája, tehetsége meg semmi, az okoskodását leszámítva. Engem ez a pasi baromira zavart, ahogy Ger bunkósága is az elején, Castor is ugyanúgy hidegen hagyott. Mindhárom pasi puhap.cs volt, bár Ger és Castor igyekezett küzdeni, de számomra még ez is kevés volt. Egyáltalán nem bírtam elviselni a jelenlétüket, főleg Fabyenét, a leginkább akkor idegesített, amikor várta, hogy Shina visszatérjen végre onnan, ahol volt. Nagyon kíváncsi voltam már erre a történetre, hisz ez volt a második olvasmányom Krencz Nórától, a Szilánkot imádtam az elejétől a végéig, de ez a kötet sajnos csalódást okozott, pedig megpróbáltam megszeretni, és voltak benne olyan részek, amik tetszettek, néha meg is mosolyogtam, de a közepétől már untam. Azt hittem előbb fogok tudni végezni vele, pedig az eleje tök izginek tűnt, és reméltem, hogy továbbra is fenn marad ez a lendület, de nem tartott sokáig. Ahogy Fabyen csatlakozott Shinához úgy szállt el a lendület, az utazásnál pedig pfff… De azért kíváncsi vagyok a folytatásra. XD Ragona, szegény Ragona, hiába volt gonosz karakter szimpi volt, de egy kicsit elnyomva éreztem őt, nem igazán „gonoszkodott” pedig tök izginek tűnt a karaktere, és érdekesnek, egy kicsit többet is lehetett volna belőle kihozni, kár hogy pont ő nem kapott saját részt, bezzeg Fabyen… Na, mindegy. XD

link

Nikolett0907 P>!
Krencz Nóra: A hordozó

"– Na, ide figyelj, te töketlen! Lehet, hogy nő vagyok, de még mindig az egyetlen kettőnk közül, aki erős.
– Ami a töketlent illeti… talán van bennünk valami közös.
– Teeeee…"

Az az igazság, hogy megint belefutottam egy nehéz értékelésbe.
Ugyanis én ezt a könyvet anno, utazókönyvként olvastam.
Akkor három csillagot adtam, mert kidolgozatlannak éreztem és nem korhűnek.

Most az írónő újra formázta, és kiegészítette, így úgy voltam vele, akkor újra próbálkozom, és úgy éreztem mivel „újjászületett” a regény, kitöröltem a régi értékelésemet, hogy egy újabb, frissebbnek adhassak helyet.

Talán kezdeném avval, hogy még mindig úgy érzem a történet alapjai nagyon jók és számos újdonsággal lett gazdagabb.
Az írás technika is sokat fejlődött, össze se lehet hasonlítani az anno létrejöttel.

Viszont bár a karakterek változatosak, a színességük és árnyaltságuk nálam rejtve maradtak.
Fabyent egyszerűen utáltam úgy ahogy van.
A fent választott idézet csak a kezdete azon gyöngyszemeknek, amiktől majd kihullott a hajam.
Az idézet tetszik, de, hogy őszinte legyek az úriembert, bár nagyon eszesnek és jószívűnek kellett volna lássam.
A szememben ostoba, túl kíváncsi és tahó képe formálódott ki.
Az élete, bár szörnyűen kezdődik, a minden mindegy alapon és mert nem bír a „vérével” oda tolakszik egy csapathoz, akiknek kisebb gondjuk is nagyobb, mint, hogy vele foglalkozzanak.
És bár ez a későbbiekben némiképpen változik, számomra megmaradt egy levakarhatatlan, kellemetlenkedő alaknak, aki még buta is.

A többi karakter érdekes volt.
Azt el kell ismernem, hogy Corinna képessége és lelke felkeltette az érdeklődésemet és miatta (is) folytatni fogom a sorozat olvasását, de már kevésbé vagyok lelkes és csak remélem, jobban a szívembe zárhatom őket.

Hogy miért nehéz ez az értékelés a számomra?

