Melyik gyerek nem vágyik kiskutyára? Bizonyára nincs is ilyen… Ám a lakótelepi lakásban az ilyen álmok megvalósítása többnyire nehézségekbe ütközik.
Köves József nagysikerű regényének hősei közösen vállalják egy talált kutya gondozását.
A megható, s ugyanakkor sok vidámsággal is fűszerezett történet filmváltozatát ugyan sokan ismerik a televízióból – ez is indokolja a regény új kiadását.
A kedves, humoros rajzokat Sajdik Ferenc készítette.
A közös kutya 31 csillagozás

Kedves történet egy csapat gyerekről, akik a lakótelepen élnek és gyakran magányosak és unatkoznak. Azonban egy talált kutya igazi közösséggé kovácsolja őket, értelmet és tartalmat ad a szürke hétköznapoknak. Miköznen egymáshoz is közelebb kerülnek, nemcsak az összetartozásról, hanem a becsületességről is megtanulnak egy fontos leckét. Bár rövid kis könyv, kedves rajzokat tartalmaz. És közben a 80-as évek Budapestjének hétköznapjait látjuk a háttèrben.

Ilyennek kell lennie egy jó kiskamasz-regénynek! Vicces volt, szórakoztató, és csupa olyan hétköznapi kaland, ami simán elképzelhető, bár azért az ikrek szégyelljék magukat, szegény Csibész!
Sajdik Ferenc illusztrációinak megvan a bája, de, hogy a vizslát is felismerhetetlen rajzolta, az is biztos. A borítón inkább néz ki tacskónak.

Jó volt és tetszett. Aranyos történet, jó szereplőkkel és édes kutyussal.
De nekem valami mégis hiányzott belőle…
Talán csak túl rövid volt. :)

Több, mint 9 éve olvastam, akkor nagyon jó hangulata volt, emlékezetes nyár volt.

Gyerekfejjel rongyosra olvastam, imádtam. :) Érdekes volna ennyi év után, (fél)felnőtten megint kézbe venni…

Gyermekkorom egyik kedvenc könyve, s semmit nem kopott az élmény, most hogy újra olvastam.

Szórakoztató, és egyben szívet melengető valóságos történet, melyben egy kutya közösségformáló kapocsként működik. Szól emberiességről, felelősségvállalásról, találékony hatodikos gyerekekről, akik nem mentesek a csínyektől.

A Rétik örömükben megnyalták a szájuk szélét. Ez igen, itt most verekedni lehet!
– Miért bántjátok a kicsit?! – ordítottak föl, és már pofozták, cibálták is Varga Gyurika támadóit.
– Te is a kicsit bántod! – mondta szipogva az egyik sértett Panninak. – Két évvel idősebb vagy nálam.
– De én nő vagyok – mondta öntudatosan Réti Panni, és úgy elgáncsolta a tiltakozót, hogy az visszaesett a még mindig fekvő Gyurikára.