A ​hófehér másvilág (Megszámlálhatatlan 2.) 5 csillagozás

Krencz Nóra: A hófehér másvilág

Te mit tennél, ha minden, amit az életedről tudtál, egy csapásra megkérdőjeleződne, és ebben a bizonytalan helyzetben még a számodra legkedvesebb személy is ellened fordulna?
Beletörődnél, vagy szembeszállnál érte, ….akár vele is?

18 évvel az első rész eseményei után, a küzdelem folytatódik.
Az ellenség nem nyugszik bele a vereségbe.
Fabyen és Shina leánya, Autumn nem menekülhet a sorsa elől….

>!
Ad Librum, 2017
224 oldal · ISBN: 9786155758041
>!
Ad Librum, 2017
192 oldal · puhatáblás

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Dorian · Autumn · Robert (Odds)


Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Nóra_Tomcsik IP
Krencz Nóra: A hófehér másvilág

Jó volt újra elmerülni ebben a világban, újra találkozni a más ismert szereplőkkel, és megismerni az újakat. Autumn szerethető főhős, vívódásai, érzései nagyon megérthetők. Szerettem, hogy csak egy egyszerű lány akar lenni, és közben elismerésre méltó volt, ahogy elfogadta a végzetét.
A kedvenceim amúgy továbbra is a srácok. :) Fabyent már A hordozóban imádtam, és bár itt ő csak legfeljebb harmadhegedűs (új szót alkottam. :D ) mégis mindig megdobbant a szívem, ha feltűnt. Dorian és Odds pedig hamar belopták magukat a szívembe. Dorianról egy egész könyvet el tudnék olvasni, tiszta apja a gyerek, plusz még egy kicsi.
A világ nagyon közel állt hozzám a középkori miliővel, kastélyokkal, bálokkal, boszorkányokkal, na meg az újraéledőkkel. Jó volt, egy kicsit jobban elmélyedni benne, és még boldogan olvastam volna, sajnáltam, amikor véget ért a kötet. Nóri szépen felépített mindent, és nagyon szeretem a könnyed, finom stílusát, meg azt, hogy a lapokról süt, mennyire fontosak neki a szereplői. :)
Nagyon várom a folytatást, hogy újra találkozzam Autumnékkal, mert jó érzés velük időzni és kalandozni.

>!
Virág_Krencz
Krencz Nóra: A hófehér másvilág

Először is a borítóról megjegyezném, hogy gyönyörű. Mindig is szerettem az ilyen borítókat.
A történet úgy mint az elsőnél egyedi, fordulatos és látszik, mennyivel kidolgozottabb ez a rész mint az előző. Személy szerint jobban tudtam azonosulni a karakterekkel is mivel a mostani főszereplő egyidős velem. Nagyon életszerű, háromdimenziós karaktereket jelenít meg az irónő. Kedvenc szereplőm Dorian lett és nagyon remélem, hogy a következő kötetben többet fog szerepelni. A fél csillag levonást azért adom, mert bár az írónő stílusát nagyon kedvelem és ez a rész nagyon is jó lett, úgy gondolom, hogy még ennél is többet ki tud hozni magából.

>!
Borka_V_Szabó IP
Krencz Nóra: A hófehér másvilág

Hasonlóan az első könyvhöz, ezt sem tudtam letenni. Megbabonázott, és most próbálok nem spoilerezni, szóval magával ragadott, letett azon a helyen, ahol csak a cselekmény volt, és nem létezett más (már tudtam uralni az erőm, mellyel ki kellett tartanom, ha nem lehetett olvasnom mert más dolgom volt). :) A nyelvezete már sokkal kifinomultabb, mint az első esetében. Nem titok, hogy én ennek a nyers változatát olvashattam még bimbókorában, így azt az ajánlást tenném hozzá, amit akkor írtam: „A rövid, könnyed stílusú, mégis irodalmi szöveg szinte végigrepített a cselekményen, és egy helyütt hatalmas katarzist éltem át.” Bizony, a katarzis itt sem maradt el. Konkrétan Nóri olyan elemet épített bele a cselekménybe, amitől könnybe lábadt a szívem – micsoda képzavar, de így marad!!! – a gyönyörűségtől. Várom a folytatást!

>!
KNW I
Krencz Nóra: A hófehér másvilág

Oké, bevallom, szeretem a könnyed regényeket is. És amikor ilyenhez van kedvem, akkor bizony pont ilyet olvasok, mint ez a kötet. Szerintem csudajól sikerült, én bizony imádtam Autumnt, aki ha lassan is, de belenőtt a feladatába, meg ott volt Odds, akibe kábé szerelmes lettem. Köszönöm az élményt :)


Népszerű idézetek

>!
Virág_Krencz

Dorian a kezébe temette az arcát.
-Most lőjetek le. Ennyi szamárságot még sosem hallottam egyszerre. Mi ez az egész? Mama? Papa?

200. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dorian
3 hozzászólás
>!
Borka_V_Szabó IP

– Mondj egy fickót, akit Cora nem akar! Talán én vagyok az egyetlen. Hatalmas szerencsémre megvéd tőle, hogy rokonok vagyunk, meg az, hogy idegesítik a verseim.

36. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Dorian
>!
Borka_V_Szabó IP

– Tudom, hogy kellemetlen, de nem kell elzavarnod, ha megjön…
– Fogd… be! – préseltem ki az ajkaimon. – Ez nem… az!

140. oldal, 9. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Autumn · Robert (Odds)

A sorozat következő kötete

Megszámlálhatatlan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

George R. R. Martin: Kardok vihara
Leslye Walton: Ava Lavender különös és szépséges bánata
Lev Grossman: A varázslók
Joe Abercrombie: Miután felkötötték őket
George R. R. Martin: A Hét Királyság lovagja
Raoul Renier: A kívülálló
Moskát Anita: Horgonyhely
Andrus Kivirähk: Az ember, aki beszélte a kígyók nyelvét
Joe Abercrombie: Vérvörös vidék
Mark Lawrence: Tövisek Hercege