A ​hófehér másvilág (Megszámlálhatatlan 2.) 10 csillagozás

Krencz Nóra: A hófehér másvilág

Te mit tennél, ha minden, amit az életedről tudtál, egy csapásra megkérdőjeleződne, és ebben a bizonytalan helyzetben még a számodra legkedvesebb személy is ellened fordulna?
Beletörődnél, vagy szembeszállnál érte, ….akár vele is?

18 évvel az első rész eseményei után, a küzdelem folytatódik.
Az ellenség nem nyugszik bele a vereségbe.
Fabyen és Shina leánya, Autumn nem menekülhet a sorsa elől….

>!
Ad Librum, 2017
224 oldal · ISBN: 9786155758041
>!
Ad Librum, 2017
192 oldal · puhatáblás

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Dorian · Robert (Odds) · Autumn


Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 7


Kiemelt értékelések

>!
Lang_Tünde IP
Krencz Nóra: A hófehér másvilág

Tyű, nagyon szerettem ezt a történetet! Az írónő mind írástechnikáját, mind történetvezetését tekintve rengeteget fejlődött. Szép lassan építi fel a középkori miliőben játszódó történetet, folyamatosan fenntartja az olvasó figyelmét egy meglepő fordulattal vagy egy újabb titok felfedésével.
A karakterábrázolás is igazán jól sikerült: Autumn szimpatikus fiatal lány, aki felnő a feladatához, könnyű vele azonosulni, Dorian tiszta apja, Cora összetett személyiség, és Robert! Az én szívem bizony nem a macsó rosszfiúké; szeretem, ha a férfikarakterek lázadnak, de a jó oldalán állnak, esendőek, és nem félnek kimutatni az érzéseiket, Robert pedig épp ilyen! Örültem a régi szereplők feltűnésének is, érdekes volt szülőként megismerni őket.
Szívből ajánlom azoknak, akik szeretik a fantasyket és a boszorkányos történeteket!

Bővebben a blogon: http://tclang.blog.hu/2018/02/28/ezt_olvastam_krencz_no…

2 hozzászólás
>!
GingerKid IP
Krencz Nóra: A hófehér másvilág

Jó volt újra elmerülni ebben a világban, újra találkozni a más ismert szereplőkkel, és megismerni az újakat. Autumn szerethető főhős, vívódásai, érzései nagyon megérthetők. Szerettem, hogy csak egy egyszerű lány akar lenni, és közben elismerésre méltó volt, ahogy elfogadta a végzetét.
A kedvenceim amúgy továbbra is a srácok. :) Fabyent már A hordozóban imádtam, és bár itt ő csak legfeljebb harmadhegedűs (új szót alkottam. :D ) mégis mindig megdobbant a szívem, ha feltűnt. Dorian és Odds pedig hamar belopták magukat a szívembe. Dorianról egy egész könyvet el tudnék olvasni, tiszta apja a gyerek, plusz még egy kicsi.
A világ nagyon közel állt hozzám a középkori miliővel, kastélyokkal, bálokkal, boszorkányokkal, na meg az újraéledőkkel. Jó volt, egy kicsit jobban elmélyedni benne, és még boldogan olvastam volna, sajnáltam, amikor véget ért a kötet. Nóri szépen felépített mindent, és nagyon szeretem a könnyed, finom stílusát, meg azt, hogy a lapokról süt, mennyire fontosak neki a szereplői. :)
Nagyon várom a folytatást, hogy újra találkozzam Autumnékkal, mert jó érzés velük időzni és kalandozni.

>!
Borka_V_Szabó IP
Krencz Nóra: A hófehér másvilág

Hasonlóan az első könyvhöz, ezt sem tudtam letenni. Megbabonázott, és most próbálok nem spoilerezni, szóval magával ragadott, letett azon a helyen, ahol csak a cselekmény volt, és nem létezett más (már tudtam uralni az erőm, mellyel ki kellett tartanom, ha nem lehetett olvasnom mert más dolgom volt). :) A nyelvezete már sokkal kifinomultabb, mint az első esetében. Nem titok, hogy én ennek a nyers változatát olvashattam még bimbókorában, így azt az ajánlást tenném hozzá, amit akkor írtam: „A rövid, könnyed stílusú, mégis irodalmi szöveg szinte végigrepített a cselekményen, és egy helyütt hatalmas katarzist éltem át.” Bizony, a katarzis itt sem maradt el. Konkrétan Nóri olyan elemet épített bele a cselekménybe, amitől könnybe lábadt a szívem – micsoda képzavar, de így marad!!! – a gyönyörűségtől. Várom a folytatást!

