Kozma Réka (szerk.)

Érints ​meg! 124 csillagozás

…lelki cseppek hétköznapokra!
Kozma Réka (szerk.): Érints meg!

Szerelemfalatkák, lelki cseppek hétköznapokra!

Mit tennél, ha mindig ott éreznéd a bőrödön a lelki társad fizikai sérülését,
és minden életben hozzá vezetne az utad?
Vagy ha boszorkányként el tudnád lopni a húgod arcát?
Milyen érzés lehet szoborként beleszeretni egy élőbe?
Vágytál már méhek közé az első randin, álmodoztál a szerelemről francia utcákon?
Milyen színű lehet a hiány, a szerelem, a vágy?
Tizenhét novella, tizenhét szívdobogtató történet!
A szerelem sokféle: néha érzéki és szenvedélyes, máskor derűs, gyakran keserédes, de mindenképpen csodálatos.
Az antológia első fele a fantázia világába kalauzol el, míg a második fele a valóságban mutatja be, milyen lenyűgöző, ha valaki elrabolja a szíved.
Az Érints meg! pályázat tizenkét nyertes írása.
A kötetet tovább gazdagítják On Sai, Helena Silence, Kemese Fanni, , Róbert Katalin és Rácz-Stefán Tibor novellái.

Engedj a csábítás bűvöletének!

Eredeti megjelenés éve: 2017

A művek szerzői: Misz Anna, Nagy Roxána, Miklóssy Niki, Itvás Éva, Novák Vica, Istók Anna, Eszes Rita, Kiscsatári Zsófia, Csikász Luca, V. K. Bellone, Nyírő Szabina, Sebestyén Kinga, Rácz-Stefán Tibor, Róbert Katalin, Kemese Fanni, Helena Silence, On Sai

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
360 oldal · ISBN: 9789635611768
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
360 oldal · ISBN: 9789635611775
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572831 · Illusztrálta: László Maya

Enciklopédia 2


Kedvencelte 9

Most olvassa 10

Várólistára tette 118

Kívánságlistára tette 134

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Szücsi>!
Kozma Réka (szerk.): Érints meg!

Kozma Réka (szerk.): Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

A könyv boritoján látható apró szöveg valoban igaz. Ezek a kis tortenetek tenyleg lelki cseppek a szomoru es unalmas hetkoznapokra. Mindegyik novella egyedi es gyönyörű. Orom volt oket olvasni.

Tóth_Orsolya_3 P>!
Kozma Réka (szerk.): Érints meg!

Kozma Réka (szerk.): Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

17 igazán szeretnivaló történet, melyek számtalan alkalommal mosolyt csaltak az arcomra és mélyen megérintettek.

2 hozzászólás
K_A_Hikari>!
Kozma Réka (szerk.): Érints meg!

Kozma Réka (szerk.): Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

Egyik-másik írás ugyan kevésbé lopta bele magát a szívembe, de még így is találtam kedvenceket, amiket biztos, hogy újra és újra el fogok olvasni.
Olyan kötet, aminek bérelt helye lesz az éjjeliszekrényemen, hogyha egy kis szeretetre, „lelki cseppekre” vágyom a mindennapok monotonitásában, fellapozhassam és elmélyedhessek a történetekben.
Napi egy-két novella olvasását ajánlom, életkedvetlenség, szomorúság ellen, szeretetéhség csökkentése céljából.

Bővebben: https://irasaimtarhaza.blogspot.com/2019/11/erints-meg-…

1 hozzászólás
Beatrice8>!
Kozma Réka (szerk.): Érints meg!

Kozma Réka (szerk.): Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

Imádtam! Egybe nem lenne fair értékelni ezért külön-külön fogom. Egyébként az egészet nézve fantasztikus.
(…)
Ajánlom bátran mindenkinek, aki szereti a romantikát. Összességében azt hiszem egy kedvencelést is kaphat tőlem egyes történetek hibái ellenére is.
Hosszabban: https://molybirodalom.blogspot.hu/2018/04/erints-meg-le…

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2017
360 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634572831 · Illusztrálta: László Maya
1 hozzászólás
Molymacska>!
Kozma Réka (szerk.): Érints meg!

