Régi ​magyar halételek 0 csillagozás

Kozmér György – Tusor András: Régi magyar halételek

A szerzőpáros az ismertebb és a már feledésbe merült, a magyar konyhára jellemző meleg és hideg halételek receptjeit adja közre. A főtt, sült, pirított, rántott, párolt, leveses, mártásos, paprikás, fűszeres és egyéb halételek elkészítésének pontos leírása mellett bemutatják és osztályozzák az egyes halfajtákat mint konyhai nyersanyagokat. Természetesen megtanítanak a legfontosabb konyhatechnikai fogásokra is, pl. a tisztításra, a keserűfog és a gerinchúr eltávolítására, az irdalásra, filézésre, tűzdelésre stb. A halételekhez illő kiegészítők – köretek és mártások – is helyet kaptak a kötetben.

>!
Kossuth, Budapest, 1991
84 oldal · puhatáblás · ISBN: 9630935393

Hasonló könyvek címkék alapján

Lajos Mari – Hemző Károly: 99 vad- és halétel 33 színes ételfotóval
Pelle Józsefné: Halból készült finomságok
Liptai Zoltán: 33 halétel lépésről lépésre
Szegedi Eszter: Halételek
Oriskó Ferenc – Pár Gyula: 88 ünnepi halétel
F. Horváth Ilona: Halételek
Tóth Endre: Kedvenc halaim kompromisszum nélkül!
Frank Júlia: A legfinomabb halételek
Tolnai Kálmán: Horgászok és halkedvelők szakácskönyve
Oriskó Ferenc – Pár Gyula: Halak arany szakácskönyve