Hanna ​és Gubanc 16 csillagozás

Kőszeghy Csilla: Hanna és Gubanc

Hanna magányosan üldögél a papája fodrászatában, amikor valami furcsát vesz észre… Mi lehet az a guruló szőrgombolyag? Követni kezdi, hogy megfejtse a rejtélyt. De az a valami hol felmosórongy, hol hajkorona, hol meg… egy kutya! Amilyenre mindig is vágyott…

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Pagony, Budapest, 2011
36 oldal · ISBN: 9786155023545 · Illusztrálta: Kőszeghy Csilla

Várólistára tette 2


Kiemelt értékelések

Molymacska>!
Kőszeghy Csilla: Hanna és Gubanc

Kutyás könyv, szóval ezzel alapvetően megvett, de nagyon tetszett benne, hogy nem egyszerű kutyás, hanem az alapvető témához tudott még hozzáadni nem is keveset. Az egyik ilyen a társaság, az összeillők megtalálása, hogy miért fontos a másik fél. Bár kevésbé van kifejtve, azért érezni lehet az egész meséből a társas élet fontosságát (és a kutyás élet pozitívumát, hiszen olyan kutyus, amilyen a gazdi).
A másik pedig, ami kicsit viccesebb volt, a Pom-Pom utánérzet egy pulikutyával. Van akinek ez negatív lenne, de számomra visszahozta kicsit a retro érzést, miközben nagyon poénokkal is szórakoztatott. Ilyen volt hogy a kutyusból lett haj (meg cihő is :D ) meg a felmosórongy. Nagyon illet a karakterhez, és tényleg szórakoztató volt a rajzokon keresztül nézni ezt az egész kalamajkát.
Mivel olyasmi a története, mint a Pom-Pom, ezért a rajzolása elüt attól. Olyan modern, színes, de közben valahogy áthozza egy kicsit a régi érzéseket is. Nagyon lendületes, és szerintem nagyon aranyosra is sikerültek.
Csak ajánlani tudom kutyás családoknak, vagy még nem kutyás, de kutyára készülőknek. Vagy csak kutyaszeretőknek. Vagy csak olyanoknak, akik szeretnének nevetni egyet egy mesén.

Hintafa>!
Kőszeghy Csilla: Hanna és Gubanc

A kutyák és macskák mindig nyerők, úgyhogy először Kőszeghy Csilla Hanna és Gubanc című történetét olvastuk. Elsőre egymás után kétszer. Majd azt követően még sok estén. Az akvizíció idején -jó régen- már ismertük Bumburi történeteit, így számítottam rá, hogy ugyanolyan igényesek lesznek a rajzok, és szerethető a történet. Nem is tévedtem. Az írónő kíválóan ráérzett arra, hogyan kell kisebbeknek jó könyvet írni. Egy egyszerű helyzetet bont ki annyira ügyesen, hogy a kisebb gyerekeket is azonnal lebilincseli. Könnyen érthető, és átélhető a történet. Például T hosszú percekig bámulta Kopasz úr fejét, és nagyot nevetett a kiskutya-kisbaba pároson, akik egymásnak nyújtják ki a nyelvüket. A rajzok humorosak és szívmelengetőek. Minden együtt van, ami egy kétévest elszórakoztat. Sőt, még P is örömmel fedezte fel magának újra a történetet.
http://hintafa.blog.hu/2015/11/12/egy_kutyas_egy_cicas

meseanyu P>!
Kőszeghy Csilla: Hanna és Gubanc

Képileg nekem a Bumburik jobban bejönnek, ez valahogy olyan gyerekrajzos, de valószínű csak az eltérő technika miatt. Szövegileg viszont ez is nagyon rendben van, aranyos, vicces.

Uzsonna>!
Kőszeghy Csilla: Hanna és Gubanc

Egy kislány és egy kutyus egymásra találása. Aranyos!

Batus>!
Kőszeghy Csilla: Hanna és Gubanc

Aranyos, aranyos, de azért nyeehhh… Hiányzott a plusz

BrigiMoly P>!
Kőszeghy Csilla: Hanna és Gubanc

Nagyon bájos és egyszerű mese. A történet rövidsége,a nem túl terjengős, könnyen érthető mondatok, az egyszerűbb szavak nem csak a kicsiknek kedveznek, de minden kezdő olvasó kis molynak merem ajánlani, hiszen a betűk nagysága révén könnyen olvasható, és nagy élményt nyújt egy tejes könyv kiolvasása.. Ajánlom minden kis (és nagy) állatbarátnak, leendő és már meglévő kutyagazdinak. Ajánlom lányoknak és fiúknak, függetlenül attól, hogy a főszereplő kislány, mert maga a történet minden nemnek szívmelengető. Ajánlom kicsiknek is, gyermektől függően már 2 éves kortól érdekes lehet, de kis óvodások már biztos meghallgatják és jó kis beszédtémát nyújt. Röviden és tömören: kifejezetten jó választás 2-3 éves kortól 6-7 éves korig. (És nekem, felnőttként is jó érzés volt egy ilyen bájos mesét elolvasni.)


Hasonló könyvek címkék alapján

Zelk Zoltán: A három nyúl
Fésűs Éva: Az ezüst hegedű
Bálint Ágnes: Mazsola
József Attila: Altató
Csukás István: Pom Pom meséi – Szegény Gombóc Artúr
Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Móricz Zsigmond: A török és a tehenek
Marék Veronika: Boribon és a hét lufi
Zelk Zoltán: Mese a legokosabb nyúlról
Benedek Elek: Többsincs királyfi