Kozma Réka (szerk.): Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

A kötetről
Nagyon örültem, mikor megjelent ez a kötet, mert ez azt jelenti, hogy valakiket már érdekel a kispróza, az a fajta novella irodalom, amelyet nagyon sokszor lebecsülnek az emberek. Én csak remélni tudom, hogy jól fogyott (vagy legalább megfelelően) hiszen most decemberben is érkezik egy novelláskötet, amit nagyon várok már :)
A kötet szépsége (mint az On Sai és Böszörményi kötetnél is) nem csak az, hogy a novellák előtt helyet kap egy grafika, hanem az oldalszámok mellett is van kisebb díszítőmotívum is. A novellák előtti grafikák néha túlságosan mások voltak, int amit én vártam volna, néhol úgy éreztem, egy más képpel sokkal jobban ki lehetett volna fejezni a novella lényegét, értelmét. Ettől függetlenül nagyon szép alkotásokat láthatunk, külön kiemelném On Sai novellája előtt a raszta srácot, aki borzasztóan hasonlít az egyik kedvenc mangakarakteremre és emiatt a szívem mélyére hatolt.
A novellák sokban hasonlítottak egymáshoz, nagyon sok történet dolgozta fel az idő jótékony hatását, amikor észrevétlenül lesz szerelmes az egyik fél. Ez nem volt rossz, bár számomra furcsa volt, milyen sok ilyen történetet található a kötetben.
A két rész (A fantázia szárnyain és Életed életem) jó, hogy elkülönült, de néhol itt is furcsa érzésem volt. A fantázia szárnyain részben azt hittem, alapvetően fantasy novellák fognak várni, de több disztópikus történet is várt. Ez sem volt feltétlen rossz, bár én nagyon másra számítottam (és talán egy-két kivételen kívül nem kaptam meg azt a vagány fantasy novellát, amit vártam) ((illetve kicsit meg vagyok illetődve Helene Silenc novelláján, spoiler
Alant pedig a novellákról essék szó egyenként is:

On Sai: Utálom a hétfőt
Borzasztóan rossz érzés volt egy ilyen erős novellával indítani, mert On Sai stílusát azért valljuk be, nehéz megugrani. Ellenben ahogy belefogtam, ezt a szintet vártam el, és sajnos nem mindig kaptam meg.
A történetet imádtam spoiler a szerelmi szál, ami nem is igazán volt szerelmi, egyszerűen levett a lábamról. Nagyon tetszettek a könyvmolyos utalások, illetve a felzárkózás kérdésköre, amit fejteget a novella (és rájöttem, hogy én is kezdtek lemaradni. Egy kicsit)
A karakterek iszonyatosan szexisek voltak, és a főszereplő raszta hajú. Atyaúristen!

Sebestyén Kinga: Azok akik vagyunk
Az első nagy megdöbbenésem, hiszen disztopikus környezetet kaptunk. Nem volt rossz, de másra számítottam, főleg a történetben. A Hazugok számomra (lehet rosszul értelmeztem) de egyfajta kémek, és én vártam volna a történetben spoiler hogy legyen egy kis akció, egy kis vagány kémregény átütés, de sajnos ez nem volt meg.
Azt is hiányoltam, hogy az érzelmeket a végén nem fejti ki teljesen, mert a cím így értelmet nyert, de mégis hiányérzetem volt a végén. Ettől függetlenül imádtam olvasni, csak teljesen más dolgokra számítottam, ezért volt picit csalódás.

Nyíró Szabina: Kristálykastély
Ennyire egyedi történetre vártam mindig az ilyen kötetekben és nagyon örültem, hogy ezt megkaptam. Az, hogy a főszereplő egy szökőkút, és az ő életét, és érzelmeit követhetjük végig, borzasztóan izgalmas, és rengeteg réteg feszül egymásnak a novellában, amit az olvasó egyenként hánthat le olvasás közben.
Borzasztóan szép leírásokat olvashatunk, amik megelevenednek a szemem előtt. Szívesen olvasnék még az írónőtől hasonló novellákat.

