Koronczai Magdolna (szerk.) · Sarah Sweeney (szerk.) · Cathy Muscat (szerk.)

Róma (Nyitott Szemmel városkalauz) 6 csillagozás

Koronczai Magdolna – Sarah Sweeney – Cathy Muscat (szerk.): Róma Koronczai Magdolna – Sarah Sweeney – Cathy Muscat (szerk.): Róma

Az útikönyv rengeteg színes fotó kíséretében ismerteti meg az olvasót Róma földrajzi adottságaival, történelmével, kultúrájával, látnivalóival. A kötet praktikus tanácsokkal, fontos információkkal is ellátja az oda utazó turistákat. Végezetül kisszótár és 18 oldalas útitérkép is segít a tájékozódásban.

>!
Kossuth, Budapest, 2014
344 oldal · ISBN: 9789630977050
>!
Kossuth, Budapest, 2007
256 oldal · ISBN: 9789630955065 · Fordította: Béresi Csilla

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Marcsi P
Koronczai Magdolna – Sarah Sweeney – Cathy Muscat (szerk.): Róma

A piacon kapaható egyik legjobb útikönyv Rómáról, bár azért nem tökéletes.
Jó benne, hogy mindenről van benne leírás, ami kihagyhatatlan Rómában, bár néhol elég kevésnek éreztem. A Forum Romanumról külön térképes jelmagyarázat van, leírással (ez itt-ott hiányos, de én maximalista vagyok…), ami nagyon tetszett. Minden térségégre van külön kis térkép, utcanév kereső a hátsó nagytérképhez, már egész kicsi utcák is elég jól kivehetőek, így nagyon nehéz lenne eltévedni (bár Róma utcahálózata, kezelhetetlen…). Minden kerülethez van étterem/bár/fagyizó lista is, külön árkategorizálva, bár ahogy mi észrevettük, sokkal olcsóbb helyeket lehet találni az utcáról beesve.

Ezt az útikönyvet azoknak ajánlom, akik szeretik tudni mit látnak, hol is járnak pontosan, nem csak a nézelődőknek, andalgóknak.

3 hozzászólás
>!
Blissenobiarella
Koronczai Magdolna – Sarah Sweeney – Cathy Muscat (szerk.): Róma

Azért ezt az útikönyvet szereztük be utazásunk előtt, mert ez tűnt a legtartalmasabbnak. Nem voltunk vele 100%-ig elégedettek (persze hibái csak a helyszínen derültek ki), mert vannak kisebb-nagyobb pontatlanságok benne. Nem szerettük annyira azért sem, mert kicsit kevés az információ benne, de az is igaz, hogy egy „átlagturistának” ennyi épp elég, akit meg jobban érdekel, olvasson utána (mi ezt tettük).
Dicséretet érdemel, mert nem csak a legszokásosabb látványosságokról ír, hanem kevésbé népszerű, de roppant érdekes helyeket is megemlít. Sok hasznos információt nyertünk belőle és sokat forgattuk.
Pontatlanságok előfordulnak a térképeken is, illetve ami nagyon szembeszökő volt számunkra, hogy az Angyalvárba való belépést ingyenesnek írta, pedig 10 eurót kérnek érte. A térképes hibák nem durvák, az egyiken pl. az arány volt elírva, de egyébként jól használhatóak.
Nagy hibája sajnos még az, hogy a sok teljes oldalas képnek köszönhetően a könyv elég vaskos, a jó minőségű papírtól pedig igen nehéz, így az egész napos városnézésre nagyon kellemetlen magunkkal vinni, mert délutánra egy tonnásnak tűnik már.

Kicsit felemás az értékelésem, mert nem akarom lehúzni, jó könyv ez a hibái ellenére is.
Mindent egybevetve egy nagyon szép és igényes könyv. Kiindulópontnak, kedvcsinálónak kiváló, és végül is erre való. Gyakorlati használatához javaslom a térképeket kifénymásolni belőle, könnyebb lesz az utunk úgy. :)

>!
encus625 P
Koronczai Magdolna – Sarah Sweeney – Cathy Muscat (szerk.): Róma

Más ez az útikönyv, mint az első kettő, amit olvastam Rómáról. Nagyobb méretűek a lapok, jobban látszódnak a képek, az Útitárs sorozatnál épp azt nem szerettem, amikor a 2 lap találkozása miatt nem látszik jól pont a kép közepe. Hát itt annyi teljes oldalas kép volt, ami végre nem volt kettévágva, amennyit csak akartam.
Az elején van egy általános bevezető, és az is jó volt, hogy nemcsak a jó oldalát mutatta be a városnak és az ott élőknek, hanem bátran mesélt az árnyoldalakról is.
Az egyes városrészek leírása is kellően bőséges, talán az volt zavaró, hogy az egyes kistérképeken néha eltévedtem, nehezen követtem az egyes utcák elhelyezkedését. Néhol a számozás is el-elcsúszott sajnos. Viszont olaszul voltak a térképek, amik zavaróak voltak, de aki a könyvvel a kezében megy ki Rómába, annak pont ez lehet a segítség, hogy minden az adott nyelven van.
Összességében tetszett a könyv, minden nevezetességről szó van, ami egy turistát érdekelhet.

>!
Kossuth, Budapest, 2007
256 oldal · ISBN: 9789630955065 · Fordította: Béresi Csilla
2 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Reid Bramblett – Jeffrey Kennedy: Róma
Olivia Ercoli – Ros Belford – Roberta Mitchell (szerk.): Róma
Sari Gilbert – Michael Brouse: Róma
Kordé Zoltán: Róma és a Vatikán
Róma és a Vatikán
Katie Parla: Csavargások Róma utcáin
Kudar Lajos: Róma
Szerb Antal: Utas és holdvilág
Cornelie C. G.: Érzelmi vírusveszély
Mélani Le Bris – Mathilde Nobilet – Yann Riou – Fausto Polacco: Róma