A ​gyémántszekerce 1 csillagozás

Mesék és történetek
Kormos István (szerk.): A gyémántszekerce

Az ​embernek nincs mindig kedve regényt olvasni. Néha jólesik egy ültében megtudni, mi egy történetnek a vége, vagy elalvás előtt egy szép hangulatú verssel álomba mesélni magát, máskor meg az esik jól, hogy az ember tallózgat a témákba, válogat abban, hogy éppen verset vagy prózát, mesét vagy elbeszélést, humoros vagy szomorú történetet olvasson-e. Erre való az antológia, a vegyes gyűjtemény, amely kielégíti a kiváncsiskodó érdeklődést, egy kötetbe sűríti a sokféle anyagot. Figyeljétek csak meg, hogy milyen sokféleképpen írnak az írók! Török Sándor például mulatságosan, meseszerűen szól a gyerekekhez, Áprily Lajos szinte felnőttnek tekinti őket, és saját gyerekkori élményét meséli el; Déry Tibor vidám történetet talált ki egy elveszett betűről, Végh György képzeletbeli állatokról mesél; a költők közül Rónay György az állatok dicséretét zengi, Weöres Sándor meg úgy tréfál a gyerekekkel, hogy egy-egy rímes sort kihagy a versből: találják ki ők maguk. Így vehetnénk sorra az egész… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A művek szerzői: Dékány András, Mándy Stefánia, Remenyik Zsigmond, Mándy Iván, Bús Ilona, Kántor Zsuzsa, Palotai Boris, Vidor Miklós, Halasi Mária, Gergely Márta, Kern István, Rákos Sándor, Déry Tibor, Áprily Lajos, Fekete István, Szíjgyártó László, Hosszú Ferenc, Rákosy Gergely, Várady Mária, Lipták Gábor, Lengyel Balázs, Mészöly Miklós, Király Zoltán, Bárány Tamás, Csorba Győző, Hárs László, Enyedy György, Gáli József, Csukás István, Orbán Ottó, Weöres Sándor, Végh György, Rónay György, Török Sándor

Tartalomjegyzék

>!
Móra, Budapest, 1963
270 oldal · Illusztrálta: Reich Károly

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

youlcsi >!
Kormos István (szerk.): A gyémántszekerce

Már éppen meg akartam szabadulni a könyvtől, amikor egy este belelapoztam. 2 mondatot olvastam fel a Mukinak az első meséből, és kérte is a folytatást. Talán csak 1 történet ítéltetett unalmasnak, így azt átugrottuk.
Kököjszi és Bobojsza nagy kedvenc lett :) Én meg kicsit nosztalgiáztam…


Hasonló könyvek címkék alapján

Elek István – Artner Tivadar – Kerbolt Béla (szerk.): Gyémánt mesekönyv
Lovász Andrea (szerk.): Dzsungeldzsem
Bodrits István (szerk.): Meseország kapuja
Kolozsvári Grandpierre Emil: Folton folt király
Lovász Andrea (szerk.): Elfelejtett lények boltja
Csapody Kinga (szerk.): Sokszínű mesék
Benedek Elek: Ezüst mesekönyv
Kányádi Sándor: A kíváncsi Hold
Benedek Elek: Magyar mese- és mondavilág 1. – A csodaszarvas
Benedek Elek: A kék liliom