Róbert Katalin: Holdvilág piknik
Vámpír és vérfarkasok közötti szerelem, miközben a főszereplő meg akarja győzni apját a gyors kaja negatív oldaláról és a vadászat fontosságáról. A történet talán csakennyi, de Róbert Katalin stílusa is olyan, ami szinte mondatról-mondatra megnevetett. A novella olvasása után én is elmajszoltam egy salátát, csak hogy úgy tűnjön én is egészségesen élek (nem. Ahogy Sebestyén sem :D )

V. K. Bellone
A Kristálykastély után ez a másik novella, amelyik számomra nagyon egyedi és borzasztóan tetszetős volt. Az, hogy egy mitológiát dolgoz fel, borzasztóan tetszetős (nem csak világépítésben, de a novella stílusában is), de az még jobban megnyert, hogy a történet is valahogy más volt, nem a mitológiákban elképzelt történet.
A rengeteg leírás, az érzések megélése, a vágyódás és a szeretet különféle megnyilvánulásai egyszerűen elképesztőek voltak a novellában. Ezek után a könyvére is kíváncsi vagyok, ami remélem, még jobban elkápráztat a világépítéssel ÉS a borzasztóan szép leírásokkal is.

Csikász Luca: Lélekbe vésve
Izgalmas világ volt, amiben a lélektársak tényleg össze vannak kötve egymással, és az előző életeket tényleg megélték. Szép volt számomra, hogy a történetet is erre a konfliktusra húzta fel az írónő. spoiler A karakterek közötti érzelem szépen jelent meg, néha kissé láthatatlan, de az idővel azért a lélektársak is egymásra találnak minden tekintetben.

Kiscsatári Zsófia: Éjfél
Az egyik novella, amely annyira ködös számomra, hogy fogalmam sincs, mit olvastam. Lehet, velem van a baj, és néhány dolgot ki tudnék emelni, de valahogy túl sok volt a szereplő, és a szereplők közötti viszony, és túl kevés a valódi magyarázat, emiatt számomra az egész novella érthetetlen volt. Nagyon sajnáltam, mert a világ, amennyire megértettem, érdekes volt, de több kérdésem van a novellával kapcsolatban, mint válaszom.

Kemese Fanni: Emléket a fejedből
Mondtam már, hogy szeretem a negatív szereplőket? Bár igazán nem volt negatív Melódia, mégis beleszerettem a karakterébe. Nagyon érdekes volt a világ, amelyben két lehetőségük van a boszorkányoknak: vagy emléket esznek, vagy csecsemőket. Tetszett, ahogy a kifejti az írónő nem csak az étkezést, de az egész világot is, nagyon részletes képem van róla, és szívesen olvasnék még történeteket ebből a világból.
A történet is érdekes, ahogy Harmónia szerelmi kapcsolatára fény derül. A két ellenpont a két női szereplőnk, és nekik a harcuk spoiler borzasztóan izgalmas volt.

Helena Sllence: Álmomban, egy életben
Féltem ettől a novellától, mivel nagyon népszerű mostanság a bántalmazással kapcsolatos történetek, és a legtöbb számomra már túl sok. Ellenben a félelmem alaptalan volt, mert az írónő briliánsan lavírozott a témában. Egyrészt megértettük, hogyan épül fel egy ilyen kapcsolat, mit érezhet a nő, és kicsit azt is, mit érezhet a férfi, miközben láthatjuk a kiutat is.
Kemény témákat feszeget, mint a bántalmazás, a szabad akarat, spoiler és jó kicsit erről is olvasni, ilyen formában.
Eddig eszembe sem jutott az írónőtől olvasni, most egy kicsit elbizonytalanodtam a novella után. Remélem a regényei is vannak ilyen jók, mint ez a novella.

Eszes Rita: Ajtók
Itt nem tudnám megmondani mi miatt, hiszen minden le van írva, de ez is picit ködös novella volt számomra. Minden le volt írva, mégsem tudtam úgy összerakni, és főleg akkor, amikor fontos lett volna (!) mint szerettem volna.
A történet érdekes, hogy két mostohatestvér között milyen kapcsolat alakulhat ki, bár számomra a novella felénél már megvolt a tetőpont, onnan pedig picit szenvedés volt nekem a sok utazás spoiler

Istók Anna: Frissen pigmentált bűneink
Ez az a novella, amelyhez az írónő úgy írta alá nekem: „Éld túl az első bekezdést”
Jelentem, túléltem, és egy olyan varázslat tárult fel a szemeim előtt, amit nem is hihettem volna. Tudomány és a művészet határait feszegette, megpróbálta összekötni őket. A szerelem volt az egész motorja, indítója, és furcsa, mégis jó volt egy ilyen kiállításról olvasni, ahol a saját magunk képzelete és érzelmei töltik fel a kiállítási tárgyakat.
Ezután a novella után őszintén kíváncsi vagyok a könyvére is, és mondhatom azt, biztos vagyok benne, hogy nem fogok csalódni.

Novák Vica: (Át)hangolókulcsok
Ha egy szóban kellene mondanom valamit a novelláról, azt mondanám: gyönyörű.
Nem elég, hogy Franciaországban játszódik a történet, és a másik fél egy helyes francia pasi, de még a várost is úgy tudja bemutatni (az írónő az olvasónak, és a főszereplő a lánynak) hogy csak ülünk, és nézünk, hogy mi lehet ez. Gyönyörű, ahogy minden apróságot látunk, elmerülünk benne, miközben az érzések is fejlődnek, alakulnak, és még én is (az örök bad end rajongó) is vágyakoztam a happy end után. Gyönyörű <3
Sajnos itt regényt nem várhatok, de a decemberi novelláskötetet igen, hátha abba is ilyen gyönyörű novellát fog írni.

Itvás Éva: A filmrajongó lány különös betegsége
Mindenképpen örültem neki, hogy a főszereplő (habár nem könyvmoly) de filmrajongó, így nagyon jó volt egyrészről a popkultúrális utalások, másrészről, hogy egy igazi rajongó szemén át láthattuk az egész történetet.
Maga az történet is érdekes volt, hiszen nem a megszokott szerelmi szál rajzolódik kie előttünk, hanem valami egészen más. Kicsit megmutatja a novella a szerelem aspektusait, az érzéseket és érzelmeket, összehasonlítja mással, és a végén kapunk valami olyat, ami kicsit fájdalmas ugyan (néha, ha nem értik meg) de azért boldog.

Rácz-Stefán Tibor: Ó, Rómeó!
Mostanság belevetettem magam az LMBTQ irodalomba (és még többet is szeretnék olvasni) és emiatt kicsit félve álltam neki ennek a novellának, hiszen tudtam: ez vagy nagyon jó lesz, vagy nagyon rossz. Azt mondhatom, hogy előbbi volt, minden apró hibájával együtt is.
Én csak egy randira számítottam, ami jó volt, de elsődlegesen a testiségről szólt (legalábbis számomra), hiszen a lényeget (hogy kedvelik egymást) már a neten elintézték. Az viszont egy nagy meglepetés volt, hogy a randi végén kiderülnek dolgok és ez átírja az egész történetet.
Nagyon tetszett benne, hogy az őszinteségről ír, a bizalomról, hiszen ez minden kapcsolatban nagyon fontos, de egy ilyenben talán még fontosabb.
Én szívesen olvasnék egy olyan történetet is, ami ennek a folytatása spoiler

Miklóssy Niki: Merülés
Kicsit vártam is ezt a novellát, hiszen nagyon szépeket hallottam róla, de amikor elolvastam, kicsit megrökönyödtem. Ez volt a harmadik „ködös” novella, amelyben nem is a történet volt ködös, hanem az érzelmek. A miértek, a hogyanok, és az egész úgy furcsa volt.

Nagy Roxána: Zsongás
Én borzasztóan félek a méhektől, így először is gratulálok az írónőnek, hogy egyrészt méhekkel is foglalkozott, másrészt, hogy ilyen lazán tud írni róla.
A történet borzalmasan aranyos volt (itt jegyezném meg, hogy nekem a főszereplő inkább 14-16 éves volt, de ettől még nagyon jó, és aranyos) és rengeteg réteget tartalmazott, amiket az olvasó lehánthatott. Nem csak a méhekről szólt, és nem csak egy szerelem kialakulásáról, de a természetről, a bizalomról, tudásról, családi mintákról.
Az egyik kedvenc novellám lett az antológiából (sőt talán az egyik kedvenc romantikus novellám is!)

