1. legjobb életmód könyv a molyok értékelése alapján

Köszi, ​jól 175 csillagozás

Jóga, mindfulness, meditáció és extra sült krumpli a jobb napokért
Kovács Eszter: Köszi, jól

Told ​a talpad a talajba, és nyújtózz az ég felé a fejtetőddel – a könyv, amelyet a kezedben tartasz, épp olyan, mintha ezt a mozdulatsort gyakorolnád jóga közben. Egyszerre erős és könnyed, van mélysége, és égbe törő, felszabadult öröme. Nem kötelez semmire, mégis úgy érzed, a benne foglalt tanácsokat – legyen szó jógáról, meditációról, mindfulnessről vagy épp az extra sült krumpliról – érdemes beépítened az életedbe. Aztán egyszer csak azon kapod magad, hogy a hogy vagy? kérdésre mosolyogva ennyit válaszolsz: köszi, jól.

Megint egy üzleti vezető, aki elkezdett meditálni, és a jógaszőnyegen talált egyensúlyra! Eszter egy évtizedet töltött üzleti területen, és nem utálta, sőt. Micsoda fordulat! Szerette a kihívásokat, a csapatokat, amelyeket épített, vagy a részük lehetett. Mégis rosszul aludt, éjjelente képzeletbeli vitákat nyert a plafont pásztázva, és érezte, hogy az állandó fáradtságnak és hátfájásnak nincs itt az ideje. Miután a sokat emlegetett brit tudósoktól, a… (tovább)

Tartalomjegyzék

>!
Libertine, Budapest, 2022
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158189583 · Illusztrálta: Horváth Vivien

Enciklopédia 1


Kedvencelte 25

Most olvassa 78

Várólistára tette 169

Kívánságlistára tette 252

Kölcsönkérné 8


Kiemelt értékelések

Katalin_V_Tóth>!
Kovács Eszter: Köszi, jól

Kovács Eszter: Köszi, jól Jóga, mindfulness, meditáció és extra sült krumpli a jobb napokért

Szép, igényes kötet. Közvetlen, barátságos, kedves hangnemben íródott, ami a szerző sajátja. Nem tukmál, nem okoskodik, csak mesél, motivál, támogat. Saját történetén, tapasztalatain keresztül mutatja meg a változás útját. De nem csak a kezdetekről ír, hanem módszereket és gyakorlatokat ad a folytatáshoz is, mindent alázattal, kedvesen. Jóga, mindfulness, légzés, meditáció a főbb témakörök. Örülök, hogy elolvastam és a polcomon van.

Linszyy P>!
Kovács Eszter: Köszi, jól

Kovács Eszter: Köszi, jól Jóga, mindfulness, meditáció és extra sült krumpli a jobb napokért

Nagyon jókor talált meg ez a kötet, szükségem volt valami ilyenre.
Bár nem vagyok oda az önsegítő könyvekért, néha-néha kell ilyen is, és bátran állíthatom, hogy ez a kötet a jó fajta verzió. Fenntartja a figyelmet, olvasmányos, nagyon jól szerkesztett, szép, jól illusztrált. Ezek mellett pedig fontos dolgokat mond el érthetően. A gyakorlatok cselekvésre ösztönöznek, nem egyet én is megcsináltam. Újra elkezdtem jógázni. És bár én régebben is sokat jógáztam, így néhány dologgal már tisztában voltam, de Eszter rávilágított, hogy miért kell visszatérnem ehhez a jó szokásomhoz. Nagyon-nagyon ajánlom mindenkinek, aki szívből szeretné a hogy vagy kérdésre azt válaszolni: Köszi, jól!
https://youtu.be/vT5PDhraB0U…

vighagika>!
Kovács Eszter: Köszi, jól

Kovács Eszter: Köszi, jól Jóga, mindfulness, meditáció és extra sült krumpli a jobb napokért

„…ha megkérnélek, hogy sorolj fel mindenkit, akit szeretsz, mennyi időbe telne, mire saját magadat is feltennéd a listára?”

Kovács Eszter könyvét mindenkinek ajánlom, még az olyan szkeptikusoknak is, mint én vagyok.
Ha eleged van már abból, hogy minden pszichológiai könyv ugyanazt mondja; hogy csak „engedd el magad” egy fancy szőnyegen néhány hümmögéssel, majd keresd fel a pszichológusod és alaposan gondolkodj el az élet szeretetén – na, akkor van szükséged erre a kötetre!

