Magyar ​művelődéstörténeti lexikon I-XIII. 1 csillagozás

Kőszeghy Péter (szerk.): Magyar művelődéstörténeti lexikon I-XIII. Kőszeghy Péter (szerk.): Magyar művelődéstörténeti lexikon I-XIII. Kőszeghy Péter (szerk.): Magyar művelődéstörténeti lexikon I-XIII. Kőszeghy Péter (szerk.): Magyar művelődéstörténeti lexikon I-XIII. Kőszeghy Péter (szerk.): Magyar művelődéstörténeti lexikon I-XIII. Kőszeghy Péter (szerk.): Magyar művelődéstörténeti lexikon I-XIII. Kőszeghy Péter (szerk.): Magyar művelődéstörténeti lexikon I-XIII. Kőszeghy Péter (szerk.): Magyar művelődéstörténeti lexikon I-XIII. Kőszeghy Péter (szerk.): Magyar művelődéstörténeti lexikon I-XIII. Kőszeghy Péter (szerk.): Magyar művelődéstörténeti lexikon I-XIII. Kőszeghy Péter (szerk.): Magyar művelődéstörténeti lexikon I-XIII. Kőszeghy Péter (szerk.): Magyar művelődéstörténeti lexikon I-XIII. Kőszeghy Péter (szerk.): Magyar művelődéstörténeti lexikon I-XIII.

A kiadó eddigi legnagyobb szabású vállalkozása, amely több mint egy évtized munkájával, közel 400 munkatárs közreműködésével készült el. Teljességre törekedve tárgyalja a magyar középkor és kora újkor művelődéstörténetét, az államalapítástól a XVIII. század végéig terjedő időszakot. Komplex megközelítést tűzve ki célul, az irodalomtörténet, a művészettörténet, a zenetörténet, az orvoslástörténet, a hadtörténet, a pénztörténet, a hétköznapi élet története, a táplálkozástörténet, a vallástörténet, az iskolatörténet stb. fogalmaival ismerteti meg az olvasót. A jobb megértetést mintegy 250 kép és illusztráció szolgálja.

>!
Balassi, Budapest, 2010
ISBN: 9789635068272
>!
Balassi, 2009
424 oldal · ISBN: 9789635068814
>!
Balassi, 2009
496 oldal · ISBN: 9789635067121

8 további kiadás


Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

Gerimur>!
Kőszeghy Péter (szerk.): Magyar művelődéstörténeti lexikon I-XIII.

Jó könyv, változatos tematikával, haha! :) Egyébként tényleg jó, bár kissé hullámzó – az elején még szegényesebb, sokminden hiányzik, rövidebbek a szócikkek, s úgy a második felétől lesz igazán gazdag. Nagy, tanulmány-méretű szócikkek is vannak benne, néhol marginális témákról. De összességében szép, jó és fontos.


Hasonló könyvek címkék alapján

Garai Attila (szerk.): Hogy is van ez?
Gy. Horváth László: Japán kulturális lexikon
Mózes István Miklós (szerk.): Általános kislexikon
Tóth Béla: Szálló ígék lexikona
Bakó Gábor – Bartos Tivadar – Balassa József (szerk.): Tolnai uj világlexikona I-XX.
Maticsák Sándor (szerk.): Ki kicsoda Finnországban?
Dunai Péter: Erdei állataink kultúrtörténeti lexikona 1.
George Cox: A mitológia kézikönyve
Balogh Edgár – Dávid Gyula (szerk.): Romániai magyar irodalmi lexikon
Kövesdi Károly(szerk.): Pozsony vármegye nemes családjai