Micsoda ​költözés! (Nyomozás a Pipacs utcában 1.) 22 csillagozás

Kovács Attila: Micsoda költözés!

Nemrég Szilasvárra költöztünk, de micsoda költözés volt! Megismerkedtem egy lánnyal, akit nem zavar a sok kérdés, sőt neki is van egy csomó. Aztán nyomoznunk kellett, mert minden jel arra mutatott, hogy nélkülünk meglógnak a bűnösök.

Rejtőzködés, megfigyelés, üldözés, menekülés, közben éjsötét rejtélyek és igazi detektívmunka!
(Ami nem könnyű, annyit elárulok!) (Főleg ha közben az öcsédre is vigyáznod kell!)

Micsoda nyár volt!

Az első nyarunk a Pipacs utcában.

Tagok ajánlása: 7 éves kortól

>!
Pagony, Budapest, 2019
272 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634105299 · Illusztrálta: Orbán Orsolya

Most olvassa 3

Várólistára tette 7

Kívánságlistára tette 17


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Kovács Attila: Micsoda költözés!

A Howard Matheu könyveket is nagyon kedveltem, de ez a magyar környezetben, magyar szereplőkkel játszódó történet igazán a szívembe lopta magát, megkockáztatom Attila könyvei közül a jelenlegi kedvencem most ez a kötet.

A könyvet a 7-11 éves korosztálynak ajánlják, s bár én már meglehetősen túlhaladtam ezt a kort, felnőttként is nagyon tetszett a történet. A főszereplők aranyosak, a nyomozás nem túlbonyolított és megmarad a gyerekek szintjén, a család és a többi mellékszereplő nagyon szerethető, az pedig kifejezetten nagyon tetszett, hogy vicces volt, könnyed és szórakoztató.
https://konyvutca.blogspot.com/2020/02/kovacs-attila-mi…

krlany IP>!
Kovács Attila: Micsoda költözés!

A 8-12 éves korosztálynak egy fordulatos, kalandokkal teli történet. Kicsit a gyerekkorunk ifjúsági történeteit idézi, melyekben a lakótelep gyerkőcei összebandáznak, és utánajárnak a helyi történéseknek.
Laliék új helyre költöznek, összebarátkozik a felső szomszéd Hédivel, és máris egy rablás után nyomoznak, melyet ilyen-olyan események zavarnak meg, mint pl. Lali népes mozaik családja. Rengeteg minden történik velük, és mindez 3 nap alatt, ami azért egy picit zsúfolt. Izgalmak, félreértések, nagy tervek, és humoros megoldások.
Jó kis könyv ez.

Dinah>!
Kovács Attila: Micsoda költözés!

Abszolút ötös!

Attilában sosem csalódom, eddig ami könyvét olvastam, mind megfogott. Remekül tud gyereknyelven írni.

Aki szerette Howardékat, Lalit és Hédit talán még jobban fogja. Tetszett, hogy magyar helyszínen játszódik, ahogy a nem hétköznapi nyitás is. A két főszereplő nagyon cuki, Laliékról pedig a Lármás Család jutott eszembe, bár ott kicsivel több volt a gyerek…

A borító szuper jó, Orbán Orsolya remek munkát végzett. Nagyon jók az illusztrációk is!

Nagy detektívregény-falóként a cselekmény már azelőtt tetszett, hogy kézbe vettem volna a könyvet. A Sasszem duót nem lehet nem szeretni, csak szurkolni nekik, hogy legyen felnőtt, aki hisz nekik, és ne gördüljenek túl nagy akadályok eléjük. Persze, mint minden ilyen könyvben, túl unalmas lenne, ha minden zökkenőmentesen történne.

Csak ajánlani tudom, mert könnyed, szórakoztató, s noha már jócskán elmúltam tízéves, ugyanúgy izgultam a kis csapatért, mint a korukbeliek.

Bővebben a blogon pár napon belül. :)

Iza_Rápolti IP>!
Kovács Attila: Micsoda költözés!

Nagyot nevettem némely jeleneten, jó kis csavaros történet és apró tanulságokat is felfedeztem benne. spoiler

Demencze_Ilona_blogger P>!
Kovács Attila: Micsoda költözés!

Tagadhatatlanul imádom Kovács Attila azaz Holden Rose könyveit, korábban már írtam a Holtidőről és a Howard Matheu különös esetei sorozatának hatodik kötetéről a Nita, Gil és én-ről. Legújabb könyve a Micsoda Költözés!, ízig -vérig a 8-12 éves korosztály számára készült, trendiségét Orbán Orsolya fantasztikus rajzai is igazolják. Kovács Attila ismét bebizonyította milyen zseniálisan ért a gyermekek nyelvén.
Bátran ki merem jelenteni, hogy ez az egyik legjobb gyermekkönyv amit valaha olvastam! Minden gyermek könyvespolcán ott a helye!

