Szecessziós ​Budapest 3 csillagozás

Kovács Dániel – Batár Zsolt: Szecessziós Budapest Kovács Dániel – Batár Zsolt: Szecessziós Budapest

A maga nemében egyedülálló könyv a szecesszió egyik európai fővárosaként mutatja be Budapestet, közel kétszáz épülettel a város fénykorából. Az épületleírásokat Batár Zsolt fényképei kísérik. A könnyen bejárható túraútvonalak a város szinte teljes területét lefedik; a térképekkel is segített séták során új szemszögből ismerhetjük meg többek között a századfordulós belvárost, a Nagykörút menti városrészeket, valamint több budai kerületet.
A könyv elvezet olyan helyszínekre is, mint a Kozma utcai izraelita temető, vagy a Wekerle-telep.

256 oldal · ISBN: 9786150111933
Andron Könyv, Budapest, 2012
232 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789638964007

kisssan27>!
Kovács Dániel – Batár Zsolt: Szecessziós Budapest

Remek. Ugyan nem a teljes állomány, csak a jelentősebb épületek rövid bemutatása, sétákra csoportosítva, magunkkal vihető zsebkönyv-kézikönyv méretben. Sajnos az épületek egy részéhez nincs kép. Végén útmutató (építészek).

kelemenbib>!
Kovács Dániel – Batár Zsolt: Szecessziós Budapest

Szuper könyv, tetszik, hogy kerületenként vannak csokorba gyűjtve az épületek, és mindegyikhez van külön-külön kis térkép. Én sétakalauzként használom, ha éppen nem tudom eldönteni, merre induljak a városban. Ráadásul sok olyan épületre felhívja a figyelmet, ami mellet az ember a mindennapokban csak elsétál, anélkül, hogy megfigyelné őket.

pytta>!
Kovács Dániel – Batár Zsolt: Szecessziós Budapest

Szép párt alkotnak az „Art Déco és modern Budapest”-tel, örülök az újrakiadásnak, mert így végre ezt a kötetet is elolvashattam.
A párjához hasonlóan ez is praktikus, tényleg „várossétákhoz” való könyv, remek fényképekkel (amikből talán még több is lehetne, de otthoni olvasásához jó kiegészítő volt a Google-streetview is…), laikusok számára is érthető és élvezhető leírásokkal.