Misz Anna: Színteória
Meglepődtem, hogy egy young adult kötetbe hogyan került be egy idős párról szóló történet, mégis a végére kicsit megértettem. A vakság, és mégis a színek észlelése, érzelemmel párosítása olyan különleges volt, leíratatlan, mit éreztem akkor spoiler
Az a fajta nyugalom is tetszett benne, amit a fiatal karakterekre nem jellemző. A nyugalom, a játékosság, a szeretet, az a fajta megnyugtató szeret, ami biztosítja a másikat abban: sosem leszek egyedül.
Rövid novella volt, de velős. Szép.

Mindazoknak a hölgyeknek ajánlom a kötetet, akik szeretnének a szerelem különféle formájáról olvasni, és mindazon uraknak, akik szeretnék megtudni, mit is esznek a nők. Gyönyörű a kötet, és mondhatom azt, viszonylag egyenlően jó novellákkal. Igazán rossz novella nincs is benne, és ennek borzasztóan örültem, ellenben rengeteg nagyon erős novellával találkozhatunk a kötet olvasása során.

1 hozzászólás
fannipfeiffer>!
Kozma Réka (szerk.): Érints meg!

Kozma Réka (szerk.): Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

Ha romantikus olvasmányra vágysz, de nincs kedved egy egész regényhez, akkor az Érints meg! jó választás lehet.

Két részre oszlik a könyv: az első részében fantasy és misztikus történetek kaptak helyet, a második felébe pedig a valóságban játszódó novellák kerültek. A fantasy részlegen találsz angyalok és démonok közti harcot, egy lélekkel rendelkező szobrot, vámpírokat és vérfarkasokat, egy Vörös veréb alakulatot és még sok más érdekes alapötletet. A valóságban találkozhatsz egy krízisben lévő nővel, mostohatesókkal, egy francia gitárossal, Star Wars rajongókkal és magával Rómeóval is.

Személy szerint én egyetlen favoritot avattam, ez pedig Itvás Évától A filmrajongó lány különös betegsége. Erről az egyről tudom elképzelni, hogy elolvasom még a jövőben, sőt azóta már egyszer újra is olvastam. Könnyed és szórakoztató. Nem fontoskodik és nem művészieskedő. Nincs túlírva, de nagyon kifejező. Végig azt éreztem, hogy író megtalálta a legjobb szavakat és tökéletes egységbe állította őket. Szerintem ez a jó írás, legalábbis nekem.

Sajnos a legtöbb novella viszont nem adott maradandó élményt. Olykor azt éreztem, hogy vagy túl sokat akarnak az írók belezsúfolni a történetbe, és éppen ettől nem lesz elég kiforrott – vagy pedig túl kevés volt mind ötletben, mind kivitelezésben. Nem mindegyiknél értettem, hogy miről is akar szólni a történet. Sok esetben sajnos maga az írásstílus sem tetszett. Elképzelhető, hogy ez azért van, mert nagyon keveset olvasok magyarul ezen majd igyekszem változtatni, de a művészieskedő írásmód vagy a felesleges párbeszédek néha elvették a kedvemet. Szerintem egy novellának, a rövidségéből adódóan, még hatásosabbnak kell lennie, pont ezért több „showing” és kevesebb „telling” nem ártott volna. De ez tuti, hogy nem piskóta feladat, szóval who am i to judge.

Viszont azért akadt még pár szimpi iromány, érdekes, hogy pont nem a „nagyobb” nevek novellái között. Nyírő Szabina Kristálykastélya nagyon különleges, tetszett a mondanivalója; V. K. Bellone Tajtékja eleinte nem nyert meg, de igazán megható a vége; Nagy Roxána Zsongásában pedig tetszik a főszereplő leányzó stílusa, ja és a setting is mennyire egyedi már.

