Marcsi ​szeretetre vágyik (Cicakalandok 1.) 38 csillagozás

Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Nicsak! Egy kismacska!
Egy kedves, bújós kiscica.

Marcsi az állatkereskedésből gazdihoz kerül. De bizony nem jó ez a gazda, és Marcsi igazi szeretetre vágyik. Kalandos utat jár be, megismerkedik állatokkal és emberekkel, sokat tanul a világról, és segít, ahol csak tud. Vajon sikerül-e otthonra lelnie?

Ismerd meg Marcsit, legyen a jó barátod!

Igazi jó, ágyba bújós mesék.
Olvassátok! Legyen szép álmuk a gyerekeknek!

„Kozári Dorka meséjét receptre kellene felírni.” – Szabó Balázs Márton, pszichológus, esztéta
„Életre kel a képzeletmozi.” – Csukás István, író

Felolvasásra ötéves, önálló olvasásra hétéves kortól ajánljuk.

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
80 oldal · ISBN: 9789633735022
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
80 oldal · ISBN: 9789633735039
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
80 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633735015 · Illusztrálta: László Maya

Enciklopédia 1


Kedvencelte 3

Most olvassa 2

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 14

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Leoni I>!
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Ez a könyv életem első olyan illusztrálása, ahol a mese világát és szereplőit az írónő az én fantáziámra bízta. Témáját tekintve nagyon aktuális, hiszen az állatok és a természet szeretetét, a kis kedvenceink iránti felelősség fontosságát mutatja meg. Mindezt egy kedves kismacska szemszögéből látjuk, egészen lentről, közel a gyermeki nézőponthoz. Rajzolni élmény volt a javából, remélem, gyerekek és felnőttek egyaránt nagyon fogják szeretni:)

9 hozzászólás
Inpu>!
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Apuka minőségemben írok, kéretik figyelembe venni, és nem megorrolni azért, hogy szuperlativuszokon kívül mást is merek használni Marcsi cicával kapcsolatban.
Ez a mese minden szempontból szerethető. Szerethető a kalandok hőse, de leginkább az szerethető, amit a néhol keserédes történetek megmozdítanak a meséken csüngő gyermekszívekben. Marcsi cica (vagy szigorúan „macska”?) ugyanis rengeteg dologra megtanít, ami fontos: éppúgy átérezni a bántást, a kiszolgáltatottságot, az elszakadást vagy éppen az elmúlást, mint a bizalom ébredezését, a biztonságot nyújtó melegséget, olykor pedig a jó értelemben vett és gyakorolt szánakozást. Őszintén bevallom, itt-ott kisebb döccenéseket éreztem a mondatok egymásutániságában, máskor pedig felolvasás közben ösztönszerűen kicseréltem egy-egy kevésbé odaillőnek ítélt szót vagy kifejezést – adjuk meg ezt a lehetőséget a mindenkori felolvasó anyukának vagy apukának – ám a lényeg nem ebben lakozik. Ami igazán számít, az a könyv azon különleges képessége, hogy a gondoskodás vágyát ébreszti fel az apró, gyermeki lélekben. Na, ez már valami!
A könyv illusztrációi sikerrel ragadják meg a történetekben rejlő bájat; a rajzok valóban a szöveggel együtt „mozognak”. Kis rásegítéssel, gondos és avatott kezek között, Marcsi cicából igazi ikonikus mesefigura válhat. Reménykedjünk benne, hogy így történik!

2 hozzászólás
nagara>!
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Aranyos állatkás mese, mondanivalóval. Marcsi cicát ismerhetjük meg, aki egy állatkereskedésbe kerül, majd gazdija is lesz, nem is egy, míg megtalálja az igazi helyét.

Trudiz >!
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Apró kölyökmacskát ismerhetünk meg: Marcsit, aki felfedezi a világot szülei, majd Vakkancs segítségével. Elkerül egy állatkereskedésbe, és megismeri hamarosan a gazdi szó jelentését, mely lehet pozitív és negatív is.

dianna76 P>!
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Aranyos történet Marcsiról, a cicáról, akin keresztül ismereteket is kapunk a kölyökmacskák életéről. Aztán az is kiderül, hogy nem mindenkiből válik jó gazdi! S a mese során, burokban egy figyelmeztetés is érkezik a hallgatósághoz, a gyerekekhez: a házikedvencek nem játékállatkák, hanem érző lények! Azt a részt, ami már-már az állatbántalmazás kategóriája, rossz volt olvasni, s elszomorító volt. A történet kedves, aranyos, s Marcsi nagyon szerethető kis lény, ahogy felfedezi a környezetét, s a világot, s megismer új érzéseket. Az illusztrációkat nem tudom szépnek nevezni, de bájosnak igen. Az a két kép, ahol Marcsira hullanak a falevelek, ill, ahol a pöttyös labda mögött van, különösen tetszett. Összességében a könyv nekem négy és fél csillag, viszont szigorú leszek, s levonok még fél csillagot azért a megtévesztésért, hogy Marcsi elvileg egy fekete cica, de a képeken szürkében pompázik. Sajnálom, hogy ilyen figyelmetlen volt Valaki!

