Marcsi ​téli kalandjai (Cicakalandok 3.) 23 csillagozás

Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai

Marcsi, ez a bájos kismacska, ezúttal téli kalandokat él át. Megismeri a havat, várja a Mikulást, megcsodálja a karácsony varázsát, és szilveszterkor nagy jócselekedetet hajt végre.

Éljétek át a téli ünnepek örömeit Marcsival és barátaival!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
74 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633993880 · Illusztrálta: László Maya

Kedvencelte 1

Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

kratas P>!
Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai

Nagyon-nagyon aranyos sorozat és akkor is ezt mondanám, ha kutya lenne a főszereplő ;)

Gelso>!
Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai

Jót mosolyogtam a kisgazdihoz így ragaszkodó, emberi tulajdonságokkal rendelkező, bátor kiscicán.
Aranyos, kedves kis könyv, cuki – kb. nagycsoportos, elsős kislányoknak ajánlanám, meg kiscicára nagyon vágyakozó kicsiknek.
Ovisoknak általában azért ajánlanám, mert módszeresen végigveszi a téli évszakhoz kapcsolódó ünnepeket – az ünnepek megismerésükben, felelevenítésében, arról való pici beszélgetésekhez, ünnepi ráhangolódáshoz segítségül vehetik ezt a könyvet az óvónők, szülők.
De nemcsak az ünnepek, hanem a téllel kapcsolatos egyéb fontos dolgok is említésre kerülnek, pl. a madarakról való gondoskodás télen, szilveszteri petárdázás – az egyik legkedvesebb történetem a Madárházikó ezt teszi előtérbe. A másik kedvencem pedig a Kirándulás meglepetésekkel, megható amikor Marcsi találkozhat szüleivel és újabb kistestvéreivel. (meg vagyok győződve arról, hogy a gyerekek jó része, akárcsak Borka, "érti az állatok nyelvét"). A harmadik történet, ami leginkább tetszett a Szilveszteri kavarodás – jófejeknek tartottam a macskákat, (meg általában a könyvet, mert nem a kutya-macska ellentétre épített), a petárdától halálra ijedt kutyákat felderítő macskamentőcsapat megszervezéséért.
A kedves kismacska ellenére sem lettem macskabarát – de ez már maradjon az én hibám.

@meseanyu Merítés-díj / gyermekirodalom (2015) c. kihívásához.

Trudiz >!
Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai

A kilenc történet közül a madárházikós tetszett leginkább. A tél örömeit teljességgel kihasználták a szereplők. Szerencse, hogy a cinke, a cicus és a kutyus egy nyelvet beszélnek :))

dianna76 P>!
Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai

A három részből ez volt a legcukibb! Merészkedtem elvonulni a fürdőkádba, s ott kezdtem bele Marcsi téli kalandjaiba. A kád víz mellett a mese is kellemes, és pihentető kikapcsolódást nyújtott. Annyira cukik voltak a történetek, hogy még az sem zavart, hogy emberi cselekedeteket is ráöltött az írónő a cicákra, mint például a korcsolyázás, vagy a hómacska építés. Voltak nagyon mókás fejezetek, mint pl. a karácsonyi is. Megint csak előjöttek az emlékeim, mert anno Cirmos cicám előszeretettel szedte le újból és újból ugyanazt a fenyődíszt a fáról, kicsi mancsaival püfölve. Istenem, drága cicám… hogy szerettem…
A könyvbe ismét belecsempészett egy felhívást, figyelmeztetést Kozári Dorka: a petárdázástól a kutyák nagyon félnek, ezért vigyázni kell rájuk, mert elszökhetnek messzire a hangok elől. Sőt, arra is figyelmeztet, hogy télen etetni kell a madarakat.
Az illusztrációk változatlanul bájosak. Az oldalszámokat kísérő/díszítő Marcsi a mikulássapkában pedig egyenesen zabálni való. S ha már Mikulás, tudja meg mindenki, hogy még a cicákat is meglepi, ha kiteszik az ablakba a cipőcskéjüket (vagy valami affélét).

Futóhomok>!
Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai

Póni-korszak, dinó-korszak, cica-korszak, mikor mi jön és megy, hál' istennek. A macskás időszakhoz jól passzolnak ezek a téli eseményekhez (karácsony, farsang, szilveszter, havas mókák stb.) kapcsolódó mesék. Nagycsoportos kislányoknak ajánlanám leginkább, akiknek tetszeni fognak* a bájos rajzok is.

*Nekem nem stílusom, igaz, nem is voltam sohasem óvodás kislány:)

Juditha P>!
Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai

Nagyon kellett nekem most ez a kis fellélegzés, amit kedvenc Marcsim téli kalandjai jelentettek. Legalább azokban a percekben nem pörögtem, hanem kicsit visszakaptam az életbe vetett hitem.
Nyilván Marcsival szemben elfogult vagyok, nagyon büszke vagyok arra, hogy végigbábáskodtam a születését, így nem is értettem, hogy a téli kalandok hogy maradhatott ki. Aztán rájöttem, hogy ezt bizony a lányom már egyedül és a keresztanyjával olvasta. Jelentem, sikerült végre pótolnom a hiányosságot, és bizony nagyon jó érzéseket keltett bennem ez a könyv is. Szükségem volt most erre.

Erázs>!
Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai

Kedves és aranyos mesekönyv édes kis illusztrációkkal akár közös olvasmánynak a gyerekekkel is ajánlom.

kvzs P>!
Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai

Marcsi cica továbbra is elragadóan, és nagyon óvatosan-okosan tanít a kicsiknek -és a kicsit nagyobbaknak is. Megmutatja a telet, a téli ünnepeket, azt, hogy hogyan tudunk ilyenkor segíteni az elesetteken és az elveszetteken, és mindenek felett megint azt, hogy egy macskával milyen szép az élet.

Renx93 P>!
Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai

Nagyon cuki ki mese volt, szép illusztrációkkal.
December elején olvasva igazán meghozta a téli hangulatot

Perly>!
Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai

A három rész közül ez volt eddig a legjobb. Senki nem idegesített, nem történt benne semmi szomorú. Pont erre volt szükségem. Jót tett az én kis lelkivilágomnak. :-)
Az illusztrációk helyesek voltak. Főleg azok tetszettek, amik Marcsi képzeletét ábrázolták.
Megérdemli az öt csillagot. :-)


Népszerű idézetek

Trudiz >!

– Csuda jó dolog lehet az az iskola – gondolta Marcsi –, ha ott ennyi minden történik.

9. oldal

Perly>!

Az elmúlt napokban még több hó esett, és a környék úgy nézett ki, mintha mindent leöntöttek volna tejföllel.

44. oldal, Macskarácsony (Könyvmolyképző, 2015)


Hasonló könyvek címkék alapján

Takács Viktória: Betlehemi mese
Cynthia Paterson: A bűvös szán
Lovász Andrea (szerk.): Elfelejtett lények boltja
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt
Sven Nordqvist: Pettson karácsonya
M. Christina Butler: Süni és a Télapó sapkája
Sven Nordqvist: A kobold karácsonyi titka
Bakó Ágnes: Széllelbélelt karácsony
Boldizsár Ildikó – Farkasházi Réka: Igazi karácsony
Gáll Viktória Emese: Borsi a hóban