Remélem, nem vettem el senki kedvét a kötettől! Biztos vagyok benne, hogy mindenki talál számára szimpatikus novellát, mert van itt minden, mi szem-szájnak ingere. Egy kis csipegetésre pedig tökéletes.

SurrealFlash>!
Kozma Réka (szerk.): Érints meg!

Kozma Réka (szerk.): Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

Ezt a könyvet azért vettem meg, hogy egy picit jobban megismerkedjek a hazai felhozatallal.
Lássuk is:
On Sai – Utálom a hétfőt: Az eleje nem nyerte el a tetszésem, de a téma nagyon közel áll a szívemhez és a végére egész jó lett. 5/4

Sebestyén Kinga – Azok, akik vagyunk: Érdekes és fordulatos volt. Tetszett a jövőábrázolása és a „hazugok” csapata is. 5/5

Nyírő Szabina – Kristálykastély: A három közül ez volt az a történet, ami a legjobban elnyerte a tetszésem. Eleinte nem tudtam, hogy micsoda is lehet Lea, de tetszett a végkifejlet. 5/5

Róbert Katalin – Holdvilág piknik: Ezzel a vámpíros témával igazán le vett a lábamról. Tetszett a farkasvérű lánnyal való „kapcsolat” kialakulása is. Szívesen olvastam még volna tovább. 5/5

V. K. Belonne – Tajték: Ó, hát imádtam a selkie-k történetét. A vége nagyon szomorú volt, de mégis szép! 5/4,5

Csikász Luca – Lélekbe vésve: Nagyon szomorú vagyok, mert nem tetszett. Maga az ötlet jó volt, de nagyon nem szerettem olvasni. Lehet nem volt meg hozzá a hangulatom… nem tudom. 5/3

Kiscsatári Zsófia – Éjfél: A hátborzongató hatást elérte, de nekem túl furcsa volt. Túl sok miért maradt bennem a végére. Őszintén szólva, tegnap olvastam, de ma meg kellett lesnem újra, hogy miről is szólt, annyira nem maradt meg bennem. Sajnálom… 5/3

Kemese Fanni – Emléket a fejedből: Hihetetlenül jó zárása volt a könyv első részének! Már azt hittem velem van baj az előző kettő nem tetszés miatt, de Fanni története nagyon magával ragadott! Imádtam a boszorkányos világot! 5/5*

Helena Silence – Álmomban, egy életben: ÚÚÚÚ, úúúú de nagyon élveztem ezt a sztorit is! *-* Sokan magukra ismerhettek bizonyos részekben és igazán lelkesítő és erőt adó történet volt. 5/5*

Eszes Rita – Ajtók: Ez a történet is nagyon elnyerte a tetszésem. A válás mindig nagyon nehéz tud lenni és nagyon élveztem a két család egyesülésének történetét. A végére nem számítottam, de nagyon tetszett. 5/5

Istók Anna – Frissen pigmentált bűneink: Itt megint volt számomra egy mélyrepülés. Ebből a történetből sem maradt meg semmi másnapra. *belelapoz* Jaaa, igen! Ez volt az a rövid és számomra furcsa sztori. Nem… nagyon nem jött be! 5/2,5

Novák Vica – (Át)hangolókulcsok: Jaj, ezt is nagyon imádtam! *-* Végre egy zárkózott lány, aki kilép a komfortzónájából! Nagyon kedves és kalandos történet volt! 5/5

Itvás Éva – A filmrajongó lány különös betegsége: A könyvhét nagyon jól bele lett csempészve, ráadásul hamarosan aktuális is. Örülök, hogy a végére minden jól alakult! 5/4

Rácz-Stefán Tibor – Ó, Rómeó: Nagy szerencséje van Tibornak, hogy az utána következő történet is hasonló témát dolgoz fel. Magában annyira nem tetszett. Nem vagyok homofób, semmi ilyesmi, de alapból sosem olvasnék ilyen sztorikat. Valahogy nem fognak meg. Viszont mivel a Merülés ennél sokkal rosszabb volt (számomra), így 5/4,5.

