The ​Ancient Magus' Bride 1. (The Ancient Magus' Bride 1.) 22 csillagozás

Kore Yamazaki: The Ancient Magus' Bride 1.

The Ancient Magus' Bride is an all-new manga series that features a fascinating relationship between a troubled teenage girl and an inhuman wizard.

Enter the Magician's Apprentice
Her name is Chise Hatori, a penniless orphan troubled by visions. Sold as a slave to an inhuman mage, she is about to begin a strange new life, filled with magic, fairies, and other beings of a fantastical nature.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Seven Seas Entertainment, Los Angeles, Kalifornia, 2015
180 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781626921870 · Illusztrálta: Kore Yamazaki

Kedvencelte 4

Várólistára tette 15

Kívánságlistára tette 10

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

TiaManta>!
Kore Yamazaki: The Ancient Magus' Bride 1.

Ez egy kívül, belül gyönyörű manga.
A rajzolás nagyon szép. A megható, és a szomorú részekhez is jól passzol, könnyen bevonzott. Rendkívülis gazdag, fantáziadús mágikus világot tár elénk a mangaka.
Chise hányattatott sorsa közepébe csöppenünk, amikor is eladják egy furcsa piacon. És mégis, most mintha jobbra fordulnának a dolgok ennek következtében. Hisz megismerkedik Eliassal, a furcsa koponya fejű mágussal. Majd hamarosan megtudja pontosan mi is ő. És kicsoda pontosan új mestere.

A belőle hamarosan készülő sorozatot nagyon várom.

klaraboglarka P>!
Kore Yamazaki: The Ancient Magus' Bride 1.

Huh, elég érdekes világba pottyantunk bele. A bevezetés is már elég drámaian kezdődött, az utolsó oldal pedig.. huh, ha valaki az után nem folytatja, elég erős lehet.
De eddig nagyon tetszik ez a varázslatos világ, és kíváncsi vagyok, mennyi mindent fogunk megtudni Londonról, mert ott játszódik és oyan szép házban laknak! Mellé tényleg annyi minden történik a főszereplőnkkel. Igazi kalandos mese varázslókkal, robotos taktikákkal, sárkányokkal, és még macskákkal is! És még humoros is!

A sárkányos fejezetet amúgy kicsit megkönnyeztem, mert annyira szép volt amit a sárkány mutatott♥ mellé olyan szépen fejeződött be. Gyönyörű volt!

schesztiஐ P>!
Kore Yamazaki: The Ancient Magus' Bride 1.

Nagyon-nagyon örülök, hogy elkezdtem, és mégsem: hiszen most már ezt is folytatni akarom! :DD

A történet rögtön az elején megkapó: a szegény, félig elárvult, félig elhagyott lányt egy kb. rabszolgapiacon megveszi inasnak ez a különös, kicsit ijesztő, agancsos koponya-fej mágus, Elias, aki aztán úgy tűnik, nagyon kedvesen és szeretettel bánik Chise-vel.

Nekem az ember-rajzok (még) furcsák a kötetben, valahogy az arcok nem mindig tetszenek (pl. a falu papja), ellenben a sárkányokkal maradéktalanul elégedett voltam! ♥

Végre egy fantasy, amiben vannak sárkányok!!! :)) És annyira jók azok a részek, imádom! ♥ Szép és megható volt, ahogy Chise összebarátkozott a sárkánnyal és persze szomorú is. Úgy odabújtam volna hozzá én is. :(

Nagyon izgalmas lehetőségek vannak ebben a történetben, kíváncsian várom a folytatásokat!! :)) Kár, hogy ezt is ilyen kevesen olvassuk, illetve kár, hogy esély sincs rá magyarul, hogy mééég többen olvassuk.
És tuti megnézem majd az animét is!! :)

Kb. a fél könyv alatt azon gondolkodtam, inas helyett milyen más kifejezés lenne való Chise-re, de aztán helyettem a mágus előállt a "feleség"gel. :DD

Qedrák P>!
Kore Yamazaki: The Ancient Magus' Bride 1.

Az animét néztem meg először, mert sokan áradoztak róla, bár azt már megtanultam, hogy a közízlés nem feltétlenül esik egybe az enyémmel. A mangát ezt követően vettem csak kézbe.

Be kell valljam, hogy mindkét esetben pozitívan csalódtam, még akkor is, ha világos és egyértelmű, hogy ennek a történetnek nem én vagyok a célközönsége. A Szépség és a Szörnyeteg sztorin alapuló történet arról szól, hogy van egy vörös hajú japán lány, Chise, akit az apja meg az öccse elhagyott, az anyja pedig öngyilkos lett, miután meg akarta ölni a lányt. Chise is kísérletezett ezzel, de inkább úgy döntött, hogy eladja magát rabszolgának. A vásárlója Elias Ainsworth, egy koponyafejű élőlény lesz, aki meglepő módon kedvesen próbál bánni vele, bár valamikor az első kötet elején jelzi, hogy alapvetően feleségként számít majd egyszer Chisére. És nekilát, hogy megtanítsa a lányt a mágia alapfortélyaira.