Azért, mert az írónőt volt szerencsém személyesen is megismerni.
Egy fantasztikus felfogású, kedves és jó humorú hölgyeménynek ismertem meg.
A vele való kis idei találkozás, mindig örömmel tölti el lelkemet és egyszerűen utálom, hogy az egyik „gyermekét” kritikával illetem.
De nem kenyerem a „hízelgés”, főleg ha nem tetszik amit olvasok.

Az új verzió sokkal jobb, az írás technika rengeteget fejlődött, még egy olyan kritikus, morgós olvasónak is feltűnt, mint amilyen én magam vagyok.

Csak sajnos nem hozzám „beszélt” ez a rész.
Azért reménykedem a második már jobban fog tetszeni.

Egy olvasásnak tökéletesen megfelelt.

>!
Mogul, 2019
416 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155668562 · Illusztrálta: Szabó Borka
Niki_Salamon P>!
Krencz Nóra: A hordozó

Kicsit bajban vagyok, mert imádom a fantasy könyveket. Maga az ötlet jó, bár nekem néha kusza volt, mert nem is tudtam milyen időt írunk, melyik korban is játszódik az egész könyv. A beszélgetésekből egy napjainkban lejátszódó diskurzust vontam le, de a hely leírása inkább a múlt század lehetett. Ami pluszt adott nekem, az a különleges képességek. Végre egy új ötlet, nem a szokásos sablonos mágikus dolgok. off A szereplőkkel is volt némi gondom, mégpedig az, hogy egyik sem igazán került hozzám közel. Ilyen hirtelen párcserét is ritkán olvastam. Talán Flannát kedveltem meg igazán. Van benne bőven jóság és csak a féltékenység és önös érdek miatt nem cselekszik helyesen. A királynőről egyébként Csipkerózsika jutott eszembe, ennek hála nagyon jól el is tudtam képzelni azt az átváltozást.
Sajnos nem a bővített kiadást olvastam, lehet, hogy ha azt veszem a kezembe, a véleményem is másabb lenne. Ennek ellenére kíváncsian várom, hogy olvassam a folytatást.

CsakSimánDorka>!
Krencz Nóra: A hordozó

Bevallom őszintén, annak ellenére, hogy nem néztem utána a könyvnek, láttam, hogy itt mennyire nem népszerű. Aztán kezembe vettem és elolvastam. Bólogattam és hümmgtem, hogy ez nem jó, az nem jó. A világot sajnos nem tudtam sehova elhelyezni, mert a középkorhoz túl mai kifejezésekkel beszéltek, a jövőhöz pedig túl középkoriak voltak. A szerelmi sokszög sem volt túl meggyőző, hogy mindenki mindenkivel, de ez már csak ilyen. Viszont…és itt van a lényeg! Voltak benne jó részek. A testvérek, akik a történetben szerepeltek nagyon felkeltették az érdeklődésem. Mindenkinek volt egy személyre szabott képessége, amik nagyon tetszettek. A főhős sem a mindennapi én vagyok az erő, izom, majd megmutatom típus. Kicsit zavaró, kicsit tenyérbemászó, viszont kellemes felüdülés a sok tökéletes hős között.

Bővebben:
http://dorkaanyaolvas.blogspot.com/2017/06/krencz-nora-…

Interjú az íróval:
2017.06.29.

l_moni>!
Krencz Nóra: A hordozó

Nehéz írni a könyvről. Elsőkönyves írónő, ami néhol érződik is, de tetszett az írásmódja. Alapjaiban tetszett a történet is, valahogy mégse ragadott magával
Túl sok szereplő, kevés bemutatás viszont érdekes alaptörténet.
Bevallom, nem jöttem rá, hogy miért Megszámlálhatatlan a főcím,spoiler a hordozót értettem :)
spoiler
Nagyon szépen köszönöm @KrenczNóra a lehetőséget. Örömmel olvastam a könyved és remélem lesznek még könyveid amit szintén olvashatok.

Papírra_vetett_gondolataim>!
Krencz Nóra: A hordozó

Nekem nagyon tetszett az írónőnek ez a kötete. Érdekes, hogy A követ mennyire felemás érzéseket váltott ki belőlem, ezt pedig imádtam ! A karakterek nagyon szerethetőek és izgalmas egyéniségek, a felépített világ rejtélyes és érdekes, a cselekményszál pedig csak úgy pörög. A történet teli van jó kis fordulatokkal, amiket ki lehet következtetni a könyvből, de sok még így is meglepetésként éri az olvasót. A közeljövőben még tutira szeretnék olvasni Krencz Nórától , mert az írónő nagyon tehetséges és jól ír, érdemes rá figyelni, hogy mit csinál !

https://papirravetettgondolataim.blogspot.com/2019/05/e…

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Krencz Nóra: A hordozó

Megszámlálhatatlan 1

Jó kis könyv volt ez, nagyon tetszett, köszönöm az élményt a magyar szerzőnőnek.
A természetfeletti világ nagyon tetszett, szimpatikusak voltak a szereplők is. Az külön tetszett, hogy majdnem mindenkinek voltak jó és rossz tulajdonságai, a jóknak gyarlóságai, de a negatív alakoknak is jó tulajdonságai.
Bár a gonosz sárkány királynőben nem találtam semmiféle jó tulajdonságot, egyértelműen a velejéig gonosz volt.
Kicsit talán egyszerű volt a könyv stílusa, mintha fiatal iskoláslány írta volna, de nagyon szórakoztató volt.

gybarbii>!
Krencz Nóra: A hordozó

Maga a történet tetszett. Nagyon erős volt a kezdés, két ismeretlen együtt szökik meg egy börtönből… Éppen ezért úgy éreztem, muszáj megismernem ezt a világot. Ráadásul egy 200 oldalas könyvről van szó, amely ráadásul még kisméretű is, úgyhogy könnyen lehetett vele haladni. A borító is nagyon szép, vonzza a szemet, emiatt választottam ki én is a könyvet. :) Bár az is igaz, hogy annyira nem kapcsolódik a történethez…
Ahogy előttem többen is megjegyezték, több jellemváltozás is megfigyelhető a könyvben. Az engem pl. egyáltalán nem zavart, hogy az elején megismert Shina mennyire megváltozott a történet közben, szerintem ennek így kellett lennie. Nehéz lett volna azt a harcos (és kissé hideg) „Mr. Sh”-t Fabyen mellett elképzelni. :) A többiek „pálfordulása” már egy kicsit nehezebben emészthető, hiszen többször is azt olvastuk, hogy egy negatív szereplő hirtelen „megtér”… Azért ezek a részek nem voltak túlságosan életszagúakspoiler És azt is meg kell jegyeznem, hogy úgy éreztem, egy kicsit kidolgozatlan volt az egész… Főleg a párbeszédeken lehetett volna még dolgozni, egyes részeket szinte lehetetlen volt elképzelni, hogy a valóságban így zajlanának le! És azt hiszem, Fabyen sem az a tipikus főhős, nem tudtam igazán megszeretni… Nem voltak kiemelkedő tulajdonságai, igazán nem is vitt végbe semmiféle nagy tettet… Ezzel szemben Ragona királynő karaktere egész jól fel van építve. Egy igazi antihőst ismerhettünk meg a személyében, akit csak a saját érdekei vezetnek… Megismerjük az életét, a titkait, a terveit és a tetteit, talán ez a karakter a legkidolgozottabb…
És a cím miértjére én sem jöttem rá! Az alcím persze egyértelmű, hiszen közben kiderül, hogy ki is a hordozó. De a főcím nekem még kérdéses, fogalmam sincs, hogy mire utalhat a megszámlálhatatlan kifejezés. Ez egy kicsit zavart is!! Éppen ezért reméljük, Krencz Nóra hamarosan érkezik a történet következő részével, amelyben erre is fény derül! :)

2 hozzászólás
Evika82 P>!
Krencz Nóra: A hordozó

Az alaptörténet/ötlet az jó lett volna, csak sajnos az írónő nem tudta kihozni belőle azt a valamit, amitől azt mondhatnám ez egy jó könyv volt.

Habók P>!
Krencz Nóra: A hordozó

Bajban vagyok az értékeléssel (nemcsak az írottal), mert ez egy nagyon jó történet lehetne. Ha! Van benne két-három olyan ötlet, nekem új, ami magában is elvinné a cselekményt spoiler. De nincs (még) megírva. Kellene neki egy jó szerkesztő? Aki kiszedné a suta mondatokat. Vagy az olyan kifejezéseket, amelyek nem illenek a feltételezhető korhoz. Még ha egy szereplő mondaná, talán nem is zavarna, de a narrációban eléggé (pl. elég elvontnak tűntek vagy megtelt a hócipője. De ígéretesnek tűnik.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

SignoraSchneider IP>!

Bolond az a férfi, aki melletted van, és másra vágyik.

19. fejezet: Corinna (Mogul, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Castor · Corinna
gybarbii>!

– Na, ide figyelj, te töketlen! Lehet, hogy nő vagyok, de még mindig az egyetlen kettőnk közül, aki erős.
– Ami a töketlent illeti… talán van bennünk valami közös.
– Teeeee…

Kapcsolódó szócikkek: Fabyen · Shina
SignoraSchneider IP>!

Úgy tűnik, nemcsak süket vagy, de még hülye is.

11. fejezet: Corinna (Mogul, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Castor · Ger
4 hozzászólás
Lang_Tünde IP>!

Gonosz és emellett ostoba lény az ember, Shina. Vannak dolgok, amikről jobb, ha nem tud, mert képtelen bölcsen kezelni.

130. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Atme · Shina
SignoraSchneider IP>!

Egy gyermekben rengeteg lehetőség van.

6. fejezet: Corinna (Mogul, 2019)

reta09>!

Azok a szemek!

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Fabyen · Shina
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!

Hirtelen újra elindult a hegytető felé. Céltudatosan és magabiztosan rohant előre, és közben több fához is hozzáért, ami mellett elhaladt. Én pedig követtem őt, és figyeltem a varázslatot, ami a szemem elé tárult és lassan elárasztotta az egész erdőt. Shinát egyre jobban átjárta az ereje, és hamarosan egyik fáról a másikra átterjedt a virágzuhatag, anélkül, hogy ő hozzáért volna. Azt, hogy meddig terjesztette ki, akkor láttam igazán, amikor felértünk a hegytetőre és lenéztem. Az egész sziget virágba borult. Shinának ez sem volt elég, mert leguggolt, és megérintette a földet. A kezétől kiindulva egy újabb virágáradat árasztott el körülöttünk mindent.

151. oldal

Lang_Tünde IP>!

Nem vagyok feminista, de úgy vélem, jó ötlet volt a természettől, hogy ebben a nőknek kedvezett.

124. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Atme
Lang_Tünde IP>!

Korábban ő volt az egyetlen, aki meglátta bennem a férfit, és nem tartott szerencsétlen flótásnak, így hát be kellett bizonyítanom, hogy valóban férfi vagyok.

158. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Corinna · Fabyen
SignoraSchneider IP>!

Hogyan élhetnék átlagos emberként, miközben zajlik a háttérben valami felfoghatatlan? Szeretném érteni.

6. fejezet: Corinna (Mogul, 2019)

Kapcsolódó szócikkek: Fabyen

A sorozat következő kötete

Megszámlálhatatlan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Virág Emília: Sárkánycsalogató
C. J. Redwine: Az árnyékkirálynő
M. G. Brown: Bimbózó Rózsaszirmok
Gaura Ágnes: Attila koporsója
Leda D'Rasi: Lidércfény
A. O. Esther: Hívogat a fény
Benina: Milan könyve
Karen Chance: Holdvadász
Mats Strandberg – Sara B. Elfgren: Kulcs
Margit Sandemo: Örvényben