Marcsi ​szeretetre vágyik (Cicakalandok 1.) 43 csillagozás

Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Nicsak! Egy kismacska!
Egy kedves, bújós kiscica.

Marcsi az állatkereskedésből gazdihoz kerül. De bizony nem jó ez a gazda, és Marcsi igazi szeretetre vágyik. Kalandos utat jár be, megismerkedik állatokkal és emberekkel, sokat tanul a világról, és segít, ahol csak tud. Vajon sikerül-e otthonra lelnie?

Ismerd meg Marcsit, legyen a jó barátod!

Igazi jó, ágyba bújós mesék.
Olvassátok! Legyen szép álmuk a gyerekeknek!

„Kozári Dorka meséjét receptre kellene felírni.” – Szabó Balázs Márton, pszichológus, esztéta
„Életre kel a képzeletmozi.” – Csukás István, író

Felolvasásra ötéves, önálló olvasásra hétéves kortól ajánljuk.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
80 oldal · ISBN: 9789633735022
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
80 oldal · ISBN: 9789633735039
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633735015 · Illusztrálta: László Maya

Enciklopédia 1


Kedvencelte 4

Most olvassa 2

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 12

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Leoni I>!
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Ez a könyv életem első olyan illusztrálása, ahol a mese világát és szereplőit az írónő az én fantáziámra bízta. Témáját tekintve nagyon aktuális, hiszen az állatok és a természet szeretetét, a kis kedvenceink iránti felelősség fontosságát mutatja meg. Mindezt egy kedves kismacska szemszögéből látjuk, egészen lentről, közel a gyermeki nézőponthoz. Rajzolni élmény volt a javából, remélem, gyerekek és felnőttek egyaránt nagyon fogják szeretni:)

9 hozzászólás
Inpu>!
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Apuka minőségemben írok, kéretik figyelembe venni, és nem megorrolni azért, hogy szuperlativuszokon kívül mást is merek használni Marcsi cicával kapcsolatban.
Ez a mese minden szempontból szerethető. Szerethető a kalandok hőse, de leginkább az szerethető, amit a néhol keserédes történetek megmozdítanak a meséken csüngő gyermekszívekben. Marcsi cica (vagy szigorúan „macska”?) ugyanis rengeteg dologra megtanít, ami fontos: éppúgy átérezni a bántást, a kiszolgáltatottságot, az elszakadást vagy éppen az elmúlást, mint a bizalom ébredezését, a biztonságot nyújtó melegséget, olykor pedig a jó értelemben vett és gyakorolt szánakozást. Őszintén bevallom, itt-ott kisebb döccenéseket éreztem a mondatok egymásutániságában, máskor pedig felolvasás közben ösztönszerűen kicseréltem egy-egy kevésbé odaillőnek ítélt szót vagy kifejezést – adjuk meg ezt a lehetőséget a mindenkori felolvasó anyukának vagy apukának – ám a lényeg nem ebben lakozik. Ami igazán számít, az a könyv azon különleges képessége, hogy a gondoskodás vágyát ébreszti fel az apró, gyermeki lélekben. Na, ez már valami!
A könyv illusztrációi sikerrel ragadják meg a történetekben rejlő bájat; a rajzok valóban a szöveggel együtt „mozognak”. Kis rásegítéssel, gondos és avatott kezek között, Marcsi cicából igazi ikonikus mesefigura válhat. Reménykedjünk benne, hogy így történik!

2 hozzászólás
nagara>!
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Aranyos állatkás mese, mondanivalóval. Marcsi cicát ismerhetjük meg, aki egy állatkereskedésbe kerül, majd gazdija is lesz, nem is egy, míg megtalálja az igazi helyét.

Trudiz >!
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Apró kölyökmacskát ismerhetünk meg: Marcsit, aki felfedezi a világot szülei, majd Vakkancs segítségével. Elkerül egy állatkereskedésbe, és megismeri hamarosan a gazdi szó jelentését, mely lehet pozitív és negatív is.

dianna76 P>!
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Aranyos történet Marcsiról, a cicáról, akin keresztül ismereteket is kapunk a kölyökmacskák életéről. Aztán az is kiderül, hogy nem mindenkiből válik jó gazdi! S a mese során, burokban egy figyelmeztetés is érkezik a hallgatósághoz, a gyerekekhez: a házikedvencek nem játékállatkák, hanem érző lények! Azt a részt, ami már-már az állatbántalmazás kategóriája, rossz volt olvasni, s elszomorító volt. A történet kedves, aranyos, s Marcsi nagyon szerethető kis lény, ahogy felfedezi a környezetét, s a világot, s megismer új érzéseket. Az illusztrációkat nem tudom szépnek nevezni, de bájosnak igen. Az a két kép, ahol Marcsira hullanak a falevelek, ill, ahol a pöttyös labda mögött van, különösen tetszett. Összességében a könyv nekem négy és fél csillag, viszont szigorú leszek, s levonok még fél csillagot azért a megtévesztésért, hogy Marcsi elvileg egy fekete cica, de a képeken szürkében pompázik. Sajnálom, hogy ilyen figyelmetlen volt Valaki!

