A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek receptjeit adja közre. A főtt, sült, pirított, rántott, párolt, leveses, mártásos, paprikás, fűszeres és egyéb halételek elkészítésének pontos leírása mellett bemutatják és osztályozzák az egyes halfajtákat mint konyhai nyersanyagokat. Természetesen megtanítanak a legfontosabb konyhatechnikai fogásokra is, pl. a tisztításra, a keserűfog és a gerinchúr eltávolítására, az irdalásra, filézésre, tűzdelésre stb. A halételekhez illő kiegészítők – köretek és mártások – is helyet kaptak a kötetben.
Régi magyar halételek 0 csillagozás
Hasonló könyvek címkék alapján
- Lajos Mari – Hemző Károly: 99 vad- és halétel 33 színes ételfotóval ·
Összehasonlítás - Pelle Józsefné: Halból készült finomságok ·
Összehasonlítás - Liptai Zoltán: 33 halétel lépésről lépésre ·
Összehasonlítás - Szegedi Eszter: Halételek ·
Összehasonlítás - Oriskó Ferenc – Pár Gyula: 88 ünnepi halétel ·
Összehasonlítás - F. Horváth Ilona: Halételek ·
Összehasonlítás - Tóth Endre: Kedvenc halaim kompromisszum nélkül! ·
Összehasonlítás - Frank Júlia: A legfinomabb halételek ·
Összehasonlítás - Tolnai Kálmán: Horgászok és halkedvelők szakácskönyve ·
Összehasonlítás - Oriskó Ferenc – Pár Gyula: Halak arany szakácskönyve ·
Összehasonlítás