Klasszikus ​és közkedvelt koktélok 1 csillagozás

Korpádi Péter – Patyi Árpád: Klasszikus és közkedvelt koktélok

A koktélozás egyre kedveltebb élvezet. Sokan már nem csupán bárokban, hanem otthoni partikon is előszeretettel művelik, s ahhoz sem kell különleges ürügy, hogy este szűk baráti körben kikapcsolódásként elfogyasszunk egy-egy jól sikerült kompozíciót. Ön is szívesen vendégelné meg barátait otthonában egy-egy rafinált, profin díszített itallal? Talán tudja is, hogy mifélével, s esetleg azt is, hogy kedvence miből készül. De milyenek az arányok? Milyen pohárban szokás felszolgálni, és hogyan kell díszíteni? Korpádi Péter és Patyi Árpád gazdagon illusztrált kalauza több mint 130 klasszikus, illetve új, népszerű koktél elkészítésének a fortélyaiba vezeti be a kezdőket és a haladókat egyaránt.

>!
Alexandra, Pécs, 2007
ISBN: 9789633688243

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

Morn>!
Korpádi Péter – Patyi Árpád: Klasszikus és közkedvelt koktélok

Nem is inkább olvasnivaló, inkább lapozgatható könyvecske, főleg akkor jön jól, mikor nem vagyunk biztosak egy-egy arányban. Mondjuk nekem nem kell koktélokat kevergetnem, megteszi helyettem más… =D
Tetszik, hogy rengeteg minden le van benne írva, kevésbé ismert alapanyagok is, hogy mi-micsoda, kellékek, meg a recepteknél is szerintem részletes. No meg a képek! Csodásak! Sajnos mindet megkívántam… Még talán azt is elfogadtam volna, amit amúgy rögtön visszautasítanék. No meg az is jó, hogy a virgin-változatok is szerepelnek benne (mondjuk nem kell sok ész a kikövetkeztetésükhöz), így akár alkohol nélkül vagy a mennyiségét csökkentve (mi spec. a Swimming Poolból kivettük a vodkát) lehet újat keverni és élvezni az ízeket. Meleg nyári estén nagyon jól jön egy finom, jeges koktél. :) Mondjuk meleg italok is megtalálhatóak benne, de a tél még kicsit messze van. :)


Hasonló könyvek címkék alapján

Elek Mária: Színes koktélok
Halmos Monika – Bellovics Zsolt: Mámoros koktélok
Bártfai László: 155 koktél és kevert ital
Király Ágnes: Egyszerűen fermentálj
Halmos Monika: Házi szörpök, limonádék
Willmann András: Italozás másképpen
Frank Júlia: Desszerteskönyv cukorbetegeknek és fogyókúrázóknak
Carla Bardi: Klasszikus koktélok
Nagy Elvira: Gyümölcsös ínyencségek
Carla Bardi – Lorenzo Bigongiari: Koktélok ezüstkönyve