A folytatást persze nem lövöm le, mert egy nem túl gyors folyású, de a maga módján mégis elbűvölő történetet történetet olvashattam. Az egész manga, de az anime is tele van mindenféle mitológiai utalásokkal, életre kelnek benne a kelta(?) világ lényei, tündérek, sárkányok, olyan szereplők mint Oberon, és persze Chiséről is kiderül, hogy egy Sleigh Beggy. Sajnos mitológiában legfeljebb alapfokú tudásom van, vagy még az sem, szóval nem mindenkit ismertem fel, de a „bolygó zsidó” karakterét azért azonosítani tudtam.

Szóval nem az én világom, de a négy csillagot megkapja, elvégre a mangaműveltségem bővítése során elég sok szemetet sikerült összeszednem, megérdemli, hogy hozzájuk képest egy kicsit emeljek az ázsióján. :)

beitghanima>!
Kore Yamazaki: The Ancient Magus' Bride 1.

Magusok, torpek, verfarkasok..teleportacio..nem nem, ez nem Harry Potter.. ez valami mas :D
DE szuper. Egy magikus vilag csupa erdekesseg-el :) A tortenet nekem tetszik es a grafika az egyszeruen gyonyoru! A rajzok nagyon szepek es jol kidolgozotak. Igazabol nem is ertem miert csak most kezdtem el olvasni ezt a mangat :S

Kaname32>!
Kore Yamazaki: The Ancient Magus' Bride 1.

Az animét kezdtem el hamarabb nézni de az is tetszett, a mangát majd csak utána kezdtem el de nagyon jó kis sztori. Elias és Chise kapcsolata nyilván nem csak mester tanítvány viszony lesz szerintem.
Sok fantasy mangát olvastam de ez volt az egyetlen ami átlagos fantasy elemeket használ fel, és már elkélt egy ilyen manga az tuti, a sok klisés fantasy manga közé.

ms_moly>!
Kore Yamazaki: The Ancient Magus' Bride 1.

jó a történet, de nekem egy kicsit kusza
szépek a képek is, de néhol azt éreztem, hogy túl van rajzolva

ideali_zed>!
Kore Yamazaki: The Ancient Magus' Bride 1.

Tudom, hogy egy nem éppen egészséges kapcsolatot ábrázol ez a történet (már megnéztem néhány részt az animéből, mire belekezdtem az eredetibe), de én akkor is szeretem a két karakter dinamikáját. Chise-ét megértem. A világ elvarázsoló, szépen van ábrázolva és mindig meg tud lepni, ami egy fantasyban ritka.

Lena_Ida>!
Kore Yamazaki: The Ancient Magus' Bride 1.

Engem teljesen megborított az anime… Azóta beszereztem a mangát is, mert részletesebb a sorozatnál. Én vagyok az abszolút célközönség, egyszerre osztozom Chise és Elias problémáin is. Még nem tudom letenni, mert még tanulok belőle: magamról, másokról, az életről. A mentális problémákat sok oldalról mutatja be, így sokféle embernek tud mankót nyújtani.

Kaosmagier>!
Kore Yamazaki: The Ancient Magus' Bride 1.

Érdekes prepozíció, de nem tudom, mi lesz belőle. A karakterek érdekesek, de nem nagyon értem a történetet. spoiler
Viszont a világ érdekes. Főleg érdekel mi olyan speciális a Sleigh Beggyben (vagy mikben)?
A kivitelezés, történetmesélés (rajzolás) nagyon szép, már csak ezért érdemes végigolvasni.


Népszerű idézetek

schesztiஐ P>!

Dragons do not fear death the same way as humans do. Since we are living beings that always live without regrets.

Éva_Balogh>!

We do not fear anything. We are aware that all living beings under this star are given everything equally.

schesztiஐ P>!

Huh?! Th-the cat just spoke?!
You find that odd in an age where metal boxes and glowing boards can talk?


A sorozat következő kötete

The Ancient Magus' Bride sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Hiromu Arakawa: Fullmetal Alchemist 1. (angol)
Tite Kubo: Bleach 1.
Hiro Mashima: Fairy Tail 45.
Jun Mochizuki: Pandora Hearts 4.
Yana Toboso: Black Butler 3.
Eiichiro Oda: One Piece 2.
Katsura Hoshino: D.Gray-Man 1.
Adachitoka: Noragami 1.