A Köszi, jól olyan tanácsokat fogalmaz meg, amik egyszerű ember számára teljesen elérhetőek, mindezeket ráadásul abszolút elérhető gyakorlatokkal tálalva. Ha éppen van öt perced magadra; szeretnél fejlődni, mint ember; jobban érezni magad (és van nálad egy toll meg egy papír – vagy bármilyen íróeszköz, akár a telefonod), akkor máris előveheted a könyvet, nem fogsz csalódni!

Talán nem minden gyakorlat szól neked, talán többször kell majd forgatnod, hogy ihletet meríts, de egy biztos; borzasztó hasznos dolgok vannak benne egy szuper szimpatikus és motiváló szerzőtől. Én imádtam!

IrodalMacska P>!
Kovács Eszter: Köszi, jól

Kovács Eszter: Köszi, jól Jóga, mindfulness, meditáció és extra sült krumpli a jobb napokért

Fenntartásokkal kezelem az önsegítő könyveket és a bennük fellelhető kliséket, de „Mat On The Moon” Eszter kötete egy vele készített interjú meghallgatását követően nem hagyott nyugodni, éreztem, hogy szükségem van a könyv mondanivalójára.

Ami a tényeket illeti, igényes kiadvány kedves illusztrációkkal, a szerző közvetlen hangnemben szól ki a lapok közül és a könyv tagolása is zseniális: a rövid felütéseket tudományos magyarázatok követik, majd azokat gyakorlati tanácsok.

Apró részletekben szerettem volna olvasni a könyvet, de annyira magával ragadott a mondanivalója, hogy nem tudtam letenni.

Az áramütés erejével ért, hogy a negatív gondolatokra sokkal fogékonyabbak vagyunk, úgyhogy már ezen a ponton elkezdtem átállítani az agyam és valami szépet keresni a napjaimban.
A mindfulness fogalma kapcsán olvastam már a tudatos jelenlétről, de kifejezetten tetszett a kínai megfelelője: a szív jelenléte. Átélni a jelent, belehelyezkedni a most érzéseibe. Nem a múlt történésein rágódni, a jövőn szorongani, hanem egyszerűen csak jelen lenni.
Olvashatunk a meditáció fontosságáról és egy kifejezetten érdekes gyakorlatról, mely szerint először szépen sorban megfeszítjük az izmainkat, hogy utána el tudjunk lazulni (hadd ne mondjam, mennyire távol állt tőlem eddig a meditáció…).

Fontos gondolat az örömtárs keresése a bajtárs helyett: olyan könnyű panaszkodni, de mi lenne, ha a boldogságunkat is megosztanánk másokkal? (Zárójelben megjegyzem, hogy ehhez olyan befogadó is kell, aki velünk tud örülni és ne adj' Isten nem az irigység hajtja. Sajnálkozni mások problémája felett sajnos sokak számára könnyebben megy, mint velük együtt örülni…)

A vitatkozás művészetét különösen a jelenlegi tanulmányaim kapcsán, a mediációban tudom alkalmazni, ami az asszertív kommunikáció eszközeivel segít mind kérdéseket megfogalmazni, mind mankót adni a vitában álló feleknek, hogy meg tudják fogalmazni az igényeiket, céljaikat.

Szót ejt a szerző a pihenés fontosságáról, a határok meghúzásáról, a jóga jótékony hatásairól, de még arról is, hogy nemes egyszerűséggel bullshit a boldogságkeresés, ami a csapból is folyik – igenis vannak rossz napok, amiket kezelni kell.

A kötet az egyes nemzetek szokásaival zárul, amelyek rávilágítanak, hogy lehet szeretni a tökéletlenséget, művészi fokon művelni a semmittevést, vagy éppen megtalálni a szépet az örökké tomboló szélben.

>!
Libertine, Budapest, 2022
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786158189583 · Illusztrálta: Horváth Vivien
Lázárné_Csernus_Anikó>!
Kovács Eszter: Köszi, jól

Kovács Eszter: Köszi, jól Jóga, mindfulness, meditáció és extra sült krumpli a jobb napokért

Nem rajongok az önismereti könyvekért, de a Köszi, jól külseje és grafikája annyira szép, hogy ha nem olvastam volna el, akkor is dísze a polcomnak (oké, tudom, luxus ilyen drága dolgokat csak dekorációnak használni). Szerencsére a belbecs is fantasztikus! Eszternek van egy jó írói stílusa, amely miatt az egész olyan, mintha a barátnőmmel beszélgetnék, mégis a mélyen praktikus és kézzelfogható tanácsokat ad. Minden fejezet jól felépített és az egyszeri olvasást követően külön részeit is jól tudom majd használni. Az egész könyv olyan, mint egy hatalmas ölelés saját magamnak.