Bővebben olvashattok róla a blogon:
https://olvasshazait.blog.hu/2020/06/17/kovacs_attila_m…
És itt:
https://olvasshazait.hu/kovacs-attila-micsoda-koltozes/

Lang_Tünde IP>!
Kovács Attila: Micsoda költözés!

A könyv izgalmasan indul, a tízéves Lali és Hédi első találkozásával, amely egyedi és vicces. Megismerjük Lali családját és a költözés körülményeit – majd kezdetét veszi a nyomozás és a sok kaland.

A főszereplők kedvesek, aranyosak; nem határolja be az olvasóközönséget a nemük, mivel lány és fiú együtt nyomoznak, senki nem fog fanyalogni, hogy a könyv túl fiús vagy túl lányos.

Az író remekül hozza a gyerekszlenget, az ő nyelvükön, hozzájuk szól.

A „bűnügy” gyerekeknek való, nem rugaszkodik el a valóságtól, a szerző nem emeli a kiskamaszokat szuperhősi szintre, és ha valaki figyelmesen olvassa a könyvet, akkor észreveheti a megoldáshoz vezető, elhintett morzsákat. A cselekmény fordulatos, hiába pattannak ki remek ötletek a kis kobakokból, mindig homok kerül a gépezetbe, újabb galibát okozva.

Felnőttként is lekötött a sztori, és ha nem állapodtunk volna meg napi egy-egy fejezetben fejenként, akkor hamar befaltam volna, annyira érdekelt a folytatás. Egyébként éppúgy kuncogtam a poénokon, mint egy tízéves.

Orbán Orsolya illusztrációi kedvesen vagányak, fiam el is időzött mindegyiknél (személyes kedvencem a meztelen popsis).

Melegen ajánlom az alsó tagozatos lurkóknak és szüleiknek, akár közös olvasásra is!

Bővebb könyvajánló a blogon: https://tclang.blog.hu/2019/12/30/ezt_olvastam_kovacs_a…

Kriszta81>!
Kovács Attila: Micsoda költözés!

12 éves kiskamasz fiammal „közösen” olvastuk. Mostanában kevés könyv fogja meg, de ez mindkettőnknek tetszett! Felnőtt fejjel ugyan máshol nevettem fel, mint ő, de ez sem jelentett gondot :)


Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

Szóval nincs akkora baj, aminél ne lehetne egy még nagyobb. Meg kell becsülnünk a bajainkat, merni kell kérdezni, és nyitva kell tartani a szemünket.

224. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Annyi, de annyi megfigyelni való dolog vesz körbe, ha kinyílik a szemed!

52. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Szóval a reggel mindig egy új kezdet, egy új lehetőség és egy új kulimász.

208. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Kiderült, hogy ha Ani nővérem elsőnek ébred a családból, akkor le sem feküdt, helyette egész éjjel tanult. Ha az ikerbátyáim magázódnak, akkor nemrég összevesztek. Ha apu csinál vacsorát, akkor anyu dolgozatot íratott, és azt kell javítania. Ha Lu magától elmosogat, akkor el akarja kérni a kocsit anyuéktól. Ha Zsom megkérdezi, hogy haragudnék-e, ha venne a gumicukromból, akkor már megette az egészet.

53. oldal

Lang_Tünde IP>!

Nem lehet büntetlenül bepotyogni más kertjébe!

197. oldal

Bea_Könyvutca P>!

Azt figyeltem meg, hogy ha apu előáll egy nem túl jó tervvel, akkor anyu nevet, miközben apu azt gondolja, minden rendben, de mi már tudjuk, hogy a tervének lőttek.

14. oldal

Lang_Tünde IP>!

Nálunk az a különleges, ha senki nem rohan át a szobán pucéran lengetve maga után egy törülközőt, mint az öcsém.

21. oldal

Bea_Könyvutca P>!

…amikor apu valamit viccesen vezet fel, mert biztos a dolgában, anyu meg furán néz rá, és még pislogni is elfelejt.És ha furán néz, akkor ugye senki sem tudja megmondani, mi következik.

15. oldal

Lang_Tünde IP>!

Ha lesz ilyen olimpiai szám, szóval ez a százméteres rémült lefelé futás lépcsőn öcsöt vonszolva, akkor elindulok rajta.
És nyerni fogok.

155. oldal

Lang_Tünde IP>!

Egy szűk dobozból leselkedtem kifelé, és pislogva próbáltam rájönni, mi történik velem.

(első mondat)


A sorozat következő kötete

Nyomozás a Pipacs utcában sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Lissa Evans: Stuart Horten mágikus masinái
Tea Stilton: A sárkány kódja
Renée Holler: Mentsük meg a fáraót!
Frank Márton: Két tűz között
Vágó Csaba: A titkok iskolája
Tania del Rio: 13. Warren és a Mindent-Látó-Szem
Szabó Tibor Benjámin: Az első küldetés
Nemere István: A nádas titka
Valeria Screwy: Miss Screwy csavaros árvái