Miklóssy Niki – Merülés: Nem volt annyira rossz, de annyira jó sem. Kellemesen elolvasgattam, de nem hiszem, hogy érdekelne belőle egy hosszabb verzió. 5/4

Nagy Roxána – Zsongás: Méhecskés, a végére szerelmes történet. A kullancsos rész meg brr…kirázott a hideg. :'D 5/4,5

Misz Anna – Színteória: Nagyon rövid, ám mégis kedves történet volt a látás elvesztéséről és a színek hiányáról. Jó befejezése volt a könyvnek! :) 5/5

Összegezve pedig, aki 4,5-5 értékelést kapott, hamarosan begyűjtök pár olvasnivalót tőlük. (Bár van, akitől már van.) :D

3 hozzászólás
dreamborder>!
Kozma Réka (szerk.): Érints meg!

Kozma Réka (szerk.): Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

Abszolút pozitív csalódás ért. Igaz, voltak benne olyan novellák, amelyek kevésbé fogtak meg, de összességében igazi kis gyöngyszemeket olvashattam. Sokáig tartott, mire a végére értem, de talán volt ebben egy kis szándékosság is. :)
Ebben a gyűjteményben mindenféle szerelmi történet megtalálható. Biztos vagyok abban, hogy mindenki megtalálja a kedvencét. :)

klaratakacs P>!
Kozma Réka (szerk.): Érints meg!

Kozma Réka (szerk.): Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

Az első novella humora nagyon megfogott, aztán már csak variációk egy témára érzésem maradt. A lények nem fogtak meg, főleg mivel totál emberi mód lettek, hű de szerelmesek. Negyedik-ötödik darabnál már csak ásítozás maradt.
Elég nagy különbségeket éreztem a gyakorlottabb, ismertebb írók és számomra újak írásai között.

Börtöntöltelék>!
Kozma Réka (szerk.): Érints meg!

Kozma Réka (szerk.): Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

Nekem ez tetszett :DD De úgy nagyon-és-tényleg :)) Volt néhány ami a szomorú mivolta miatt nem igazán jött be, vagy éppen nem értettem, de… összességében… IIIMMÁÁDTAAAAM :D
Egyesével:
I.
On Sai: Utálom a hétfőt – Nekem kicsit zavaros volt az eleje….. meg az a spoiler Egyébként tetszett, humor az nagyon ott volt :'D
Sebestyén Kinga: Azok, akik vagyunk – Teeetszeeett, nem igazán aggódtam a szereplőkért, valahogy tudtam, hogy minden jó lösz majd :D
Nyírő Szabina: Kristálykastély – Naaaagggyon szerettem!! Végig szurkoltam Leának :D ^^
Róbert Katalin: Holdvilág piknik – Ehh, nem tudom, mindenki imádta, nekem szimplán csak tetszett. Nagyon jó volt, de csak tetszés szintjén
V. K. Bellone: Tajték – Áhhj, szomorúúúú :'( spoiler
Csikász Luca: Lélekbe vésve – Kicsit kusza volt, nem igazán értettem, hogy akkor most újraélik az életüket? Mikortól kezdenek új életet? Mikor indul újra a körforgás? Hogy van az egész? Egyébként amit értettem, az tetszett :D
Kiscsatári Zsófia: Éjfél – Becsületére váljon, aki ezt értette :'D Értettem én, de…. maradtak dolgok, amikhez egy teljes regény kellett volna, ez nem egy egynovellás dolog volt.
Kemese Fanni: Emléket a fejedből – Nem tetszett, bocsiii. Kegyetlenség. :(
II.
Helena Silence: Álmomban, egy életben – Egy kérdés maradt, ami…. uuuutááááloooooom, hogy nem válaszolt meg a novella!!!!!!! spoiler
Eszes Rita: Ajtók – Mindigis szerettem a mostohatestvér kapcsolatokat, ez se volt kivétel. Ezek ketten nem hagytak aludni este!! :'D
Istók Anna: Frissen pigmentált bűneink – Ebből egy büdös szót nem értettem… Ha valaki megkérdezné, mi volt ebben a novellában, elkezdenék neki hablatyolni a talplenyomatokról meg valami kiállításról, meg a totális baromságról…. Ez nekem magas :'D
Novák Vica: (Át)hangolókulcsok – Hmm, imádtam. Má azzal megvett, hogy Étienne <3 :'D
Itvás Éva: A filmrajongó lány különös betegsége – <3 Szerettem. Bár azét meg tudtam volna fojtani azért, amiért a Könyvhetet meg a Könyvfesztet hogyan emlegette….!
Rácz-Stefán Tibor: Ó, Rómeó – Ááááá!!! Ezen akadtam ki a legjobban!! Már keszültem a nyalizásra, erre… buuuummm :'D A vége jó volt, jót röhigtem rajta. (Első olvasásom az írótól… :D)
Miklóssy Niki: Merülés – Ehh. Nem fogott meg. Persze hogy veled megyek drágám…. Grrrrrrr.
Nagy Roxána: Zsongás – Egyik kedvencem :D Koooornéééel <3 :D
Misz Anna: Színteória – Ez nagyon cuki volt :)
Szóval igeeen, olvasd el, ha még nem tetted meg, határozottan!! :D