Marietta_Czibolya>!
Kovács Eszter: Köszi, jól

Kovács Eszter: Köszi, jól Jóga, mindfulness, meditáció és extra sült krumpli a jobb napokért

Ez a könyv egy ékszer.
Imádtam olvasni és biztos, hogy újra olvasom.
Régóta érdekel a mindfulness, viszont keveset olvastam ebben a témában, igyekszem alkalmazni is a leírtakat és több gyakorlatot kifogok próbálni.

Nessie1226 P>!
Kovács Eszter: Köszi, jól

Kovács Eszter: Köszi, jól Jóga, mindfulness, meditáció és extra sült krumpli a jobb napokért

Olvastam már korábban a mindfulnessről és az önismereti köteteket is egyre gyakrabban választom, ám a korábbi könyvek, amelyek a tudatos jelenlétről szóltak nem igazán nyűgöztek le, sokszor inkább tankönyvszerűnek éreztem, ezt viszont felüdülés volt olvasni. Olyan érzés, mintha valóban egy barátnőt hallgatna az ember, Esztert eddig csak Instagramról és a YouTube-ra felkerült videókból ismertem, de végig az ő hangját hallottam olvasás közben, annyira közvetlenül, kedvesen és érthetően, sokszor humorral fűszerezve adta át a tudását és a tapasztalatait, tényleg pozitív élménnyé, már-már rituálévá alakítva ennek a kötetnek a forgatását. Az önismereti feladatokba is élvezettel vetettem bele magam, egyáltalán nem bonyolult, nyakatekert tanácsokat zúdít ránk, hanem praktikus, a mindennapokba könnyen beépíthető útravalót kapunk, mindenki könnyen felismerheti azt, miben szeretné magát fejleszteni és melyek azok az apró változtatások, amelyeket be tud iktatni. Bár a jógát kipróbálni nem volt szerencsém eddig, Eszter még ehhez is meghozta a kedvem, ha nem is tudom kipróbálni rendes, szervezett formában, itthon szívesen kísérleteznék vele. A könyv kívül-belül gyönyörű, igényes, tartalmas és az illusztrációk is nagyon kedvesek és hívogatóak, csak ajánlani tudom mindenkinek, aki érdeklődik a tudatos jelenlét témaköre iránt és egy hasznos önismereti könyvre vágyik ezzel kapcsolatban. Őszintén remélem, hogy egyszer akár személyesen is lesz lehetőségem Eszterrel találkozni és részt venni egy workshopján, addig is igyekszem minél gyakrabban elővenni a kötetet, mert ez határozottan nem olyan, amit hagyunk a polcon porosodni. :)

metyeor P>!
Kovács Eszter: Köszi, jól

Kovács Eszter: Köszi, jól Jóga, mindfulness, meditáció és extra sült krumpli a jobb napokért

Egyszerre hátránya és előnye ennek a könyvnek, hogy nagyon sok témakörbe belekap, de sokszor csak a felszínt kapargatja.

Azoknak az olvasóknak egy nagyon jó bevezető lehet, akik még csak most ismerkednek önmagukkal és nem mélyültek el igazán az önfejlesztés világában. A kicsit jártasabbak viszont jogosan úgy érezhetik, hogy a kevesebb néha több. A témák és a javasolt technikák nagyrésze szinte biztos, hogy ismerős lesz más, korábbi olvasmányokból.

Lehetne ugyan mélyebb és részletesebben elemezve egy-egy probléma, de ez a könyv nem feltétlenül azoknak szól, akik a tizedik hasonló kötetet lapozzák az utóbbi másfél évben. A fentiek ellenére én élveztem olvasni, többször is megmosolyogtatott.

Amennyiben szeretnél változatni vagy csak tudatosabban jelen lenni az életedben, de nem tudod hogyan fogj neki, akkor ez a gyűjtemény rengeteg támponttal fog szolgálni számodra.

