Jéglanka ​meséi 21 csillagozás

Kowalsky: Jéglanka meséi

Kowalsky immáron csak volt-Black-out frontember, aki a Mantra-ban is énekelt, de ma már csupán a Kowalsky meg a Vega nevű formációjában zenél – ez pedig a második könyve.
A Holnap előtt című elsőt még Le Renard-ral közösen írta, aki ez alkalommal (Szántai Zsolt néven) csupán mint szerkesztő működött közre.
Ez bizony teljes egészében Kowa műve, egy olyan rockénekesé, aki nagyon sok mindenen ment keresztül. Ám közvetlenül az élettapasztalatairól sokkal kevesebbet írt le ebben a könyvben, mint az előzőben.
De nem csak ebben más a Jéglanka meséi. Bár a cím becsapós lehet – ez valójában nem gyermekmese. De nem is „szimplán” regény – inkább valami nagyon érdekes kavalkád.

>!
Trajan, Budapest, 2007
276 oldal · ISBN: 9789638706362

Enciklopédia 6

Helyszínek népszerűség szerint

óceán


Kedvencelte 5

Most olvassa 4

Várólistára tette 14

Kívánságlistára tette 19


Kiemelt értékelések

>!
krlany I+SMP
Kowalsky: Jéglanka meséi

Mesének semmiképpen sem mese, hanem inkább felnőtteknek szóló keretbezárt tanítások és példabeszédek sora. Talán egy kicsit túl direktek, amolyan bele akarom verni a fejedbe tanszövegek, holott nagyon jó dolgokat említ, amikre meg mindenképpen figyelnünk kellene az életben.
Viszont az a jégvilág, amit teremtett, az lenyűgöző… Az nekem filmvászonra kívánkozik az összes jégteremtménnyel együtt. Egyszerűen színekben pompázó jégkristályokat akarok látni!
Masaru Emoto munkásságát már említettem… Most megnéztem Kowa néhány festményét, ahol Emoto vízkristály fotóinak hatására megfestette azokat… Remélem lesz abból a tematikus kiállításból egyszer valami, amikor kvázi 60 vízkristály festmény beszabadul egy kiállítótérbe és valahol olyan helyen lesz, ahol még én is láthatom!
Imádtam a szövegben megbújó dalszöveg verseket, amik nem is mindig úgy hangzanak el a dalokban, ahogy itt írva vagyon. Jó volt látni más változataikat és volt olyan, ami jobban beütött, mint a sokak által ismert…
Nem vagyok Kowalsky meg a Vega rajongó… Nekem ez a zenemuzsika az első lemez kivételével (az valami zseniális!) túl egyszerű eladásra csinált, én Black-Out párti vagyok:), de Kowa szövegeit szeretem, megérintenek…
Eleven a kar amivel ölel a szél
Megérzed, ha hozzád ér
Eleven a szem amivel figyel a tér
Megérted, szabad vagy rég?
http://www.youtube.com/watch…

1 hozzászólás
>!
Melii
Kowalsky: Jéglanka meséi

Tudom, elfogult vagyok Kowával… Néhol talán valóban túl direkt, vagy erőltetett.. ennek ellenére – vagy ezzel együtt – nekem nagyon tetszett. Volt szerencsém vele is beszélgetni erről. Dedikált példányom van :)

>!
amnaen
Kowalsky: Jéglanka meséi

Érdekes. Néhol kicsit szájbarágós, de a tanmesés jelleghez ez passzol.

>!
etlan
Kowalsky: Jéglanka meséi

Már régebben olvastam a könyvet, de az maradt meg, hogy felnőtteknek gyerekes, gyerekeknek pedig felnőttes.

1 hozzászólás
>!
kolibri93
Kowalsky: Jéglanka meséi

Kowával a zenekara kapcsán „ismerkedtem” meg. Nagyon szeretem a számaikat. Kevés ilyen zenekar van a mai világban, akik ilyen értekéket képviselnek. Mivel mindig is azonosulni tudtam Kowa gondolataival, nagyon szerettem volna elolvasni a könyvét. Megérte!! :) Magával ragadott a története. Jéglanka történetébe ölelve nyíltan beszél a mai társadalmat érintő problémákról. Engem nagyon megérintett! Biztosan újra fogom még olvasni! Hálásan köszönöm Kowának ezt a csodát! <3


Népszerű idézetek

>!
krlany I+SMP

A narkós lassan, de biztosan elszigetelődik. Nem foglalkozik másokkal, csak magával. Úgy zárul be körülötte az önzés köre, hogy észre sem veszi. Falak veszik körül, és akkor már hiába próbál kitörni, mert nincs senki, aki észrevenné.

180. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kábítószer, drog · önzőség
>!
krlany I+SMP

A hegyek hófödte gerincei a szivárvány minden színét magukra öltve tündököltek. Ez a hatás a nap, és a völgyekben meglapuló jégtavak, a jéggel, jégdarával, kristálykaviccsal borított hegygerincek egymáshoz való közeliségéből született. A gyors és vad mozgású szelek által röpített, apró jégkövek és homokszemek állandó mozgása folyamatosan változó tündöklést hozott létre a sziklák között, melyek így szinte percenként változtatták csodálatos színeiket. A kék, a zöld, a sárga, az ezüst és még ki tudja, hány féle ismert és ismeretlen szín megannyi változata káprázatos táncot lejtett a büszkén emelkedő hegyhátak oldalán.

98-99. oldal

Kapcsolódó szócikkek: hegy · jég
>!
krlany I+SMP

Úgy érezte magát, mint egy végtelenül tiszta vízcsepp, amely abban a pillanatban hullott vissza az óceánba, amelyből született.
A part nélküli óceánba.
Abba az óceánba, amelyet a régen elfeledett, de mégis létező szeretet és odaadás hullámai tartanak mozgásban.

167. oldal

Kapcsolódó szócikkek: óceán · szeretet

Hasonló könyvek címkék alapján

Bosnyák Viktória: Tündérboszorkány
Eowyn Ivey: A hóleány
Kozma Mária: Régiségek Csíkországból
Kövessy Zsolt: Sánta Klausz és a Kiskarácsony
V. Kiss Orsolya: A pelikán, aki olyan kapzsi volt
Magyar Katalin: Jeripusz
Borsa Kata: Történetek a Borostyán teázóból
Jókai Mór: Az istenhegyi székely leány
Szántai Edina: Tündérrege
Vecsernyésné Zsigray Erzsébet: Bobi meséli