10 hozzászólás

Népszerű idézetek

Szücsi>!

Az a nyugtalanító gondolatom támadt, hogy ilyen lehet boldognak lenni. Nem egyszerűen túlélni egyik napot a másik után, hanem várni az ébredést, minden reggel, ugyanúgy.

Kozma Réka (szerk.): Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

raniaki>!

Ez a baj az örökléttel: az ember apja szó szerint örökké tudja hajtogatni ugyanazt.

83. oldal (Holdvilág piknik)

Kozma Réka (szerk.): Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

raniaki>!

– Milyen olvasmányt ajánlanál valakinek, aki a hülyesége miatt vezekelni szeretne?
– Az attól függ.
– Mitől? – biccentette félre a fejét a fiú.
– Ha az a cél, hogy lecsapjunk vele valakit, akkor mindenképpen epikus fantasyt választanék, ami legalább 700 oldalas.

276. oldal (A filmrajongó lány különös betegsége)

Kozma Réka (szerk.): Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

FeketeAlex IP>!

– Te nem izgulsz? – kérdezte a kölyök, tipikus p betűs: pápaszemes, pattanásos, pipaszárlábú, pelyhes állú, páva.

165. oldal

Kozma Réka (szerk.): Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

2 hozzászólás
Adrirawia>!

– Az apukád összetörte a szíved jóval azelőtt, hogy bármilyen fiúnak esélye lett volna rá.

341. oldal

Kozma Réka (szerk.): Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

1 hozzászólás
FeketeAlex IP>!

Tegyél róla, hogy rendbe jöjjön az életed! Mert egyedül te tudod rendbe hozni.

201. oldal

Kozma Réka (szerk.): Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

FeketeAlex IP>!

Alig tudott elaludni. Pedig a koporsóra nem lehetett panasz – tavaly a halálnapjára könyörögte ki az apjánál az IKEA-s Värsyvo koporsó helyett a Nyughely új kollekciójának legmenőbb darabját.

89. oldal

Kozma Réka (szerk.): Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

FeketeAlex IP>!

Ennis karjaiban rájöttem, mit jelent otthon lenni – érezni, hogy végre pont ott vagyok, ahol lennem kell.

112. oldal

Kozma Réka (szerk.): Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

2 hozzászólás
Szücsi>!

Mit mondjak? Leszarom.

Kozma Réka (szerk.): Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!

FeketeAlex IP>!

Fogalmad sincs arról, hogy milyen ismerni valakit úgy, hogy közben nem is ismered igazából!

139. oldal

Kozma Réka (szerk.): Érints meg! …lelki cseppek hétköznapokra!


Hasonló könyvek címkék alapján

Bárdos Dávid: Angyalszárnyak
Zágonyi Mónika: Jég és gyöngy
Cathy Arrow: Fogság
Cathy Arrow: Boszorkányok extra
Cathrin Smith: Vámpírhistória 2.
Kelemen Zoltán: Első 21 novella
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): Japán a szamurájkorban
Czinkos Éva – Ripp Gábor (szerk.): 100 mini történet
Raoul Renier: Setét álmok
Varga Tamás József (szerk.): Kalandok és kalandozók