kvzs P>!
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Napra pontosan 11 évvel ezelőtt négy kiscica született nálunk. Az egyik sokkal kisebb volt a többieknél, el is neveztük Pöttömkének, majd amikor kiderült, hogy kislány, hivatalosan a Pöttöm Panka nevet kapta. Pannus mindent máshogy csinált, mint a többiek, felfedezte a világot, kitalált minden rosszaságot (és persze megtanította a tesóinak), és szépen belopta magát a szívünkbe, annyira, hogy most is itt dorombolt az ölemben, miközben a mesét olvastam.
Remélem ez a kedves kis történet minél több gyerekhez eljut, mert olyan ártatlanul, és egyszerűen mutatja be a világot egy cica szemén keresztül, és olyan hatásosan tanít a szépre, a jóra, a gondoskodásra, az önzetlenségre, a bizalomra, és a szeretetre, hogy még öreg motoros állattartóként is összeszorult a torkom attól, hogy milyen csodálatos a gazdilét… @Leoni pedig sokadjára is bebizonyította, hogy milyen csodálatosan tud (macskákat) rajzolni, és hogy milyen sokat számít egy mesekönyvnél a jól eltalált illusztráció.
(most megyek és jól megölelgetem a két szőrgombócomat)

2 hozzászólás
Molymacska>!
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Örültem annak, hogy ezt a könyvet megtaláltam. Az állattörténetek mindig vidámak, de sokszor a valóság nem olyan vidám, mint a mese. Ebben az esetben viszont megismerhetjük egy kisállat sorsát jó és kevésbé jó helyen is. Gyerekeknek mindenképpen jó olvasmány leendő háziállat előtt, hogy tudják, egy állat felelősség is.

MezeiMarcsi>!
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Nem lehet nem szeretni! A történet nagyon aranyos,egyszerű,érthető, és imádnivaló. A borító, és a figura nagyon jól ki lett találva, és nagyszerűen lett tálalva!
Kedvenc mesekönyvem,és a gyerekeim mesekönyve, a Vidám mesék. Ez a történet pedig kiemelt helyet kap mellette a polcon!

1 hozzászólás
Ingryd >!
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Egy ismerősöm beszélt rá a sorozatra, a neve(m) miatt. Amit persze meg is vettem. Igazából nem ilyenre számítottam: nagyon élethűen ábrázolja a szerző mind az állatokat, mind a szituációkat. Sokkal több illusztrációt vártam a meséhez, viszont a stílus az illett hozzá. Szívmelengető, aranyos és tanulságos történet, főleg kis leendő háziállat tulajdonosoknak. :)

Uzsonna>!
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Marcsi bűbájos és szeretni való, kell, hogy néha macskaszemmel nézzünk a világra!

2 hozzászólás

Népszerű idézetek

Trudiz >!

Benned olyan sok a napfény, hogy a rosszat jóvá, a félelmet szeretetté varázsolod.

66. oldal

4 hozzászólás
MezeiMarcsi>!

– A nap a legfontosabb dolog a világon. Egy nagy fényes csillag. Azt tudod már, kismacskám, hogy milyen érzés felébredni reggel, amikor simogatja a bundádat a meleg, és a csukott szemeden át is érzed a fényét.
Marcsi elmosolyodott. Hiszen az volt a legjobb dolog a világon! Amikor felébredt, nyújtózott egy nagyot, és akkor jött a finom, puha érzés.
„Ez volna hát az a bizonyos nap? – gondolta Marcsi – Ezt biztos, hogy mindig szeretni fogom.”

10. oldal

2 hozzászólás
Trudiz >!

[…] a kutya igen hűséges állat, a macska pedig sok-sok szeretetet ad.

Kapcsolódó szócikkek: macska
Trudiz >!

Az első, amit Marcsi megtanult a világból, hogy van valami nagyon finom, sugárzó meleg, és amikor ezt érzi, akkor nem fél semmitől.

Trudiz >!

Anyamacska még a legszomorúbb dolgokba is tudott csempészni egy kis derűt.

Perly>!

És vajon Gyurka? Ő milyen állatra hasonlít? De Marcsinak itt csak egy hasonlat jutott eszébe: a görény.

49. oldal, Egy macska felelőssége (Könyvmolyképző, 2013)


A sorozat következő kötete

Cicakalandok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Timo Parvela: Miú és Vau
Turczi István: Robin, a szerencse fia
Berg Judit: A Nádtenger télen
Daisy Meadows: Panka minden akadályt legyőz
Molnár T. Eszter: A Kóbor Szálló
Dér Adrienn: Hősteki és az eltűnt holdtehén
Wéber Anikó: Ragacs, a hős kismacska
Szepesi Attila: Piros tojás, tapsifül
Csukás István: A Legkisebb Ugrifüles
Dóka Péter: Idővihar