kvzs P>!
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Napra pontosan 11 évvel ezelőtt négy kiscica született nálunk. Az egyik sokkal kisebb volt a többieknél, el is neveztük Pöttömkének, majd amikor kiderült, hogy kislány, hivatalosan a Pöttöm Panka nevet kapta. Pannus mindent máshogy csinált, mint a többiek, felfedezte a világot, kitalált minden rosszaságot (és persze megtanította a tesóinak), és szépen belopta magát a szívünkbe, annyira, hogy most is itt dorombolt az ölemben, miközben a mesét olvastam.
Remélem ez a kedves kis történet minél több gyerekhez eljut, mert olyan ártatlanul, és egyszerűen mutatja be a világot egy cica szemén keresztül, és olyan hatásosan tanít a szépre, a jóra, a gondoskodásra, az önzetlenségre, a bizalomra, és a szeretetre, hogy még öreg motoros állattartóként is összeszorult a torkom attól, hogy milyen csodálatos a gazdilét… @Leoni pedig sokadjára is bebizonyította, hogy milyen csodálatosan tud (macskákat) rajzolni, és hogy milyen sokat számít egy mesekönyvnél a jól eltalált illusztráció.
(most megyek és jól megölelgetem a két szőrgombócomat)

2 hozzászólás
Molymacska P>!
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Örültem annak, hogy ezt a könyvet megtaláltam. Az állattörténetek mindig vidámak, de sokszor a valóság nem olyan vidám, mint a mese. Ebben az esetben viszont megismerhetjük egy kisállat sorsát jó és kevésbé jó helyen is. Gyerekeknek mindenképpen jó olvasmány leendő háziállat előtt, hogy tudják, egy állat felelősség is.

MezeiMarcsi>!
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Nem lehet nem szeretni! A történet nagyon aranyos,egyszerű,érthető, és imádnivaló. A borító, és a figura nagyon jól ki lett találva, és nagyszerűen lett tálalva!
Kedvenc mesekönyvem,és a gyerekeim mesekönyve, a Vidám mesék. Ez a történet pedig kiemelt helyet kap mellette a polcon!

1 hozzászólás
Ingryd >!
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Egy ismerősöm beszélt rá a sorozatra, a neve(m) miatt. Amit persze meg is vettem. Igazából nem ilyenre számítottam: nagyon élethűen ábrázolja a szerző mind az állatokat, mind a szituációkat. Sokkal több illusztrációt vártam a meséhez, viszont a stílus az illett hozzá. Szívmelengető, aranyos és tanulságos történet, főleg kis leendő háziállat tulajdonosoknak. :)

Anita_Juhász>!
Kozári Dorka: Marcsi szeretetre vágyik

Aranyos mese, szerethető kis főszereplővel.
Cicaimádó kislányomnak vettem ezt az aranyos könyvecskét. Elolvastuk, de még túl pici hozzá (17 hónapos), így még nem igazán kötötte le. Igazából több illusztrációra számítottam, sebaj majd ha nagyobb lesz biztosan szeretni fogja.


Népszerű idézetek

Trudiz >!

Benned olyan sok a napfény, hogy a rosszat jóvá, a félelmet szeretetté varázsolod.

66. oldal

1 hozzászólás
MezeiMarcsi>!

– A nap a legfontosabb dolog a világon. Egy nagy fényes csillag. Azt tudod már, kismacskám, hogy milyen érzés felébredni reggel, amikor simogatja a bundádat a meleg, és a csukott szemeden át is érzed a fényét.
Marcsi elmosolyodott. Hiszen az volt a legjobb dolog a világon! Amikor felébredt, nyújtózott egy nagyot, és akkor jött a finom, puha érzés.
„Ez volna hát az a bizonyos nap? – gondolta Marcsi – Ezt biztos, hogy mindig szeretni fogom.”

10. oldal

2 hozzászólás
Trudiz >!

(…) a kutya igen hűséges állat, a macska pedig sok-sok szeretetet ad.

Kapcsolódó szócikkek: macska
Trudiz >!

Az első, amit Marcsi megtanult a világból, hogy van valami nagyon finom, sugárzó meleg, és amikor ezt érzi, akkor nem fél semmitől.

Trudiz >!

Anyamacska még a legszomorúbb dolgokba is tudott csempészni egy kis derűt.

Perly>!

És vajon Gyurka? Ő milyen állatra hasonlít? De Marcsinak itt csak egy hasonlat jutott eszébe: a görény.

49. oldal, Egy macska felelőssége (Könyvmolyképző, 2013)


A sorozat következő kötete

Cicakalandok sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Holly Webb: Cirmi az éjszakában
Timo Parvela: Miú és Vau
Lázár Zsófia – Lázár Ervin: Bogármese
Pásztohy András: A kisegér, aki majdnem hős lett
Halász Margit: Jómadarak pácban
Szepesi Attila: Piros tojás, tapsifül
Csukás István: A Legkisebb Ugrifüles
Csukás István: A Legkisebb Ugrifüles a városban
Bodó Béla: Brumi Mackóvárosban
Dér Adrienn: Hősteki és az eltűnt holdtehén