Daniela ​hagyatéka (Isteni Program 2.) 2 csillagozás

Körmendi Zoltán: Daniela hagyatéka

Mennyi pénz kell világunk megmentéséhez?

Két lány, akik egymás ellenpontjai…A Föld átellenes féltekéjén, ugyanakkor születtek, hasonló képességekkel, de ellentétes töltéssel, vérmérséklettel… ők lennének a jó és a gonosz? Vagy ugyanazért a célért küzdenek?Lawrence tábornok, aki a hírhedt 51-es körzet egyik kiemelt kutatását vezeti, mindkét lányt ismeri, mindkettővel dolgozott. Ő meséli el, valós eseményeken, szereplőkön és helyszíneken keresztül a korábban bemutatott történet eddig titokban tartott oldalát.Valóban hatással lehetett a kísérlet, vagy ez a két lány a világ gazdasági és politikai eseményeire, vagy mindez csak az 51-es körzet legendájának része?

>!
EZ-Könyv, Debrecen, 2018
316 oldal · ISBN: 9786155752278

Most olvassa 1

Várólistára tette 1

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

>!
Levandra P
Körmendi Zoltán: Daniela hagyatéka

Egyáltalán mi határozza meg, hogy mi a jó és mi a rossz? Elfogadott normák vannak, amikhez vagy közelít az értékrendszerűnk, vagy teljesen eltér tőle. Más vélemények vannak, más indíttatások, különböző morálok. Miért vezetem fel így ezt a bejegyzést? Talán mentségeket keresek Daniela számára, talán meg akarom magyarázni azt, hogy miért érzek szimpátiát egy olyan emberrel, akiben romboló erők munkálkodnak.

Figyelem! A blogbejegyzés cselekményleírást tartalmaz!
http://emilang.blogspot.com/2019/02/isteni-program-dani…

>!
Vhrai P
Körmendi Zoltán: Daniela hagyatéka

Ismétlem önmagam, félre kell tennem a magánkiadásokkal szemben kialakult fenntartásaimat. Körmendi Zoltán egy nagyon egyedi, és logikusan megszerkesztett sorozattal örvendezteti meg az olvasókat. Érdekes koncepciókat vázol a tudomány, a vallás, az informatika, a gazdaság, a politika összefonódásairól és ezek egymásra való hatásáról. Külön figyelmet érdemel, mennyire ügyelt az egyes elméletek és a történet szálainak összefüggéseire. Mindemellett azért a fantáziája is kellőképpen elszabadult, főleg a nálunk jóval fejlettebb, idegen civilizáció létének kérdésében. A két kötet kiegészíti egymást, hiszen ugyanannak a történetnek a két oldalát mutatja be, mégis teljesen különbözőek. Mondhatni az egyik szakrális, a másik pedig materiális megközelítést alkalmaz. A karakteralkotás az, ami kicsit “gyengébbre” sikerült, a mellékszereplők elég “laposak" és egyformák.

https://libellum.blog.hu/2019/02/26/kormendi_zoltan_ist…


Népszerű idézetek

>!
Levandra P

Első lecke: Soha, semmire ne mond, hogy tudod, hogyan kell csinálni, ha nem tudod annyira, hogy meg is tudnál belőle élni! Második lecke: A legegyszerűbb munkát is a legjobbaktól tanuld el!

>!
Levandra P

Nincs beléd kódolva a kudarc, a szegénység, az erőszak, a betegség és a bánat. Ez tévhit. Viszont a teljességhez lelkednek így vagy úgy, de szüksége van ezeket megismerni, hogy tovább adhasd a tapasztalatot, miszerint érdemes küzdeni.

>!
Levandra P

Ha azt teszed, amit a legtöbb ember, akkor ne csodálkozz, hogy úgy élsz, ahogy a legtöbb ember.

>!
Levandra P

Még néhányszor el kell jönnie az üstökösnek ahhoz, hogy megszülessen az a pár, akik megértik, hogy ők nem jó és rossz, nem egymás ellenségei, hanem minden képességüket együtt használva kell megoldaniuk a feladatot.

>!
Levandra P

A legtöbb ember elhiszi, hogy pénzt keresni nehéz, ezért nekik tényleg nehéz lesz. Mindig többet költenek, mint amennyit keresnek, sokszor úgy, hogy észre sem veszik. A bankkártyájukra megkapják a fizetésüket és elköltik, de az egyenlegen máris ott egy kis kamat, egy kis kezelési költség. És ha valakit az örvény elkezd lefelé húzni, az már semmilyen lehetőséget nem lát. Viszont aki tudja, hogy hogyan lehet pénzt keresni, és megteszi, amit kell, az uralja a saját életét, és nem aggódik a pénz miatt. Felülemelkedik, és ahol más csak az örvényt látja, ő ott is a lehetőségeket veszi észre, mindenhol, és soha nem adósodik el. Ez a nézőpont a különbség. Örvény, ami lehúz, „csak víz”, vagy a lehetőségek óceánja. A szegénység-tudat és a bőség- tudat között a különbség ez a nézőpont és a döntés. A vagyonod nem a munkád mennyiségét tükrözi, hanem a döntéseidet, a gondolkodás módodat.

>!
[névtelen]

Miért vagyok itt? Élhetném az ausztrál lányok pasizós életét, bulizhatnék a barátnőimmel, de valami ide kényszerít. Minek is hívtam fel azt a hülye telefonszámot? Néha nem értem mit csinálok. Honnét támadnak az embernek ilyen érthetetlen, vad gondolatai?
Leírok egy üzleti tervet a fél világ elpusztítására és ráadásul néha még komolyan is gondolom?
Vajon skizofrén vagyok?

Részletek Daniela naplójából

>!
Zoltán_Körmendi I

Mi más ébresztené rá az embereket jobban, hogy nem minden oldható meg pénzzel, ha nem a pénz hiánya? A fejlett országok mindent a pénz mozgatásával irányítanak, és így tesznek a gazdagok, a multinacionális cégek, a bankok. Ahol a pénz, ott a hatalom, az irányítás. Ha senki nem ingatja meg a pénzbe vetett hitet, akkor mitől változna bármi?

Metthew leckéi

>!
Zoltán_Körmendi I

Lawrence, önnek minden kérdésében ott bujkál a válasz, érzem, hallom, mit és hogyan szeretne hallani. Már megbocsásson, de olyan hangosan gondolkodik, mint egy ezer éves számítógép, és olyan őszinték a gondolatai, mint egy gyermeké. Ezért is nem fog boldogulni Krisztinával

Első fejezet, Daniela játékszere

>!
Zoltán_Körmendi I

És az emberek azért nem néznek alaposan utána a legjobb megoldásnak, mert nem tudják, hogy mi az a feladat, amit meg akarnak oldani. Egyszerűen túlélni akarnak és nem duplázni. Pedig aki dupláz, az túlél. Aki nem dupláz, az lemarad.

II. fejezet, A megállapodás

>!
Zoltán_Körmendi I

A fenevadak semmitől sem fognak visszariadni, hogy pénzt szerezzenek. Ha kell, rabolnak, vagy aki teheti, új törvényeket hoz, ami ugyanaz, mint rabolni, csak szebben hangzik.

IX. Fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Géczy János: A bizánci paktum
Frei Tamás: A bankár
Dan Brown: A Da Vinci-kód
Umberto Eco: A prágai temető
Adam Palmer: Mózes hagyatéka
Robert Ludlum: Apokalipszis
Boyd Morrison: Bárka
Alfred de Vigny: Cinq-Mars összeesküvése
Bánki Éva: Elsodort idő
Lőrincz L. László: A föld alatti piramis