Budarkpest 3 csillagozás

Nikotin körút
Kovács Gábor: Budarkpest

Létezhet-e ​egy olyan város, amelyről a legtöbben azt hisszük, alaposan ismerjük, egyeseknek azonban teljesen más, titkokkal és misztikummal átszőtt oldalát is megmutatja? Tetten érhető-e az eredendő gonosz, hány arca lehet a vágynak vagy a szerelemnek?
Tizenhárom novella tizenhárom szereplő szemszögéből, akiben csupán egy a közös: saját elhatározásukból, esetleg a sors akaratából, de másképp tekintenek mindarra, ami számunkra megszokott és természetes.
Kovács Gábor misztikus-noir novellái sodró lendülettel kalauzolják el ebbe az ismert, mégis ismeretlen világba.
Kedves Olvasó! Te, aki talán nap, mint nap Budapest utcáin jársz, ha kézbe veszed ezt a kötetet, történeteket olvashatsz egy másik városról, aki körülvesz minket, és amelynek sosem látott darabjai talán most is ott lapulnak az általad jól ismert terek egy-egy eldugott zugában, esetleg kikacsintanak egy félhomályos kapualjból vagy pincelejáró mélyéről. Hogy léteznek-e ezek a helyek vagy sem, döntsd el… (tovább)

>!
SpiritArt, Budapest, 2018
162 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155453298

Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

>!
lizzizi
Kovács Gábor: Budarkpest

Majdnem elsőnek tudtam értékelést írni… :-)
Azt hittem félni fogok tőle, de inkább szomorú lettem. Vannak benne riasztó írások is, de az egészet valami roppant melankólia, szomorúság, kiábrándultság hatja át. Legszívesebben megvigasztaltam volna a szereplők többségét vagy leültem volna melléjük, hogy ne legyenek egyedül.

1 hozzászólás
>!
para_celsus
Kovács Gábor: Budarkpest

A noir, mint műfaj egyik alapvetése a traumatikus múltú/antiszociális vagy csak éppen lecsúszott egzisztenciájú főhős, aki sötét ügyekbe keveredik. Ha így nézzük, a Budarkpest is noir, bár itt nem Szajna-parti gyilkost vagy chicagói gengszterfőnököt sodor a hősök útjába az élet (és a rossz szerencse), hanem boszorkányt, furábbnál furább, de magyar alakokat, vagy épp magát az ördögöt.
Misztikus noir tehát, ha pontosítani akarunk – és persze budapesti. Az egyetlen gondom az volt, hogy a szövegben maradt pár sajtóhiba, amik megakasztottak olvasás közben. Egyébként ajánlom – nem az mondom, hogy mindenkinek, mert valószínűleg nem ez lesz a tiszabesenyői általános iskola első osztályos nebulóinak az olvasónapló-alapanyaga, de bárkinek, aki a misztikum, noir, Budapest és vér tetszőleges kombinációit kedveli.

3 hozzászólás
>!
Réka_Kézdi
Kovács Gábor: Budarkpest

Remek hangulat leírások! Érdekes történetek! Remekül megírt novellák


Hasonló könyvek címkék alapján

Sam Weller – Mort Castle (szerk.): Árnyak és rémek
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Joe Hill: NOS4A2
Sang-Sun Park: Tarot Café 7.
Neil Gaiman: Amerikai istenek
Chuck Wendig: Vészmadarak
Neil Gaiman: Sandman: Az álmok fejedelme – Párák évszaka
Darren Shan: A Végzet fiai
Neil Gaiman: A temető könyve
Peter Clines: 14