A szerzők mindketten jogászok, akik fiatalon megismerték a Megváltót, és életüket az Ő szolgálatába állították. 29 éve kötöttek házasságot, 5 gyermekük van.
Az ELTE ÁJTK elvégzését követőn dr. Kováts György az Evangélikus Hittudományi Egyetemen szerzett diplomát. 1991-től a Pünkösdi Teológiai Főiskolán élő hitű teológusok képzésében vett részt az Intézmény első 20 évében. A szolgáló lelkészek munkájára nagy hatással van.
1991-ben a Teljes Evangéliumi Keresztyén Közösség Mahanaim Gyülekezetének lelkipásztoraként munkatársaival megalapította a Palánta Gyermek- és Ifjúsági Missziót, mely az Evangélium üzenetével országos szinten éri el a felnövekvő generációt.
A szerzőpáros fontosnak tartja, hogy az ország gyermekei, tizenévesei és fiatal-felnőttjei időben megkapják azt a segítséget, amely életük helyes kormányzásához, boldogulásához, a szenvedélybetegségek elkerüléséhez, jövendő házasságuk teherbírásához és megmaradásához szükséges.
Ezért született ez a könyv… (tovább)
Társra várva 2 csillagozás

Nagyon érdekes könyv volt. Sokat segítettek a gondolkodtató kérdések, bár néhol kicsit olyan szájbarágós volt nekem a dolog, néhol meg túl általános a kérdés… de azért jó volt. Az aranyos képek pedig sokat dobtak a hangulaton! Nem értettem ugyan mindenben egyet az íróval, de sok mindenben viszont formálta a gondolkodásom a témában. Leginkább az elején-végén lévő teszt tetszett! Ajánlom, bár inkább olyanoknak való, akik friss megtértek, vagy gondolkoznak a megtérésen.

Ragasztottál már össze két képet, szorosan, folyékony ragasztóval? Ahol a két papírlap szorosan találkozik, ott többé lehetetlen „szétválasztani” őket – csak szakítani lehet. Mindkét kép sérülni fog. Ilyen a válás. Ha valaki ezt választja, sérülni fog benne mindkét fél – a gyerekekről nem is beszélve! Erről szól itt a Teremtő.