Freni_07>!
Kovács Eszter: Köszi, jól

Kovács Eszter: Köszi, jól Jóga, mindfulness, meditáció és extra sült krumpli a jobb napokért

Ez a könyvecske egy hatalmas nagy baráti ölelés volt. Egy kávé melletti beszélgetés, pozitív feltöltődés. Imádtam azt a részt, amikor a kicsi Eszter a szomszéd nénivel jól felhígított tejeskávét iszogattak sutyiban. Előjöttek az én gyerekkori emlékeim, amikor a kis kedvenc poharamba kaptam jó sok cukorral és tejjel egy icike-picike kávét, aztán azt beleborítottam a dohányzóasztalba, mert annyira boldog voltam, és nagynak éreztem magam. (Nem voltam kétbalkezes, áh dehogy.) A könyv most az olvasás után úgy néz ki mint egy süni, úgy körbepakoltam oldal jelölőkkel. Igényes kis kötet, jó kézbe venni, táskabarát. Eszter mesél, motivál, felemel, öröm volt „hallgatni”, közben fogy a kávé és már süti is van mellé.

theodora P>!
Kovács Eszter: Köszi, jól

Kovács Eszter: Köszi, jól Jóga, mindfulness, meditáció és extra sült krumpli a jobb napokért

Azoknak ajánlom ezt a könyvet, akik szeretnének önismerettel – önfejlesztéssel foglalkozni vagy elkezdeni tenni önmagukért, de nem tudják hogyan induljanak el – ez a viszonylag kis kötet jó kiindulópont lehet.
Bővebben a blogon


Népszerű idézetek

Sztike74>!

…ha nem húzod meg a határaidat, akkor miért háborodsz fel, ha valaki átlépi őket.

106. oldal

Kovács Eszter: Köszi, jól Jóga, mindfulness, meditáció és extra sült krumpli a jobb napokért

h_orsi>!

Lehet rossz napod, de jó életed!

134. oldal

Kovács Eszter: Köszi, jól Jóga, mindfulness, meditáció és extra sült krumpli a jobb napokért

1 hozzászólás
Joó_Katalin_Kata>!

– És mi a célod?
– Az, hogy a nap végén azt mondhassam: ez egy jó nap volt.

7. oldal

Kovács Eszter: Köszi, jól Jóga, mindfulness, meditáció és extra sült krumpli a jobb napokért

fitgirl0602>!

Szuper, ha mások kedvelnek, de nem ér annyit, hogy végül te ne kedveld magad.

95. oldal

Kovács Eszter: Köszi, jól Jóga, mindfulness, meditáció és extra sült krumpli a jobb napokért

Sztike74>!

Mert gyakorolni kell azt, akik lenni akarunk.

11. oldal

Kovács Eszter: Köszi, jól Jóga, mindfulness, meditáció és extra sült krumpli a jobb napokért

metyeor P>!

Nem tudod magad tartósan beleutálni egy jobb életbe.

24. oldal

Kovács Eszter: Köszi, jól Jóga, mindfulness, meditáció és extra sült krumpli a jobb napokért

Sztike74>!

Abban pedig továbbra is hiszek, hogy ha a jót keresed a tekinteteddel, több jót fogsz látni a világban magad körül.

89. oldal

Kovács Eszter: Köszi, jól Jóga, mindfulness, meditáció és extra sült krumpli a jobb napokért

Joó_Katalin_Kata>!

A hála nem mindig szikrázó napsütés, néha csupán egy csíknyi beszűrődő fény a sötétben.

115. oldal

Kovács Eszter: Köszi, jól Jóga, mindfulness, meditáció és extra sült krumpli a jobb napokért

Joó_Katalin_Kata>!

Hiszen az igenre is épülhet sok jó dolog! Nincs is vele baj, míg nem magunkra mondunk nemet a másoknak mondott igenek árnyékában.

102. oldal

Kovács Eszter: Köszi, jól Jóga, mindfulness, meditáció és extra sült krumpli a jobb napokért

Sztike74>!

Néha arra gondolok, hogy mennyire igyekszünk varázslatossá tenni az életet, pedig minden szegletünk tele van csodákkal.

152. oldal

Kovács Eszter: Köszi, jól Jóga, mindfulness, meditáció és extra sült krumpli a jobb napokért


Hasonló könyvek címkék alapján

Varga Imre: Légy önmagad!
Michael James Wong: Jógás srácok
Weninger Antal: A keleti jóga
Jóga
Tara Stiles: Gyógyító jóga
Rachel Brathen: Jógacsaj
Tara Stiles: Élj egészségesen a saját szabályaid szerint
Gaura Krisna Dász: Jóga tiszta forrásból
Mark Singleton: Jógatest
Amrei Pfeiffer: A gyomor és a bélrendszer természetes kezelése