>!
Virág_Krencz
Krencz Nóra: A hófehér másvilág

Először is a borítóról megjegyezném, hogy gyönyörű. Mindig is szerettem az ilyen borítókat.
A történet úgy mint az elsőnél egyedi, fordulatos és látszik, mennyivel kidolgozottabb ez a rész mint az előző. Személy szerint jobban tudtam azonosulni a karakterekkel is mivel a mostani főszereplő egyidős velem. Nagyon életszerű, háromdimenziós karaktereket jelenít meg az irónő. Kedvenc szereplőm Dorian lett és nagyon remélem, hogy a következő kötetben többet fog szerepelni. A fél csillag levonást azért adom, mert bár az írónő stílusát nagyon kedvelem és ez a rész nagyon is jó lett, úgy gondolom, hogy még ennél is többet ki tud hozni magából.

>!
Kovács_Ági_3
Krencz Nóra: A hófehér másvilág

Egész este olvastam a könyvet és azt vettem észre, hogy a tartalomjegyzéknél járok. Döbbenten vettem tudomásul, hogy bizony elfogytak az oldalak. Nincs tovább. Annyira belemerültem, hogy nem vettem észre, végére járok. Ahogy az első részt, úgy a második rész is a kedvencem lett. Csodálatos világot alkotott a szerző. Gyönyörű történettel, mely egymással harcol a jó és a rossz. A történet 18 évvel később kezdődik. Igen csak furcsa érzés úgy olvasnom, hogy nem Fabyen és Shina a főszereplő illetve Corinna és Flanna. Hanem a gyerekei Cora és Autumn és persze Dorian az ikertestvére.

Bővebben itt olvashatod:
http://magyarszerzokonyve.blogspot.hu/2018/03/krencz-no…

1 hozzászólás
>!
Szilvi3672 I
Krencz Nóra: A hófehér másvilág

Szerettem ezt a könyvet. Gyorsan haladtam vele és igencsak jólesett olvasni. Nem titok, az előző könyvben nagyon tetszett Flanna karaktere, ahogy most Coráé is. Utána Autumn következik a sorban – akinek ugyan voltak kételyei, de hamar felnőtt a feladatához. Odds pedig igazán méltó legkisebb királyfi. Valódi mesebeli herceg. :-) És persze nem lehet elmenni szó nélkül Flanna, Corinna és Shina összetartása mellett sem, hiszen minden vágyuk megóvni a gyerekeket attól, amit ők átélni voltak kénytelenek.
Illetve van még valami, amiért nagyon szerettem ezt a könyvet. Méghozzá az írónő fejlődése az előző könyvéhez képest. Az nekem egy ígéretes kezdet volt. Ez pedig maga a bizonyíték. :-)

>!
KNW I
Krencz Nóra: A hófehér másvilág

Oké, bevallom, szeretem a könnyed regényeket is. És amikor ilyenhez van kedvem, akkor bizony pont ilyet olvasok, mint ez a kötet. Szerintem csudajól sikerült, én bizony imádtam Autumnt, aki ha lassan is, de belenőtt a feladatába, meg ott volt Odds, akibe kábé szerelmes lettem. Köszönöm az élményt :)


Népszerű idézetek

>!
Lang_Tünde IP

– Ne ítéljen el, Autumn!
– Nem ítélem el. Hiszen csak saját akaratát érvényesítette, a maga kedvét kereste. Hogy magára haragítja az apját, a tanácsosukat, Moreen uralkodóját, Cora nővéremet, meg persze engem is, ugyan kit érdekel?! Mégis, Robert herceg, mit gondol, ezek után hogyan fogja elérni, hogy kedveljem?
A herceg sóhajtott.
– Jobban tetszett, amikor Oddsnak szólított.

61. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Autumn · Robert (Odds)
5 hozzászólás
>!
Virág_Krencz

Dorian a kezébe temette az arcát.
-Most lőjetek le. Ennyi szamárságot még sosem hallottam egyszerre. Mi ez az egész? Mama? Papa?

200. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dorian
3 hozzászólás
>!
Borka_V_Szabó IP

– Mondj egy fickót, akit Cora nem akar! Talán én vagyok az egyetlen. Hatalmas szerencsémre megvéd tőle, hogy rokonok vagyunk, meg az, hogy idegesítik a verseim.

36. oldal, 2. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Dorian
1 hozzászólás
>!
Lang_Tünde IP

– (…) Honnan tudhatnád, mit érzek?!
– Neked nincs is szíved.
Nesze, ezt a múmiáért kaptad!

190. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Autumn
>!
Borka_V_Szabó IP

– Tudom, hogy kellemetlen, de nem kell elzavarnod, ha megjön…
– Fogd… be! – préseltem ki az ajkaimon. – Ez nem… az!

140. oldal, 9. fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Autumn · Robert (Odds)

A sorozat következő kötete

Megszámlálhatatlan sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

George R. R. Martin: Kardok vihara
Leslye Walton: Ava Lavender különös és szépséges bánata
Raoul Renier: A kívülálló
Moskát Anita: Horgonyhely
Eliza Beth: Isteni sakkjátszma
Eric Van Dien: Godorai őrjárat
Joe Abercrombie: Miután felkötötték őket
N. K. Jemisin: Az obeliszkkapu
Andrus Kivirähk: Az ember, aki beszélte a kígyók nyelvét
Joe Abercrombie: Vérvörös vidék