Korpádi Péter (szerk.) · Bogos Katalin (szerk.)

A ​100 legjobb muffin 4 csillagozás

Korpádi Péter – Bogos Katalin (szerk.): A 100 legjobb muffin

… ​És felfedeztük a muffint! Eddig is ott lapult egy-egy recept szakácskönyveink lapjain, de valahogy nem vettük észre. Most jött el az ideje. Most lett korszerű, amikor ez az egyszerűségében nagyszerű, változatosságában kimeríthetetlen aprósütemény a hagyományos és modern konyhában divatnapjait éli. S hogy miért? Mert példának okáért a muffint elrontani nem lehet. Sima metódus: a lisztes szárazelemeket egy nagy tálban összeöntjük a tejes-tojásos-fűszeres résszel, villával lazán bekeverjük, belekanalazzuk a kivajazott formába, és 15 perc alatt már kész is a remekmű. A muffin legyőzhetetlen. Reggel a gyermek kezébe nyomhatod, ha siet az iskolába, tízóraira vagy munkahelyi ebédre kitűnő; egy gazdag leves után nyomatékul és finom záróakkordként jöhet egy gyümölcsös muffin. Vendéget vársz? Pillanatok alatt csodákat művelhetsz, édeset és sósat, egyszerűt és kreatívat, töltheted és körülöntheted, megrakhatod bonbonokkal, lecsorgathatod színes cukormázzal. Piknikre készülsz? Rakd meg… (tovább)

>!
STB Könyvek, Kistarcsa, 2008
80 oldal · ISBN: 9637435409
>!
80 oldal · ISBN: 9789637435409

Kiemelt értékelések

Ninácska P>!
Korpádi Péter – Bogos Katalin (szerk.): A 100 legjobb muffin

A muffin az egyik legkedvesebb édességem! Nemcsak azért, mert pillanatok alatt összedobható, hanem azért is, mert számos módon variálható, nagyon finom, mégis olcsó finomság.

Eddig csupán a legegyszerűbb variációkat ismertem, sütöttem – tehát csokisat, fahéjasat, vaníliásat, citromosat, néha pedig igénybe vettem az ízesítéséhez némi gyümölcsöt- ribizlit, barackot, szilvát.

Ebben a könyvben azonban nagyon sok különleges recepttel találkozhatunk. Példaként említenék párat: Paprikás-brokkolis muffin, Cukkinis muffin, Konyakos-birsalmás muffin, Csipkebogyó muffin.

Hát van még egy ilyen édesség, amely ezerféle módon variálható? :) Igaza van a mű első mondatai egyikének: „A muffin legyőzhetetlen!”


Népszerű idézetek


Hasonló könyvek címkék alapján

Nagy Mária (szerk.): Gyümölcsös sütik
Tóthné Pánya Marianna: Házi sütemények – Krémesek, piskóták, kelt tészták
Csizmadia László: Sütemények, tészták könyve III.
Kiss Szilvia: Kuglófok
Szabó Lea (szerk.): Ellenállhatatlan édességek – Generációk kedvenc tortái és süteményei
Pápai Zoltán: Fenséges desszertek
Lajos Mari – Hemző Károly: 66 karácsonyi édesség
Péter Jánosné: Süteményeskönyv
Jutta Renz: Muffin
Gisela Muhr: Aprósütemények könnyen és gyorsan