Daniela ​hagyatéka (Isteni Program 2.) 2 csillagozás

Körmendi Zoltán: Daniela hagyatéka

Mennyi pénz kell világunk megmentéséhez?

Két lány, akik egymás ellenpontjai…A Föld átellenes féltekéjén, ugyanakkor születtek, hasonló képességekkel, de ellentétes töltéssel, vérmérséklettel… ők lennének a jó és a gonosz? Vagy ugyanazért a célért küzdenek?Lawrence tábornok, aki a hírhedt 51-es körzet egyik kiemelt kutatását vezeti, mindkét lányt ismeri, mindkettővel dolgozott. Ő meséli el, valós eseményeken, szereplőkön és helyszíneken keresztül a korábban bemutatott történet eddig titokban tartott oldalát.Valóban hatással lehetett a kísérlet, vagy ez a két lány a világ gazdasági és politikai eseményeire, vagy mindez csak az 51-es körzet legendájának része?

>!
EZ-Könyv, Debrecen, 2018
316 oldal · ISBN: 9786155752278

Enciklopédia 2


Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Levandra>!
Körmendi Zoltán: Daniela hagyatéka

Egyáltalán mi határozza meg, hogy mi a jó és mi a rossz? Elfogadott normák vannak, amikhez vagy közelít az értékrendszerűnk, vagy teljesen eltér tőle. Más vélemények vannak, más indíttatások, különböző morálok. Miért vezetem fel így ezt a bejegyzést? Talán mentségeket keresek Daniela számára, talán meg akarom magyarázni azt, hogy miért érzek szimpátiát egy olyan emberrel, akiben romboló erők munkálkodnak.

Figyelem! A blogbejegyzés cselekményleírást tartalmaz!
http://emilang.blogspot.com/2019/02/isteni-program-dani…

Vhrai P>!
Körmendi Zoltán: Daniela hagyatéka

Ismétlem önmagam, félre kell tennem a magánkiadásokkal szemben kialakult fenntartásaimat. Körmendi Zoltán egy nagyon egyedi, és logikusan megszerkesztett sorozattal örvendezteti meg az olvasókat. Érdekes koncepciókat vázol a tudomány, a vallás, az informatika, a gazdaság, a politika összefonódásairól és ezek egymásra való hatásáról. Külön figyelmet érdemel, mennyire ügyelt az egyes elméletek és a történet szálainak összefüggéseire. Mindemellett azért a fantáziája is kellőképpen elszabadult, főleg a nálunk jóval fejlettebb, idegen civilizáció létének kérdésében. A két kötet kiegészíti egymást, hiszen ugyanannak a történetnek a két oldalát mutatja be, mégis teljesen különbözőek. Mondhatni az egyik szakrális, a másik pedig materiális megközelítést alkalmaz. A karakteralkotás az, ami kicsit “gyengébbre” sikerült, a mellékszereplők elég “laposak" és egyformák.

https://libellum.blog.hu/2019/02/26/kormendi_zoltan_ist…


Népszerű idézetek

Levandra>!

Első lecke: Soha, semmire ne mond, hogy tudod, hogyan kell csinálni, ha nem tudod annyira, hogy meg is tudnál belőle élni! Második lecke: A legegyszerűbb munkát is a legjobbaktól tanuld el!

Levandra>!

Ha azt teszed, amit a legtöbb ember, akkor ne csodálkozz, hogy úgy élsz, ahogy a legtöbb ember.

Levandra>!

Nincs beléd kódolva a kudarc, a szegénység, az erőszak, a betegség és a bánat. Ez tévhit. Viszont a teljességhez lelkednek így vagy úgy, de szüksége van ezeket megismerni, hogy tovább adhasd a tapasztalatot, miszerint érdemes küzdeni.

Levandra>!

Még néhányszor el kell jönnie az üstökösnek ahhoz, hogy megszülessen az a pár, akik megértik, hogy ők nem jó és rossz, nem egymás ellenségei, hanem minden képességüket együtt használva kell megoldaniuk a feladatot.

Levandra>!

A legtöbb ember elhiszi, hogy pénzt keresni nehéz, ezért nekik tényleg nehéz lesz. Mindig többet költenek, mint amennyit keresnek, sokszor úgy, hogy észre sem veszik. A bankkártyájukra megkapják a fizetésüket és elköltik, de az egyenlegen máris ott egy kis kamat, egy kis kezelési költség. És ha valakit az örvény elkezd lefelé húzni, az már semmilyen lehetőséget nem lát. Viszont aki tudja, hogy hogyan lehet pénzt keresni, és megteszi, amit kell, az uralja a saját életét, és nem aggódik a pénz miatt. Felülemelkedik, és ahol más csak az örvényt látja, ő ott is a lehetőségeket veszi észre, mindenhol, és soha nem adósodik el. Ez a nézőpont a különbség. Örvény, ami lehúz, „csak víz”, vagy a lehetőségek óceánja. A szegénység-tudat és a bőség- tudat között a különbség ez a nézőpont és a döntés. A vagyonod nem a munkád mennyiségét tükrözi, hanem a döntéseidet, a gondolkodás módodat.

Zoltán_Körmendi I>!

Később úgy mesélte nekem, hogy a görbe esték után mindig volt három dolog, amit megbánt. Mindig mondott valamit, amit bölcsebb lett volna magában tartani. Mindig csinált valamit, amit később helyre kellett hoznia, és mindig többet költött, mint amennyit ugyanennyi idő alatt munkával meg tudott volna keresni.

IV. fejezet - A szerelem színe - Philadelphia 2006. július 4.

Zoltán_Körmendi I>!

Mi más ébresztené rá az embereket jobban, hogy nem minden oldható meg pénzzel, ha nem a pénz hiánya? A fejlett országok mindent a pénz mozgatásával irányítanak, és így tesznek a gazdagok, a multinacionális cégek, a bankok. Ahol a pénz, ott a hatalom, az irányítás. Ha senki nem ingatja meg a pénzbe vetett hitet, akkor mitől változna bármi?

Metthew leckéi

Zoltán_Körmendi I>!

Mennyire képes megváltoztatni egy embert a felismerés, hogy a titokban felépített birodalmát, vagyonát olyan valakire bízta, akiről szinte semmit sem tud?

VII. fejezet

Zoltán_Körmendi I>!

– Elnök úr, már megbocsásson, természetes, hogy minden tőlünk telhetőt megteszünk, mondania sem kell.
– Pont erről van szó, nem akarom, hogy csak annyit tegyenek meg, ami maguktól telik, hanem tegyenek meg mindent, amit kell!

Zoltán_Körmendi I>!

Ma, Jeruzsálemben jártam. Több ezer évvel ezelőtt, mintha egy madár szemével láttam volna a szegények viskóit, zokogó asszonyokat, akik elvesztett fiaikért sírtak. Egy hang azt magyarázta, hogy egy kérdés van a fejükben, a miért, amit nekem kell megválaszolnom hasonló helyzetben. Ez az egy esélyem lesz megértetni, hogy az életünk múlandó, de az Élet nem lehet az.

Részletek Daniela naplójából


Hasonló könyvek címkék alapján

Géczy János: A bizánci paktum
Frei Tamás: A bankár
Dan Brown: A Da Vinci-kód
Umberto Eco: A prágai temető
Adam Palmer: Mózes hagyatéka
Robert Ludlum: Apokalipszis
Boyd Morrison: Bárka
Alfred de Vigny: Cinq-Mars összeesküvése
Bánki Éva: Elsodort idő
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis