Munkás ​napok, harcos évek 4 csillagozás

Kovács Mihály (szerk.): Munkás napok, harcos évek Kovács Mihály (szerk.): Munkás napok, harcos évek

Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.


Kiemelt értékelések

>!
worsi ASP
Kovács Mihály (szerk.): Munkás napok, harcos évek

Először a Halott könyvek kiállításon találkoztam ezzel két és fél éve. Aztán karácsony előtt @Izolda kívánságlistáján, és mivel beszerezhető volt, nem volt kérdés, hogy ezt kapja. Csakhogy közben egyszer valamiért nálunk járt, úgyhogy ezt el kellett rejteni gyorsan valahova, míg a kaputól fölért a lakásig. Aztán pár nappal később a férjem újságolta, hogy „Képzeld, találtam egy propagandakiadványt az ágyneműtartóban!” Addigra én el is felejtkeztem erről. :-)
Aztán molyszülinap előtti este jó alaposan áttanulmányoztuk. Nagyon szép kiadvány, azt kell, hogy mondjam. Az illusztrációk részletesek, és külön tetszett, hogy figyeltek arra, hogy minél változatosabban jelenítsék meg az adatokat. Nem egy száraz grafikonokkal teli mű, az biztos. Még azt is mondanám rá, hogy a maga módján izgalmas, de az biztos, hogy remek kordokumentum.

Kiegészítés. Mikor nézegettük a férjemmel, volt egy olyan oldal, hogy mennyivel emelkedett a bölcsődei férőhelyek meg a gyerekgondozó dadusok száma. Mondtam is, hogy akkor ezt megkérdezem a nagymamámtól, hogy hogy is volt ez akkor. És ma el is mesélte – nekünk most nagyon jó dolgunk van, hogy kétéves korukig otthon lehetünk a törpikkel, nekik szülés után 3-4 héttel vissza kellett menniük dolgozni. Örülök, hogy most vagyunk, és nem a harcos években.

7 hozzászólás
>!
latinta SP
Kovács Mihály (szerk.): Munkás napok, harcos évek

A Halott könyvek kiállításon akadtunk rá erre a statisztikai adatokat illusztráló fantasztikus, színes könyvre. Nagyon tetszetős a szocialista fejlődés bizonyítására hozott összehasonlító példa: a tőkés tulajdonos egy kis kék kör mellett állt, a szocialista ipar pedig egy legalább kétszer akkora piros körrel volt ábrázolva.
És rengeteg szépséges traktor is volt a könyvben! :)
A mai ember számára ez már inkább vicc, ezért kapott ilyen sok-sok csillagot. Ráadásul vöröset pirosat! :)

14 hozzászólás
>!
Izolda P
Kovács Mihály (szerk.): Munkás napok, harcos évek

Ha az ember egy statisztikai könyvet maga elé képzel, akkor max. táblázatokat és diagramokat lát maga előtt. De az uncsi, és a nép , az istenadta nép nem érti. Tehát szépen kidekorálták, beszédes rajzokkal, hogy érthető legyen a hogy győzedelmes a nép. Traktorok, növekedés, mosolygó arcok, a kultúra előretörése és a gaz tőkések bukása. Csodás kordokumentum.

>!
paf P
Kovács Mihály (szerk.): Munkás napok, harcos évek

Szerintem a műfajnak megfelelő… Úgy dereng, mintha tisztességes grafikonok lennének benne (pl. mindenhol a nulla van az origóban, nem úgy, ahogy mostanság, hogy a 900 meg az 1100 egymás mellett úgy néz ki, mintha utóbbi háromszor akkora lenne). És egészen sokféleképp vannak megrajzolva, igaz, ettől némelyik nagyjából leolvashatatlan. Azért nem baj, hogy már nem adnak ki ilyeneket ki tudja, hány példányban… (politizálni tilos, ugye?)


Hasonló könyvek címkék alapján

Szeberthy János: A mezőgazdasági munkabérkérdés
Szeibert János: Munkanélküliség és napszámbér a mezőgazdaságban
Szekeres József: A japán csoda közelről
Pamela Canetti – Chris Coulman – Robert Eves – Carol Howard – Stella Jones – David McKalvay – Nick Wiseman – Simon Wright: Európa számokban
Bárdosi Mónika: Kulturálódási szokásaink
Péterfi Rita: „Befolyásos emberek”
Síklaky István: A fennmaradás társadalmi programja
Nádújfalvy József: Somogymegye szociális és gazdasági helyzetképe
Hermann Róbert – Ligeti Dávid: Megosztó kompromisszum
Kozák Ákos: Kincskeresők